ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. december 5. vasárnap, Vilma napja van. - Holnap Miklós napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/83 bejegyzés:10/829

Szakmai napot tartott a Magyar Kormánytisztviselői Kar »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.11.15. 16:28
A Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai Dísztermében rendezték meg november 12-én a Magyar Kormánytisztviselői Kar szakmai napját, amelyet Palich Etelka, az MKK elnöke és Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízottja nyitott meg.

Tarnai Richárd hangsúlyozta: ezek a szakmai napok azért fontosak, mert a kérdéseiket közvetlenül a meghívott szakembereknek tehetik fel a résztvevők.

A program első felében Bokor Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense tartott előadást arról, hogy miként képesek kezelni a szervezetek a munkáltatók, a munkavállalók és az informális ismerősi hálózat viszonyát a digitális térben. Szólt arról is, hogy milyen lehetőségei vannak a szervezeteknek, hogy proaktívan segítsék a szólásszabadság és az egyéni integritás egyensúlyát. Valamint milyen felelőségi viszonyokat azonosíthatunk, ha a közösségi médiában tanúsított viselkedésről esik szó.

Kora délután a Molnár Zsolt, a BFKH Nyugdíjbiztosítási Főosztályának Osztályvezetője és Zelei Roland szuperrevizor a tartott előadást „Közérthető értekezés a társadalombiztosítási (állami) nyugdíjakról” címmel. Bemutatták a nyugdíjak fajtáit, igénylésüket, tervezhetőségüket, továbbá a meglévő, elérhető lehetőségeket, ismertették a nyugdíjazási „praktikákat” és sorra került a „mire fontos odafigyelni” kérdés elemzése is.

Az előadók útmutatást adtak a hallgatóságnak a nyugdíjútvesztőben: „Mikortól, mi jár?”, bemutatták a nyugdíjak pénzügyi alapját, számítását, alternatív megoldásokat, a szolgálati és jogosultsági időt, a „nők 40” programot, nyugdíjnövelést, visszamenőleges igénylést, korkedvezményt, özvegyi és hozzátartozói ellátásokat, valamint a nyugdíjemelést és a baleseti hozzátartozói ellátásokat is beleértve.

Szóba került a külföldön szerzett szolgálati idő, és a nemzetközi nyugdíjak kérdése is. Mivel, mikor, hová érdemes fordulni, mi az ügyintézés helye és menete? Mindezt nem csak nyugdíj előtt állóknak, hanem vezetők, humánpolitikai és személyügyi ügyintézők részére is ajánlották.

Átalakítási munkálatok a vecsési okmányirodában »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.26. 15:32
Örömmel tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a vecsési okmányiroda helyén hamarosan gépjármű ügyintézési pont nyílik. Az átalakítási munkálatok miatt 2021. október 25. és 2022. február 15. között az ügyfélfogadás szünetel.

Az átalakítási munkálatok miatt a Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatal Hatósági Osztályának Szent István tér 1. szám alatti ügyfélfogadási ideje és helyszíne is módosul 2021. november 3-tól: szerdánként 8:00-16:00-ig az előtérben fogadjuk ügyfeleinket, míg hétfő és csütörtöki napokon személyes ügyintézésre a vecsési kormányablak ügyfélszolgálatán van lehetőség (Fő út 246-248., Market Central).

Szíves megértésüket köszönjük!

E-ingatlan képzés a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.26. 14:22
E-ingatlan képzés a kormányhivatalban
Az E-ingatlan-nyilvántartás rendszer működéséről tartottak kormányhivatali munkatársak számára képzést október 26-án a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Az E-ingatlan nyilvántartás című projekt átfogó célja, hogy csökkenjen Magyarországon a földügyi eljárások átfutási ideje és költségszintje, és ezáltal – a közigazgatási adminisztratív terhek csökkentésén keresztül – nőjön a magyar gazdaság versenyképessége. Az állampolgárok ennek köszönhetően olcsóbb, gyorsabb, pontosabb ingatlan-nyilvántartási eljárással találkoznak majd.

Tarnai Richárd köszöntőjében hangsúlyozta, hogy bár sokszor idegenkedünk a változásoktól, a jelen fejlesztések jó célt szolgálnak: az ügyfelek számára gyorsabb és pontosabb ügyintézést, amely nem mellesleg környezetbarátabb is, a munkatársak számára pedig a munkaterhek csökkenését fogja előidézni.

