ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. február 26. péntek, Edina napja van. - Holnap Ákos, Bátor napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/30 bejegyzés:10/295

Befejeződött Ecseren a Cserfa Kuckó Óvoda bővítése és teljes megújítása »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. február 17. szerda, 13:37
Befejeződött Ecseren a Cserfa Kuckó Óvoda bővítése és teljes megújítása
Ecser Nagyközség Önkormányzata a PM_OVODAFEJLESZTES_2017/80 azonosítószámú, „Cserfa Kuckó Óvoda bővítése” című projekt keretében 148.116.532 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből a Grassalkovich téren lévő Cserfa Kuckó Óvoda bővítése és

Ecser Nagyközség Önkormányzata a PM_OVODAFEJLESZTES_2017/80 azonosítószámú, „Cserfa Kuckó Óvoda bővítése” című projekt keretében 148.116.532 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melyből a Grassalkovich téren lévő Cserfa Kuckó Óvoda bővítése és fejlesztése valósult meg.

Az épület egységes tetőszerkezetet kapott

A fejlesztés részeként a meglévő két csoportszoba mellé egy új csoportszoba épült, amely lehetővé teszi a korábbi férőhelyen túl, további 20 gyermek felvételét az óvodába. Az új csoportszoba mellett sportszertárral rendelkező tornaszoba is létesült, így a jövőben a gyerekek megfelelő körülmények között sportolhatnak majd. A megvalósult tornaszoba, központi elhelyezkedéséből és méretéből adódóan, a sportoláson túl a közösségi rendezvényeknek is helyt adhat. Az épület az előírásoknak mindenben megfelelő, korszerű melegítőkonyhával, új vizesblokkokkal és öltözőkkel is kiegészült. Az épület új, akadálymentes bejárata a főhomlokzat közepén kapott helyet. A földszinten minden közösségi funkció akadálymentesen elérhető mind a gyermekek, mind a szüleik számára. Az előzőeken túl, az épület egységes tetőszerkezetet kapott, valamint az új épület körül járda készült és a meglévő épületrész körül is elkészültek a javítások. Az udvaron a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve új, szabványnak megfelelő játékok kerültek telepítésre.

A korszerű kialakítás, bővítés hatására a gyerekek jobb körülmények között járhatnak óvodába, csökken a helyhiány miatti eljárás más településekre, illetve az óvoda intézményének dolgozói jobb körülmények között tudják a feladatukat végezni.

Az új csoportoszoba

A projekt az „Önkormányzati tulajdonú óvodai ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című, PM_OVODAFEJLESZTES_2017 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést a K-L Trade Kft végezte el.

www.pestmegye.hu

Elindult az idei értéktár vetélkedő »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. február 16. kedd, 10:58
Elindult az idei értéktár vetélkedő
A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervezett.

A nemzeti értékek megőrzésére és gondozására Pest Megye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet, ezért a megismertetésük és népszerűsítésük céljából ismét vetélkedőt szervezett.

A verseny célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjaival is jobban megismertessük a magyar kultúra értékeit, bevonjuk őket az értékgyűjtésbe, bízva abban, hogy ezzel erősödik az identitástudatuk, hagyományőrzéshez való viszonyuk, valamint megtapasztalják a közösségi munka örömeit. A vetélkedő keretében a Pest Megyei Értéktárban nyilvántartott egyes nemzeti értékek kapcsán megszerzett tudást tesszük próbára.

Egyre népszerűbb a vetélkedő az iskolások körében

A járványhelyzet miatt a vetélkedő online zajlik.

A vetélkedőn az általános iskolák felső tagozatos diákjai vehetnek részt, 4 fős csapatokat indítva – egy iskolából több csapat is jelentkezhet. Az idei vetélekdőre 16 település 52 csapata nevezett.

A verseny lebonyolítása:

Első forduló
A jelentkezett csapatok feladatlapokat töltenek ki és készíteniük kell egy bemutató anyagot. A legjobb eredményt elérő 24 csapat juthat tovább a középdöntőbe. A további fordulókban 60 kiválasztott értékből kell felkészülniük a diákoknak.

