ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. október 31. szombat, Farkas napja van. - Holnap Marianna napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Aktuális programok

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
Trollok a világ körül

Jegyfoglalás »

 
14:00 Huszárik Zoltán terem
Történetek a végtelenségről

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Modigliani

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Trollok a világ körül

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Sarlatán

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A tulajok

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Történetek a végtelenségről

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Sosem késő

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Kezdetét veszi a sportcsarnok felújítása

2020.09.22. 10:10 Rovat: Közélet
Sportcsarnok kivitelezési szerződés aláírás (2020.09.21.)

Sajtótájékoztató keretében került sor a Gál József Sportcsarnok kivitelezési szerződésének aláírására szeptember 21-én, hétfőn. A projektindító megbeszélésen elhangzott: a bruttó 3.2 milliárdos beruházás terület átadása a héten megtörténik, amit követően elkezdődnek a bontási, majd felújítási munkálatok.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

Az aláírást megelőzően Miklós Gábor, a projekt TAO koordinátora elmondta: egy hosszú és sikeres egyeztetést követően sikerült előkészíteni azt a projektet, ami Cegléd város sportéletét hosszú távon is szolgálni fogja. "Elérkeztünk oda, hogy a ceglédi Gál József Sportcsarnokot felújíthassuk és bővíthessük még egy munkacsarnokkal. Ezzel pedig Cegléd is belép azon városok sorába, olyan települések mellett, mint Kaposvár, Székesfehérvár, vagy Balatonfüred, melyek a magyar kormány által biztosított TAO pályázatokon a sport infrastruktúráját megújítja. Ezt azért tartom fontosnak hangsúlyozni, mert itt Cegléden, Pest megyében és általában a Pest megyei településeken az uniós források bevonása nehézkes, illetve az intenzitása alacsonyabb, mint a körülöttünk levő konvergencia régiókban. Ezért is fontos, hogy Cegléd minden olyan lehetőséget megragadjon, amelyik segíti a város fejlődését, és ami az itt élőknek a boldogulását előbbre viszi." - fogalmazott a szakember. Hozzátette: ez egy 70% támogatási intenzitású pályázat, azaz az egyik legjobb ilyen támogatással bíró konstrukció, amit fel lehet használni sport infrastruktúra fejlesztésre.

 

A térség országgyűlési képviselője felelevenítette a szerződés aláírásáig tartó folyamatot. "Vissza kell menjek 2014-re: akkor adtuk át a Városi Sportuszodát. Akkor mondtam a miniszterelnök úrnak, hogy itt van a sportcsarnok, ezzel is kellene valamit kezdeni. Végül eljutottunk 2016-ra, amikor a kormány döntésének értelmében 500 millió forint támogatást kapott a város a sportcsarnok felújításához." - mondta Földi László. Szólt arról is, tudva levő volt, hogy ennyi pénzből egy ekkora csarnokot nem lehet felújítani, de kapra jött a két egyesület (a férfi kosárlabda és a női kézilabda), akik a TAO segítségével elindították ezt a folyamatot és eljutottunk odáig, hogy aláírták a kivitelezési szerződést a Pharos 95 Kft-vel. "Nagyon fontosnak tartom, hogy a sportcsarnok vonatkozásában nem csak az élvonalbeli csapatokról, hanem szabadidősportról is beszélünk, hiszen a környéken iskolák vannak, akik szintén használták és használják az épületet testnevelés órák megtartásához. Kulcskérdésnek tartom a sportba beruházni, hiszen az nem kidobott pénz. Hiszen nem csak azért, hogy a szurkolók nézzenek egy NBI-es meccset, hanem akik ezt igénybe veszik, használják, fiatalok és idősebbek, az egészségmegóvás, megőrzése érdekében, kevesebb orvosi ellátás kell." Hozzátette: Cegléd a sport városa, és kiemelt fontossággal bír, hogy a csarnok átalakul és újjáépül, nem csak a ceglédiek, hanem a Cegléd környékiek örömére is.

 

Dr. Csáky András polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: mint orvos fontosnak tartja a sportot a mindennapi életünkben és bízik abban, hogy az újjáépülő sportcsarnok a szabadidősportnak is az egyik központja lesz és minél több ceglédi honfitársunk veheti igénybe majd a létesítményt. Kiemelte: köszönet illeti a munkatársait, hiszen idáig eljutni nem volt egyszerű feladat. "Biztos vagyok benne, a kivitelező cég eddigi munkáit megismerve, hogy ez garancia arra, hogy minőségi, új sportcsarnok fog épülni Cegléden is." - fogalmazott dr. Csáky András. Hozzátette: van még tennivaló. "Itt a nyilvánosság előtt Cegléd vállalkozóihoz fordulok, hogy az újjáépítés költségei megvannak, ott vannak az Önök TAO pénzei formájában. Tehát nagyon szépen kérek minden ceglédi vállalkozót, illetve a környék vállalkozóit, akik fontosnak tartják, hogy ez a projekt megvalósuljon, hogy vegyék fel a kapcsolatot a munkatársakkal és TAO-jukat áldozzák erre az új sportcsarnokra. Kívánom mindannyiunknak, hogy bő 1 év múlva ilyenkor egy teljesen újjáépült csarnok első fázisának a végén legyünk." Szólt arról is, hogy tervei szerint egy jótékonysági bállal avatnák majd fel az új létesítményt.

 

A kivitelező cég ügyvezetője, Végh Gábor elmondta: a területátadás a héten megtörténik és azonnal el is fogják kezdeni a munkálatokat.

 

(Fotó: Kisfaludi István)

Értékelés: 5/5
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2020. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.258 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 14825807 | Ebben a hónapban: 225363 | Ma: 980 | jelenleg: 1 | Statisztika