ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. december 1. szerda, Elza napja van. - Holnap Melinda napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Ülésezett a testület

2021.11.25. 13:08 Rovat: Közélet
Testületi ülés (2021.11.25.)

Megvásárolják Albertirsa tulajdoni hányadát a balatonszárszói táborból, egyirányú lesz a Deák utca, pályázatot nyújt be a város BMX Freestyle pálya és futókör kialakítása céljából és támogatják okoszebra létesítését a Jászberényi úti felüljáró városból kivezető oldalára. De fásítási fejlesztésekről, valamint a helyi adókról is tárgyaltak a képviselők a ma délelőtti testületi ülésen.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Beszámolók elfogadásával kezdődött a novemberi Képviselő-testületi ülés. A grémium a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság 2020/2021-es gondozási év beszámolóját, a Református Iskola Posta utcai és a Báthori Utcai Tagóvoda vezetőjének 2020/2021-es nevelési évről szóló beszámolóját, valamint a Katolikus Iskola tagóvodai beszámolóját és az önkormányzat fenntartásában működő óvodák tavalyi évre vonatkozó szakmai beszámolóját is elfogadta.

 

Döntés született az önkormányzati tulajdonban levő közhasznú gazdasági társaságok ügyvezetőinek jutalmazásáról. A döntés értelmében a Ceglédi TV Közhasznú Nonprofit Kft., a VÁRVAG Nonprofit Kft. és a Kossuth Művelődési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőit részesítették egyszeri, bruttó 500.000. ft jutalomban feladataik ellátásának elismeréséül.

 

Továbbra is Mótyán Krisztián látja el a VÁRVAG Nonprofit Kft. ügyvezetői teendőit. A testület mai döntése szerint 2026. december 31. szól a megbízási szerződése.

 

Támogatásokról is döntöttek a képviselők a mai ülésen: 19 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a város a Ceglédi TV részére nagytermi mozi vetítőgép beszerzésére. A döntést azt tette indokoltták, hogy a jelenleg használt vetítőgép egyre rosszabb állapotban van, folyamatosan csökken a fényereje.

 

Cegléd Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetése terhére élelmiszer csomagok beszerzéséről döntött, bruttó 2.500.000. Ft értékben, Cegléd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata kezdeményezése alapján. A nemzetiségi önkormányzat elnöke, Jakab István kérelmet nyújtott be, melyben támogatást kért: arról tájékoztatott, hogy a 2021. évi költségvetésük - a korábbi évekkel ellentétben - nem tette lehetővé rendezvény megszervezését, a nemzetiségi lakosság megvendégelését, ezért élelmiszer csomagokat szeretnének vásárolni és azokat kiosztani. Erről döntött most a testület.

 

Elfogadásra került az önkormányzat idei III. negyedévi pénzügyi helyzetének beszámolója is.

 

Bruttó 12.500.000 forint vételáron vásárolja meg a város Albertirsa tulajdoni hányadát a balatonszárszói táborból. Az önkormányzat - Albertirsa Város Önkormányzata tulajdonostárs felhívására -,elővásárlási jogával élt és megvásárolta Albertirsa tulajdoni hányadát, ami körülbelül 12%-ot tett ki.

 

1 millió forinttal támogatja a város a Regőczi István Alapítványt, különös tekintettel a koronavírus járványban szüleiket elvesztő gyerekek megsegítésének céljából.

 

Felülvizsgálták a Deák utca forgalmi rendjét és döntöttek az utca Köztársaság utca felől a Toldi utca irányába történő egyirányúsításáról.

 

Döntöttek a képviselők arról, hogy 8.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a Váci Egyházmegye részére, az Eötvös tér 6-6/a. szám alatti ingatlanon épülő óvoda csapadékvíz elvezetésének kiépítéséhez. A döntés a tér csapadékvíz-elvezetési megoldását is szolgálja.

 

Nem támogatja, és nem adja elvi hozzájárulását a Dózsa György utca 7. számú ingatlan ingyenes használatba adását a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió részére, pszichiátriai betegek nappali ellátása feladatainak biztosítása céljából.

 

Ingyenes használatba adja az önkormányzat az Országos Mentőszolgálat részére a Szabadság tér 2. szám alatti ingatlanból egy helyiséget és pincehelyiséget (volt fogászati rendelő); COVID-19 mintavételi ponttá történő kialakítás érdekében, melyben a háziorvosok által megrendelt mintavételezési folyamatokat valósítanák meg. A használati jogviszony időtartama 2021. november 15-től 2022. május 31-ig érvényes.

