ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. - Holnap Zita napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Junior-vb-arannyal kerülne közelebb Tokióhoz

2020.04.27. 08:56 Rovat: Sport
Fotó: judoinfo.hu

"A junior-világbajnokságot meg akarom nyerni, ez a legfőbb célom. Ezért hétszáz pont jár, így Ohát Zalánt már meg is előzném az olimpiai kvalifikációs ranglistán és lőtávolba kerülnék a kijutást érő helyhez. Emiatt például kifejezetten jól jött a halasztás, mi több, még egy évvel tapasztaltabban léphetek tatamira az erőpróbákon. Nem tettem le Tokióról, ott akarok lenni az olimpián!" − így a korosztályos világbajnoki bronzérmes judós, a tizennyolc éves Vég Zsombor. Az Utanpotlassport cikke.

 

Nem akármilyen évet zárt tavaly a Ceglédi VSE 100 kilós judósa: Vég Zsombor a marokkói junior-világ- és a finnországi korosztályos Európa-bajnokságon egyaránt bronzérmet nyert, és csak azért nem utazott az oroszországi U23-as kontinensviadalra (amelyen dobogóesélyes volt− a szerk.), mert megsérült. A marrakesi sikere mindazonáltal elég olimpiai kvalifikációs ranglistapontot adott ahhoz, hogy a helyezése már azt jelentse: elérhető távolságba került a tokiói olimpiai kvótaszerzése.

− A szövetség miként állt hozzá a versenyeztetésedhez?


− Támogatóan - válaszolt Vég Zsombor. - A tel-avivi Grand Prix-viadalon, a párizsi és a düsseldorfi Grand Slam-versenyen egyaránt indulhattam volna, csak Franciaországba nem utaztam el, mivel néhány nappal az erőpróba előtt meghúzódott a combom, ráadásul beteg is lettem. A ranglistán a magyarok közül Cirjenics Miklós és Ohát Zalán egyaránt előttem áll, utóbbi viszont megsérült. Szóval ha nem halasztották volna el a játékokat, s ezzel együtt a kvalifikációs megméretéseket, úgy én vehettem volna részt a hátralévő versenyeken.

− Izraelben kezdődött a szezon. Már az első körben búcsúztál, miután a meccs kezdete után néhány másodperccel leléptettek a görög Georgiosz Malliaropülosszal szemben…


− Sokkal erősebbnek éreztem magam nála, rögtön el akartam intézni. Belső gánccsal indítottam akciót, a kontrollt ugyanakkor átvette. Máshogy nem tudtam kiszabadulni, csak úgy, ha kibukfencezem a helyzetből. Kiderült, ez immár egy éve szabálytalannak minősül, így elbuktam a lehetőséget. Pedig viszonylag szerencsés volt a sorsolásom. Akár még a helyosztóig is küzdhettem volna… Igazán kár érte.

− Düsseldorfban egy mérkőzéssel tovább meneteltél: túljutottál a svájci Otto Imalán, ám a mongolok világbajnoki bronzérmese, a világranglista tizedikje, Otgonbatar Lhagvasuren már túl nagy falatnak bizonyult.


− Nem volt jobb nálam, igazságtalannak tartom azt a vereséget. Két sidóval vezettem, rámentem arra, hogy még egyszer megintsék, végig aktívabb voltam, kontrolláltam. Az utolsó néhány másodpercben aztán vazarit ítéltek az egyik akciójára. Erről csak annyit: láttam én már ennél nagyobb dobásokat is, amelyek pont nélkül maradtak…

− Mindeközben az oberwarti European Open-viadalon bronzérmes lettél, összességében pedig a lajstrom ötvenhetedik pozíciójában tanyázol. Továbbra is reálisnak tartod az olimpiai kvalifikációdat?


− A junior-világbajnokságot meg akarom nyerni, ez a legfőbb célom. Ezért hétszáz pont jár, így Zalánt már meg is előzném a ranglistán és lőtávolba kerülnék a kijutást érő helyhez. Emiatt például kifejezetten jól jött a halasztás, mi több, még egy évvel tapasztaltabban léphetek tatamira az erőpróbákon. Nem tettem le Tokióról, ott akarok lenni! A karanténidőszakot azonban egyre nehezebben viselem, nagyon hiányoznak a megméretések. Futok, erősítek, az edzőim járnak hozzám fogásokat gyakorolni, szóval a munka nem lett kevesebb. Ettől függetlenül ideje lenne, ha minden visszaállna a régi kerékvágásba!

 

Forrás: Utanpotlassport/judoinfo.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.307 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29059250 | Ebben a hónapban: 402449 | Ma: 16404 | jelenleg: 5 | Statisztika