ENGLISH DEUTSCH
Ma 2023. október 2. hétfő, Petra napja van. - Holnap Helga napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/52 bejegyzés:10/516

Hirdetmény »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 28. csütörtök, 15:59
Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Schenek István u. 1. cégjegyzékszáma: 13-10-040717, adószáma: 12627884-2-44.) 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal

Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (2131 Göd, Schenek István u. 1. cégjegyzékszáma: 13-10-040717, adószáma: 12627884-2-44.) 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem biztonsági jelentésének soron kívüli felülvizsgálatáról.

Jelen hirdetmény közzététele a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény ( a továbbiakban: Kat.) 33. § (1) bekezdése és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Kormányrendelet) foglaltak szerint történt.

A különleges gazdasági övezetről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2020. évi LIX. törvény 3. § (3) bekezdése szerint „A különleges gazdasági övezet fekvése szerinti települési önkormányzat polgármesterének és jegyzőjének jogszabályban meghatározott államigazgatási feladat- és hatásköreit a különleges gazdasági övezet tekintetében a különleges gazdasági övezet fekvése szerinti, vagy a (6) bekezdés alapján kijelölt vármegyei közgyűlés elnöke, illetve a vármegyei jegyző látja el”.
A Göd város közigazgatási területén különleges gazdasági övezet kijelöléséről szóló 294/2020. (VI. 18.) Korm. rendelet 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti ingatlant is a különleges gazdasági övezetbe sorolta, így a Samsung SDl Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti telephely biztonsági jelentésének soron kívüli felülvizsgálata katasztrófavédelmi engedélyezési ügyére is vonatkoznak a speciális szabályok.
Fentiek alapján a katasztrófavédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó polgármesteri hatásköröket Pest Vármegye Önkormányzata elnöke látja el.
A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint elsőfokú iparbiztonsági hatóság előtt 2023. szeptember 18-án katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás indult. Az eljárás tárgya a 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem biztonsági jelentésének soron kívüli felülvizsgálata. A Kormányrendelet 21. § (2) bekezdése szerint a biztonsági jelentést hirdetményi közzététel útján 15 napig hozzáférhetővé kell tenni, ezen idő alatt az érintett nyilvánosság azokhoz észrevételeket tehet.

A Samsung SDI Magyarország Gyártó és Értékesítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2131 Göd, Schenek István u. 1. alatti felső küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem bővítéséhez kapcsolódó katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás biztonsági jelentése és biztonsági jelentés kivonata a linkre kattintva található meg.

A biztonsági jelentéssel kapcsolatosan a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet írásbeli észrevételt tenni 2023. október 12-ig, melyeket Pest Vármegye Önkormányzatának elnöke eljuttat a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

A R. 22. § (3) bekezdése alapján a Kat. 33. § (1) bekezdése alá nem eső engedélykérelem esetében nem kell közmeghallgatást tartani, de a beérkezett észrevételeket továbbítanunk kell a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felé. A hatóság az észrevételeket a döntésének meghozatalakor mérlegeli.
A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mint elsőfokú iparbiztonsági hatóság (a továbbiakban: Hatóság) előtt folyamatban lévő engedélyezési eljárás ügyintézési határideje - a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. tv. 3. § (1) bekezdése szerint – 42 nap, amely jelen eljárásban 2023. október 29..

Az engedélyező hatóság elérhetősége, kapcsolattartási adatai: Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1149 Budapest, Mogyoródi út 43., (postacím: 1903 Bp. Pf.: 314, Telefon: +36 (1) 469-4105 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Budapest, 2023. szeptember 28.

Szabó István
Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Ülésezik a Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 28. csütörtök, 09:30
A Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2023. szeptember 29-én (péntek) 11.30 órától tartja.Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. 116. irodaAz

A Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság értesíti a választópolgárokat, hogy a soron következő ülését 2023. szeptember 29-én (péntek) 11.30 órától tartja.
Az ülés helyszíne: 1052 Budapest, Városház u. 7. 116. iroda
Az ülés napirendi pontja:
1. Fellebbezés a Dunakeszi HVB 1/2023. sz. határozata ellen

Jóváhagyták a Kisprojekt Alapot »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 28. csütörtök, 09:25
Jóváhagyták a Kisprojekt Alapot
A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottsága 2023. szeptember 27-én tartotta első, alakuló ülését a Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatalban. A Kisprojekt Alap az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottsága 2023. szeptember 27-én tartotta első, alakuló ülését a Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatalban.

