ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. augusztus 3. kedd, Hermina napja van. - Holnap Domonkos napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Croodék: Egy új kor

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Ketten

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Kígyószem: G.I. Joe - A kezdetek

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A szerelem röviden

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Dzsungeltúra

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Halálos kitérő: Az örökség

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/35 bejegyzés:10/341

Elkészült FA-CO kft. új csarnoka »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. augusztus 02. hétfő, 13:37
Elkészült FA-CO kft. új csarnoka
A FA-CO Kft. 1990-ben alakult, fafeldolgozással és erdőgazdálkodással foglalkozik, a projekt keretében egy 301,2 nm hasznos alapterületű csarnok építése valósult meg, amelybe az alapanyag feldolgozására szolgáló szalagfűrész gép kerül, továbbá

A FA-CO Kft. 1990-ben alakult, fafeldolgozással és erdőgazdálkodással foglalkozik, a projekt keretében egy 301,2 nm hasznos alapterületű csarnok építése valósult meg, amelybe az alapanyag feldolgozására szolgáló szalagfűrész gép kerül, továbbá az épület a készárú tekintetében raktározási funkciót is be fog tölteni.

Projekt megvalósítási helye: Albertirsa, Homokrész I. ker 43/1, 0307/16

A fejlesztés olyan kapacitásbővítést eredményez, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, javítja versenyképességét. A projekt hatására társaságunk 4 új munkavállaló foglalkoztatását is vállalta.

Az új épülettel a rendelkezésre álló gyártó terület növekszik, a fejlesztés egyaránt növeli a cég termelési és raktározási kapacitását is, gyártói kapacitásuk 20%-kal növekszik. A társaság növekedési és foglalkoztatási potenciálja javul és a gazdasági teljesítményük erősödik a telephelyfejlesztéssel.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.02.20.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.06.30.

A projekt keretében a FA-CO Kft. 21,49 millió ft vissza nem térítendő támogatási összegben részesült.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Befejeződött a Tatárszentgyörgyi Hétszínvirág Óvoda bővítése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. július 29. csütörtök, 08:53
Befejeződött a Tatárszentgyörgyi Hétszínvirág Óvoda bővítése
Az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázat keretében lehetőség nyílt arra, hogy Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata az óvoda épületét kibővítse egy tornaszobával, és beszerezze a

Az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázat keretében lehetőség nyílt arra, hogy Tatárszentgyörgy Község Önkormányzata az óvoda épületét kibővítse egy tornaszobával, és beszerezze a szükséges fejlesztő eszközöket, játékokat.

A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával valósult meg, és a támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

A kibővített óvoda

Tatárszentgyörgy Község Önkormányzatának sikeres pályázatáról 2018.03.29-én született támogatási döntés, mely alapján 64,45 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. 2019. október 2-án elbírálták az önkormányzat által beadott többlettámogatási igényt, így a beruházás megvalósítására további 9,67 millió forint támogatás állt rendelkezésre. A támogatási intenzitás 95%-os, az 5%-os önerőt az önkormányzat saját erőből biztosította.

A fejlesztésnek köszönhetően a Hétszínvirág óvoda (Tatárszentgyörgy, Kossuth Lajos utca 10.) egy új tornaszobával bővült, így helyben, az óvodaépületén belül megtarthatóak lesznek a kötelező tornaórák és egyéb mozgással kapcsolatos tevékenységek. A tornaszoba és az udvar is új, modern eszközökkel gazdagodott. Az új eszközök, bútorok és játékok hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez, gyarapítják a különböző képességek elsajátítási módjának lehetőségeit.

A projekt zárórendezvényét a megvalósítási helyszínen tartották 2021.07.14-én, a műszaki átadás-átvételi eljárásának lezárására 2021.07.16-án került sor.

www.pestmegye.hu

Az év digitális faluja - pályázat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. július 23. péntek, 09:32
A Digitális Jólét Program pályázatot hirdet a digitális innovációkat alkalmazó települések számára.

A Digitális Jólét Program pályázatot hirdet a digitális innovációkat alkalmazó települések számára.

Az Év Digitális Faluja díj célja, hogy a települések képesek legyenek a lehető legnagyobb körben használni és bemutatni a digitális fejlesztéseket, kiaknázva a bennük rejlő adottságokat. A díjazás által széles körben megismerhetővé válnak a már létező hazai digitális jógyakorlatok is, elősegítve ezzel a települések közötti együttműködések kialakulását, a helyi közösségek erősítését és a térségszintű fejlesztések elterjedését.

