ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. június 20. csütörtök, Rafael napja van. - Holnap Alajos napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

CEGLÉD VÁROS SPORTJÁÉRT DÍJ


Díjazottak

2020-ban

Cegléden született 1968-ban. Általános iskolai tanulmányait a mai Szent Kereszt Katolikus Iskola (Mészáros Lőrinc Ált. Isk. volt) testnevelés tagozatán végezte el, majd a Kossuth Lajos Gimnázium szintén testnevelés tagozatos osztályában érettségizett. A Testnevelési Főiskolán torna edzői diplomát szerzett.

7 éves korában kezdett szertornázni a Ceglédi Vasutas Sportegyesületnél, aminek azóta is, azaz 44 éve a tagja. Edzője Váradi László volt.

 

Szertornában többszörös országos bajnok és az Olimpiai Reménységek verseny 1. helyezettje volt. A torna után a sportakrobatika lett fő irányvonal, ahol szintén többszörös országos bajnok, nemzetközi versenyek győztese volt. A magyar válogatott színeiben, egyéniben és társával, Laki Zsuzsával duóban 22x lépett színpadra és ebből 14 alkalommal, éremmel tértek haza.

 

1998-ban megalapította Cegléden a Fit Kid szakosztályt, aminek azóta is a vezetője. Versenyzői sokszoros magyar bajnokok, Európa Bajnokságokról 16 aranyérem mellett több dobogós helyezést is elhoztak. Fit Kid és Showtánc Világbajnokságon 3x végeztek az első helyen és 3x az ezüstérem is hozzájuk került. Kiemelkedő versenyzői közül csak néhány név: Móricz Alexandra, Gál Anett, Bóbis Vivien, Telek Patrícia, Kóródi Kitti, Klemenc Petra, Czigony Claudia, Kovács Barbara.

 

Jelenleg 8 versenyzője a válogatott keret tagja. Ők Bartus Emese, Bíró Lola, Csiszár Evelin, Hartyáni Fanni, Kovács Barbara, Lipák Réka, Pap Veronika, Szepes Réka.

 

A szakosztály a városi sportrendezvények rendszeres résztvevője és segítője, de szívesen segítenek, együttműködnek az egyesület más szakosztályaival is.

 

Randos Gabriella a Magyar Fit Kid Szövetség szakmai igazgatója és I. osztályú nemzetközi pontozó bírója.

 

Kiemelkedő sportteljesítményéért, országos és nemzetközi eredményt elért ceglédi sportolók felkészítésében közreműködő sportszakember elismeréseként ítélte oda Randos Gabriellának Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a "Cegléd Város Sportjáért" szakmai kitüntetést.

 

Fiatalon elkötelezte magát a sport iránt. Sokoldalúságát, elméleti- és gyakorlati tudását, több mint negyven éve kamatoztatja, döntően Cegléd iskolai, szabadidő- és versenysportja javára.

 

1974 óta él Cegléden. Azóta a város sportéletének tevékeny résztvevője. Társadalmi munkásként az 1300 fős KÖZGÉP sportéletének és a város szabadidősportjának szervezésével foglalkozott. 1983-ban a Városi Tornacsarnokban szervezési csoportvezetőként kezdett dolgozni, majd ezt követően 1991-93 között a Ceglédi Polgármesteri Hivatal sportügyekért felelős főelőadója lett.

 

Az utána következő évek a kihívások és magasabb szintű megbízatások és vállalt feladatok jegyében teltek el. Létrehozta a "Jezer Sport és Kereskedelmi Kft-t", mely a saját lábon állás követelményeinek időszakát jelentették. Egyidejűleg a Felső-Tiszai Turisztikai Egyesület elnökségében is tevékenyen részt vett. Több ezer ceglédivel ismertette meg a vízitúrázás szépségeit.

 

2002-től a Pest Megyei Szabadidő Sportszövetség ügyvezető elnöke, majd 2008-2011 között több megyei sportszövetség ügyvezetője. Feladata volt számtalan megyei és országos sport- és kulturális rendezvény szervezése, országos sportpályázatok elbírálása és a szövetség operatív irányítása.