A Kisprojekt Alap az Interreg VI-A Magyarország-Szlovákia Program 3. prioritási tengelyének „PA3-Intézményi együttműködések” keretében valósul meg. A projekt intézkedése „3.2 – A kölcsönös bizalom megteremtése” ezúttal a pályázásra jogosult 7 régióból (Magyarországon: Budapest főváros, Pest, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék területe, Szlovákiában: a Pozsonyi, Nagyszombati és a Nyitrai kerület) az önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási- és kutatási intézmények, egyházak, ETT-k, kormányzati szervek, valamint érdekvédelmi testületek határon átnyúló programjainak megvalósítását fogja támogatni.
Vasi Emma, az RDV ETT igazgatója, a Kisprojekt Alap Monitoring Bizottság elnöke, miután köszöntötte a Monitoring Bizottság régi és újonnan kinevezett tagjait, a rendezvényt történelmi jelentőségűnek nevezte, hiszen a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás immár második alkalommal nyerte el a Kisprojekt Alap lebonyolításának lehetőségét a nyugati programterületen. A programterület keleti részén a Kisprojekt Alap lebonyolítását a Via Carpatia ETT végzi.
A bizalom elsődlegesen az elmúlt időszak tapasztalatainak, sikeres kisprojektjeinek, a Társulások elkötelezettségének köszönhető. Feladataik közé tartozik a Kisprojekt Alap általános koordinációjával és végrehajtásával kapcsolatos tevékenységek elvégzése, a potenciális pályázók tájékoztatása, tanácsadási munka a kérvények kidolgozása során, a pályázók tevékenységének támogatása a projekt befejezéséig, helyszíni ellenőrzések elvégzése, illetve hozzájárulni a KPA Monitoring Bizottság munkájának végrehajtásához.

A Rába-Duna-Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás Kisprojekt Alap Monitoring Bizottságának első, alakuló ülése a Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatalban

Az ülés keretén belül a tagok elfogadták a Monitoring Bizottság működésére vonatkozó eljárási szabályzatot, valamint a Kisprojekt Alap meghirdetésre kerülő első felhívásának dokumentumait. Jelen felhívás reflektál az előző időszakban szerzett tapasztalatokra és megfogalmazott igényekre. Többek között bevezetésre kerül az egyszerűsített költségelszámolás (egyösszegű átalánydíj formájában), az Európai Uniós támogatás kiegészül a Nemzeti társfinanszírozással, így csökken az önrész mértéke. A nyugati programterületről pályázók a tevékenységeiket kizárólag a nyugati programterületen valósíthatják meg, de a partnerszervezetek székhelye Szlovákia és Magyarország teljes területén lehet. Ezekkel az intézkedésekkel törekszünk az előző programidőszakban felmerült igények, valamint az Interreg Programban megfogalmazott célok támogatására.
A Kisprojekt Alap rendelkezésére álló ERFA támogatás teljes összege 5,16 millió euró, melyből az első felhívás alkalmával 1,45 millió euró kerül kiosztásra. A pályázók 13 215 eurótól 39 645 euróig terjedő támogatásra nyújthatnak be kérelmet. A Kisprojekt Alap célja a határon átnyúló társadalmi kohézió és partnerség erősítése, valamint a polgárok és a szervezetek ösztönzése arra, hogy részt vegyenek az Unió demokratikus és polgári életében és hozzájáruljanak ahhoz. Kulturális fesztiválok, sportesemények, szakmai rendezvények, gyermek és ifjúsági táborok megvalósítását támogatja, amelyek lehetővé teszik a határ két oldalán működő szervezetek képviselőinek és tagjainak találkozását, kapcsolataik erősítését.
A pályázati felhívás az Interreg HUSK Kisprojekt Alap nyugati programterületének internetes és közösségi oldalán lesz elérhető, melynek meghirdetéséről külön tájékoztatjuk a nyilvánosságot. Részletes információt az érdeklődők a későbbiekben meghirdetésre kerülő információs napokon kaphatnak.

www.pestmegye.hu 

Pest vármegye is kiállít a Planet Budapest 2023 expón »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 21. csütörtök, 09:51
Pest vármegye is kiállít a Planet Budapest 2023 expón
Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

Planet Budapest Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvénye, amely a társadalom és a gazdaság széles rétegeit szólítja meg és hívja fel a figyelmet a fenntarthatósági fordulat fontosságára, valamint a klímaváltozás hatásaira.