Az Év Digitális Faluja címre a digitális innovációkat alkalmazó - 5000 fő alatti – magyarországi települések pályázhatnak négy kategóriában.

A kitöltött pályázati adatlapokat - a pályázati felhívásban szereplő mellékletekkel együtt - a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. augusztus 20.

Kategóriák:

Innovatív települési környezet
A település fenntartható digitális mobilitási rendszereket alakít ki, ezzel növelve a helyi életminőség színvonalát, a település vonzerejét. A település társadalmi és gazdasági elérhetősége támogatja a térségi szintű kapcsolati rendszerek kiépítését. A pályázó település a XXI. század környezeti és technológiai változásaihoz alkalmazkodva képes reflektálni és ezáltal dinamikusan fejlődni.

Fenntartható épített és természeti környezet
A pályázó település helyi energiastratégiáját úgy alakítja ki, hogy a takarékossági potenciálokat, valamint a megújuló energiaforrásokat felméri, ezeket digitális rendszerek segítségével optimalizálja, és monitorozza. A település a fenntartható, energetikailag integrált rendszerek bevezetésével, a zöld erőforrások hatékony kihasználásával pozitív hatást fejt ki környezetére.

Innovatív társadalmi és közösségi jólét
A település törekszik arra, hogy lehetővé tegye lakosai számára, hogy nyitott és együttműködő társadalomban éljenek. A településvezetők a különböző társadalmi csoportok számára egyéni megközelítésben ismertetik meg a mindennapi digitális technológiák adta lehetőségeket. A lakosságnak lehetősége nyílik a közösségi tervezésben való részvételben.

Innovatív gazdasági ökoszisztéma
A település fenntartható módon és a helyi gazdaság fellendülését ösztönözve fejlődik, valamint adaptálja a különböző szektorokban alkalmazható digitális technológiákat. Továbbá ezen digitális rendszerek segítségével kapcsolódik a térségi gazdasági hálózatokba. A település támogatja az innovatív gazdasági és versenyképes piaci környezet kiépülését.

A részletes pályázati kiírás és a pályázati jelentkezési lap ITT érhető el.

www.pestmegye.hu

Diákolimpia® Táborok Pest megyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. július 05. hétfő, 09:18
Diákolimpia® Táborok Pest megyében
A Magyar Diáksport Szövetség idén először rendez Diákolimpia® táborokat. Országosan hatvan, Pest megyében 3 tábor kerül megrendezésre. Június végén Vácott rendeztük meg az első megyei táborunkat, ahol 28 gyermek ismerkedett

A Magyar Diáksport Szövetség idén először rendez Diákolimpia® táborokat. Országosan hatvan, Pest megyében 3 tábor kerül megrendezésre. Június végén Vácott rendeztük meg az első megyei táborunkat, ahol 28 gyermek ismerkedett meg különböző sportággal és gyűjtött nagyszerű élményeket.

Az iskolai testnevelés sportágain kívül falat másztak, kenuztak és sárkány hajóztak is. Júliusban Gödöllőn, augusztus elején Ráckevén folytatódnak a Diákolimpia® Táborok.

Több beruházás is elkészült Tökölön »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 25. péntek, 09:14
Több beruházás is elkészült Tökölön
Kerékpárút épült a városban A „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás

Kerékpárút épült a városban

A „Kerékpárutak létesítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázati kiírás célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a lakosság körében és a hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés forgalmának a növelése. A pályázat keretében lehetőség nyílt a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő újonnan kijelölt kerékpárutak kiépítésére, vagy már meglévő kerékpárutak korszerűsítésére, felújítására.

A pályázati támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

Tököl Város Önkormányzatának sikeres pályázatáról 2019.05.24-én született támogatói döntés. Az önkormányzat 185 millió Ft támogatási összeget nyert a Pénzügyminisztériumtól. A beruházás elszámolható kivitelezési költsége 218 millió forint ó, amihez az önkormányzat 33 millió forint önerőt biztosított.

A fejlesztés célja az volt, hogy a város külterületére kerékpárral ingázó munkavállalók közlekedése akadálymentessé és biztonságossá váljon. A kialakított nyomvonal a Határ út - Mester utca csomópontjából indul és a Ledina utca - Kapisztrán János utca - Széchenyi István utca nyomvonalon éri el a Csépi utat.

A fejlesztés keretében 763 m új kerékpárút épült és 1412 m új kerékpársávot jelöltek ki.

A beruházás építési munkálatait a VITÉP ’95 Kft végezte 2020.06.16.- 2021.04.16. között.