 

Mindezek kivételes szakmai kapcsolatok és ismeretek elsajátítását tették számára lehetővé. Értékrendjét dicséri, hogy Ceglédet soha nem hagyta sem el, sem cserbe. Segítette a hatásköri feladatain túl is a város sportjának fejlődését.

 

Jezernicky Attila 2015 és 2019 között Cegléd Város Önkormányzatának sport koordinátora volt. Munkájáért több komoly elismerést is kapott, ezek közül kiemelkedik a 2009-ben neki adományozott Magyar Sportért Díj II. fokozata, melyet a Magyar Sport Napján vehetett át.

 

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jezerniczky Attilának a testnevelési és sportélet fejlesztése érdekében, a városi sportéletben huzamos időn át kifejtett eredményes szervezői munkássága elismeréseként ítélte oda a "Cegléd Város Sportjáért" szakmai kitüntetést.

2019-ben

Bogádi Csaba a Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola testnevelés szakos tanára.

 

Berettyóújfalun született, és szülővárosában végezte általános és középiskolai tanulmányait.

Felvételt nyert a Pénzügyi Számviteli Főiskolára, Budapestre, de szíve vágya az volt, hogy testnevelő legyen. Középiskolás korában kosárlabdázott, asztaliteniszezett, ebben a sportágban megyei első helyezett volt.

Otthagyta hát a pénzügyet, egy évig készült a pályamódosításra, majd felvételt nyert a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolára, földrajz-testnevelés szakra. 1984-ben végzett a főiskolán, ahol megszerezte a kosárlabda, tenisz edzői oklevelet is. 2002-ben pedig a Pécsi Tudományegyetemen végzett.

 

A főiskola után egy évet Hódmezővásárhelyen dolgozott, mint kollégiumi nevelő. Feleségével, Velkey Katalinnal 1985-ben Nyársapátra, később Ceglédre költöztek.

Öt gyermekük született, mindannyian sportolók: Katinka válogatott és NB I-es kosárlabdázó volt, Csabi vízilabdázott, Gitta versenyszerűen úszott, Imre NB I-es asztaliteniszező, országos csapatbajnok, Botond is különféle sportágakban járatos.

 

Nyársapáton 1985-1989-ig tanított, majd lehetősége nyílt Cegléden a Török János Mezőgazdasági Szakközépiskolában, hogy testnevelést tanítson.

Már Nyársapáton aktívan részt vett a megyei sportéletben vitte a gyerekeket különböző sportrendezvényekre, versenyekre. Cegléden - folytatva a Papp házaspár munkáját - kosárlabdát kezdett tanítani az iskolában. Megyei középiskolai versenyeken mindig dobogós helyezést ért el csapataival. Az iskolán belül több házi versenyt honosított meg, rendszeresen szervezte a városi középiskolás kosárlabda bajnokságot. 1991-ben az MDF felkérésére a nagycsaládosok gyermekeinek úszást tanított. Az eltelt 27 évben kezei alatt gyermekek százai szerették meg a vizet és az úszást.

 

1992-től bekapcsolódott a város tenisz életébe, a CVSE teniszklubban 1 évig szakosztály elnök volt, ahol hozzálátott az utánpótlás neveléshez. Több évig tagja volt az NB III‑ban szereplő csapatnak, sérülése miatt azonban a versenyszerű játékot abba kellett hagynia.

 

1995-ben létrehozta a BOCS Kosársulit, ahol már közel 1000 gyermek fordult meg az edzésein. Közülük a legtehetségesebbek más csapatokban korosztályos bajnoki címet szereztek, válogatottak lettek és felsőbb szinten folytatták e szép sportágat.

 

Ars poétikája, a gyerekek sportszeretetének kialakítása és egészséges életmódra nevelése a szabadidő aktív, értelmes eltöltése.