Megyei középdöntő
A középdöntőt március 6-án rendezzük meg. A középdöntőben és döntőben a következő típusú feladatokkal találkozhatnak a versenyzők: kvíz, ügyességi-, kreatív és kézműves feladatok. A középdöntőből 6 csapat juthat tovább a döntőbe.

Megyei döntő
A legjobb eredményt elért 6 csapat megyei döntőben méri össze tudását március 27-én.

Díjazás
A döntőben az első három helyezést elérő csapat tagjai között 125.000 Ft összértékű nyereményt osztunk szét. Minden versenyző és felkészítő tanár oklevelet kap.

A tavalyi vetélkedőt a bagi diákok csapata nyerte meg.

www.pestmegye.hu

Megkezdődött Zsámbokon a csapadékvíz elvezetésének kiépítése »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 29. péntek, 11:48
Megkezdődött Zsámbokon a csapadékvíz elvezetésének kiépítése
Zsámbok Község Önkormányzata a PM_CSAPVÍZGAZD_2018/67 azonosítószámú, „Temető és környéke csapadékvíz elvezetése” című projekt keretében 114 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Temető és annak környezetében

Zsámbok Község Önkormányzata a PM_CSAPVÍZGAZD_2018/67 azonosítószámú, „Temető és környéke csapadékvíz elvezetése” című projekt keretében 114 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Temető és annak környezetében lévő, közművekkel, járdával és közvilágítással már ellátott belterületi utcák csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének fejlesztése valósul meg.

 A temető és környéke csapadékvíz elvezetése épül ki

A fejlesztés részeként az Önkormányzat a Szent Imre utca, Szent István utca, Arany J. utca, Rákóczi F. utca, Széchenyi I. utca és Petőfi S. utca csapadékvíz elvezetésének fejlesztését valósítja meg. A projekt során a Szent Imre, Szent István, és az Arany J. utcákban a jelenlegi földárok feliszapolódásának megszüntetésére és azt követően az árok burkolására, míg a Rákóczi F, Széchenyi I. és Petőfi S. utcákban a korábbi, túlzott mértékű szikkasztás miatt, az árkok lejtésének kialakítására és ezt követő burkolására kerül sor. A fölösleges víz levezetése a területről elengedhetetlen, ezért az eddigi árkok lejtésének kialakításával és burkolásával biztosítható a közvetlenül nem szikkasztható csapadék elvezetése. Az utcák csapadékvíz befogadója az Arany J. utcában futó, felújítást követően burkolt árok, végső befogadó pedig a 3106-os út talp-árkán keresztül az önkormányzati csapadékvíz elvezető rendszer.

A projekt keretében kialakításra kerülő csatornahálózat a településrész esetében várhatóan végérvényesen megoldja a belvíz jelentette problémákat, valamint a csapadékvizek kezelésének javítása a településrésztől távolabb eső területeken is mérsékli a belvizek kialakulásának kockázatát. A probléma rendezése az önkormányzat gazdálkodásában kiadáscsökkentést, a teljes település lakosságra nézve pedig pozitív hatást jelent majd.

A projekt a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezető létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című, PM_CSAPVÍZGAZD_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg. A sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezést Bácskai Elemér egyéni vállalkozó végzi el.

A projektről bővebb információt a https://zsambok.asp.lgov.hu/ projektjeink oldalon találhatnak.

www.pestmegye.hu

Faluház igazgatót keres Szigetmonostor »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 29. péntek, 11:34
Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere pályázatot hirdet a Szigetmonostor Faluház Igazgató (vezető állású munkavállaló) munkakör betöltésére. A munkaviszony időtartama:Határozott idejű munkaviszony Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidőA vezetői megbízás időtartama:

Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testületének hatáskörében eljáró Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere pályázatot hirdet a Szigetmonostor Faluház Igazgató (vezető állású munkavállaló) munkakör betöltésére.

A munkaviszony időtartama:
Határozott idejű munkaviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő
A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozott időre, 3 évre, 2021. május 1-jétől 2024. április 30-ig szól

A munkavégzés helye:
Pest megye, 2015 Szigetmonostor, Árpád utca 15.