 

Ingatlanértékesítésekről is döntöttek a képviselők a mai ülésen.

 

Dr. Ferenczi Norbert és Takátsné Györe Anett önálló képviselői indítványt nyújtottak be ingatlanhasznosítási döntésekkel kapcsolatban. Mint írják: a városban több olyan stratégiai fontosságú ingatlan állapota is leromlott, vagy olyan jövő elé néz, amely vagy a Képviselő-testület, vagy jelenlegi vagyonkezelője által sem ismert. Ezek feltérképezése, a hozzájuk kapcsolódó megfelelő célrendszer kialakítása, a potenciális partnerek felkutatása, a velük való információcsere és folyamatos tárgyalás mára nélkülözhetetlen. Hozzátették: célrendszert kell kialakítanunk ennek kapcsán. A határozati javaslatot elfogadták.

 

Dr. Ferenczi Norbert indítványára pályázatot nyújt be a város a 2022-es Országos Bringapark Programra, BMX Freestyle pálya kialakítása céljából. A pályázat önrészére 15 millió Ft forrást biztosítanak a 2022. évi költségvetésében, ugyancsak 15 millió forint a maximálisan elérhető pályázati forrás. A tervezett helyszín a Termálfürdő melletti kondiparkkal szemben található ingatlanon valósulna meg. "Cegléden jelentős számban élnek olyan fiatalok, akik olyan extrém sportokkal foglalkoznak, melyek balesetmentes gyakorlására nincs lehetőség. Ilyen a BMX sportnak az az ága is, melyhez különböző épített elemekre van szükség. Ilyen épített elemek voltak korábban a kórház parkolójának ingatlanán, de balesetveszélyes voltuk miatt elszállításra kerültek. Gondot jelent az is, hogy épített pálya hiányában különböző köztéri elemeket, padokat használnak a sportolni vágyók és ez a jelenség növeli a rongálódás kockázatát." - áll az előterjesztésben.

 

Fásítási fejlesztések tárgyában nyújtott be önálló képviselői előterjesztést Imregi Tibor, Klément György és Rimóczi Gábor. Ennek értelmében döntöttek arról, hogy elrendelik a következő fásítási munkákat: Bercsényi utca pirosvirágú galagonya ültetésével a jelenlegi fasor pótlása a csapadékvíz helyzet rendezését követően. A 2055/2 hrsz.-ú ingatlan északi kerítése mentén babérmeggy sövény kialakítása, valamint a Fürdő utcai hársfasor pótlása. Felkérik továbbá Dr. Csáky András polgármestert, hogy a Rákóczi úti ostorfasor kezelésére tegyen javaslatot, illetve mérje fel a szükséges anyagi erőforrások nagyságát.

 

Támogatják okoszebra létesítését a Jászberényi úti felüljáró városból kivezető oldalára. Cegléd Város Önkormányzatának képviselő-testülete 2021. januári ülésén döntött okoszebra létesítése céljából 5 helyszínen. Eddig már 2 helyszínen valósult meg a rendszer.

 

Hegedűs Ágota és Dr. Ferenczi Norbert előterjesztésének megfelelően pihenőpark céljából lekerítenek egy zöldterületnyi részt a SPAR parkolók közelében.

 

Önálló indítványt nyújtottak be a Czigle frakció képviselői. A javaslat értelmében Várkonyi István parknak neveznék el a Széchenyi úton található Várkonyi szobor körüli területet. Az előterjesztést a testület nem támogatta.

 

Pályázatot nyújt be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos által kiírt, "Országos Futópálya-építési Program’’ című pályázati felhívásra a város, melynek célja futókör kialakítása Cegléden. A projektjavaslat célja: 800 és 1000 méter közötti hosszúságú rekortán borítású futópálya kialakítása a Malomtó széli Sportteleppel szembeni területen. A felhívás szerint a 800 és 1000 méter közötti hosszúságú futópálya építése esetében a támogatás összege legfeljebb bruttó 30 millió forint. A futókör kialakításhoz szükséges önerő: 27 és fél millió forint.

 

Továbbra sem emelkednek a helyi adók a ma elfogadott döntés értelmében.

 

A Képviselő-testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.hu weboldalon tájékozódhat.

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.280 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 18384271 | Ebben a hónapban: 1349 | Ma: 1349 | jelenleg: 2 | Statisztika