Cegléd Város Hivatalos Honlapja

betűméret:
Alapértelmezett színséma

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/29 bejegyzés:10/290

Pályázati felhívás - Aljegyző munkakör betöltésére »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 16. szombat, 08:00
Pályázati felhívás Pest Megyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselők jogállásról szóló 2011. CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdés alapján pályázatot hirdet a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Aljegyző munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közszolgálati

Pályázati felhívás

Pest Megyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselők jogállásról szóló 2011. CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdés alapján pályázatot hirdet a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Aljegyző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közszolgálati jogviszony.

Vezetői megbízás esetén a kinevezés időtartama: A vezetői megbízás határozatlan időre szól.

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő.

Munkavégzés helye: 1052 Budapest, Városház u. 7.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök: A Pest Megyei Önkormányzati Hivatalt vezető jegyző helyettesítése, a jegyző által meghatározott feladatok ellátása, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatalhoz tartozó aljegyzői feladatok ellátása.

Jogállás, illetmény és juttatások: A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.), valamint a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatának rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
- Magyar állampolgárság, cselekvőképesség,
- Büntetlen előélet,
- Igazgatásszervező vagy közigazgatás-szervező alapképzési szakon, vagy jogász vagy államtudományi mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy okleveles közgazdász szakképzettséggel,
- Jogi vagy közigazgatási szakvizsgával vagy a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium által a teljeskörűen közigazgatási jellegűnek minősített tudományos fokozat alapján adott mentesítéssel rendelkezik,
- Közigazgatási szervnél szerzett két év közigazgatási gyakorlat,
- Vagyonnyilatkozat tételi kötelezettség teljesítése.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- Önkormányzati munkában szerzett 3 év feletti vezetői tapasztalat

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- a Kttv. 45. § (4) bekezdése és a 87/2019. (IV. 23.) Korm. rendelet szerinti önéletrajz,
- végzettséget, képzettséget, nyelvismeretet igazoló okiratok másolata,
- előnyt jelentő tényező meglétét igazoló okirat,
- közigazgatási gyakorlatról szóló igazolás,
- közigazgatási szakvizsga bizonyítvány másolata,
- három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány,
- munkakör ellátásra vonatkozó elképzelések,
- nyilatkozat arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul.

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően 2021. március 2. napja.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. február 15.

A pályázat benyújtásának módja:

- Postai úton, a pályázatnak a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (1052 Budapest, Városház utca 7.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot 37/2021., valamint a munkakör megnevezését: Aljegyző.

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:
- A beérkezett pályázatok értékeléséről és a kinevezésről – a jegyző javaslatára – Pest Megye Közgyűlésének Elnöke dönt.

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. február 19.

A pályázati kiírás közzétételének helye, ideje:
- www.kozigallas.gov.hu - 2021. január 16.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.pestmegye.hu honlapon szerezhet.

www.pestmegye.hu

Elhunyt Szabó Ferenc, volt megyei képviselőnk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 08. péntek, 08:41
Elhunyt Szabó Ferenc, volt megyei képviselőnk
Életének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Fidesz volt országgyűlési képviselője. Szabó Ferenc két cikluson keresztül volt az Országgyűlés tagja, 1998-ban és 2002-ben

Életének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Szabó Ferenc két cikluson keresztül volt az Országgyűlés tagja, 1998-ban és 2002-ben is a Fidesz Pest megyei listájáról szerzett mandátumot. Felszólalásaiban többek között a szőlőtermesztésről és a vadvédelemről szóló törvény kapcsán mondta el véleményét.

Szabó Ferenc 1994-től a Pest Megyei Közgyűlés tagja volt, Abonyban pedig önkormányzati képviselőként is tevékenykedett.

www.pestmegye.hu

Új típusú utasbeállót épít ki a vasúttársaság Pest megye több településén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 07. csütörtök, 13:45
Új típusú utasbeállót épít ki a vasúttársaság Pest megye több településén
A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében – elsősorban a nagyvárosok és Budapest agglomerációjában lévő – utasbeálló nélküli megállóhelyekre, illetve a rossz műszaki állapotú utasbeállók helyére korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő,

A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében – elsősorban a nagyvárosok és Budapest agglomerációjában lévő – utasbeálló nélküli megállóhelyekre, illetve a rossz műszaki állapotú utasbeállók helyére korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő, modern megjelenésű, várakozásra alkalmas építmény fejlesztéséről döntött. Az új utasbeállókat világítással, jó minőségű padokkal, utastájékoztatással és biztonsági kamerarendszerrel látják majd el. A korszerű utasbeálló kifejlesztésével, kialakításával és felszereltségével a vasúttársaság célja, hogy vonzóbbá tegye az elővárosi közlekedést az utasok számára.

A Budapest–Veresegyház–Vác vonal Erdőkertes megállóhelyén már megkezdték az első beálló telepítését.