A munkakörhöz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
• Az önállóan működő intézmény vezetésével, irányításával kapcsolatos feladatok ellátása, munkáltatói jogkör gyakorlása. Tervezi, irányítja, ellenőrzi és értékeli az általa vezetett intézmény működését. Község rendezvények szervezése és lebonyolítása.
• Községi könyvtár működtetése
• Klímapark programok szervezése, lebonyolítása
• Közreműködik az Önkormányzati lap gyártásában és terjesztésében
Javadalmazásra vonatkozó információk:
A munkabér és egyéb juttatások megállapítására a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
• felsőfokú közművelődési szakképzettség: felsőfokú oktatási intézményben szerzett népművelő, közművelődési előadó, művelődésszervező, művelődési menedzser, művelődési (és felnőttképzési) menedzser, andragógus (művelődésszervező szakirány), kulturális mediátor, kulturális közösségszervező, ifjúsági közösségszervező, humánfejlesztő, közösségi művelődés tanár szakképzettség, továbbá ezzel egyenértékű, az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott, felsőfokú végzettségi szintre épülő közművelődési szakember, kulturális menedzser, közművelődési menedzser szakképesítés is
• államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó, legalább 120 órás képzés elvégzése és okirattal történő igazolása, vagy a megbízást követő 2 éven belül történő elvégzésének vállalása,
• végzettségének, szakképzettségének vagy szakvizsgájának és egyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő feladatkörben legalább öt éves szakmai gyakorlat,
• kiemelkedő szakmai vagy szakirányú tudományos tevékenység végzése,
• magyar állampolgárság,

• büntetlen előélet és nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,
• cselekvőképesség,
• vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
• felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások),
• 6 hónap próbaidő vállalása

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
• jó szervező, kommunikációs és kapcsolatteremtő-képesség
• helyismeret, helyi lakos
• közművelődési intézményben eltöltött minimum 5 éves vezetői gyakorlat
• B kategóriás jogosítvány

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
• fényképpel ellátott részletes szakmai és személyes önéletrajz,
• végzettséget, képzettséget, gyakorlatot igazoló okiratok másolata,
• az intézmény vezetésére, fejlesztésére vonatkozó szakmai program,
• nyilatkozat arról, hogy a pályázó - a pályázati anyagában foglalt - személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájárul,
• nyilatkozat arról, hogy sikeres pályázat esetén vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz,
• nyilatkozat arról, hogy zárt vagy nyilvános ülésen kéri a pályázat elbírálását,
• büntetlen előéletet igazoló 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
• nyilatkozat arról, hogy nem áll a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt,
• nyilatkozat arról, hogy nem áll cselekvőképességet kizáró vagy korlátozó gondnokság alatt,
• nyilatkozat arról, hogy sikeres pályázat esetén vállalja az előírt államháztartási és vezetési ismereteket nyújtó képzést.

A beosztás betölthetőségének időpontja: A beosztás legkorábban 2021. május 1. napjával tölthető be.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. március 5. péntek 12:00

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Molnár Zsolt polgármester nyújt, a 06-70-456-9479, a 06-26-393-512 (108.mellék), valamint a 06-26-593-064 (108. mellék) telefonszámokon.

A pályázatok benyújtásának módja:
Postai úton vagy személyesen, a megjelölt határidőre történő beérkezéssel, Szigetmonostor Község Önkormányzatának Polgármestere részére történő megküldésével (2015 Szigetmonostor, Fő u. 26.) kell benyújtani. Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot: I/171/2021., valamint a munkakör megnevezését: „Igazgató.

A pályázat elbírálásának módja, rendje:
Az érvényes pályázatot benyújtó pályázót a pályázati határidő lejártát követő harminc napon belül a munkáltatói jogkör gyakorlója által létrehozott – a kulturális intézmény alapfeladatait érintően szakértelemmel rendelkező tagokból álló – bizottság hallgatja meg és a pályázati határidő lejártát követő hatvan napon belül dönt. A kinevezésről Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő - testülete dönt. A pályázat érvénytelenné nyilvánításának jogát fenntartjuk.