 

A teniszt sem felejtette el, 2000-től a saját iskolájában, nyáron a gimnáziumban oktatja a kicsiket és nagyokat. Időközben már sok felnőtt korú tanítványa is van úszásban és teniszben egyaránt. Nyolc évestől a hatvan évesig járnak hozzá sportolni. Napjainkban is aktív, lelkes a sport irányában.

 

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Bogádi Csabának a sportéletben nyújtott kiemelkedő munkássága elismeréseként ítélte oda 2019-ben a "Cegléd Város Sportjáért" szakmai kitüntetést.

2018-ban

Váradi László Lajos szülővárosában, Kiskunhalason ismerkedett meg a tornával.

 

Kiemelkedő eredményeket ért el már középiskolás korában. Magyar bajnokságokon egyéni és csapat eredményeket, megyei, területi bajnoki címeket, felnőtt II. osztályban országos vidék, magyar bajnoki címet szerzett csapatban. Akrobatikus tornában sokszoros magyar bajnok négyesben és párosban. Nemzetközi versenyt is nyert a válogatott tagjaként. Első osztályú minősítése volt évekig akrobatikában.

 

Budapesten torna-edzői oklevelet, majd a Nyíregyházi Főiskolán testnevelés-orosz szakon diplomát szerzett. 1978-ban Ceglédre, a nagy múltú tornával rendelkező városba került.

 

Dolgozott tornaedzőként, utánpótlás edzőként, vezetőedzőként, akrobatika tanárként, testnevelőként.

 

Főállású edzőként dolgozott a CVSE-nél, majd önálló klubot alapított és az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium tanára lett. 1993-ban megírta A ceglédi sport akrobatika történetét.

 

2002 óta a Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma testnevelő tanára és a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola akrobatika oktatója.

 

Folyamatosan bővítette szaktudását. A Pécsi Egyetemen szerzett testnevelő tanári diplomát követően közoktatás-vezető és pedagógus szakvizsgát tett. 2014-ben szaktanácsadó mesterpedagógus lett.

 

A Pest Megyei Torna Szövetség elnökeként, a Magyarországi Tornaegyletek Szövetség Sport akrobatika Szakág alelnökeként Nemzetközi Sport akrobatika Szövetség Bírói Bizottságának tagjaként aktívan hozzájárult a sportág fejlődéséhez.

 

Abonyban, és Cegléden több mint harminc nemzetközi versenyt rendezett, melyre mind az öt földrészről ellátogattak akrobaták (USA, Kazahsztán és Dél-Afrika akrobatái fogadták el meghívását). Magyarországon több klub is működött, de nagy nemzetközi versenyeket nem tudtak szervezni. Hogy Váradi Lászlónak sikerült, az a nemzetközi életben betöltött szerepének és kapcsolatainak is betudható, hiszen a mai napig a Pest Megyei Torna Szövetség elnöke.

 

Edzői munkássága kiemelkedő versenyzői eredményeket hozott. Világversenyekre juttatta el tanítványait, akik száznál több magyar bajnoki címet és számtalan nemzetközi versenyt nyertek akrobatikus tornában. Néhány név (a teljesség igénye nélkül) közülük: Sajgál Ágnes, Randos Gabriella, Halmi Katalin, Kiss Tamás, Stadler Zsolt és nem utolsó sorban Váradi Marianna, aki sport akrobatika válogatott keret tagjaként és magyar bajnokként több mint húsz éve felesége Lászlónak.

 

Testnevelőként rendszeresen részt vesz középiskolás tanítványaival a városi sportrendezvényeken, ahol kiváló eredményeket érnek el. A tanár úr ebben az évben nyugdíjba megy, elbúcsúzik iskolájától a KÖZGÁZ-tól.

 

Váradi tanár úr pályafutása során "Kiváló Nevelő Edző", "Pest Megye Sportjáért" és "Magyar Sportért" kitüntetésekben részesült.

 

Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Váradi Lászlónak a sportéletben nyújtott kiemelkedő munkássága elismeréseként, egy példaértékű életpálya tiszteletére ítélte oda 2018-ban a "Cegléd Város Sportjáért" szakmai kitüntetést.