A képzésen a kormányhivatal munkatársai előadásokat hallgathattak meg többek között az E-ingatlan nyilvántartási rendszer bevezetése kapcsán felmerülő jogszabályi változásokról, az automatikus ügyintézés hatásairól, valamint bepillantást nyerhettek mintafolyamatokon keresztül a gyakorlati munkavégzés egyes lépéseibe is.

Haditorna verseny Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.26. 13:57
Haditorna verseny Pest megyében
Szentendrén rendezték meg idén az Országos Haditorna Verseny Pest megyei döntőjét. Az MH Altiszti Akadémián október 21-én tartott megmérettetésen Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke mondott köszöntőt.

Az Országos Haditorna Verseny célja az, hogy a diákok a sport eszközeivel jobban megismerjék a katonai pályát és a program keretében összemérhessék elméleti és gyakorlati tudásukat, ügyességüket.

Tarnai Richárd köszöntőjében kiemelte a sport fontosságát a fiatalok életében, mely a hazaszeretettel párosulva garanciát tud adni arra, hogy az ország védelme a jövő nemzedék kezében is biztonságban van.

Pest megyét az idén 13 négyfős csapat képviselte, akik honvédelmi TOTÓ, mátrix-futás (tájfutás), katonai tereptan-távbecslés, kézigránát-dobás, légfegyver lövészet és fegyveres váltófutás versenyszámokban versenyeztek.

A diákok valamennyien a lehető legjobb eredményre törekedtek, szem előtt tartva a játékszabályok és a „Fair Play”betartását. A fő cél az volt, hogy játékos körülmények között ismerhessék meg a katonai pályát.

A területi fordulót a Pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium II. számú csapata nyerte, megelőzve a Ceglédi SZC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint Pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium I. számú csapatát, így ők jutottak tovább a 2022 tavaszán megrendezendő országos döntőbe. Az első három helyezett csapat mellett a legjobb lövő és futó, valamint a legjobban küzdő csapat is átvehette a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnökének különdíját.

Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.21. 13:04
Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság
Pest Megyei Kormányhivatal Dísztermében tartott eseményen a Tarnai Richárd kormánymegbízott vezette bizottság a jövő évi feladatai mellett a katasztrófavédelem aktuális kérdéseit, és a téli időjárással kapcsolatos teendőket is áttekintették.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntője után az állandó és meghívott tagok beszámolót hallhattak a Pest Megyei Összesített Veszély-elhárítási Tervről, a téli időjárási események kezelésére történő felkészülésről, a katasztrófavédelem közlekedésbiztonságot erősítő hatósági tevékenységéről, valamint a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkárok elleni védekezési tervéről és a Közép-Duna Völgyi Vízügyi Igazgatóság területén a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon történt olajszennyezés teljes kármentesítéséről is.

A rendezvényen elhangzott, hogy az együttműködő hatóságok és szervezetek hatékony koordinációval, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálattal szoros együttműködésben készülnek a télre, az esetleges rendkívüli időjárás által kiváltott veszélyhelyzetek kezelésére.

Hivatásos gondnoki képzés a Pest Megyei Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.21. 11:24
A Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya hivatásos gondnoki képzést tart 2021. november 8-11. között a kormányhivatal Városház utcai épületének Dísztermében.

A hivatásos gondnoki képzés célja, hogy megfelelő ismereteket nyújtson a gondnokság alá helyezett személyek személyi és vagyoni jogai érdekvédelmének megfelelő ellátásához. Hivatásos gondnokká csak olyan személy nevezhető ki, aki legalább középfokú iskolaivégzettséggel rendelkezik és a képzésen eredményesen részt vett. A képzésben résztvevők a tanfolyam sikeres elvégzéséről TANÚSÍTVÁNYT kapnak.

A képzés időtartama 28 óra, de nem bocsátható vizsgára, aki a képzés során több mint 4 óráról hiányzott. A vizsga:írásban történik majd 1 óra időtartamban, amelyre az oktatást követő héten pénteken (2021. november 19.) kerül majd sor. A résztvevők tankönyvetés az előadások vázlatát elektronikus úton fogják megkapni. A képzés költsége 50.000,-Ft/fő.