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. április 30.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:
 www.szigetmonostor.hu: 2021. január 29.
 községi hirdetők: 2021. január 29.
 Újságoló

www.pestmegye.hu

SkiHarghita - Sírégiót hozott létre testvérmegyénk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 21. csütörtök, 11:38
SkiHarghita - Sírégiót hozott létre testvérmegyénk
Hargita megye turisztikai fejlesztésére, a kulturális, gasztronómiai és helyi értékek népszerűsítésére 2018-ban útjára indították a VisitHarghita applikációt, amely kezdeményezés sikeresnek bizonyult és a koronavírus-járvány idején is lehetőséget adott a megye

Hargita megye turisztikai fejlesztésére, a kulturális, gasztronómiai és helyi értékek népszerűsítésére 2018-ban útjára indították a VisitHarghita applikációt, amely kezdeményezés sikeresnek bizonyult és a koronavírus-járvány idején is lehetőséget adott a megye értékeinek bemutatására.

A veresvirági pálya 

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hozott intézkedések negatív hatásai a turizmusban is visszaköszönnek, ezért a lehetőségekhez mérten azon dolgozott Hargit megye, hogy vonzó turisztikai programcsomagokat alakítsunk ki a turisták számára, ezáltal hozzájárulva a helyi turizmus fellendítéséhez.

Ennek érdekében a Hargita megyei sízési lehetőségek kibővítését valósították meg, a 2015-ben létrehozott Hargitai Sírégiót 2 újabb pályával bővítve. A pályák 100 kilométeres körzetben találhatóak, mindegyikük megközelíthető a 12, 13A vagy 13B jelzésű országutak valamelyikéről.

A pályák leírása és részletek ITT olvasható.

www.pestmegye.hu

Pályázati felhívás - Aljegyző munkakör betöltésére »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 16. szombat, 08:00
Pályázati felhívás Pest Megyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselők jogállásról szóló 2011. CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdés alapján pályázatot hirdet a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Aljegyző munkakör betöltésére. A közszolgálati jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közszolgálati

Pályázati felhívás

Pest Megyei Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselők jogállásról szóló 2011. CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdés alapján pályázatot hirdet a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Aljegyző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közszolgálati jogviszony.

Vezetői megbízás esetén a kinevezés időtartama: A vezetői megbízás határozatlan időre szól.

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő.

Munkavégzés helye: 1052 Budapest, Városház u. 7.

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök: A Pest Megyei Önkormányzati Hivatalt vezető jegyző helyettesítése, a jegyző által meghatározott feladatok ellátása, a Pest Megyei Önkormányzati Hivatalhoz tartozó aljegyzői feladatok ellátása.

Jogállás, illetmény és juttatások: A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (Kttv.), valamint a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatának rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:
- Magyar állampolgárság, cselekvőképesség,
- Büntetlen előélet,
- Igazgatásszervező vagy közigazgatás-szervező alapképzési szakon, vagy jogász vagy államtudományi mesterképzési szakon szerzett szakképzettséggel vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő vagy okleveles közigazgatási menedzser szakképzettséggel vagy okleveles közgazdász szakképzettséggel,
- Jogi vagy közigazgatási szakvizsgával vagy a Közigazgatási Továbbképzési Kollégium által a teljeskörűen közigazgatási jellegűnek minősített tudományos fokozat alapján adott mentesítéssel rendelkezik,
- Közigazgatási szervnél szerzett két év közigazgatási gyakorlat,
- Vagyonnyilatkozat tételi kötelezettség teljesítése.

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:
- Önkormányzati munkában szerzett 3 év feletti vezetői tapasztalat

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:
- a Kttv. 45. § (4) bekezdése és a 87/2019. (IV. 23.) Korm. rendelet szerinti önéletrajz,
- végzettséget, képzettséget, nyelvismeretet igazoló okiratok másolata,
- előnyt jelentő tényező meglétét igazoló okirat,
- közigazgatási gyakorlatról szóló igazolás,
- közigazgatási szakvizsga bizonyítvány másolata,
- három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítvány,
- munkakör ellátásra vonatkozó elképzelések,
- nyilatkozat arról, hogy a pályázati anyagban foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul.