A beruházáshoz szükséges tervezési folyamat 2019 közepén kezdődött el, az utasok igényeinek megfelelő, modern dizájn kiválasztásával. A modulrendszerben kialakított, új típusú utasbeállók – igazodva a vasút változatos megállóhelyi környezetéhez – szélsőperonra és két vágány közötti, úgynevezett középperonra is telepíthetők. Az öt méter hosszú alapmodul közel három méter magas és 2,6 méter mély, ebből több mint másfél méter mélységben széltől védett. Az új utasbeállók modern formavilágát anyaghasználatuk is kihangsúlyozza. A stabilitást sugárzó acélszerkezet robusztus megjelenését oldja a nagyméretű üvegfelületek használata. A várakozóhelyeken utcabútorokat – padot, utastájékoztató vitrint – is elhelyeznek, amelyek a biztonsági üvegezett felületekkel és a biztonsági kamerákkal együtt teljesítik a vandálbiztosság általános követelményeit. Az utazóközönség kényelmét fogják szolgálni az egyes utasbeállókba telepített jegykiadó automaták is.

Erdőkertes megállóhelyen december végén átadták a munkaterületet az első új típusú utasbeálló telepítéséhez. A munkálatok nem zavarják az utasforgalmat. A beruházásnak köszönhetően automata fogja biztosítani a gyors és kényelmes jegyvásárlást. A kivitelezés befejezése 2021 első negyedévében várható.

Erdőkertes mellett, előreláthatóan 2021 első negyedévében, Felsőpakony, Tóvároskert, Vecsés-Kertekalja és Alsógalla, a második negyedévben Gyál, Vicziántelep, Bicske alsó, Felsőgöd, Sülysáp és Törökbálint kaphat új típusú utasbeállót. Mezőkövesd felsőn, Szentmártonkátán, Szőlősnyaralón és Vác-Alsóvároson a jövő év őszén várható az átadás, 2021 év végére pedig Rákospalota-Kertváros, Tápiószecső és Dunakeszi új utasbeállója is elkészülhet (kiemelve a Pest megyei települések, szerk.).

Forrás: MÁV

Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épül Biatorbágyon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 05. kedd, 08:42
Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épül Biatorbágyon
2020 júliusban megkezdődött a csapadékvíz fejlesztése Biatorbágyon az Ybl Miklós sétányon (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca), ahol csapadékcsatornát és csapadékvíz szikkasztótározót építenek. A munkálatokra 187 millió forint támogatást nyert az önkormányzat

2020 júliusban megkezdődött a csapadékvíz fejlesztése Biatorbágyon az Ybl Miklós sétányon (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca), ahol csapadékcsatornát és csapadékvíz szikkasztótározót építenek. A munkálatokra 187 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Biatorbágy Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 187 millió forintos támogatást az önkormányzat 62 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 249 millió forintból valósul meg Biatorbágy városrész csapadékvíz rekonstrukciója.

A projekt keretében a fejlesztéssel érintett városrész Biatorbágy Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz tározó építése valósul meg.
Jelen projektben tervezett csapadékvíz levezető csatornahálózat kapcsolódik a Biatorbágy NY-i lakóterület III. ütemében tervezett és megvalósult csapadékvíz elvezető hálózatához. A projekt megvalósítási területén csapadékcsatorna épül az Ybl Miklós sétányon a Kinizsi utcáig. Csapadékvíz visszatartására tározó építése is megvalósul az Ybl Miklós sétány Juhász Gyula utcai kereszteződésén túli területen, ahol jelenleg is csapadékvíz szikkasztó üzemel.

A projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

PROJEKT CÍME: BIATORBÁGY YBL MIKLÓS sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex építése
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2051 Biatorbágy, YBL MIKLÓS sétány

A projekt kezdésének dátuma: 2020.08.05.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.15.
Kivitelező: Útkorona Építő és Szolgáltató Kft.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 187,48 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

Igazgatási szünet a Megyeházán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 22. kedd, 11:02
Igazgatási szünet a Megyeházán
A Pest Megyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2020. december 28-tól (hétfő) igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2021. január 4-én (hétfő) folytatódik. www.pestmegye.hu

A Pest Megyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2020. december 28-tól (hétfő) igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2021. január 4-én (hétfő) folytatódik.

www.pestmegye.hu

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt - kommunikáció »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 18. péntek, 09:46
Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt - kommunikáció
Az ajánlattételi felhívás tárgya, leírása: Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című,

Az ajánlattételi felhívás tárgya, leírása:

Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2 számú projekthez kapcsolódó kommunikációs menedzseri feladatok ellátása.

A dokumentumok innen tölthetők le:

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi lap

Pályázati dokumentáció

Feladatlista

Timeline - rendezvények

Adatkezelési tájékoztató

www.pestmegye.hu

Kis- és középvállalkozások eszközbeszerzés támogatása - TRANS-IT 2002 Kft. (Újhartyán) »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 17. csütörtök, 11:12
Kis- és középvállalkozások eszközbeszerzés támogatása - TRANS-IT 2002 Kft. (Újhartyán)
Nyolcvanhat Pest megyei vállalkozás nyert el több mint 4,7 milliárd forintot eszközberuházásainak támogatására és munkahelyeik megtartására a Pest megyei kompenzációs forrásból.