A Planet Budapest 2023 nemzetközi szinten is kiemelkedő, a fenntarthatóság témáját újszerűen feldolgozó, a legújabb megoldásokat közérthetően bemutató rendezvény, amely szakmai, üzleti, közönség- és edukációs programokból áll. Az esemény egyszerre több generációhoz szól, hidat képezve köztük, és kortól függetlenül kínál gyakorlati, kézzelfogható megoldásokat a fenntarthatóság iránt érdeklődő, vagy azzal csak épp ismerkedő közönség számára.

A Fenntarthatósági kiállítás egyedülállóan értékes lehetőséget teremt a fenntartható megoldásokat alkalmazó és kínáló magyar vállalkozások bemutatkozására, az üzletkötés előmozdítására.

A Planet Expo célja, hogy az évszázadok tapasztalatait, tudását, valamint a kihívásokra megoldást kínáló új technológiákat, innovációkat együttesen mutassa be. Az esemény emellett egyedülálló platformot biztosítja kapcsolatépítésre és B2B találkozókra.

A Planet Budapest új koncepciójában az általános témák mellett minden alkalommal megjelenik egy kiemelt fenntarthatósági téma. 2023-ban ez az élelmiszer, amelyet az esemény a lehető legteljesebben jár körül (az ellátás biztonsága, az egészséges, fenntartható étkezés és életmód, fenntartható mezőgazdaság, stb.). E területek képviselői számára különösen értékes lehet a találkozás a többi vállalkozással, fejlesztőkkel, szakemberekkel. A szemléletformáló kísérőprogramokon is külön figyelmet szentelnek az élelmiszernek.

A kiállításon Pest Vármegye Önkormányzata is részt vesz a Food Wave projekt tagjaként a 18c standon.

Expó Szakmai programok eseményen öt párhuzamos szakmai konferenciára kerül sor, amelyek részvétele ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. 

A kiállítás regisztráció nélkül 10.00 és 18.00 óra között látogatható szeptember 27. és október 1. között.

www.pestmegye.hu

Pest Vármegye Kormányhivatalának közleménye környezetvédelmi eljárás megindításáról »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda, 19:55
Az ügy tárgya: A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Schenek Istvân u. 1.; (Göd külterület 056/2 hrsz); a továbbiakban: Környezethasználó) Gödi Telephelyén folytatott tevékenységére vonatkozó teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása

Az ügy tárgya: A SAMSUNG SDI Magyarország Zrt. (2131 Göd, Schenek Istvân u. 1.; (Göd külterület 056/2 hrsz); a továbbiakban: Környezethasználó) Gödi Telephelyén folytatott tevékenységére vonatkozó teljeskörű környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény (a továbbiakban: Kvtv.), valamint a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet alapján. (KEO- 11142-27-2023)

Az ügy iktató száma: PE-06/KTF/11142/2023.

Az eljárás megindításának napja: 2023. szeptember 5.

Az ügyintézési határidő: 60 nap

Pest Vármegye Kormányhivatalának teljes közleménye a környezetvédelmi eljárás megindításáról letölthető pdf formátumban ide kattintva.

Rangos társadalmi díjat kapott Ipolytölgyes »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 20. szerda, 14:33
Rangos társadalmi díjat kapott Ipolytölgyes
A SozialMarie Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan kiemelkedő kezdeményezéseknek, amelyek újszerű megoldásokat terveznek és valósítanak meg helyi társadalmi problémákra. Idén az elismerés mellett komoly

A SozialMarie Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, amelyet 2005 óta ítélnek oda olyan kiemelkedő kezdeményezéseknek, amelyek újszerű megoldásokat terveznek és valósítanak meg helyi társadalmi problémákra. Idén az elismerés mellett komoly pénzdíjjal járó első helyen Ipolytölgyes végzett.