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően 2021. március 2. napja.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. február 15.

A pályázat benyújtásának módja:

- Postai úton, a pályázatnak a Pest Megyei Önkormányzati Hivatal címére történő megküldésével (1052 Budapest, Városház utca 7.). Kérjük a borítékon feltüntetni a pályázati adatbázisban szereplő azonosító számot 37/2021., valamint a munkakör megnevezését: Aljegyző.

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:
- A beérkezett pályázatok értékeléséről és a kinevezésről – a jegyző javaslatára – Pest Megye Közgyűlésének Elnöke dönt.

A pályázat elbírálásának határideje: 2021. február 19.

A pályázati kiírás közzétételének helye, ideje:
- www.kozigallas.gov.hu - 2021. január 16.

A munkáltatóval kapcsolatban további információt a www.pestmegye.hu honlapon szerezhet.

www.pestmegye.hu

Elhunyt Szabó Ferenc, volt megyei képviselőnk »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 08. péntek, 08:41
Elhunyt Szabó Ferenc, volt megyei képviselőnk
Életének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Fidesz volt országgyűlési képviselője. Szabó Ferenc két cikluson keresztül volt az Országgyűlés tagja, 1998-ban és 2002-ben

Életének 68. évében, január 3-án elhunyt Szabó Ferenc, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Fidesz volt országgyűlési képviselője.

Szabó Ferenc két cikluson keresztül volt az Országgyűlés tagja, 1998-ban és 2002-ben is a Fidesz Pest megyei listájáról szerzett mandátumot. Felszólalásaiban többek között a szőlőtermesztésről és a vadvédelemről szóló törvény kapcsán mondta el véleményét.

Szabó Ferenc 1994-től a Pest Megyei Közgyűlés tagja volt, Abonyban pedig önkormányzati képviselőként is tevékenykedett.

www.pestmegye.hu

Új típusú utasbeállót épít ki a vasúttársaság Pest megye több településén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 07. csütörtök, 13:45
Új típusú utasbeállót épít ki a vasúttársaság Pest megye több településén
A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében – elsősorban a nagyvárosok és Budapest agglomerációjában lévő – utasbeálló nélküli megállóhelyekre, illetve a rossz műszaki állapotú utasbeállók helyére korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő,

A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében – elsősorban a nagyvárosok és Budapest agglomerációjában lévő – utasbeálló nélküli megállóhelyekre, illetve a rossz műszaki állapotú utasbeállók helyére korszerű, a mai kor igényeinek megfelelő, modern megjelenésű, várakozásra alkalmas építmény fejlesztéséről döntött. Az új utasbeállókat világítással, jó minőségű padokkal, utastájékoztatással és biztonsági kamerarendszerrel látják majd el. A korszerű utasbeálló kifejlesztésével, kialakításával és felszereltségével a vasúttársaság célja, hogy vonzóbbá tegye az elővárosi közlekedést az utasok számára.

A Budapest–Veresegyház–Vác vonal Erdőkertes megállóhelyén már megkezdték az első beálló telepítését.

A beruházáshoz szükséges tervezési folyamat 2019 közepén kezdődött el, az utasok igényeinek megfelelő, modern dizájn kiválasztásával. A modulrendszerben kialakított, új típusú utasbeállók – igazodva a vasút változatos megállóhelyi környezetéhez – szélsőperonra és két vágány közötti, úgynevezett középperonra is telepíthetők. Az öt méter hosszú alapmodul közel három méter magas és 2,6 méter mély, ebből több mint másfél méter mélységben széltől védett. Az új utasbeállók modern formavilágát anyaghasználatuk is kihangsúlyozza. A stabilitást sugárzó acélszerkezet robusztus megjelenését oldja a nagyméretű üvegfelületek használata. A várakozóhelyeken utcabútorokat – padot, utastájékoztató vitrint – is elhelyeznek, amelyek a biztonsági üvegezett felületekkel és a biztonsági kamerákkal együtt teljesítik a vandálbiztosság általános követelményeit. Az utazóközönség kényelmét fogják szolgálni az egyes utasbeállókba telepített jegykiadó automaták is.