Korszerűsítették a csapadékvíz-elvezetés létesítményeit

A "Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén" című pályázati kiírás Pest megye célzott fejlesztését szolgáló támogatási programjának részeként jelent meg. A pályázat keretében lehetőség nyílik a Pest megyei települési önkormányzatok területén levő olyan fejlesztések támogatására, melyek megakadályozzák az utóbbi 10 évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához.

A pályázati kiírás célja a megye területén a települések infrastrukturális ellátottságának javítása, a felszíni csapadékvíz-elvezető rendszerek fejlesztése, a települési csapadékvíz-gazdálkodás korszerűsítésének támogatása volt, amire a Pest megyei fejlesztési program keretéből 111 millió forint támogatási összeget nyert Tököl Város Önkormányzata. 59 millió forint önkormányzati forrás biztosítása mellett megújult a Madách utca, a Kis utca, az Akácos út, valamint a 845/1 és 845/2 utca csapadékvíz-elvezetése. A csapadékvíz elvezető csatornák fejlesztésével az első ütemben megépített tározómedencébe kerül továbbításra a csapadékvíz, ahol megtörténik a szikkasztása. A projekt elszámolható összköltsége így 167 millió Ft.

Jelen projekt a már korábban megvalósult csapadékvíz elvezetési beruházás második üteme. Az első ütemben a Bodza utca, a Fürtös utca és a Diófa sor teljes- valamint az Akácos út, a Mester utca és az Árnyas utca egyes szakaszainak csapadékvíz-elvezetése valósult meg.

A kivitelezés 2020. február 20-án indult meg, mely határidőn belül, 2020. december 16-ra készült el. A kivitelezési munkálatokat A VITÉP ’95 Kft. végezte.
A beruházással az Északi-Kertváros legkritikusabb pontjain oldódott meg a felszíni vizek elvezetési, szikkasztási problémája.

www.pestmegye.hu

Átadták az új bölcsődét Makádon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 21. hétfő, 11:42
Átadták az új bölcsődét Makádon
Makád Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázata keretében, melynek keretében 57.25 millió forint támogatási összegben részesült. Az

Makád Község Önkormányzata sikeres pályázatot valósított meg az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázata keretében, melynek keretében 57.25 millió forint támogatási összegben részesült.

Az új bölcsőde a Rákóczi u. 40. sz . alatt épült

A megvalósítási hely közelében már található egy óvoda és egy iskola. A bölcsőde a már kiépített térkő burkolatú járdáról akadálymentesen megközelíthető lett. Az épület összesen 62,73 nm, melyben egy 24,57 négyzetméteres csoportszoba található, mely jogszabályi előírásoknak megfelelően maximum 8 fő befogadására alkalmas.

Az épületben kialakítottak egy öltöztetőt és a gyermeköltözőt, melyből egy babakocsi tároló is nyílni fog. Az épület korszerű energetikai követelményeinek való megfelelést a tetőre felszerelt 5 db napelemen túl, az épületszerkezeteknél az energetikai méretezésnek megfelelő vastagságban a felület folytonos homlokzati, lábazati, padló- és padlásfödém hőszigetelés is biztosítja, valamint az energetikai követelményeknek megfelelő, korszerű külső nyílászárókat is beépítettek.

A bölcsőde 3 főnek új munkahelyet biztosít.

A projekt kezdésének dátuma: 2020.04.01.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.05.18.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

www.pestmegye.hu

Faluház igazgató pályázati felhívás - Szigetmonostor »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 14. hétfő, 14:24
Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere pályázatot hirdet a Szigetmonostor Faluház Igazgató (vezető állású munkavállaló) munkakör betöltésére. A munkaviszony időtartama: Határozott idejű munkaviszony Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidőA vezetői megbízás időtartama:

Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere pályázatot hirdet a Szigetmonostor Faluház Igazgató (vezető állású munkavállaló) munkakör betöltésére.

A munkaviszony időtartama: Határozott idejű munkaviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 3 évre, 2021. szeptember 1-jétől 2024. augusztus 31-ig szól. A munkáltató a vezetői megbízás lejártát követően a kulturális munkakörben történő továbbfoglalkoztatást nem biztosítja.

A munkavégzés helye: Szigetmonostor, Árpád utca 15.