Bécsben adták át az idei SozialMarie díjat, amelyet 2005-ben alapított az osztrák Unruhe Magánalapítvány, hogy olyan innovatív megoldásokat jutalmazzon vele, amelyek akkut társadalmi problémákra nyújtanak megoldást. Az idei jelöltek között több magyar szereplőt is találhattunk, akik közül a 15 ezer euróval járó első díjat az ipolytölgyesi önkormányzat nevében Radnai Bertalan polgármester vehette át, az 5 ezer eurós harmadik helyen az EMMA Egyesület végzett, az egyik kétezer eurót érő különdíjat pedig egy a BMSZKI (Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei) által megvalósított projekt nyerte el, a Van Helyed! rendszer pedig szintén különdíjat kapott.

Radnai Bertalan átveszi a díjat

Ipolytölgyes messze van a várostól és az elérhető szolgáltatásoktól. Az elvárt, elfogadható életminőség erősen függ a családok jövedelmi helyzetétől. A vagyoni különbségek megosztják a faluközösséget, így az önkormányzat a lakosság megtartása érdekében közösségi megoldásokat kínál az egyéniek helyett. A Hosszúlétra elnevezésű kezdeményezés keretén belül az önkormányzat tulajdonában lévő eszközöket, szolgáltatásokat a falu lakosai kölcsönvehetik, így nem kell egy-egy munkához költséges szerszámokat, gépeket vásárolniuk. Ez nem csak a polgárok életminőségét javítja, de a közösséghez tartozás érzését is növeli, ráadásul környezetvédelmi szempontból is előnyös és fenntartható ez a kölcsönzési modell.

Radnai Bertalan, Ipolytölgyes polgármestere elmondta, nem csak komoly szerszámokra, mezőgazdasági gépekre kell gondolni, amikor a Hosszúlétra kölcsönzésről beszélünk, de ilyen, ritkán használt eszköz lehet például egy kisállatszállító doboz is, amelyet ritkán használnak az emberek, így bőven elég belőle néhányat az önkormányzatnak vásárolni, amit aztán szabadon használhat bárki a faluban. A szerszámokon kívül gyógyászati segédeszközöket is kölcsön lehet venni az önkormányzattól, például járókeretet, kerekeskerekes széket, mankót, de a kezdeményezés kiterjed a hulladékgyűjtésre is, aminek költségét - az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében is - az önkormányzat vállalja át. A polgármester azt mondta, a különböző eszközök közös használata kulcsfontosságú a fenntarthatóság miatt is, hiszen így nem csak az energiát, de a nyersanyagokat is tudatosabban, felelősebben lehet így felhasználni.

Az eszközkölcsönzésen kívül működik a településen egy úgynevezett falugondnokság is. Az ingyenes szolgáltatás keretében a falugondnok igény esetén segít a rászoruló lakók étkeztetésében, egészségügyi intézménybe történő szállításában, ház körüli teendőkben, gyermekek szállításában, hivatalos ügyek elintézésben is. Radnai kiemelte, hogy a szolgáltatás nem csak a nehéz körülmények között élők számára igénybe vehető, hanem mindenki számára elérhető, de természetesen figyelembe veszik azt is, kinek van leginkább szüksége a segítségre. A polgármestert meglepte a SozialMarie-n kapott első díj, és az azzal járó 15 ezer euró, egyelőre nem tudja, mire fogják fordítani az összeget, de annak örülne a legjobban, ha minél több önkormányzat elkezdené alkalmazni ezt a módszert.

Forrás: https://raketa.hu/rangos-tarsadalmi-dijat-kapott-tobb-magyar-szervezet-becsben

Pályázati felhívás civil szervezeteknek a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd, 11:00
Pest Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet a vármegyében székhellyel rendelkező, legalább két éve működő civil szervezetek részére a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre.

Pest Vármegye Önkormányzata pályázatot hirdet a vármegyében székhellyel rendelkező, legalább két éve működő civil szervezetek részére a Vármegyei Felzárkózási Fórumban való részvételre.