Erdőkertes megállóhelyen december végén átadták a munkaterületet az első új típusú utasbeálló telepítéséhez. A munkálatok nem zavarják az utasforgalmat. A beruházásnak köszönhetően automata fogja biztosítani a gyors és kényelmes jegyvásárlást. A kivitelezés befejezése 2021 első negyedévében várható.

Erdőkertes mellett, előreláthatóan 2021 első negyedévében, Felsőpakony, Tóvároskert, Vecsés-Kertekalja és Alsógalla, a második negyedévben Gyál, Vicziántelep, Bicske alsó, Felsőgöd, Sülysáp és Törökbálint kaphat új típusú utasbeállót. Mezőkövesd felsőn, Szentmártonkátán, Szőlősnyaralón és Vác-Alsóvároson a jövő év őszén várható az átadás, 2021 év végére pedig Rákospalota-Kertváros, Tápiószecső és Dunakeszi új utasbeállója is elkészülhet (kiemelve a Pest megyei települések, szerk.).

Forrás: MÁV

Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épül Biatorbágyon »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2021. január 05. kedd, 08:42
Csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó épül Biatorbágyon
2020 júliusban megkezdődött a csapadékvíz fejlesztése Biatorbágyon az Ybl Miklós sétányon (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca), ahol csapadékcsatornát és csapadékvíz szikkasztótározót építenek. A munkálatokra 187 millió forint támogatást nyert az önkormányzat

2020 júliusban megkezdődött a csapadékvíz fejlesztése Biatorbágyon az Ybl Miklós sétányon (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca), ahol csapadékcsatornát és csapadékvíz szikkasztótározót építenek. A munkálatokra 187 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Biatorbágy Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című kiírásra. Az elnyert 187 millió forintos támogatást az önkormányzat 62 millió forintnyi önrésszel egészíti ki; így ebből a 249 millió forintból valósul meg Biatorbágy városrész csapadékvíz rekonstrukciója.

A projekt keretében a fejlesztéssel érintett városrész Biatorbágy Ybl Miklós sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz tározó építése valósul meg.
Jelen projektben tervezett csapadékvíz levezető csatornahálózat kapcsolódik a Biatorbágy NY-i lakóterület III. ütemében tervezett és megvalósult csapadékvíz elvezető hálózatához. A projekt megvalósítási területén csapadékcsatorna épül az Ybl Miklós sétányon a Kinizsi utcáig. Csapadékvíz visszatartására tározó építése is megvalósul az Ybl Miklós sétány Juhász Gyula utcai kereszteződésén túli területen, ahol jelenleg is csapadékvíz szikkasztó üzemel.

A projekt megvalósítási helyszíne kiemelt szerepet tölt be a település életében kereskedelmi, közigazgatási, egyéb önkormányzati feladatellátási funkciók elérése és a munkába járás szempontjából egyaránt. A fejlesztés megvalósítása a település teljes lakosságát közvetlen vagy közvetett módon érinti.

PROJEKT CÍME: BIATORBÁGY YBL MIKLÓS sétány (Juhász Gyula utca - Kinizsi utca) csapadékcsatorna és csapadékvíz szikkasztótározó komplex építése
PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI HELYE: 2051 Biatorbágy, YBL MIKLÓS sétány

A projekt kezdésének dátuma: 2020.08.05.
A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2021.09.15.
Kivitelező: Útkorona Építő és Szolgáltató Kft.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 187,48 millió forint
A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

Igazgatási szünet a Megyeházán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2020. december 22. kedd, 11:02
Igazgatási szünet a Megyeházán
A Pest Megyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2020. december 28-tól (hétfő) igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2021. január 4-én (hétfő) folytatódik. www.pestmegye.hu

A Pest Megyei Önkormányzati Hivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy 2020. december 28-tól (hétfő) igazgatási szünet lesz. Az ügyintézés 2021. január 4-én (hétfő) folytatódik.

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2020. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.045 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 15763826 | Ebben a hónapban: 210603 | Ma: 859 | jelenleg: 2 | Statisztika