ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. november 14. csütörtök, Aliz napja van. - Holnap Albert, Lipót napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

19:45 Huszárik Zoltán terem
Drakulics elvtárs

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Múlt karácsony

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/73 bejegyzés:10/726

Összeült a Pest Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 14:35
Összeült a Pest Megyei Védelmi Bizottság
Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság, hogy áttekintsék a téli időjárással kapcsolatos teendőket.

Radich Orsolya főigazgató vezette a Pest Megyei Kormányhivatal dísztermében tartott eseményt, amelyen a bizottság jövő évi feladatai mellett a katasztrófavédelem aktuális kérdéseit is áttekintették.

Az állandó és meghívott tagok a Magyar Honvédség idei főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkárok elleni védekezési felkészüléséről is hallhattak beszámolót.

A rendezvényen elhangzott, hogy az együttműködő hatóságok és szervezetek hatékony koordinációval, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálattal szoros együttműködésben készülnek a télre, az esetleges rendkívüli időjárás által kiváltott veszélyhelyzetek kezelésére.

Hivatásetikai elvárások a közigazgatásban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 13:30
Hivatásetikai elvárások a közigazgatásban
A Magyar Kormánytisztviselői Kar és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közös konferenciájának adott otthont a Pest Megyei Kormányhivatal.

Az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály jelentősen átalakította a közszolgálati szabályozás koncepcióját, alapjait és a tisztviselőket érintő elvárásokat.

 

 

Jávor András elmondta: az értékek változatlan megőrzése mellett szükséges a napi gyakorlatot a kor kihívásaihoz igazítani. A Magyar Köztisztviselői Kar tiszteletbeli elnöke hozzátette: a társadalom jogos elvárása az, hogy a tisztviselők magatartása fedhetetlen és korrupciómentes legyen.

 

Palich Etelka hangsúlyozta: a szakterületen dolgozó munkatársaknak szükséges tapasztalatot cserélniük. A Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke kiemelte: a vezetőknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük a feladatellátás hatékonyságának növelésére, valamint a munkatársak motiválására.

 

A konferencián előadást tartott Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója is, aki a kormányzati igazgatás munkáltatói oldalát érintő szakkérdéseiről beszélt.

A szakmai program az egységes etikai elvárásokkal kapcsolatos egyeztetés mellett annak az adott szervezetbe történő jobb felhasználhatóságát is elő kívánta segíteni.

Megalakult a Pest Megyei Közgyűlés »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 13:00
Megalakult a Pest Megyei Közgyűlés
Megalakult a Pest Megyei Közgyűlés, a testület elnökének Szabó Istvánt választották.

 

Letették hivatali esküjüket az önkormányzati választáson mandátumot szerzett képviselők az alakuló ülésen, ezzel megkezdték öt évre szóló munkájukat.

A közgyűlésen Tarnai Richárd kormánymegbízott gratulációját Radich Orsolya főigazgató adta át a testület új elnökének, Szabó István Fidesz-KDNP-s képviselőnek.

Munkáltatói fórum Gödöllőn »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.16. 16:00
Munkáltató fórum vállalatok és vállalkozások részére, a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében.

Tájékoztatás növény-egészségügyi változásokról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.11. 10:05
Felhívjuk a figyelmet, hogy 2019. december 14-től minden élő növény vagy élő növényt tartalmazó szállítmány csak növény-egészségügyi bizonyítvánnyal léphet az Európai Unió területére, tehát vizsgálatköteles lesz.

A teherforgalomban – a rakományon felül – nem lehet élelmezési, étkezési célt szolgáló növény a kamionokban a megnevezett dokumentum nélkül.

Az utasforgalomban is megszűnik a növények szabad behozatala, ebben az esetben is minden egyedhez szükséges a növény-egészségügyi bizonyítvány!

A határátlépés előtt minden bizonyítványköteles termékhez előjelentőt kell küldeni a bizottság által üzemeltetett TRACES NT online rendszeren keresztül.

Előjelentő nélkül a szállítmányt a zárszolgálat nem kezelheti!

Az EU-n átszállított élő növényt vagy élő növényt tartalmazó termékekből álló TRANZIT szállítmányokra is kötelező az előjelentő kitöltése a bizottság által üzemeltetett TRACES NT online rendszeren keresztül.

A 2019. december 14-én életbe lépő változások jogi háttere: 625/2017/EC; 2031/2016/EC.

Új munkaerőpiaci módszerrel bővül a foglalkoztatás Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.07. 16:00
Álláskeresők és közfoglalkoztatottak elhelyezkedését segítheti a munkaerőpiaci reformprogram bevezetése, amely a munkaadók és a kormányhivatal szorosabb együttműködésére épül.

 

A vállalati kapcsolattartás erősítésével, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányosabb helyzetű csoportok elhelyezkedésének támogatásával tovább csökkenthető a munkanélküliség.

