ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. április 6. hétfő, Vilmos, Bíborka napja van. - Holnap Herman napja lesz.

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban

2020.03.16. 12:51 Rovat: Közélet
Tájékoztató a koronavírussal kapcsolatban

Ma reggel egyeztetett a város vezetése a bölcsődékről és az óvodákról az érintettekkel a kialakult koronavírus járvány miatt. A tanácskozást követően sajtótájékoztatón számolt be a fejleményekről dr. Csáky András polgármester, Hegedűs Ágota alpolgármester és dr. Diósgyőri Gitta címzetes főjegyző.

A polgármester elmondta: ma reggel a helyi operatív törzs az intézményvezetőkkel kibővülve áttekintette a helyzetet. "A hétvégén megjelent kormányrendeletben kapott felhatalmazásom alapján, meghallgatva az illetékeseket, a holnapi naptól kezdve a bölcsődék és óvodák a visszavonásig zárva tartanak. Kijelöltük közösen az intézményvezetőkkel azokat az intézményeket, amelyek úgynevezett ügyeleti szolgálatot tartanak mindazok részére, akik nem tudják a gyerekfelügyeletet megoldani." - fogalmazott dr. Csáky András. Hozzátette: a mai délelőtti jelentés alapján már most 10-12 %-ra csökkent az igénybe vevők száma. Az óvodák közül a Széchenyi-, a Deák-, a Lövész utcai-, a Köztársaság úti- és a Pesti úti Óvoda tart ügyeleti rendszert, a bölcsődék közül pedig a Deák téri bölcsőde.

 

"Mindazok számára - és ez a bölcsődék és óvodák mellett az iskolákra is vonatkozik -, akik eddig igénybe vették az étkezési szolgáltatást, és ezt követően is igénybe kívánják venni, ezt lehetővé tesszük." - mondta a polgármester. Emlékeztetett: az ezzel kapcsolatos lakossági tájékoztató elérhető a városi honlapon is. Arra kérte az érintetteket, hogy a megadott időpontig az ezzel kapcsolatos igényüket jelezzék az adott intézmény felé és ebédet fognak biztosítani csomagolt formában azok részére, akik az intézményi szolgáltatást nem veszik igénybe. Azt pedig az adott napon 11 és 13 óra között az étkezési hely bejárata előtt vehetik át a szülők személyesen vagy meghatalmazott útján.

 

Tájékoztatásul elhangzott: a Kossuth Múzeum, a Városi Könyvtár és a Kossuth Művelődési Központ nem fogad polgárokat, lényegében zárva lesz a lakosság részére egészen a visszavonásig. "Még arról tájékoztatom a lakosságot, hogy a hétvégén külföldi utazással kapcsolatban két ceglédi személlyel szemben az illetékes hatóság házi karantént rendelt el, az ő ellátásukról gondoskodtunk. Egyéb dologról jelenleg nincs tudomásunk." - mondta a városvezető. Hozzátette: a város honlapjára ki fognak rakni egy zöld számot, amin a 60 éven felüli, egyedül élők, amennyiben szükségét érzik és segítséget kérnek, ott azt megtehetik reggel 8 és délután 2 óra között és ezt a segítséget a város meg fogja adni. Végezetül elmondta: a csütörtöki testületi ülést megelőző lakossági félóra, a járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad.

 

"A hivatal nem zár be, viszont egy közleményt közzétesz és ezúton is szeretném kérni az ügyfeleket, hogy csak nagyon haladéktalan ügyintézést igénylő ügyben és csak nagyon szükséges esetben jelenjenek meg személyesen, ezzel is előtérbe tartva a közegészségügyi szabályokat." - erről már dr. Diósgyőri Gitta címzetes főjegyző beszélt. - "Természetesen a hivatal dolgozik, telefonon, e-mailben az eddigi szokott módon tartjuk a kapcsolatot az ügyfelekkel és mindenkit megkérek, hogy ezt tartsa szeme előtt. A szerdai napon, a vészhelyzetre való tekintettel nem tart a hivatal ügyfélfogadást."

 

Hegedűs Ágota alpolgármester az igénybevételi helyekről tájékoztatta a szülőket. "A gyermekek közétkeztetését az általános és középiskolák tekintetében az alábbi helyeken vehetik igénybe: a Bem iskolában fogják megkapni az ebédet a középiskolások. Ugyerban kiszállítják az étkezést az ugyeri iskolába, itt vehetik igénybe az ugyeri óvodások is a közétkeztetést. A Budai úti óvodások és iskolások is a Budai úti iskolában vehetik igénybe azt. A Táncsics Iskola tanulói az Eötvös téri konyhára menjenek minden nap 11 és 13 óra között, valamint a Várkonyi Iskola diákjai a Széchenyi úti étkezdében vehetik át, a Losontzis diákok pedig a Losontziban.

 

(Fotó: Szokolai Attila)

Értékelés: 4.88/8
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.160 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 13095879 | Ebben a hónapban: 47995 | Ma: 102 | jelenleg: 1 | Statisztika