ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. március 29. péntek, Auguszta napja van. - Holnap Zalán napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

A Toldy Ferenc Kórház lakossági tájékoztatása

2020.03.20. 09:59 Rovat: Közlemények - Felhívások
(A kép illusztráció! / Fotó: Kisfaludi István)

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormány 40/2020. (III.11) korm. rendeletével a COVID19 (Wuhani koronavírus) kapcsán az élet és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó human járvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Operatív Koronavírus Testülete 2020. március 19-től visszavonásig az alábbi intézkedéseket léptette életbe:

 

1./ A járó- és fekvőbeteg ellátásban csak sürgősségi ellátás történik, minden tervezett műtét és tervezett kivizsgálás valamint a nem sürgős járóbeteg szakellátás is halasztásra kerül. A járóbeteg szakellátásra történő előjegyzés lezárásra kerül, kivétel a terhesgondozás és az egy éves kor alattiak ortopédiai csípőszűrése, az onkológiai gondozás és pszichiátriai gondozás. Újabb időpont kérésére a koronavírus világjárvány lezajlását követően nyílik lehetőség.

2./ Az Intézmény három telephelyén (Kórház, Rendelőintézet, Tüdőgondozó) egykapus belépési pont került kialakításra. A járóbeteg szakrendelésre érkezők/betegek/hozzátartozók/látogatók ezeken a pontokon keresztül léphetnek az Intézmény telephelyére, testhőmérséklet mérés és csekklista kitöltését követően.

3./ A rendkívüli látogatásra vonatkozó engedély: Az engedély csak egyszeri alkalomra szólhat. beteget naponta csak egy hozzátartozó látogathatja, aki az osztályon védőköpenyt, sebészi szájmaszkot kap és kézfertőtlenítést követően látogathatja meg a hozzátartozóját.

4./ A látogatók által a bentfekvő betegeknek behozott csomagok a külső portán kerülnek leadásra. A csomagokban romlandó étel, hűtést igénylő élelmiszer nem lehet. A betegektől a használt ruhát ugyancsak a külső portán vehetők át.

5./ A betegdokumentáció igénylése előtt telefonon érdeklődjön a kiadás módjáról 0653-310-011/183-as mellék.


6./ Járóbeteg ellátás a kórházi telephelyen:

Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály: az Gyermekgyógyászati ambulancia, valamint a Gyermekpulmonológiai és Gyermekneurológiai szakrendelés szünetel.

Fül-Orr-Gégészeti Osztály: a FOG ambulancia szünetel, a sürgős esetek ellátása munkaidőben a Rendelőintézetben történik.

Ideggyógyászati Osztály: az EEG szakrendelés, valamint az Ideggyógyászati és Stroke ambulancia szünetel, a sürgős esetek ellátása munkaidőben a Rendelőintézetben történik.

Kardiológiai Osztály: Kardiológiai ambulancia - pacemaker gondozás - a betegek tájékoztatása alapján csökkentett betegforgalommal továbbra is az V. emeleten működik. A Hypertonia ambulancia szünetel. Az Echokardiográfiai ambulancia csak sürgős esetben, kardiológus szakorvossal egyeztetett indikációban és időpontban végez vizsgálatot járóbetegek részére. A Kardiológiai szakrendelés szünetel, rendelési időben telefonos konzultációra van lehetőség a Kardiológiai ambulancián.

I. Belgyógyászati Osztály: Belgyógyászati ambulancia szünetel.

Szülészet-Nőgyógyászati Osztály: A Nőgyógyászati ambulancia sürgős ügyeleti ellátást igénylő betegek részére üzemel. Munkaidőben járóbeteg csak a rendelőintézetben működő szakrendelőkben kaphat ellátást. A szülészeti ultrahang szűrés a Rendelőintézetben történik, az ultrahang készülék a VI. emeletről átszállításra kerül a Rendelőintézetbe.