A cél, hogy minden ember – aki képes és akar is dolgozni – álláshoz jusson Magyarországon. A program része az álláskeresőkkel történő szorosabb együttműködés és a személyes kapcsolatfelvétel, amely lehetővé teszi, hogy adottságaik, elképzeléseik, készségeik mintájára készült profil alapján lehessen őket kiközvetíteni. Ezzel is ösztönzik az érintetteket a legális, törvényes feltételek szerinti munkavállalásra. A cégeket gyakornoki és mentorprogramok támogatásával segíti a kezdeményezés.

Kulcsfeladat hárul a foglalkoztatási szakterületen dolgozó kollégákra, akik vállalati kapcsolattartóként a munkaadókkal is közvetlenül együttműködnek az igények és lehetőségek eredményes összehangolása érdekében. Bevezetik a program képzési oldalát, amely a helyi munkaerőigényekhez igazodik, ezzel célzottan támogatják a vállalkozásokat, hogy a rendelkezésre álló közfoglalkoztatottak és álláskeresők köréből megfelelően képzett munkaerőt biztosíthassanak számukra.

Átadták az M2-es gyorsforgalmi út bővített szakaszát »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.02. 13:34
Átadták az M2-es gyorsforgalmi út bővített szakaszát
Keddtől immár 2x2 sávon közlekedhetnek az autósok Budapest és Vác között azt követően, hogy átadták az M2-es gyorsforgalmi út egy közel 20 kilométer hosszú kibővített, illetve felújított szakaszát.

Mint azt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára a beruházás ünnepélyes átadásakor hangsúlyozta: Magyarország ambiciózus célja, hogy 2030-ra az Európai Unió öt legjobb országa közé tartozzon. Ehhez pedig elengedhetetlen a fejlett közlekedési infrastruktúra kialakítása, annak megvalósítása, hogy 30 perc alatt az ország bármelyik pontjáról elérhetővé váljék egy gyorsforgalmi út - tette hozzá a politikus. Mint elmondta: az elmúlt évek teljesítménye azt mutatja, hogy jó úton járunk, hiszen Magyarország az Európai Unió egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasága.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Emlékeztetett arra, hogy 2019 második negyedévében mért 5,2 százalékos növekedés csaknem négyszerese az uniós átlagnak, a beruházási ráta immár meghaladja a 27 százalékot, 2010-hez képest 850 ezerrel többen dolgoznak és a reálbérek hetedik éve töretlenül emelkednek - sorolta az eredményeket a parlamenti államtitkár. Arról is szólt, hogy 2010 óta immár 6 ezer kilométernyi út újult, illetve újul meg és míg 2010-ben csupán 1277 kilométernyi gyorsforgalmi út volt elérhető, ma  már több mint 1500 kilométernyi utat használhatnak a családok - mondta Schanda Tamás.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Pest megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Magyarország jó úton jár és már a váciak, illetve a dunakesziek is. Kiemelte, hogy a kibővített út, több mint 250 ezer ember mindennapi életét könnyíti meg,  immár biztonságban közlekedhetnek a családok a korábban balesetveszélyes szakaszon, továbbá a fejlesztés nyomán új beruházások valósulhatnak meg, új munkahelyek jöhetnek létre a térségben.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Pest megye 5. számú választókerületének képviselője úgy vélekedett, hogy a kibővült útszakasz lehetővé teszi, hogy még élhetőbbek legyenek a magyar családok mindennapjai és az emberek több időt töltsenek szeretteikkel és még inkább hozzáférjenek a kultúrához. Mert nincs erős ország, erős családok, erős gazdaság és erős kultúra nélkül - mondta a politikus.

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja a 2010 előtti Magyarországot egy 2x1 sávos úthoz hasonlította, ahol mindenki kénytelen volt lassan menni, mert lassan haladt a kocsisor elején haladó autó, előzni meg senki nem mert.

Viszont 2010-ben - folytatta - egészen más fokozatra kapcsolt az állam, ezért felgyorsult, immár 2x2 sávon halad az ország fejlesztése. Adjunk gázt, folytassuk így a munkát - mondta a kormánymegbízott.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A közel 33 milliárd forint értékű beruházás a Széchenyi 2020 Program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósult meg. A fejlesztés keretében 2 új csomópont, 1 új fél csomópont és 5 új híd épült, illetve  felújítottak 14 meglévő hidat. Közel 3 kilométernyi zajárnyékoló falat létesítettek, 10 kilométer hosszan beton terelőfalakkal választották el a két útpályát. Továbbá 6 kilométer hosszan vízzáró réteggel burkolták az árkokat a vízbázis védelme érdekében és 4,5 hektárnyi véderdő telepítésére is sor került.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

A beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a Strabag konzorciuma valósította meg.

(MTI)

„A lélek ecsetvonásai” -Török Orsolya kiállítása a Pest Megyei Kormányhivatalban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.09.26. 13:04
„A lélek ecsetvonásai” -Török Orsolya kiállítása a Pest Megyei Kormányhivatalban
Török Orsolya, a közelmúltban fiatalon elhunyt érdi festőművész tárlatát nyitották meg szeptember 25-én délelőtt a Pest Megyei Kormányhivatal Városház utcai épületében. A kiállítást Kéri Mihály festőművész, az Érdi Galéria vezetője, Prokopp Mária művészettörténész és Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg. Az ünnepségen részt vett a művésznő édesanyja és köszöntőt mondott Zöld-Nagy Viktória, az Érdi Járási Hivatal vezetője.