A munkakörhöz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
• Az önállóan működő intézmény vezetésével, irányításával kapcsolatos feladatok ellátása, munkáltatói jogkör gyakorlása. Tervezi, irányítja, ellenőrzi és értékeli az általa vezetett intézmény működését. Község rendezvények szervezése és lebonyolítása. Gondoskodik a könyvtári szolgáltatások és a helyi közművelődési feladatok jogszabályban, az alapító okiratban és az SZMSZ-ben meghatározott szerinti ellátásáról.
• Klímapark programok szervezése, lebonyolítása
• Közreműködik az Önkormányzati lap gyártásában és terjesztésében

Javadalmazásra vonatkozó információk:
A munkabér és egyéb juttatások megállapítására a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
• felsőfokú közművelődési szakképzettség: felsőfokú oktatási intézményben szerzett népművelő, közművelődési előadó, művelődésszervező, művelődési menedzser, művelődési (és felnőttképzési) menedzser, andragógus (művelődésszervező szakirány), kulturális mediátor, kulturális közösségszervező, ifjúsági közösségszervező, humánfejlesztő, közösségi művelődés tanár szakképzettség, továbbá ezzel egyenértékű, az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott, felsőfokú végzettségi szintre épülő közművelődési szakember, kulturális menedzser, közművelődési menedzser szakképesítés is
• államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás képzés elvégzése és okirattal történő igazolása, vagy a megbízást követő 2 éven belül történő elvégzésének vállalása,
• végzettségének, szakképzettségének vagy szakvizsgájának és egyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő feladatkörben legalább öt éves szakmai gyakorlat,
• kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenység végzése,
• magyar állampolgárság,
• büntetlen előélet és nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,
• cselekvőképesség,
• vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
• 4 hónap próbaidő vállalása – kollektív szerződés alapján

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
• jó szervező, kommunikációs és kapcsolatteremtő-képesség
• helyismeret, helyi lakos
• közművelődési intézményben eltöltött minimum 5 éves vezetői gyakorlat
• B kategóriás jogosítvány
• felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• fényképpel ellátott részletes szakmai és személyes önéletrajz,
• végzettséget, képzettséget, gyakorlatot igazoló okiratok másolata,
• az intézmény vezetésére, fejlesztésére vonatkozó szakmai program,
• nyilatkozat a bérigényről,
• nyilatkozat arról, hogy a pályázó - a pályázati anyagában foglalt - személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul, valamint a véleményezésre jogosultak megismerhetik,
• nyilatkozat arról, hogy sikeres pályázat esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz,
• nyilatkozat, hogy az Mt. 211.§ értelmében személyével kapcsolatban összeférhetetlenség nem áll fenn,
• nyilatkozat arról, hogy zárt vagy nyilvános ülésen kéri a pályázat elbírálását,
• büntetlen előéletet igazoló 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, amely tartalmazza azt is, hogy a pályázó foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt nem áll,
• nyilatkozat arról, hogy nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,
• nyilatkozat arról, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt,
• nyilatkozat arról, hogy sikeres pályázat esetén vállalja az előírt államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó képzést.
A beosztás betölthetőségének időpontja: A beosztás legkorábban 2021. szeptember 1. napjával tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. július 23. péntek 12:00

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Molnár Zsolt polgármester nyújt, a 06-70-456-9479 telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton vagy személyesen, a megjelölt határidőre történő beérkezéssel, Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere részére történő megküldésével (2015 Szigetmonostor, Fő u. 26.) kell benyújtani. Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: I/171/2021., valamint a munkakör megnevezését: „Igazgató.

A pályázat elbírálásának módja, rendje:
Az érvényes pályázatot benyújtó pályázót a pályázati határidő lejártát követő harminc napon belül a munkáltatói jogkör gyakorlója által létrehozott – a kulturális intézmény alapfeladatait érintően szakértelemmel rendelkező tagokból álló – bizottság hallgatja meg és a pályázati határidő lejártát követő hatvan napon belül dönt. A kinevezésről Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő - testülete dönt. A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot a pályázat visszavonására vagy a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánítására.
A pályázat elbírálásának határideje: 2021. augusztus 23.

www.pestmegye.hu

Pest megyei sikerek a Sopravista International Festivals művészeti világversenyen »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 11. péntek, 09:45
Pest megyei sikerek a Sopravista International Festivals művészeti világversenyen
Az olaszországi Riccione városban rendezték meg a Sopravista International Festivals szervezésében az International Online Festival Contest „Future stars” világversenyt, mely különböző művészeti kategóriában és korcsoportokban kínált lehetőséget a világ valamennyi

Az olaszországi Riccione városban rendezték meg a Sopravista International Festivals szervezésében az International Online Festival Contest „Future stars” világversenyt, mely különböző művészeti kategóriában és korcsoportokban kínált lehetőséget a világ valamennyi országából jelentkezők számára a virtuális térben történő megmérettetésre.