Urológiai Osztály: Az Urológiai ambulancián történhet sürgős esetben a járóbetegek ellátása a kizárólag a volt Traumatológiai épület földszintjén lévő rendelő helyiségben.

Sebészeti Osztály: A Sebészeti ambulancián csak indokolt és sürgős esetben van lehetőség ellátásra, előre megbeszélt időpontban, a beteg minimális várakozása mellett.

Radiológiai Osztály: A képalkotó diagnosztikában csak a nem halasztható sürgős vizsgálatot igénylő betegek ellátása történik meg. A daganatos betegek részére elrendelt képalkotó vizsgálatok elvégzésre kerülnek.

Traumatológiai Osztály: A Traumatológiai ambulancián csak sürgős ellátás történik. Az Ortopédiai szakrendelés szünetel, kivéve a csecsemők csípőszűrését. A Traumatológiai szakrendelésen varratszedésre, gipszcserére, gipszeltávolításra van lehetőség. A Plasztikai sebészeti szakrendelésre, illetve műtéti ellátásra csak bőrgyógyász beutalójával malignus elváltozás vizsgálata és műtéte céljából kerülhet sor. Egyéb nem daganatos betegségek, vagy elváltozások miatt végzendő plasztikai műtétek halasztásra kerülnek a járvány befejezéséig.

Gasztroenterológiai szakrendelésen csak sürgős ellátás történik.

Pszichiátriai Osztály: A Pszichiátriai ambulancián nem lehetséges ellátás.

Szemészeti Osztály: Szemészeti ambulancián csak sürgős ellátás történhet, ami elsősorban munkaidőben a szemészeti szakrendelésen történik, munkaidőn kívül készenléti ellátás biztosított.

Endokrinológiai szakrendelésen a rendelés első két órájában telefonos konzultációra van lehetőség.

Aneszteziológiai ambulancia szünetel.

Diabetológiai ambulancián a rendelés első két órájában telefonos konzultációra van lehetőség.

Központi Laboratórium: A Kórházi telephelyen csak sürgősségi esetben kerülhet sor járóbeteg vérvételre.

Művese kezelések az eddigi rendnek megfelelően történik, valamint zavartalan a fekvőbeteg kezelése is. A Nephrológiai szakrendelés szünetel, az előjegyzett betegek vizsgálatának halasztása történik. Rendelési időben szakorvosi telefonos konzultációra van lehetőség. Az erythropoetin kezelést igénylő betegek injekcióval történő ellátása a hozzátartozók segítségével történik.

7./ Járóbeteg ellátás átszervezése a Rendelőintézetben és a Tüdőgondozóban

A Rendelőintézetben a földszinten lévő vérvételi hely csak a kórházzal jogviszonyban lévő orvosok által elrendelt vizsgálatok esetében veszi le a vért, valamint az onkológiai gondozásban lévő betegek esetében, a terhesnők laboratoriumi vizsgálata esetében beutaló orvostól függetlenül.

Az alapellátásban elrendelt laboratóriumi vizsgálatokhoz az alapellátás részére biztosítjuk a vérvételi csöveket, amiben az alapellátás keretében kell a vért levenni. A levett véreket az alapellátás dolgozói adják át az Egészségfejlesztési Iroda helyiségében kialakított átvevő helyen, ahol a laboratórium munkatársa munkanapokon 8.00 és 12.00 óra között veszi át a mintákat és adja ki a vérvételi csöveket.

A Rendelőintézetben és a Tüdőgondozóban a járóbeteg ellátás csak sürgős esetben történhet.

A gyógytorna és a fizikoterápiás ellátás szünetel.

A Rendelőintézetben a magánrendelések szünetelnek.

Az alapellátást nyújtó rendelésekre érkező betegek szintén szűrésre kerülnek a belépési ponton.

A Védőnői Szolgálat gyermeket nem a Rendelőintézetben fogad, hanem a gyermekorvosi rendelőben történik a gondozás.

 

Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.228 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28618830 | Ebben a hónapban: 498644 | Ma: 11788 | jelenleg: 5 | Statisztika