ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. július 9. csütörtök, Lukrécia napja van. - Holnap Amália napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Pedagógusok köszöntése

2020.06.08. 09:27 Rovat: Közélet
(A kép illusztráció!/Fotó: fuzeshirek.hu)

Ebben a tanévben semmi nem történik a megszokott módon. Szívesen köszönteném szóban pedagógus társaimat, de nem tehetem. Elmondtam volna, de nem tehetem, hogy egyszer megkérdezték Michelangelot, hogyan készülnek a szobrai? Azt válaszolta: - Meglátom az angyalt a márványtömbben, és addig vésem, míg ki nem szabadítom.

A pedagógus pálya is valami hasonló. A pedagógus is meglátja a diákban a jót, a tehetséget, a tudni akarást, a fogékonyságot és addig "vés", addig bátorít, irányít, utat mutat, amíg ki nem szabadítja az angyalt és el nem indítja a pályáján. A pedagógus pálya az egyik legszebb hivatás, a jövőbe vetett hit megnyilvánulása.

 

Elmondtam volna, de nem tehetem, hogy milyen felemelő, szép hivatás a miénk. Emberré nevelni, tudásunk legjavát nyújtani, követendő példaként állni és megmaradni, kitárni a világot a gyermekek előtt, és elindítani őket az élet nehézségekkel, de örömökkel és szépségekkel teli útján.

 

Elmondtam volna, de nem tehetem, hogy talán mindenki emlékszik tanulmányai során legalább egy olyan pedagógusra, aki meghatározó szerepet töltött be felnőtté válásában, későbbi pályája alakulásában, aki bátorította, vagy akinek az óráin egészen egyszerűen csak élmény volt részt venni, mert annyira jól és maradandóan adta át a tudást.

 

Elmondtam volna, de nem tehetem, hogy mindannyian tanítóink, tanáraink lenyomatai vagyunk. Sokszor nem is tudjuk, észre sem vesszük, vagy csak évek múlva jövünk rá, hogy itt munkál bennünk mindaz a tudás, mindaz az érték, a sok ismeret a világról, embertársainkról, érzelmekről, értékekről, amelyek meghatározzák világunkat, amelyet tanárainktól kaptunk.

 

Most új kihívás elé állított bennünket az élet, az emberek egészségét, életét veszélyeztető járvány. Most minden másként van. A pedagógusokat is új helyzet elé állította a vírus, az ennek következtében bezárt iskolák, az otthoni munka és az otthoni tanulás, a kisgyermekes pedagógusok esetében mindkettő.

 

Egy hétvége alatt kellett felkészülni a távoktatás technikai lehetőségeire, a felhasználható programokat megtalálni, digitalizálni a tananyagot, átalakítani a tanmenetet, hogy az alkalmas legyen a távoktatásra.

 

A múlt századból átlépni a huszonegyedikbe. Éjszakákat tölteni a számítógép előtt, mert napközben ott van a család, a gyerekek, akiket egy másik pedagógus oktat. El kell látni őket, segíteni a tananyag elsajátításában, a házi feladat elkészítésében, ötleteket adni a többi kollégának, átvenni a jó gyakorlatot. Rengeteg feladat. És mindez a kezdeti döccenések után úgy folytatódott, mintha ez lenne a természetes és mindig ezt csináltátok volna.

 

Köszönet illeti az óvodapedagógusokat is. Mert a tanév nemcsak az elmúlt két hónapból állt. Ők a kiscsoportosokat már a tavaszra beszoktatták az óvodába, túljutottak a kezdeti nehézségeken. A nagyobbakkal folytatták a megkezdett munkát, ellátták a minden napi gondozási és nevelési feladatokat, felkészítették a gyerekeket az iskolai életre. A váratlanul jött veszélyhelyzetben ők is tartották a kapcsolatot a családokkal, tanácsokat, ötleteket adtak a szülőknek az otthon elvégezhető feladatokhoz.

 

Kedves kollégák! Áldozatos munkátokért, kitartásotokért, példamutató helytállásotokért fogadjátok szívből jövő elismerésemet és köszönetemet.

 

Nem mehetünk el szó nélkül a szülők helytállása mellett. Nem szabad elfelejtünk, hogy a távoktatás sikeres megvalósítása a szülők sikere is. Egy kicsit pedagógussá válva segítették gyermekeiket a tanulásban, áldozatos munkájukkal hozzájárultak a sikerhez. A rendszeres kapcsolattartás a tanárokkal, az egymás közötti információ csere lehetőséget teremtett arra, hogy sokkal többet tudjanak meg gyerekeikről, tanulmányi eredményeikről, személyiségükről, mint távoktatás nélkül.

 

Köszöntöm a szülőket is pedagógus nap alkalmából.

 

Hegedűs Ágota
alpolgármester

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2020. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.164 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 13768767 | Ebben a hónapban: 50613 | Ma: 3264 | jelenleg: 2 | Statisztika