ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. október 27. szerda, Szabina napja van. - Holnap Simon napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/83 bejegyzés:10/828

Átalakítási munkálatok a vecsési okmányirodában »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.26. 15:32
Örömmel tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a vecsési okmányiroda helyén hamarosan gépjármű ügyintézési pont nyílik. Az átalakítási munkálatok miatt 2021. október 25. és 2022. február 15. között az ügyfélfogadás szünetel.

Az átalakítási munkálatok miatt a Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatal Hatósági Osztályának Szent István tér 1. szám alatti ügyfélfogadási ideje és helyszíne is módosul 2021. november 3-tól: szerdánként 8:00-16:00-ig az előtérben fogadjuk ügyfeleinket, míg hétfő és csütörtöki napokon személyes ügyintézésre a vecsési kormányablak ügyfélszolgálatán van lehetőség (Fő út 246-248., Market Central).

Szíves megértésüket köszönjük!

E-ingatlan képzés a kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.26. 14:22
E-ingatlan képzés a kormányhivatalban
Az E-ingatlan-nyilvántartás rendszer működéséről tartottak kormányhivatali munkatársak számára képzést október 26-án a Pest Megyei Kormányhivatalban. Az eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Az E-ingatlan nyilvántartás című projekt átfogó célja, hogy csökkenjen Magyarországon a földügyi eljárások átfutási ideje és költségszintje, és ezáltal – a közigazgatási adminisztratív terhek csökkentésén keresztül – nőjön a magyar gazdaság versenyképessége. Az állampolgárok ennek köszönhetően olcsóbb, gyorsabb, pontosabb ingatlan-nyilvántartási eljárással találkoznak majd.

Tarnai Richárd köszöntőjében hangsúlyozta, hogy bár sokszor idegenkedünk a változásoktól, a jelen fejlesztések jó célt szolgálnak: az ügyfelek számára gyorsabb és pontosabb ügyintézést, amely nem mellesleg környezetbarátabb is, a munkatársak számára pedig a munkaterhek csökkenését fogja előidézni.

A képzésen a kormányhivatal munkatársai előadásokat hallgathattak meg többek között az E-ingatlan nyilvántartási rendszer bevezetése kapcsán felmerülő jogszabályi változásokról, az automatikus ügyintézés hatásairól, valamint bepillantást nyerhettek mintafolyamatokon keresztül a gyakorlati munkavégzés egyes lépéseibe is.

Haditorna verseny Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.26. 13:57
Haditorna verseny Pest megyében
Szentendrén rendezték meg idén az Országos Haditorna Verseny Pest megyei döntőjét. Az MH Altiszti Akadémián október 21-én tartott megmérettetésen Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke mondott köszöntőt.

Az Országos Haditorna Verseny célja az, hogy a diákok a sport eszközeivel jobban megismerjék a katonai pályát és a program keretében összemérhessék elméleti és gyakorlati tudásukat, ügyességüket.

Tarnai Richárd köszöntőjében kiemelte a sport fontosságát a fiatalok életében, mely a hazaszeretettel párosulva garanciát tud adni arra, hogy az ország védelme a jövő nemzedék kezében is biztonságban van.

Pest megyét az idén 13 négyfős csapat képviselte, akik honvédelmi TOTÓ, mátrix-futás (tájfutás), katonai tereptan-távbecslés, kézigránát-dobás, légfegyver lövészet és fegyveres váltófutás versenyszámokban versenyeztek.

A diákok valamennyien a lehető legjobb eredményre törekedtek, szem előtt tartva a játékszabályok és a „Fair Play”betartását. A fő cél az volt, hogy játékos körülmények között ismerhessék meg a katonai pályát.

A területi fordulót a Pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium II. számú csapata nyerte, megelőzve a Ceglédi SZC Unghváry László Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola, valamint Pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium I. számú csapatát, így ők jutottak tovább a 2022 tavaszán megrendezendő országos döntőbe. Az első három helyezett csapat mellett a legjobb lövő és futó, valamint a legjobban küzdő csapat is átvehette a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnökének különdíját.

Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.21. 13:04
Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság
Pest Megyei Kormányhivatal Dísztermében tartott eseményen a Tarnai Richárd kormánymegbízott vezette bizottság a jövő évi feladatai mellett a katasztrófavédelem aktuális kérdéseit, és a téli időjárással kapcsolatos teendőket is áttekintették.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntője után az állandó és meghívott tagok beszámolót hallhattak a Pest Megyei Összesített Veszély-elhárítási Tervről, a téli időjárási események kezelésére történő felkészülésről, a katasztrófavédelem közlekedésbiztonságot erősítő hatósági tevékenységéről, valamint a Közép-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkárok elleni védekezési tervéről és a Közép-Duna Völgyi Vízügyi Igazgatóság területén a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon történt olajszennyezés teljes kármentesítéséről is.

A rendezvényen elhangzott, hogy az együttműködő hatóságok és szervezetek hatékony koordinációval, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálattal szoros együttműködésben készülnek a télre, az esetleges rendkívüli időjárás által kiváltott veszélyhelyzetek kezelésére.

Hivatásos gondnoki képzés a Pest Megyei Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.21. 11:24
A Pest Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya hivatásos gondnoki képzést tart 2021. november 8-11. között a kormányhivatal Városház utcai épületének Dísztermében.

A hivatásos gondnoki képzés célja, hogy megfelelő ismereteket nyújtson a gondnokság alá helyezett személyek személyi és vagyoni jogai érdekvédelmének megfelelő ellátásához. Hivatásos gondnokká csak olyan személy nevezhető ki, aki legalább középfokú iskolaivégzettséggel rendelkezik és a képzésen eredményesen részt vett. A képzésben résztvevők a tanfolyam sikeres elvégzéséről TANÚSÍTVÁNYT kapnak.

