ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. október 19. kedd, Nándor napja van. - Holnap Vendel napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Ülésezett a testület

2021.09.22. 13:24 Rovat: Közélet
Testületi ülés (2021.09.22.)

A nyári időszak utáni első rendes ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ma délelőtt.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

Az ülés elején köszöntötte dr. Csáky András polgármester és Hegedűs Ágota alpolgármester a ceglédi születésű, tokiói olimpián résztvevő Ungvári Attila cselgáncsozót, Lőrincz Viktor és Lőrincz Tamás birkózókat a testület nevében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Hegedűs Ágota alpolgármester részére. Ugyancsak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Elismerő Oklevelet ítélt oda Kissné Kocsi Mária tagintézmény-vezetőnek kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként - őket szintén a mai testületi ülésen köszöntötték. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

 

Az első napirendi pontok között elfogadták a "Ceglédiek a Ceglédiekért" Közalapítvány 2020. évi-, valamint Cegléd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat tavalyi évben végzett munkájáról szóló beszámolót. Emellett elfogadásra kerültek az önkormányzat közhasznú gazdasági társaságainak - a Ceglédi TV, a VÁRVAG és a Kossuth Művelődési Központ - II. negyedévi gazdálkodásáról szóló adatszolgáltatását is.

 

Elfogadták Cegléd Város Önkormányzatának 2021. I. félévi pénzügyi helyzetéről szóló beszámolót is. A város pénzügyi helyzete stabil, az adóbevételek folyamatosak, valamint az önkormányzat intézményeinek működtetéséhez, azaz az alapfeladatok ellátásához kapcsolódóan nincs pénzügyileg rendezetlen szállítói számla, a beérkezett és befogadott számlák pénzügyi teljesítése megtörtént.

 

Napirendre került a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület támogatása, miután az egyesület azzal a kéréssel kereste meg az önkormányzatot, hogy 35 millió Ft vissza nem térítendő rendkívüli támogatást nyújtsanak működésük biztosítására. A grémium jóváhagyta a kérelmet, ám annak formáját visszatérítendő támogatásként határozta meg. Terítéken volt a Ceglédi Vasutas Sportegyesület támogatása is: 20 millió vissza nem térítendő támogatást kap az egyesület, emellett együttműködési megállapodást köt a CVSE-vel az önkormányzat arra vonatkozóan, hogy az egyesület a meglevő tartozását 2022. december 31-ig fizesse meg.

 

Döntés született a "Cegléd Város építészeti értékeinek megóvása 2021" című pályázati kiírásra beérkezett pályázatok elbírálásáról is. A kiírásra négy anyag érkezett, melyeket támogatott a testület.

 

A testület egy mai döntésével elrendeli a Kossuth téren található Szentháromság szobor lépcsőjének és kovácsoltvas korlátjának felújítását és helyreállítását, melyre közel 6 millió forint (+ÁFA) fedezetet biztosít. Annak érdekében, hogy Kiss György szobrászművész 1896-ban készült alkotásának további állagromlását és süllyedését, vagy végleges helyrehozhatatlan károkat megelőzzék, ami a beszivárgó víz miatt keletkezhet, a meglévő lépcsőket el kell bontani és a szétfagyott lépcsőket új lépcsőkkel kell pótolni.

 

Korábban beérkezett lakossági és képviselői igények alapján megvizsgálásra került, hogy a Széchenyi úti óvoda környékén van-e lehetőség gyalogátkelőhely kialakítására. A tervezett gyalogátkelőhely kialakítását az útügyi előírások szabályozzák. Az érintett útszakasz a Magyar Állam tulajdonában és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, zebra létesítése csak építési engedély birtokában lehetséges. A Széchenyi úti óvoda minél biztonságosabb megközelítésének érdekében két megoldási javaslat került megvizsgálásra. Az egyik megoldási javaslat, hogy új gyalogátkelőhely kerül kialakításra a Széchenyi úton, a másik lehetséges megoldási javaslat pedig új parkolók kialakítása a Széchenyi úti óvoda környékén. A képviselők az utóbbi mellett tették le a voksukat. Az új parkolók (9 db) kialakításai nagymértékben megkönnyíti a reggeli parkolási gondokat az óvoda környékén és biztonságos megközelítést biztosít. Fontos megjegyezni, hogy az engedélyező hatóság, a szakági mérnök és a rendőrség egybehangzó véleménye, hogy a tervezett helyen kialakítandó gyalogátkelőhely a Széchenyi út forgalmát lelassítja annak forgalomáteresztő képességét csökkenti, így annak megvalósítását nem támogatja - olvasható az előterjesztésben.

 

Döntés született arról, hogy az önkormányzat bruttó 6 és fél millió forint saját forrást biztosít a Déli út- Bocskai utca kereszteződéséhez tervezett zebra megvalósításához. Az érintett területen gyalogátkelőhely kialakítása céljából egyeztetést tartottak a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel, és az illetékes útügyi hatósággal, ahol kijelölésre került a tervezett zebra helye. Ez alapján az építési engedélyezési tervdokumentáció az érintett szervek útmutatásait figyelembe véve elkészült. A tervezett gyalogátkelőhely létesítésére építési engedélyt kapott a város.

 

Több ingatlan bérbeadásáról, valamint értékesítéséről is döntöttek a Képviselő-testület tagjai a mai ülésen.

 

Takátsné Györe Anett és Ferenczi Norbert (Fidesz) önálló képviselői indítványa is napirendre került "Csatlakozás Polgármesterek Éghajlat és Energiapolitikai Szövetségéhez" tárgyban. Az Európai Unió klíma- és energiacsomagjának 2008-ban történt elfogadását követően az Európai Bizottság létrehozta a Polgármesterek Éghajlat és Energiapolitikai. A szövetség azzal a céllal jött létre, hogy egybegyűjtse az olyan helyi önkormányzatokat, amelyek önként vállalják, hogy megvalósítják az EU klímával és energiával kapcsolatos célkitűzéseit. Arról született döntés, hogy a testület kinyilvánítja azon szándékát, hogy az önkormányzat aláíróként csatlakozik a szövetséghez, továbbá felhatalmazza a polgármestert, hogy a csatlakozáshoz szükséges dokumentumokat aláírja, nyilatkozatokat megtegye.

 

A Hubertus park tematikájának és finanszírozásának ütemezéséről nyújtott be önálló képviselői indítványt László Ágnes (Czigle). A testület végül nem javasolta és nem fogadta el a park tematikai meghatározását és fejlesztési koncepcióját.

 

Döntés született a városi honlap akadálymentesítését célzó megújításról is, melyet a testület elfogadott.

 

A testületi ülés további döntéseiről a www.cegled.hu weboldalon olvashat.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.509 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 17994736 | Ebben a hónapban: 183184 | Ma: 14145 | jelenleg: 4 | Statisztika