ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 27. szombat, Zita napja van. - Holnap Valéria napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Ismét "Ön választ, mi segítünk" a jelszó a Tesco áruházaiban

2020.01.27. 08:49 Rovat: Közélet
Fotó: Helló Cegléd

Sajtóközlemény - Közösségi spájzra és hátrányos helyzetű gyerekek készségfejlesztésére is szavazhatnak Pest megyében a Tesco vásárlói. Már hetedik alkalommal hirdette meg az áruházlánc a helyi közösségeket támogató pályázati programját, amelynek pályázóira mostantól szavazhatnak a Tesco vásárlói. Pest megyében összesen 24 kezdeményezés megvalósulására voksolhatnak a vásárlók.

A pályázók közül az Effekteam független szakértői országosan 182 projektet juttattak tovább a szavazási szakaszba. A továbbjutó szervezetek mellett most először két pályázót különdíjra is javasoltak. A meghirdetett, 400 ezer forintos kreatív különdíjat szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján az Etyek Botpuszta Fejlesztéséért Egyesület Zöld buszmegállók Etyeken című kezdeményezése kapta. A pécsi Vasas Egyesület Összefogás a Vasasi Füstölő megmentéséért elnevezésű pályázata azonban meggyőzte a zsűrit arról, hogy szintén 400 ezer forinttal támogassa a projekt megvalósulását. Egy fiatal diák kitartó kezdeményezése egy elhagyatott helyi épület felújítása kapcsán ugyanis igazi egységgé kovácsolta a helyi lakókat és csoportokat, akik immár közösen tesznek a füstölő újrahasznosításáért.

 

A szavazási szakaszba jutott pályázatokra 2020. január 20. és február 16. között szavazhatnak a vásárlók úgy, hogy a vásárlásoknál kapott zsetont az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtőkbe dobják a számukra legszimpatikusabb kezdeményezés mellé. A Tesco valamennyi, a szavazási szakaszra bejutott szervezetet támogatja összesen több mint 40 millió forinttal: körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400, a második 200, a harmadik pedig 100 000 forint támogatást kap programja megvalósításához.

 

Ebben a fordulóban sincs egyszerű dolga a vásárlóknak. A jelentkezők ismét izgalmas és érdekes projektekkel jelentkeztek a kiírásra, Pest megyében szavazni lehet egyebek mellett az adományozási kultúrát népszerűsítő, rászorulók számára élelmiszert gyűjtő közösségi spájzra, hátrányos helyzetű fiatalok érzelmi intelligenciájának és társas készségeinek fejlesztésére, vagy akár olyan közlekedési kultúrát és morált fejlesztő kezdeményezésekre is, mint a közlekedésbiztonsági nap vagy közös iskolai kerékpártároló építése.

 

Az eddigi hat fordulóban közel 700 környezetszépítő, oktató-felzárkóztató és egészséges életmódra nevelő programot támogatott a Tesco több mint 190 millió forinttal.

 

Az érdeklődők az adott körzetben továbbjutó helyi szervezetekről és kezdeményezéseikről a zsetongyűjtő pontokon, valamint a www.tesco.hu/kozosseg oldalon olvashatnak. Az "Ön választ, mi segítünk" program támogatásából megvalósult projekteket ezen a térképen lehet még megtekinteni.

 

Több mint 20 éves hazai működése során a Tesco a magyar gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. 203 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már több mint 170 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszer-felesleget. 2014 szeptemberétől 2019. október végéig összesen több mint 12,4 milliárd forint értékben, közel 24 000 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszermentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított "Ön választ, mi segítünk" országos pályázata az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. 2019-ben a vállalat elnyerte az "OMÉK Élelmiszerpazarlás Megelőzéséért Díj" 1. helyezését is. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.347 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29065425 | Ebben a hónapban: 408624 | Ma: 3808 | jelenleg: 5 | Statisztika