A képzés időtartama 28 óra, de nem bocsátható vizsgára, aki a képzés során több mint 4 óráról hiányzott. A vizsga:írásban történik majd 1 óra időtartamban, amelyre az oktatást követő héten pénteken (2021. november 19.) kerül majd sor. A résztvevők tankönyvetés az előadások vázlatát elektronikus úton fogják megkapni. A képzés költsége 50.000,-Ft/fő.

A képzésre jelentkezni a mellékelt adatlap kitöltésével és megküldésével lehet legkésőbb 2021. november 3. napjáig a következő címeken lehet: [[[PbIcjajBAEhMKCxIOF2DNdG90aC5ub3JhQHBlc3QuZ292Lmh1]]],telefon:(1) 485-6930, postacím:1052 Budapest, Városház u. 7. A jelentkezők az adatlap beérkezését követően kapnak értesítést a képzés részletes tematikájáról, valamint a képzés díjának megfizetése módjáról.

A képzés helyszíne 1052 Budapest, Városház u. 7. Díszterem.  A képzést csak kellő számú résztvevő esetén indítja el a Pest Megyei Kormányhivatal!

Áramszünet a dabasi kormányablakban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.20. 08:20
Tájékoztatjuk Ügyfeleinket, hogy a dabasi kormányablakban áramszünet miatt 2021. október 20-án, szerdán az ügyfélfogadás szünetel.

Azonnali ügyintézésre a közeli kormányablakokban van lehetőség:

Gyáli kormányablak, Somogyi Béla u. 2.Ócsai kormányablak, Bajcsy-Zsilinszky u.26.Szigetszentmiklósi kormányablak, Apor Vilmos u. 1.

Megértésüket köszönjük!

Új hivatalvezető az Érdi járás élén »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.15. 12:24
Új hivatalvezető az Érdi járás élén
Október 15-től Sarkadi Andrea az Érdi Járási Hivatal vezetője.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott átadta megbízólevelét Sarkadi Andreának, az Érdi járás kinevezett új járási hivatalvezetőjének.

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében + videó »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.13. 15:16
Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében + videó
Az Őrbottyánban szolgálatba állított mobilizált ügyfélszolgálat átadóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta: ma több mint 2500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, és ezt a munkát segíti az a 24 kormányablakbusz is, amely lehetőséget biztosít a kistelepüléseken az ügyek helyben történő intézésére.

A területi közigazgatás új struktúrájának köszönhető, hogy május 2-áig ötmillió állampolgárt sikerült beoltani Magyarországon a koronavírus ellen. A kormányhivatalok szervező munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg – fűzte hozzá az államtitkár.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a közigazgatás bő tíz évvel ezelőtti átalakítását dicsérve kiemelte az állam és a polgárok közötti partnerséget.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Domokos Péter, a kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos azt mondta, hogy 3,3 millió magyar lakik olyan helyen, ahol nem működik kormányablak. Közülük 120 ezer fölött jár azoknak a száma, akik 2018 óta igénybe vették a kormányablakuszok szolgáltatásait – tette hozzá.

(MTI)

Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.07. 10:30
Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát
Az iskolai, városi és egyéb szabadidős sportrendezvényekre alkalmas létesítmény megépítéséhez a kormány 2,15 milliárd forinttal járult hozzá. Az október 6-ai átadón eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, a Ferences Gimnázium a térség meghatározó épülete, közösséget épít nemcsak az iskolán belül, de azon kívül is. Kiemelte, a kormány az egyházi beruházások támogatásával a Krisztust követő és hazájukat szerető fiatalok nevelését szeretné segíteni.

Berhidai Piusz ferences tartományfőnök a beruházás megvalósításáért köszönetet mondva úgy fogalmazott, a köszönetnyilvánítás soha nem csak lezárni tud valamit, hanem képes megalapozni a későbbi bizalmat, együttműködést és ilyen módon szolgálni az életet.

Az elkészült csarnok három szintje összesen 3174 négyzetméter, a 20x40 méteres nagytermi pálya mellett az épületben helyet kapott egy kisebb edzőterem is. A lelátókon 260-an férnek el, a csarnok teljes befogadóképessége 1200 fő. Az épületben öltözőket és egyéb kiszolgálóhelyiségeket is kialakítottak, a szomszédos telken egy több mint száz férőhelyes parkoló épült.

A beruházáshoz az iskola fenntartója, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány százmillió forint önrésszel járult hozzá.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az 1948-as államosításkor „minden zsámolyt kirúgtak az egyházi oktatás lába alól”, és a rendszerváltás után is csak minimális támogatás jutott ezeknek az intézményeknek. Kiemelte, a kormány 2010 óta elkezdte ezeket zsámolyokat visszarakni a helyükre; most egy ilyen zsámoly került vissza Szentendrére is.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Ideiglenes változás a ceglédberceli ügysegéd ügyfélfogadási idejében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.28. 15:53
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Ceglédbercelen a települési ügysegéd – a Polgármesteri Hivatal épületét érintő áramszünet miatt – 2021. 09. 29. (szerda) helyett 2021. 10. 01-én (pénteken) fogad ügyfeleket.

Azonnali ügyintézésre a közelben a Ceglédi Járási Hivatal Hatósági Osztályán (Cegléd, Kossuth tér. 1.) van lehetőség.

Telefonszám: (53) 999-411

Ügyfélfogadási idő:

Szerda: 10.00 – 16.00

Megértésüket köszönjük!

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.059 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 18061316 | Ebben a hónapban: 249764 | Ma: 1723 | jelenleg: 2 | Statisztika