ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 19. péntek, Emma napja van. - Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Szakmafesztivál

2022.09.26. 18:31 Rovat: Közélet
Szakmafesztivál

Szakmafesztiválra várják a diákokat a Cegléd és Térsége Ipartestület székházába. A ma kezdődő, egész héten tartó rendezvényre több kiállító is képviselteti magát és segítik a gyerekeket a pályaválasztásban. Emellett minden délután szakmai fórumokon is részt vehetnek az érdeklődők.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

A megjelenteket Spindelbauer Attila, a Cegléd és Térsége Ipartestület elnöke köszöntötte. "Ez a mai nap a ti érdeketekben, ti értetek szól. Köszönöm a pedagógusoknak, hogy részt vesznek ebben a nagy munkában és a kiállítóknak, szakmákat bemutatóknak, hogy vállalták ezt a megmérettetést." - fogalmazott. A gyerekeknek azt kívánta, hogy sikerüljön szívből választaniuk szakmát.

 

Dr. Csáky András polgármester nyitotta meg a rendezvényt. "Egy kicsit korábbi időszakra hadd menjek vissza. Nagyszülőket - és bízom benne, hogy nagyon sokatoknak még a dédszülei is közöttünk vannak - kérdezzétek meg, hogy a magyar történelemnek voltak olyan időszakai, amikor a hatalomnak valami megtetszett és úgy gondolta, hogy a tulajdonosaitól elvette. Elvette a házát, a gyárát, a földjét; bizonyára mindenki családjában van ilyen történet. Egyet ne felejtsetek el: ami itt, a fejetekben van, azt senki nem tudja elvenni. A tudás, egyben hatalom is. Ahogy elnök úr mondta, nagyon fontos, hogy az az orientáció, az a választás, amin most elindultok, - és nagyon nehéz ilyen idős korban választani - az nagy felelősség. Ezért kell mindent nagyon alaposan megismerni. Alapvető dolog, hogy ne szégyelljetek kérdezni. Ha valamit nem ismertek, akkor kérdezzétek meg - ez az egész életünkre vonatkozik. Hogy biztosak legyünk abban, ha döntenünk kell." - mondta a polgármester. Kiemelte: a választás mellett két dolog elengedhetetlen. Az egyik az idegen nyelv tudása, a másik a sportolás fontossága. A gyerekeknek azt kívánta, hogy az egész hét legyen tartalmas mindenkinek, valamint hogy mindenki gazdagodva távozzon majd péntek délután és bölcsen tudjanak dönteni.

 

 

Dr. Ferenczi Norbert, a Ceglédi Szakképzési Centrum kancellára is köszöntötte a diákokat és a szakma képviselőit. A gyerekekhez szólva elmondta: szívből válasszanak szakmát, de szívből válasszanak iskolát is. "Az iskola kéz a kézben szeretne járni a szakmával és a várossal, és részt szeretnénk venni ebben a szakmaválasztásban többféle módon is. Az első az, hogy elhozzuk ide az iskoláinkat, megmutatjuk, hogy mit tudnak, hogy mely szakmákra vannak felkészülve és közben rábeszéljük az oktatókat és az itteni iparosokat arra, hogy működjenek velünk együtt. Ha ebben segítetek, azt mi megköszönjük, mert minél inkább orientálódtok egy-egy szakma vagy iparos irányába, az annál inkább felismeri annak a szükségszerűségét, hogy fogadnia kell diákot." - fogalmazott a szakképzési centrum kancellára. Az iparosoknak üzenve szólt arról is, hogy legyenek azon, hogy akkreditáltassák magukat a kamaránál, - ebben az Ipartestület segíteni fog - és fogadjanak diákot. "Akkor fogunk tudni mi is indítani olyan szakmát, aminek megvan a duális lába. Ma nemcsak az iskola értékel benneteket, hanem amilyen szakmát fogtok választani, az a mester, az a szakmáját szerető iparos is értékelni fog benneteket, ő is írni fogja a naplót. Ezért is fontos a szívvel való választás, mert egy olyan életre szóló kötelék alakulhat ki ilyenkor gyermek és oktató között, ami valóban lehetővé teszi a szakmának a szívvel való kiválasztását. Ebben a mi pedagógusaink segítenek. Azt kívánom, hogy iskola és szakma találja meg azt az összetartó erőt a diákokon keresztül, ami elvezet addig az együttműködésig, hogy közösen oktathatjuk a gyerekeket."

 

A Szakmafesztivál péntek este ér véget az Ipartestület székházában.

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.325 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28922632 | Ebben a hónapban: 265831 | Ma: 4301 | jelenleg: 5 | Statisztika