Tarnai Richárd kormánymegbízott köszöntő beszédében kiemelte, hogy a Pest Megyei Kormányhivatalművészeti sorozatában immár a 13. kiállításnak ad otthont, ahol a megye alkotói mutatkoznak be. Ez 291 művész 2292 alkotását jelenti; olyan képzőművészeket, akik az elmúlt években 50 különféle technikában mutatták meg tudásukat a kiállítások látogatóinak. A kormánymegbízott arra hívta föl a figyelmet, hogy Török Orsolya festőművész kezének és lelkének ecsetvonásain keresztül láthatóvá válik számunkra egy Arc, amelynekünk, azalkotásokat szemlélők számára ugyan ismerős lehet, de színről színremég nemláthatjuk.

Kéri Mihály festőművész megnyitójában elmondta, hogy bár a művészet fogalma nagyon nehezen meghatározható és az elmúlt 2500 évben mindenkinek más volt róla a véleménye, mégis meg kell próbálnunk legalább homályosan körülírni. Török Orsolyastílusban is nagyon különbözően alkotó, érzelmileg nagyon kifinomult, kísérletező kedvű festőművész volt. Bár fiatalon elhunyt, ennek ellenére bő életművet hagyott hátra. Fiatal korától kezdve sorozatokat festett és a csendéletek ábrázolásától eljutott a belső lelki tartalom képi kifejezéséig. Kéri Mihály hozzátette, hogy ha keressük magunkat a képekben, akkor minden bizonnyal meg is találjuk.

Prokopp Mária művészettörténész köszöntőjében arrólszólt, hogy Török Orsolya művészetével utat mutatott, eszközei pedig a fény, a színek és a dinamika voltak. Művészetében a képeken látható út- és fény-motívumokkal a földi – tehát nem örök–életről, mintegy útról beszél, amely valahová vezet. Prokopp Mária végül arra bátorította a megnyitó résztvevőit, hogy lássák meg azt a fényt, amely Török Orsolya képeiből árad.

A megnyitót zenei előadásával Simon Mária, a váci Fehérek templomának karnagya és Imre Zsolt, a Dunakeszi JárásiHivatalvezetője gazdagította.

Pályaválasztási kiállítások

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.09.26. 11:59
Pest megyében

Nagykátán rendezték meg a II. Pest Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.09.19. 11:32
Nagykátán rendezték meg a II. Pest Megyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt
A programot a Pest Megyei Kormányhivatal – a Belügyminisztérium támogatásával – 2019. szeptember 7-8-án tartotta meg az V. TápióFeszt társrendezvényeként.

A kiállítás lehetőséget teremtett a közfoglalkoztatási programban részt vevő Pest megyei települések számára a járási startmunka mintaprogramok keretében előállított termékeik és eredményeik bemutatására.

A megyében idén 31 településen működik járási startmunka mintaprogram, Nagykátán a megyei kiállítás keretében idén 14 Pest megyei település, egy országos közfoglalkoztató, a Pilisi Parkerdő Zrt. és öt más megyéből vendégkiállítóként meghívott település mutatta be tevékenységét, a programokban dolgozó közfoglalkoztatottak keze munkáját.

A nagykátai rendezvény vendégkiállítóiként Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyéből érkeztek kiemelkedő járási programjaikkal. Ez a kiállítás nekik is lehetőséget biztosított a közfoglalkoztatásban készített termékeik népszerűsítésében és megyéken átívelő kapcsolatok kialakításában.

Dr. Dukai Miklós önkormányzati helyettes államtitkár megnyitó beszédében méltatta a foglalkoztatók által megvalósított programokat, ötleteket. Elmondta, a kormány célja az, hogy segítse azokat az embereket, akik a nyílt munkaerőpiacon nem tudnak elhelyezkedni és ennek egyik lehetősége a közfoglalkoztatásba való bevonásuk. Ismertette a Pest megyei közfoglalkoztatás helyzetét. A helyettes államtitkár a javuló foglalkoztatottsági mutatókra, a csökkenő regisztrált álláskeresők és a közfoglalkoztatásban részt vevők számára hívta fel a figyelmet. Magyarországon az elsődleges munkaerőpiacra való visszatérés jelentős mértékben valósul meg – tette hozzá Dr. Dukai Miklós.

A megnyitón Dorner Gábor polgármester mondott köszöntőt és a Tápiómente Táncegyüttes is fellépett.

A kiállításon a Tápió menti települések mutatták be kézműves termékeiket, aki pedig kedvet érzett hozzá, maga is alkothatott. A rendezvényt lovas- és néptáncbemutató, főzőverseny, mazsorettesek és óvodások előadása, valamint koncertek színesítették.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület
A lap 0.061 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 11925925 | Ebben a hónapban: 90686 | Ma: 4347 | jelenleg: 6 | Statisztika