ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. május 28. szombat, Emil, Csanád napja van. - Holnap Magdolna napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Újévi fogadás

2022.01.08. 13:13 Rovat: Közélet
Újévi fogadás (2022.01.07.)

Idén újra újévi fogadásra várták a város közéleti személyeit tegnap délután a Városháza dísztermében. Dr. Csáky András polgármester köszöntő gondolatai:

 

(Fotó: Kisfaludi István)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

"Jó együtt lenni. Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen sokan elfogadták meghívásomat és most közösen emlékezhetünk a mögöttünk hagyott esztendőre és elmondhatom az idei esztendőre vonatkozó elképzeléseinket.
 
Megvallom őszintén amikor postára adtuk a mai napra szóló meghívókat még nem voltam benne biztos, hogy ez a találkozó megvalósulhat. Akkor még viszonylag magas volt a napi megbetegedések száma és bizonytalan volt, hogy milyen irányt vesz a járvány. Két évvel ezelőtt, amikor utoljára összejöttünk, még nem sejtettük, hogy egy szubmikroszkópikus biológiai organizmus, mely a Covid 19 nevet viseli teljesen megváltoztatja az életünket. Nem sejtettük, hogy két esztendő alatt közel 40 ezer honfitársunk halálában játszik szerepet a vírus és ezernél több árvát hagy maga után. Kérem, egy pillanatra csendesedjünk el és hajtsunk fejet az áldozatok emléke előtt.
 
Engedjék meg, hogy egy gondolat erejéig előre ugorjak mondandómban és egy döntésről tegyek említést, mellyel a Képviselőtestület egyhangú szavazással döntött arról, hogy a Covid árvák megsegítésre - a köztársasági elnök felesége által - létrehozott Regőczi István Alapítványt pénzadománnyal támogatta. Számomra ez az egyik legfontosabb döntése volt a Testületnek az elmúlt esztendőben.
 
Itt és most kell köszönetet mondanom az egészségügyi és az egészségügyben dolgozóknak. Bár kórházakra bontott adatokat hivatalosan nem közöltek - némi rálátásom lévén az ágazatra - higgyék el nekem, nagyon sok ceglédi és térségi honfitársunk köszönheti életét a kórházban dolgozóknak. Aki közelről megfigyelhette munkájukat, tapasztalhatta, hogy milyen fizikai és mentális terhelésnek voltak, és még sajnos időnként most is ki vannak téve.
 
 
Hasonló köszönet illeti a szociális ágazatban dolgozókat. Még emlékezhetünk, hogy milyen sajtó vízhangot váltott ki főleg a fővárosban de más vidéki idősotthonokban kitört - és halálos áldozatokat követelő - Covid járvány. Nem mondom, hogy nálunk 1 - 1 sporadikus eset nem fordult elő, de járvány nem tört ki köszönhetően a dolgozók fegyelmezett munkájának.
 
Köszönet illeti azokat a civil honfitársainkat, akik a 65 évnél idősebbek karanténba kényszerítésekor ellátásuk megszervezésében és annak kivitelezésében a segítségünkre voltak.
 
A vírus nem kerülte el a Kossuth tér 1. alatt lévő hivatalt, bölcsődéinket, óvodáinkat és gazdasági társaságainkat sem. Betegeink voltak, de haláleset hála az Istennek nem fordult elő és mind a Hivatal, mind az intézményeink és gazdasági társaságaink az adott lehetőségek között működtek. Én ezt is nagy eredménynek tartom és köszönöm a munkatársak helytállását.
 
Lehet, kicsit soknak tűnik a járvánnyal kapcsolatos mondandóm. Fontosnak tartottam az eddigieket elmondani, hisz még nem tudjuk, hogy mikor ér véget a járvány és fontosnak tartom annak bemutatását, hogy a bajban nem vagyunk egyedül, számíthatunk egymásra. Nagyon bízom benne, hogy ránk Ceglédiekre talán nem vonatkozik Ferenc pápa közelmúltban tett nyilatkozata, mely szerint a társadalomban és a világban a közömbösség kultúrája terjed és, hogy minket nem érdekel, másokkal mi történik.
 
Számomra az eddig felsoroltak sokkal fontosabbak, mint az, hogy hány négyzetmétert aszfaltoztak le, vagy, hogy hány köbméter beton került az év során bedolgozásra a különböző építkezéseken."
Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.326 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 19812593 | Ebben a hónapban: 255786 | Ma: 4681 | jelenleg: 2 | Statisztika