A San Marino melletti tengerparti városban működő művészeti szervezet Olaszország számos városában folyamatosan szervezi nemzetközi fesztiváljait, mely az egészségügyi helyzet miatt az online térbe szorult vissza közel egy éve, számos nemzetközi művészeti fesztiválhoz és világversenyhez hasonlóan.

A havonta megrendezett, többfordulós versenyen közel 800 egyéni és csoportos produkció nevezett több mint 60 országból, melyek közt számos Pest megyei kulturális produkció első helyezést ért el.

Februárban Terék József tárogatóművész léphetett a dobogó legfelső fokára Tápió menti verbunk és csárdás című népzenei összeállításával, szólistaként. Márciusban három fiatal tehetséges népdalénekes, Czira Sára (Farmos), Mázás Jázmin (Sülysáp), valamint Sass Éva (Tápiószele), mint a 2019-ben megalakult Tápió Énekegyüttes tagjai értek el első helyezést, illetve minden kategóriát egybe véve közönségszavazat másodikok lettek Tóalmás népdalaival.

Számos Pest megyei kulturális produkció első helyezést ért el. 

Áprilisban hármas siker született, hiszen a Hévízgyörki Asszonykórus népi énekes kategóriában, a nagykátai Tápiómente Táncegyüttes néptánc kategóriában bizonyult a legjobbnak, megszerezve a világverseny első helyezését, továbbá a táncegyüttes esetében az összesített közönségszavazat második helyét.

Ez alkalommal indult Pest megye testvérmegyéje, Hargita megye egyik legelismertebb fiatal énekes tehetsége, a nagygalambfalvi Benedekffy Katalin, klasszikus ének kategóriában, elnyerve kategóriájának első díját, illetve az összesített közönségszavazat harmadik helyezését.

A versenyen induló valamennyi díjazott mentora és segítője Terék József, Pest Megye Önkormányzatának kulturális szakreferense volt, felhívva a figyelmet a megyei és testvérmegyei értékek nemzetközi népszerűsítésére, az online művészeti térben való megjelenés és megmérettetés lehetőségére, annak fontosságára. Kulturális értékeink a népdal, a népzene, a néptánc, illetve a klasszikus ének tekintetében elérhetővé és megtekinthetővé váltak a nemzetközi versenyt figyelemmel kísérők számára, a beküldött, professzionális minőségű felvételek közreadásának eredményeként. Így juthatott el valamennyi kontinensre Pest megye számos értéke, mely alapjául szolgálhat a jövőben megrendezésre kerülő számos offline nemzetközi fesztiválon történő további megmérettetésnek, illetve kétoldalú kulturális kapcsolatfelvételnek.

www.pestmegye.hu

Technikai hiba - nem elérhetőek a telefonszámaink »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 11. péntek, 08:59
Pest Megye Önkormányzata értesíti az ügyfeleit, hogy a vezetékes telefonszámai technikai okok miatt nem elérhetőek. Kérjük, hogy a hiba kijavításáig emailben keressenek minket. Köszönettel: Pest Megye Önkormányzata

Pest Megye Önkormányzata értesíti az ügyfeleit, hogy a vezetékes telefonszámai technikai okok miatt nem elérhetőek.

Kérjük, hogy a hiba kijavításáig emailben keressenek minket.

Köszönettel: Pest Megye Önkormányzata

Csapadékvíz elvezetésre nyert támogatást Taksony »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. június 10. csütörtök, 09:18
Csapadékvíz elvezetésre nyert támogatást Taksony
Taksony Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati felhívásra, amely keretében 230 millió forint támogatási

Taksony Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázati felhívásra, amely keretében 230 millió forint támogatási összegben részesült.

A projekt megvalósítási helyszíne a település Fő útja, illetve a Szent István tér. A fejlesztési helyszín kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejleszteni kívánt Fő út a csapadékvíz elvezető rendszer hiányossága miatt kiemelten veszélyeztett terület a csapadékvíz okozta káresemények tekintetében. Az utca napi forgalma kimagasló, hiszen a Budapesten dolgozók is mind itt haladnak keresztül.

A Fő út mellett számos kereskedelmi funkciót betöltő ingatlan található, amelyek szintén forgalomvonzó létesítmények, a Szent István téren található a település legnagyobb kereskedelmi funkciót betöltő épülete, amely kiemelt forgalomvonzó létesítmény a településen. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fentiek alapján kijelenthető, hogy a fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: Taksony, Szent István tér, Fő út
Kivitelezést végző cég: Poseidon Power Kft.
A projekt befejezésének dátuma: 2021. augusztus 31.

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.054 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 17218741 | Ebben a hónapban: 14711 | Ma: 862 | jelenleg: 2 | Statisztika