Nyolcvanhat Pest megyei vállalkozás nyert el több mint 4,7 milliárd forintot eszközberuházásainak támogatására és munkahelyeik megtartására a Pest megyei kompenzációs forrásból.

A mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére irányuló pályázat célja, hogy támogassa a Pest megyei vállalkozások eszközbeszerzését, a versenyképességük növelését és a munkahelyek megtartását.

A pályázat egyik nyertese a TRANS-IT 2002 Kft. A cég eszközbeszerzésre kapott támogatást, az új LIEBHERR Litronic gumikerekes kotrógép a vállalkozás Újhartyán külterület 0111/30 hrsz alatt található telephelyen kapott helyet. A TRANS-IT 2002 Kft., családi vállalkozás. Két testvér: Keindl Gábor és Keindl Csaba a tulajdonosai. A cég gépi földmunkák végzésével, útépítéssel foglalkozik. A vállalkozás bevételének legnagyobb részét saját fejlesztéseire fordítja.

A beruházással a cég termelékenysége javul és új munkavállalót is alkalmaz.

A projekt azonosítószáma: PM_KKVESZKOZ_2018_A150

www.pestmegye.hu

Elhunyt Manninger Gábor »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 16. szerda, 14:54
Elhunyt Manninger Gábor
Pest Megye Közgyűlésének korábbi alelnöke 77 éves korában halt meg. Manninger Gábor 1943-ban született, általános és középiskoláit Vácott végezte. Ifjú korában mind Vácon, mind országos szinten jegyzett kiváló kézilabdás volt.

Pest Megye Közgyűlésének korábbi alelnöke 77 éves korában halt meg.

Manninger Gábor 1943-ban született, általános és középiskoláit Vácott végezte. Ifjú korában mind Vácon, mind országos szinten jegyzett kiváló kézilabdás volt. Diplomáját a Miskolci Nehézipari Egyetemen kapta 1966-ban. Ez évtől kezdődően a FORTE Fotokémiai Gyárban dolgozott különböző vezető beosztásokban. 

1990-től a Magyar Demokrata Fórum tagja volt, 1992-től a Váci Szervezet elnöke lett. Tagja volt az MDF Pest Megyei és Országos Választmányának.

1994-ben indult polgármesternek, ugyanebben az évben Vácott helyi képviselő lett és Pest Megye Közgyűlésének alelnökének választották meg. 1996-ban tagja lett a Pest Megyei Területfejlesztési Tanácsnak, és 1997-től általános alelnöke is volt a Budapesti Agglomeráció Fejlesztési Tanácsnak.  és Vác Város Önkormányzata által alapított Váci Múzeumért Közalapítvány Kuratóriumának az alapításától hosszú évekig az elnöke volt. Részt vett a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkájában is, mint Mikrohitel Bizottság elnöke.

vaconline.hu

A jánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 14. hétfő, 10:05
A jánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 projekt
Az ajánlattételi felhívás tárgya: Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2

Az ajánlattételi felhívás tárgya:

Pest Megye Önkormányzata Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DANube Urban Brand + Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+) című, DTP3-433-2.2 számú projekthez kapcsolódó külső projektmenedzseri feladatok ellátása.

A dokumentumok innen tölthetők le:

Projektmenedzseri feladatok ellátása

Ajánlattételi lap

Project summary

Feladatlista

Timeline - rendezvények

www.pestmegye.hu

Felújították az orvosi rendelőt Kosdon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 11. péntek, 09:05
Felújították az orvosi rendelőt Kosdon
Az egészségügyi alapellátás megfelelő infrastrukturális hátterének biztosítása és a szolgálgatási színvonal növelése érdekében egy új épület építése indokolt volt a településen, hogy a betegellátás megfelelő színvonalon, a jogszabályi kötelezettség teljesítésével

Az egészségügyi alapellátás megfelelő infrastrukturális hátterének biztosítása és a szolgálgatási színvonal növelése érdekében egy új épület építése indokolt volt a településen, hogy a betegellátás megfelelő színvonalon, a jogszabályi kötelezettség teljesítésével tudjon működni.

Az új egészségházban védőnői szolgálat, háziorvosi és fogorvosi rendelőt alakítottak ki, a szükséges kiszolgáló helységekkel együtt. Az épületben az alapellátáson túl további egészségfejlesztési programokhoz kapcsolódó igényeket, szükségleteket is képes kielégíteni.

A projekt célja volt a települési egészségügyi alapellátás infrastrukturális és eszközállományának fejlesztése, a szolgáltatások minőségi javítása és bővítés, valamint hosszabb távon a lakosság egészségben eltöltött életéveinek növelése, a betegségek megelőzése, az életminőség javítása és munkaképesség mielőbbi visszaállítása.

A projekt megvalósításához Kosd 127 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyet 6,6 millió Ft önrésszel egészített ki.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

www.pestmegye.hu