A képzésre jelentkezni a mellékelt adatlap kitöltésével és megküldésével lehet legkésőbb 2021. november 3. napjáig a következő címeken lehet: [[[PbIcjajBAEhMKCxIOF2DNdG90aC5ub3JhQHBlc3QuZ292Lmh1]]],telefon:(1) 485-6930, postacím:1052 Budapest, Városház u. 7. A jelentkezők az adatlap beérkezését követően kapnak értesítést a képzés részletes tematikájáról, valamint a képzés díjának megfizetése módjáról.

A képzés helyszíne 1052 Budapest, Városház u. 7. Díszterem.  A képzést csak kellő számú résztvevő esetén indítja el a Pest Megyei Kormányhivatal!

Áramszünet a dabasi kormányablakban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.20. 08:20
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a dabasi kormányablakban áramszünet miatt 2021. október 20-án, szerdán az ügyfélfogadás szünetel.

Azonnali ügyintézésre a közeli kormányablakokban van lehetőség:

Gyáli kormányablak, Somogyi Béla u. 2.Ócsai kormányablak, Bajcsy-Zsilinszky u.26.Szigetszentmiklósi kormányablak, Apor Vilmos u. 1.

Megértésüket köszönjük!

Új hivatalvezető az Érdi járás élén »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.15. 12:24
Új hivatalvezető az Érdi járás élén
Október 15-től Sarkadi Andrea az Érdi Járási Hivatal vezetője.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott átadta megbízólevelét Sarkadi Andreának, az Érdi járás kinevezett új járási hivatalvezetőjének.

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében + videó »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.13. 15:16
Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében + videó
Az Őrbottyánban szolgálatba állított mobilizált ügyfélszolgálat átadóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta: ma több mint 2500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, és ezt a munkát segíti az a 24 kormányablakbusz is, amely lehetőséget biztosít a kistelepüléseken az ügyek helyben történő intézésére.

A területi közigazgatás új struktúrájának köszönhető, hogy május 2-áig ötmillió állampolgárt sikerült beoltani Magyarországon a koronavírus ellen. A kormányhivatalok szervező munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg – fűzte hozzá az államtitkár.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a közigazgatás bő tíz évvel ezelőtti átalakítását dicsérve kiemelte az állam és a polgárok közötti partnerséget.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Domokos Péter, a kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos azt mondta, hogy 3,3 millió magyar lakik olyan helyen, ahol nem működik kormányablak. Közülük 120 ezer fölött jár azoknak a száma, akik 2018 óta igénybe vették a kormányablakuszok szolgáltatásait – tette hozzá.

(MTI)

Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.07. 10:30
Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát
Az iskolai, városi és egyéb szabadidős sportrendezvényekre alkalmas létesítmény megépítéséhez a kormány 2,15 milliárd forinttal járult hozzá. Az október 6-ai átadón eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, a Ferences Gimnázium a térség meghatározó épülete, közösséget épít nemcsak az iskolán belül, de azon kívül is. Kiemelte, a kormány az egyházi beruházások támogatásával a Krisztust követő és hazájukat szerető fiatalok nevelését szeretné segíteni.

Berhidai Piusz ferences tartományfőnök a beruházás megvalósításáért köszönetet mondva úgy fogalmazott, a köszönetnyilvánítás soha nem csak lezárni tud valamit, hanem képes megalapozni a későbbi bizalmat, együttműködést és ilyen módon szolgálni az életet.

Az elkészült csarnok három szintje összesen 3174 négyzetméter, a 20x40 méteres nagytermi pálya mellett az épületben helyet kapott egy kisebb edzőterem is. A lelátókon 260-an férnek el, a csarnok teljes befogadóképessége 1200 fő. Az épületben öltözőket és egyéb kiszolgálóhelyiségeket is kialakítottak, a szomszédos telken egy több mint száz férőhelyes parkoló épült.

A beruházáshoz az iskola fenntartója, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány százmillió forint önrésszel járult hozzá.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az 1948-as államosításkor „minden zsámolyt kirúgtak az egyházi oktatás lába alól”, és a rendszerváltás után is csak minimális támogatás jutott ezeknek az intézményeknek. Kiemelte, a kormány 2010 óta elkezdte ezeket zsámolyokat visszarakni a helyükre; most egy ilyen zsámoly került vissza Szentendrére is.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.056 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 18420408 | Ebben a hónapban: 37486 | Ma: 5535 | jelenleg: 6 | Statisztika