A Vármegyei Felzárkózási Fórum a TOP¬_Plusz-3.1.3-23 Helyi humán fejlesztések felhívás keretében kerül létrehozásra és működtetésre.

A Fórum célja a hátrányos helyzetű csoportok felzárkózását segítő vármegyei szintű egyeztetési, konzultációs rendszer működtetése, a vármegye településein élő hátrányos helyzetű csoportokat érintő szolgáltatáshiányokra vonatkozó megoldások keresése, ennek érdekében a települések helyi esélyegyenlőségi programokhoz kapcsolódó feladatellátásának segítése; területi és ágazatközi együttműködések erősítése; tapasztalatcsere biztosítása a programokat megvalósítók között.

A Fórum feladata:
- Szolgáltatási Út Térkép és Vármegyei Esélyteremtő Paktum felülvizsgálata, módosítása, új kidolgozása.
- Hátrányos helyzetű célcsoportonkénti tematikus ülések szervezése.
- Társadalmi felzárkózási szempontok érvényesítése a vármegyei stratégiai és fejlesztési dokumentumokban.
- A vármegyéhez tartozó önkormányzatok szolgáltatási hiányainak megoldására fejlesztési irányok, ajánlások, megoldások megfogalmazása a helyi önkormányzatok felé.
- A vármegyei szolgáltatáshiányok rendszer szintű anomáliáinak jelzése a helyi szolgáltatók felé.
- A TKR standard támogatási kérelmek megvalósításának nyomon követése, szakmai támogatása, szolgáltatáshiányok megoldásában koordináció ellátása a közszolgáltatást nyújtó intézmények felé.
- Ágazatközi információcsere és együttműködés biztosítása.
- Munkacsoportok létrehozása és működtetése.

A Fórum tagjai:
- helyi önkormányzati szereplők
- vármegyei roma nemzetiségi önkormányzat képviselői
- helyi roma nemzetiségi önkormányzati képviselői
- vármegyében működő civil szervezetek, egyházak képviselői
- vármegyében működő közszolgáltató intézmények képviselői
- vármegyei gazdasági szereplők
- a vármegyei kormányhivatalok foglalkoztatási szakterülete és a népegészségügyi szakigazgatási szervek képviselője
- a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottságok képviselője
- Szakképzési Centrumok képviselője (vármegyénként 1 centrum)
- tankerületi központ képviselője
- vármegyei önkormányzat felhívás céljához kapcsolható bizottságainak vagy tématerületeinek képviselője
- Vármegyei Kormányhivatal felhívás céljához kapcsolódó szervezeti egységei
- egyéb meghívottak (vármegyei szinten felmerülő feladatok szerint)

A Fórumban való részvételre azon civil szervezetek pályázhatnak, melyek a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégiában (MNTFS) megfogalmazott célok megvalósításával és/vagy a hátrányos helyzetű célcsoportokkal foglalkoznak (különösen oktatás-képzés területén, illetve fogyatékos személyekkel, nők egyenjogúságával foglalkozó szervezetek).

A civil szervezetek a pályázatot ezen az adatlapon nyújthatják be!

Kérjük az adatlapon mutassák be a civil szervezet tevékenysége hogyan illeszkedik a Fórum feladataihoz. Ezen túlmenően kérjük feltüntetni a civil szervezet az elmúlt időszakban milyen tevékenységekben vett részt, milyen más civil szervezetekkel, önkormányzati, állami szervekkel működik együtt, tevékenységi köre hány településre, járásra terjed ki.

A beérkezett pályázatok elbírálásának fő szempontja, hogy a szervezet tevékenysége mennyire illeszkedik a Fórum feladatköréhez.

Előnyben részesülnek azon szervezetek, amelyek az MNTFS beavatkozási területeihez kapcsolódó programok bonyolításában részt vettek, vagy nemzetiségekkel, kiemelten romákkal kapcsolatos tevékenységet végeznek.

A Fórumban résztvevő szervezetek az itt ellátott tevékenységükért anyagi juttatást nem kapnak!

Kérjük, hogy a pályázatot szeptember 20-ig küldjék meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Budapest, 2023. szeptember 12.

