ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 16. kedd, Csongor napja van. - Holnap Rudolf napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Eredményes évet zárt a Cegléd Bede Polgárőr Egyesület

2020.03.02. 19:52 Rovat: Közélet
Eredményes évet zárt a Cegléd Bede Polgárőr Egyesület

A 41 tagot számláló Cegléd Bede Polgárőr Egyesület szokás szerint a DPMG Zrt. ebédlőjében tartotta a 2019. esztendei értékelő és az ez évi programtervező közgyűlését február 29-én.

Gigor István elnök ismertette, hogy a múlt évben 6 488 óra szolgálatot teljesítettek, a kétszer is meghibásodott, négyéves szolgálati autójuk 24 387 kilométert futott, és 1509 órát teljesítettek a rendőséggel közös szolgálatban. Kiemelte, hogy tavaly hat alkalommal vettek részt eltűnt személy keresésében s ehhez hasonló rendőrséggel közös akciójuk már idén is volt, Törtelen. Elhangzott, hogy változatlanul eredményesen lépnek fel a szezonális tolvajokkal szemben, akik többek között lopnak szénát, szalmát, gyümölcsöt, herét, kukoricát és fát. Sajnos egyre többször fordul elő, hogy üresen álló tanyákat fosztogatnak, volt olyan, hogy még a cserepeket és a tetőgerendát is elvitték az egyikről a zsiványok. Az elnök szólt a szinte visszaszoríthatatlan közterületi szemetelésről. Hiába számolják föl az illegális lerakóhelyeket újak és újak keletkeznek. Olyan is előfordult, hogy valaki Szolnokról hozta el a Budai út mellé az építési törmelékét, s egy pizzafutár-számla buktatta le. Az elnök bejelentette, hogy a tavaly létrehozott lovas polgárőr szolgálatot megszüntetik, mert a három lovas nem teljesítette a minimum kötelező szolgálati órát. Megtudtuk, hogy tavaly szolgálati ruhákat vásároltak és a ceglédi rádióamatőröktől kaptak egy autóba szerelhető adóvevő készüléket és kilenc darab hasábrádiót. Az beszámolót, a pénzügyi beszámolóval és pénzügyi tervvel együtt a jelenlévők megszavazták.

 

Az idei évről Gigor István elmondta, hogy változatlanul ellátják ingyenes közrendvédelmi munkájukat. Szeretnének új kabátokat, nadrágokat, elemlámpákat és bakancsokat vásárolni a polgárőrök részére. Az elnök mindenki örömére bejelentette, hogy idén (egy év kihagyás után) ismét szerveznek családi napot és horgászversenyt. Egyben köszönetet mondott az önkormányzatnak, az OPSZ-nek, a PMPSZ-nek és a támogatóknak az anyagi segítségért. A terveket szintén jóváhagyta a közgyűlés.

 

Török Csaba rendőr alezredes a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője elismeréssel szólt a polgárőrszervezet kiváló munkájáról, akik jelentősen hozzájárultak Cegléd közrendjének és közbiztonságának jó színvonalú megőrzéséhez.

 

Csányiné Fényi Alexandra a MÁV Zrt. Budapesti Területi Vasútbiztonsági Szervezet vezetője bejelentette, hogy még csak nemrégiben kötöttek együttműködési megállapodást, amelyben főkén a vasútállomás és közvetlen környéke fokozott polgárőri ellenőrzését kérték. Mint mondta 22 polgárőr szervezettel van együttműködési megállapodásuk. A rendelkezésre álló adatok alapján a bedeiek az 5. legjobb eredményt érték el az év első két hónapjában. Amennyiben így folyatják, némi anyagi támogatást is adnak a ceglédieknek, ígérte.

 

Klément György önkormányzati képviselő köszönetet mondott a polgárőröknek a munkájukért. Kiemelte, hogy a polgárőröknek köszönhetően két illegális szemétlerakóhelyet véglegesen sikerült felszámolni. Ismertette, hogy a Fidesz frakció javaslatára, a költségvetés tervezetben a korábbihoz képest felére csökkentett polgárőrségi támogatást visszaállították a korábbi mértékre. Így mindkét ceglédi polgárőr szervezet ismét másfél-másfélmillió forintra számíthat. A tartalékkeretbe pedig egymillió forintot állítottak be a polgárőrségi eszközök bővítése céljából.

 

Dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke jónak, példaértékűnek értékelte a 16 évesen is megújulásokra képes bedei polgárőr egyesület önzetlen munkáját. Hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos a zavartalan működéshez az önkormányzat támogatása, mert mint mondta a legolcsóbb bűnmegelőzési forma a polgárőrség. Felhívta a figyelmet arra, hogy az önkormányzat anyagi hozzájárulás töredéke a hivatalból fizetett mezőőrök, vagy közterület-felügyelők költségeinek. Bejelentette, hogy a folyamatosan gyarapodó polgárőr szervezetek részére biztosított keretük sajnos változatlan, ezért az egyesületenként némileg csökkenni fog idén a támogatásuk. Dr. Bilisics Péter egy járőrlámpát és egy speciális, a központi szerveikkel azonnali összeköttetést biztosító rádiótelefont adott az egyesület részére. A megyei szervezet elnöke munkája elismeréseként ezüstplakettet és oklevelet adott át Medgyesné Hartyányi Mária részére, míg Bodóczki Mihály bronzplakettet és oklevelet kapott.

 

A hivatalos programot követően fölséges sertéspörkölt vacsora és a hölgyek által készített finom sütemények kerültek az asztalokra. Az est a régi jó hagyományokhoz híven élőzenével, tánccal és nótázással zárult.

 

Szöveg és fotó: Kőhalmi Dezső

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.255 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28890007 | Ebben a hónapban: 233206 | Ma: 9627 | jelenleg: 2 | Statisztika