 

Jó egészséget, lelkesen aktív, sportos időtöltést kívánunk önnek a nyugdíjas évekre!

2017-ben

 • Bíró Norbert - okleveles szakedző
 • Zakar László Zsolt - asztalitenisz szakosztály társadalmi elnöke

2016-ban

 • néhai id. Imregi Ferenc
 • Tóth Tiborné - testnevelő tanár, kézilabda edző

2015-ben

 • Czigony Tamás - CVSE Birkózó Szakosztályvezető
 • Bíró Tamás - szakedző, mesteredző

2014-ben

 • Fenyődi Miklós - nyugdíjas testnevelő tanár
 • Pákozdi Benő - válogatott magyar bajnok ökölvívó

2013-ban

 • 2013-ban a kitüntetést nem adták ki a 2012 évi olimpia miatt.

2012-ben

 • Czigány Dóra - olimpiai díjas negyedik helyezett válogatott női vízilabdázó
 • Harczi Zsolt - magyar ffi asztalitenisz válogatott szövetségi kapitánya
 • Kovács István - ökölvívó edző
 • Papp Ferenc - Lőrincz Tamás utánpótlás birkozó edzője

2011-ben

 • Ócsai Attila - kézilabda játékvezető, a több évtizedes játékvezetői tevékenységéért

2010-ben

 • Nyíri Ferenc - teke edző
 • Pintér István - labdarúgó edző

2009-ben

 • Czigány Károly - vízilabda edző
 • Ócsai Károly - a Sporttörténeti Alapítvány kuratóriumi tagja

2008-ban

 • Pálinkás László - tanár, paralimpiai bajnok úszó, a sportot népszerűsítő munkájáért.
 • Pásztor István - ny. sportügyintéző, a város sportéletében végzett több évtizedes munkájáért.

2007-ben

 • Farkas Albert - volt asztalitenisz játékos, a város sportéletében kifejtett tevékenységéért.
 • Ungureán László - volt asztalitenisz játékos, az asztalitenisz és kézilabda szakvezetői, sporttudósítói munkájáért tevékenységéért.

2006-ban

 • Péter Aladár - volt asztalitenisz játékos, jelenleg edző

2005-ben

 • G. Bíró Albert - volt asztalitenisz játékos, jelenleg edző
 • Paál Attila - volt vizilabdajátékos és edző

2004-ben

 • Lengyel Magda
  A ceglédi kézilabda játékosa, edzője és vezetőjeként a sportág térhódításában szerzett elévülhetetlen érdemeiért.
 • Bíró Sándor
  Tevékenységének köszönhetően a judo sportág fellegvára épült ki városunkban.

2003-ban

 • Elekes József »
  Évtizedeken át dolgozott Cegléd labdarúgó utánpótlásának edzőjeként.
  Türelmes, hozzáértő munkájának gyümölcseként számtalan eredményes sportolót nevelt városunknak, országunknak.
 • Kovács Nándor
  Atlétika sportágunk megteremtője, szervezője, tekintélyes edzője.
  Munkássága eredményeként több országos, megyei bajnok, országos hírű versenyző nevelődött a keze alatt.

2002-ben

 • Magyar László
  Cegléd város sportéletében kifejtett több évtizedes szervező, vezető tevékenységéért.
 • Csendes György
  A ceglédi kézilabda sport szervezésében, fejlesztésében kifejtett kiemelkedő munkájáért, továbbá a szabadidős sportban hosszú éveken át mutatott aktív szerepéért.


2001-ben (alapítva)

 • Beck Mihály
  Az úszó- és a vizilabda sport területén végzett kiemelkedő tevékenységéért
 • Kiss Péter
  A ceglédi labdarúgásért végzett kiemelkedő tevékenységéért

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

 • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.072 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30236666 | Ebben a hónapban: 420606 | Ma: 11607 | jelenleg: 4 | Statisztika