Szabó István sk.
Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Paktumiroda munkatársakat keresünk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 12. kedd, 10:48
Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet munkaviszony (MT) keretében Paktumiroda munkatárs munkakör/feladatkör betöltésére Abony és Aszód városokba.

Pest Vármegyei Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet munkaviszony (MT) keretében Paktumiroda munkatárs munkakör/feladatkör betöltésére Abony és Aszód városokba.

Tevékenységi kör (ellátandó feladatok): A TOP_ PLUSZ-3.1.1-21-PT1-2022-00001 „Pest vármegyei foglalkoztatási-gazdaságifejlesztési együttműködések” paktum projekt keretében a külső Paktumiroda munkatársi: szervezési, bonyolítási, adatgyűjtési és adminisztrációs feladatok ellátásával a központi Paktumiroda irányítás alatt.

Betöltendő állás szakmacsoportja: adminisztráció

Betöltendő állás munkakörének szakterülete (munkakörcsalád): Egyéb

Betöltendő állás jogviszonya: munkaviszony (MT)

Foglalkoztatás időtartama, munkaideje, munkarendje, formája: határozatlan, heti 20 óra részmunkaidő.

További részletek az abonyi illetve az aszódi állásról.

Az adatkezelési tájékoztató ITT érhető el.

wwww.pestmegye.hu

Elkészült a mini bölcsőde Kocséron »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 07. csütörtök, 09:58
Elkészült a mini bölcsőde Kocséron
Kocsér Község Önkormányzata 39,82 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével létrehozta az első mini bölcsődéjét. A pályázat benyújtása előtti igényfelmérés alapján a bölcsőde akár maximális kihasználtsággal is tud majd

Kocsér Község Önkormányzata 39,82 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével létrehozta az első mini bölcsődéjét. A pályázat benyújtása előtti igényfelmérés alapján a bölcsőde akár maximális kihasználtsággal is tud majd működni.

A maximum 8 kisgyermek elhelyezésére alkalmas mini bölcsődét egy korábban használaton kívüli, meglévő épület felújításával és átalakításával nyitja meg az önkormányzat a Szabadság utca 19. szám alatt. A felújítás során az épület akadálymentesítése is megvalósult. Az épület mellett a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő, biztonságos játszókertet is kialakítottak.

A családi és munkahelyi teendők összeegyeztetéséhez a családi bevétel és a részmunkaidős foglalkoztatás növeléséhez szükséges a kisgyermekek napközbeni ellátása. A bölcsődébe járó kisgyermekek hamarabb szocializálódnak, az óvodai beilleszkedés ezáltal könnyebb lesz számukra. A bölcsőde létesítése egyben munkahelyeket is teremt, melyeket elsősorban helyi lakosokkal szeretnénk betölteni.

www.pestmegye.hu

Kibővítették a bölcsődét Szigethalmon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. szeptember 06. szerda, 10:45
Kibővítették a bölcsődét Szigethalmon
A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhely jött létre.

A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhely jött létre.

Szigethalom Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „VEKOP-6.1.1-21 Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Az önkormányzat a 363,91 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a meglévő bölcsőde épületét 2 csoportszobával bővítette.

 

A meglévő bölcsődei intézmény 2 csoportszobával és kiszolgáló helyiségekkel bővült, 348,09 m2 hasznos alapterületű épületrész építésével. A projekt eredményeképpen 28 új bölcsődei férőhelyet hozott létre a város.

A projekt fő célja bölcsődei ellátást nyújtó intézmény férőhelybővítése volt, ezzel hozzájárulva a családok életminőségének javulásához és a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A fejlesztés és a kapacitásnövelés a bölcsődei ellátási formához való hozzáférést segíti elő, ezáltal segítve a kisgyermeket nevelő családokat.

A projekt hatására bővül a foglalkoztatás, a nők szülés utáni munkába állása könnyebbé válik. A projekt keretében Szigethalom Város Önkormányzata vállalta, hogy intézményi szinten 7 db új munkahelyet hoz létre teljes munkaidőben. 

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.087 másodperc alatt készült el. | Copyright 2023 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 25369224 | Ebben a hónapban: 8932 | Ma: 2407 | jelenleg: 3 | Statisztika