ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. július 27. szombat, Olga napja van. - Holnap Szabolcs napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Vereséggel kezdték a szezont

2023.09.26. 10:55 Rovat: Sport
Vereséggel kezdték a szezont

Szépszámú közönség előtt kezdte meg a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE, három és fél év után először szerepelt az együttes a kívül-belül megújult Gál József Sportcsarnok parkettjén vasárnap. A Ceglédi Kosárlabda Egyesület beszámolója.

 

(Fotó: Kisfaludi István)

A mérkőzés előtt Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára nyitotta meg beszédével mind az új bajnokságot, mind az új arénát, az összefogás és a maradandó értékteremtés gondolatát hangsúlyozva. Az MKOSZ 2012-től stratégiailag támogatta a tornatermek, munkacsarnokok és sportcsarnokok felújítását és építését, amelynek köszönhetően az elmúlt 11 évben több mint 150 létesítmény újult meg. A Szövetség arra ösztönözte a tagszervezeteket, hogy a Tao támogatások forrásait ne kizárólag működésre, személyi jellegű ráfordításokra használják fel, hanem vállaljanak kockázatot, próbáljanak maradandó értéket teremteni, olyan értéket, amely évtizedekig szolgálhatja a magyar kosárlabda érdekeit. A főtitkár szerint ennek az ösztönzésnek egy kiváló példáját láthatjuk Cegléden, a Városi Sportcsarnok megújításával. Az ünnepélyes megnyitó végén a Ceglédi Kosárlabda Egyesület elnökét, a születésnapját néhány napja ünneplő Lázár Lászlót köszöntötte a gárda nevében Csaba György csapatkapitány.

 

A remek felvezetés után kezdődhetett a várva várt derbi, az előző évad ezüstérmese, az idén is élvonalbeli vágyakat dédelgető PVSK-VEOLIA ellen. Öt pécsi pontra négy ceglédi érkezett válaszul az első percekben, de sajnos itt a végére is értünk a nyitónegyed pozitívumainak - Horti kétszer, Molnár, Bíró, Mokánszki és Halász pedig egyszer-egyszer köszönt be a triplavonalon túlról, elképesztő dobóformában kezdték a találkozót a mecsekaljaiak. Bár Velkey kétszer is szépen találta meg Orgonát a palánk alatt, és Csorvásinak is akadtak jó megmozdulásai, egyértelműen a vendégek akarata érvényesült a nyitó tíz percben (14-28). A folytatásban némileg kiegyensúlyozottabb játék folyt a pályán, főként Csaba és Orgona révén maradt partiban a CKE. Antóni kapta el a fonalat a túloldalon, így ha szűken is, de a második játékrészt is "elvitte" a PVSK (34-49).

 

A fordulás után 8-0-s rohammal igyekezett zárkózni siska János legénysége - a pont nélkül zárt első félidőt követően Velkey János talált magára, és dobott egymás után három szép kosarat. Hamar elfogyott azonban a házigazda lendülete, Halász, Bíró és Antóni révén ismét a pécsiek vették át a játék irányítását, Mokánszki is szép megoldásokkal vétette észre magát. A vendégek triplamutatója csak elvétve ment 50% alá, Antóni trojkájával 15-re hízott a vendégelőny - több energiával, pontosabban játszott a PVSK (54-74). A záró felvonásra sajnos nem maradt izgalom, a végül 16/29-es triplamutatóval (55.2%) záró pécsiek mai estéjére jellemző, hogy két centerük, Mokánszki és Horti is beszórt végül hat távolit - nyolc kísérletből.

 

A veretlenül zárt felkészülési időszak után első tétmeccsén 25 pontos vereséget szenvedett a Ceglédi KE, a minden szempontból élesebb, kevesebb hibával játszó PVSK megérdemelt győzelmet aratott.

 

 

Ceglédi KE - PVSK-VEOLIA 71-96 (14-28, 20-21, 20-25, 17-22)

 

Ceglédi KE: Horváth M. 10/6, Dragasevic 2, Velkey 9, Orgona 15/3, Csorvási 11. Csere: Olasz 5, Horváth Á. 4, Fodor -, Csaba 11/3, Herendic 4. Edző: Siska János

 

PVSK: Micovic 8/6, Németh 2, Molnár 3/3, Bíró 16/3, Horti 10/6. Csere: Halász 12/9, Radó -, Plézer 6, Frank -, Antóni 20/9, Mokánszki 19/12. Edző: Szrecsko Szekulovics

 

Siska János vezetőedző értékelése: Először is gratulálok a PVSK-nak, sokkal jobban játszottak, mint mi. Azt gondolom, hogy a két csapat között nincs ekkora különbség, azt láttam a csapatomon, mintha megijedt volna a téttől, a nyomástól. Sem a hét felkészülési mérkőzésen, sem az edzéseken nem láttam ilyen rossz játékot, hozzáállásbeli problémákat is láttam néhány játékosnál - nem engedhetjük meg magunknak, hogy hazai pályán így játsszunk. Emellett nem mehetünk el szó nélkül a pécsiek extra dobóformája mellett, közel 60%-kal dobták a hárompontosokat, de ők egy ilyen csapat - fel akarnak jutni, és úgy is játszottak, mint aki fel akar jutni. Mi csak statisztaszerepet játszottunk a mi mérkőzésen, de nincs semmi gond, kaptunk egy pofont, de legalább látjuk, mi az a szint, ahová el kell jutnunk, és azért kell dolgoznunk, hogy ez sikerüljön.

 

(Ceglédi KE)

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.343 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30836894 | Ebben a hónapban: 441105 | Ma: 3853 | jelenleg: 4 | Statisztika