ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. június 12. szerda, Villő napja van. - Holnap Antal, Anett napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Cegléd Város Helyi Választási Irodája szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várja

2022.01.13. 13:16 Rovat: Főoldal kiemelt

Magyarországon 2022. április 3-án az országgyűlési képviselők választására és országos népszavazásra kerül sor.

Az eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan.

A szavazatszámláló bizottságok választott tagjait a helyi képviselő-testület választja. A tagok megbízatása a következő általános országgyűlési választásra megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztásáig tart.

A szavazatszámláló bizottságok biztosítják a szavazókörökben a választások törvényes rendjét, fogadják a választópolgárokat, aláíratják velük a névjegyzéket, átadják részükre a szavazólapokat, a szavazás lezárását követően összesítik a leadott szavazatokat és megállapítják a választás, illetőleg népszavazás szavazóköri eredményét.

A szavazatszámláló bizottságok választott és jelölő szervezetek (pártok) által delegált tagokból állnak.

Szavazatszámláló bizottságnak választott tagja lehet az adott településen (Cegléden) lakcímmel rendelkező, a központi választási névjegyzékben szereplő magyar állampolgár.

 

Nem lehet a szavazatszámláló bizottság választott tagja:

 1. a köztársasági elnök,
 2. a háznagy,
 3. képviselő, nemzetiségi szószóló, polgármester,
 4. alpolgármester,
 5. jegyző,
 6. másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja,
 7. a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint
 8. jelölt,
 9. párt tagja,
 10. a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja,
 11. a választókerületben induló jelölt hozzátartozója,
 12. a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével.

A munkába bevont választott szavazatszámláló bizottsági tagok részére jogszabályban meghatározott összegű (bruttó 50.000 Ft) díjazás jár.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok kötelesek megválasztásukat követően esküt tenni, és minden választás és népszavazás előtt egy félkészítő képzésen részt venni. A megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagokból minden választás és népszavazás előtt a választási iroda vezetője állítja össze az egyes bizottságokat (vagyis a megválasztás nem jelenti automatikusan a bizottsági munkában való részvételt).

Felhívjuk továbbá a jelentkezők figyelmét, hogy a szavazatszámláló bizottsági munka a szavazás napján a szavazókörben hajnal 5 óra körüli időben kezdődik, és a szavazóköri eredmény megállapításáig (adott esetben késő éjszakai időpontig) tart. Kérjük, csak akkor adja le jelentkezését, ha életkorára, egészségi állapotára és foglalkozására figyelemmel vállalni tudja az egész napos aktív jelenlétet.

A szavazatszámláló bizottság tagjai a szavazást követő napon mentesülnek a jogszabályban előírt munkavégzési kötelezettségük alól, erre az időre átlagbér illeti meg őket, amelyet a munkáltató fizet, a munkáltató pedig a választási szerv a tagot megillető bér és járulékai megtérítését a helyi választási irodától igényelheti a szavazást követő öt napon belül.

Választott szavazatszámláló bizottsági tagnak jelentkezni kizárólag az erre a célra rendszeresített "Jelentkezési lap" nyomtatvány pontos kitöltésével lehet. A jelentkezési lap, valamint az adatvédelmi tájékoztató letölthető a https://cegled.asp.lgov.hu internetes oldalról, illetve elérhető a Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal információjánál.

A jelentkezési lap benyújtási határideje: 2022. február 4. Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal információjánál leadva, vagy a valasztas@cegledph.hu email címre szkennelve elküldve, vagy postai úton feladva úgy, hogy a jelzett határidőig beérkezzen az alábbi címre: 2700 Cegléd, Kossuth tér 1. Ceglédi Közös Önkormányzati Hivatal, Helyi Választási Iroda.

A jelentkezéssel kapcsolatosan bővebb tájékoztatást Sziváki Ibolya választási irodavezető helyettes nyújt, hivatali munkaidőben a 06-53-511-409 telefonszámon.

 

Csatolmányok:

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

 • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.149 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30023262 | Ebben a hónapban: 207202 | Ma: 13697 | jelenleg: 4 | Statisztika