ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. október 23. péntek, Gyöngyi napja van. - Holnap Salamon napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
Trollok a világ körül

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Isten tenyerén - Ronnie Wood

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Farkasbőrben

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Bestiáda

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A tulajok

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Most van most

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Nyílt titkok

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Lecsaptak a betörőbandára

2020.10.05. 09:15 Rovat: Kékfény
Lecsaptak a betörőbandára

Hét helyszínen elkövetett bűncselekmény-sorozattal gyanúsítható jelenleg az a csapat, amelynek tagjait a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével fogták el. Az ügy mellékvágányaként a banda egyes tagjait illegális szerrel ellátó kereskedőt is lekapcsolták.

Egy időben hét különböző - fővárosi és Pest megyei - helyszínen, esélyt sem adva a menekülésre, 2020. szeptember 30-án hajnalban ütöttek rajta a célszemélyeken. Az összehangolt akció előkészítésében, realizálásában a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi és rendészeti állományán kívül jelentős szerepet játszottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze is. Hét embert előállítottak, közülük ötöt a betörésekkel összefüggésben gyanúsítottként kihallgattak. Az egyik elfogott az a 36 éves valkói férfi, akitől a bűncselekmények előtt illegális anyagot szereztek az egyes bandatagok.

 

 

A gyanú szerint a betöréssorozatot elkövető férfiakon túl a 42 éves, gyöngyösi illetőségű P.-né P. Annamária társai ruháinak elrejtésében, lecserélésében nyújtott segítséget.

 

A banda aktív tagjai közül a 45 éves B. Sándor, a 30 éves M. Gyula, valamint a 39 éves N. Gyula terhére - a nyomozás jelenlegi állása szerint - hét betörés róható, negyedik társukat, a 42 éves R. Károlyt jelenleg egy bűncselekménnyel gyanúsítják. Ugyancsak egy lopással hozható összefüggésbe a 22 éves M. Márk, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei 2020. október 1-jén hajnalban fogtak el.

 

A Pest, illetve Bács-Kiskun megyei helyszíneken elsősorban páncélszekrényekre utazó csapat nagy teljesítményű, nem sajnált, nehezített, hegyen-völgyön keresztül vezető utakat is bíró járművel érkezett a kiszemelt üzemhez, bolthoz, áruházhoz. Míg egyikük a kocsiban várakozott, társai ajtók, rácsok feszítésével bejutottak az irodahelyiségekbe, ahonnan aztán vagy bontatlanul elvitték a széfet, vagy helyben roncsolva kinyitották, és a tartalmával menekültek. Előfordult, hogy nem boldogultak a páncélszekrényekkel. Az egyik élelmiszer-üzletlánc két boltját is meglátogatták, a ceglédi helyről közel 16 millió forint helyett zsákmány nélkül menekültek, a dunaharaszti üzletből 123.300 forintot markoltak, miközben közel 17 milliót megóvott a masszív trezor. Egy isaszegi helyszínről azonban sikerült egy 12 millió forintot tartalmazó páncélszekrénnyel elmenekülniük.

 

A gyanúsítottak a hozzájuk köthető több mint féltucat betörés alkalmával 16 millió forintot meghaladó pénzt zsákmányoltak, a veszélyeztetett érték közel 34 millió, az okozott rongálási kár legalább 2 millió forint.

 

 

A betörők utáni felderítői munka közben esett be információ arról, hogy az elkövetők a balhék előtt szívesen vásárolnak egy valkói autószerelő műhelyből illegális szert. Egy rendőri egység ott is látogatást tett. A 36 éves árust elfogták, egy ott tárolt motorkerékpár ülés alatti tárolórekeszébe rejtett ételhordóban 359 gramm kábítószergyanús port találtak.

 

A Pest megyei rendőrök lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették B. Sándort, M. Gyulát, N. Gyulát, R. Károlyt, P.-né P. Annamáriát, és M. Márkot, egyben kezdeményezik letartóztatásukat. Velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

A 36 éves, kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott, és őrizetbe vett férfi ellen a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.

 

Forrás és fotó: police.hu

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2020. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.178 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 14773432 | Ebben a hónapban: 172988 | Ma: 1495 | jelenleg: 4 | Statisztika