ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. - Holnap Zita napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Ismét segít a CVSE nagy családja

2020.04.29. 15:22 Rovat: Sport
CVSE adomány (2020.04.29.)

Ismét összefogott a Ceglédi Vasutas Sportegyesület (CVSE) nagy családja. Sportolók, sportvezetők, támogatók, szimpatizánsok gyűjtöttek pénzt a ceglédi Toldy Ferenc kórház javára. Az egészségügyi intézmény fertőtlenítő lámpákat szerzett be a közelmúltban, ezt segítették a támogatásban részt vevő magánszemélyek. A gyűjtés során több mint félmillió forintnyi adománnyal sikerült támogatni a beszerzést, illetve az egészségügyi intézmény alapítványát.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

A csíraölő lámpák zárttéri levegő sterilizálására, valamint sterilizált eszközök és anyagok steril állapotban tartására, élelmiszeripari termékek gyártásakor a környezetben lévő mikroorganizmusok elpusztítására alkalmasak - a fennálló vírus veszélyhelyzetben nagyban fokozva az egészségügyi személyzet és az ellátottak biztonságát.

 

Mint ismeretes, nem ez az első eset, hogy segít az egyesület. A CVSE az összefogás jegyében a közelmúltban a Zsengellér Gyula Sporttelepen található konténeröltözőit és -raktárait ajánlotta fel és adta át használatba a helyi, Toldy Ferenc Kórháznak a koronavírus elleni küzdelmet segítve.

 

A fertőtlenítő berendezés szimbolikus átadásán Lerch Ferenc, sportnyelven fogalmazva elmondta, nagy mérkőzést vív az emberiség a koronavírus ellen, amely gyakorlatilag beborította az egész világot. -  Mit tudunk tenni? Gyakorlatilag azt, amit az egész nemzet tett és tesz: összefogunk és betartjuk a járványügyi rendelkezéseket - mondta a lázas betegeket ellátó részleg vezetője. A tájékoztatón elhangzott, hogy hatalmas munkát kellett eddig is elvégezni, hiszen a fél kórházat járványkórházzá kellett átalakítani, mert ezzel elérhető, hogy ne kelljen nyugat-európai történésekhez hasonló képtelen helyzettel szembenézni itthon. - Egy járványügyi eljárásban mindig lehet valami, ami még jobb lehet, amit még jobbá lehet tenni. Ezek pedig a mi intézkedésink mellett a nagy társadalmi összefogással megvalósuló adományok. Óriási mennyiségű adomány érkezik a kórházakba és az ellátóhelyekre. Most érkezett tőletek is egy hatalmas segítség - fejezte ki köszönetét a főorvos, aki elmondta, a Ceglédi VSE segítségével egy olyan sterilizáló lámpát szereztek be, amely UV-sugarak segítségével gyakorlatilag minden élőlényt elpusztít. A sugár elnyelődik az élő anyag örökítő láncában és gyakorlatilag szétszakítja azt. Ebből adódik, hogy használata közben személyzet nem tartózkodhat a közelében. Az üres kórtermek, műtők fertőtlenítése viszont megoldható a lámpával nem csak most, a vírus veszélyhelyzet idején, hanem akkor is, amikor majd minden visszazökken a megszokott kerékvágásába.

 

A főorvos a köszönet kifejezése mellett kijelentette, hogy összefogással megnyerhető a meccs a vírus ellen.

 

A kórház vezetése nevében Bobál István gazdasági igazgató köszönte meg a felajánlást. Elmondta, az egészség és a sport ebben az országban főleg, de igazából a világ nagy részén sok évtizede összefonódott egymással. Ennek egy szép példáját látjuk, amikor a sportolók, sportvezetők segítenek az egészségügynek a nehéz helyzetben.

 

Nincs is kézenfekvőbb annál, hogy egy 85 esztendős klub a sportolói, munkatársai, támogatói révén azoknak segítsen, akik egyébként az élet másik területén az egészségért küzdenek, vívnak nagy mérkőzést - emelte ki Horváth József, a Ceglédi VSE elnöke. - Hiszek benne, hogy a nemzet összefogását az apró közösségek összefogása testesíti meg, teszi naggyá és egésszé. Ennek okán könnyű dolgom volt, amikor a munkatársaimat, sportvezetőket, sportolókat, támogatókat kértem, hogy álljanak mellénk.

 

Az adományozók névsora: Bán Anikó, Czigony Tamás, Cselgáncs szakosztály, dr. Elekes Csaba, Eszes Ferenc, Gabai Ferenc, Gabai Zita, Horváth József, Jankovics István, Keszthelyi Ferenc, Máté Csaba, Némethy Barna, Péter Aladár, Randos Gabriella és a Fit-kid szakosztály, Tankó Dorina, Tankó Zoltán, Tőrös Csaba, Ványi Zsolt.

 

A Ceglédi VSE elnöksége, valamint a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet igazgatósága köszöni a támogató magánszemélyek önzetlen segítségét! Vigyázzunk egymásra! Együtt sikerül!

 

(Sajtóanyag)

 

Fotó: Kisfaludi István

Értékelés: 5/4
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.325 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29061057 | Ebben a hónapban: 404256 | Ma: 18211 | jelenleg: 2 | Statisztika