ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. január 18. szombat, Piroska napja van. - Holnap Sára napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

18:00 Patkós Irma terem
Botrány

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
FOMO - Megosztod és uralkodsz

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Az év utolsó ülését tartották

2019.12.20. 09:09 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Több, mint 40 napirendi pontot tárgyaltak az év utolsó rendes Képviselő-testületi ülésén december 19-én.

A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet támogatása volt az első napirendi pont az idei utolsó Képviselő-testületi ülésen. A grémium, önként vállalt feladatként 15 millió forint támogatásról döntött, orvostechnikai eszközök beszerzésére. 2016 óta hagyomány a magas színvonalú eszközök beszerzéséhez való önkormányzati hozzájárulás. Első alkalommal 7, 2019-ben már 10 millió forint volt a támogatás összege. Az ülésen elhangzott: üzenet értékű a támogatás növelése, ami tovább erősítheti a város lakóiban és a kórház dolgozóiban az összetartozás érzetét, ezáltal is lehetővé téve a betegellátás feltételrendszerének további javítását. Dr. Pusztai Dezső igazgató kérdésre elmondta: a kórház fejlesztése várhatóan a jövő évben elkezdődik. A 13 milliárdos beruházás az Egészséges Budapest Program (EBP) és a Pest megyei kompenzációs listából adódik össze.

 

Napirendre került az ECDL felnőttképzés támogatása, melyet nem fogadott el a testület. Dr. Ferenczi Norbert elmondta: a Neumann János Számítógép-tudományos Társaság 1,5 millió forintra vonatkozó kérelmére a költségvetés tárgyalásakor térnek vissza.

 

Újra tárgyaltál a köztemetőben található ravatalozó kérdését is. A képviselők most arról döntöttek, hogy a bérleti szerződést 2030-ig meghosszabbítják, azzal a feltétellel, hogy a bérbeadó elővásárlási jogot biztosít Cegléd Város Önkormányzata számára. A bérleti díjat 130.000. Ft + ÁFA mértékben állapították meg.

 

Döntés született az önkormányzati tulajdonban lévő közhasznú gazdasági társaságok ügyvezetőinek jutalmazásáról is. A testület a Ceglédi TV Közhasznú Nonprofit Kft., a Kossuth Művelődési Központ nonprofit Kft., valamint a VÁRVAG Nonprofit Kft. ügyvezetőit a tavalyi év teljesítménye alapján bruttó 510.000. Ft jutalomban részesítette.

 

A 2020. évi rendezvénynaptár tervezet is elfogadásra került az ülésen. (A részletes naptár tervezet a Ceglédi Hírmondó következő számában közzétételre kerül.)

 

Módosították a VÁRVAG Nonprofit Kft.-vel kötött feladatellátási keretszerződést. A változás eszközölésére azért volt szükség, mert a társaság két új tevékenységet vett fel: a személybiztonsági-, valamint az egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenységet.

 

Jóváhagyták a képviselők a bölcsődei és óvodai étkezést biztosító TS Gastro Kft. kérelmét: az étkezések ára 10%-al emelkedik 2020. február elsejétől. A vállalkozó a nyersanyag költségek emelkedésével indokolta kérelmét.

 

Tulajdonosi hozzájárulását adta az önkormányzat a birkózó csarnok megépítéséhez. A létesítmény a Nemzeti Sportközpontok beruházásában valósul meg a Malomtó szélen. A testület a birkózócsarnok építéséhez 20 millió forintos támogatást biztosít, melyet a 2020. évi költségvetésben eredeti előirányzatként megtervez. Az ülésen elhangzott: a csarnok megvalósításához, valamint később az üzemeltetéshez, illetve fenntartáshoz további anyagi támogatást az önkormányzat nem vállal.

 

2020. március 2-ára hosszabbították a Trianoni köztéri emlékmű pályázatának beékezési határidejét. A Képviselő-testület arról döntött, hogy az alkotást a Szabadság téren helyezzék ki.

 

A testület elé került a városban köztisztasági feladatok ellátására irányuló szerződés módosítása: a cég 10%-os díjemelést kért: az erről szóló döntést a januári ülésen tárgyalják majd.

 

Tárgyalták a képviselők a "Gazdasági Program 2019-2024, a végrehajtáshoz szükséges potenciál megőrzése" című, a Fidesz frakció által benyújtott előterjesztést is. A törvény szerint "A képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit gazdasági programban, fejlesztési tervben rögzíti, melynek elkészítéséért a helyi önkormányzat a felelős." A frakció az előterjesztésben úgy fogalmaz: "annak érdekében, hogy a gazdasági program határidőre elkészüljön, illetve annak végrehajtási kockázatait minimalizáljuk javasoljuk, hogy a polgármester a lehető legrövidebb időn belül tegye meg a szükséges intézkedéseket a program elkészítésének irányába az alábbiak figyelembevételével: jelölőszervezetünk választási programja a témában megfelelő iránymutatást ad, szükséges a gazdasági bizottság véleményének kikérése az esetlegesen szükséges külső erőforrások bevonása kapcsán." Dr. Csáky András polgármester az előterjesztést a gyűlölet előterjesztésének nevezte és kérte az álláspontja szerint őt gyámság alá helyező határozati javaslat visszavonását. Dr. Ferenczi Norbert, az előterjesztők frakcióvezetője az ülésen elmondta: a polgármester törvényi kötelezettségeit erősítették meg az előterjesztéssel, ehhez az ő együttműködését kérik. A grémium többsége megszavazta az előterjesztést. Ellenzéki oldalról felmerült: erőfitogtatás az előterjesztés, továbbá hogy az ilyen előterjesztések a bizalmat rombolják.

 

László Ágnes lakossági járdaépítési és járdafelújítási pályázatra nyújtott be önálló képviselői indítványt. A képviselők egyhangúlag támogatták a járdafelújítási program kidolgozását, valamint azt, hogy annak megvalósításának lehetőségeit, illetve annak költségvonzatát vizsgálják meg.

 

Dr. Czinege Imre képviselő is önálló indítványt terjesztett a testület elé, melynek tárgya "Az éghajlati vészhelyzetről és a Párizsi Megállapodáshoz lefektetett célok eléréséhez történő hozzájáruláshoz." A képviselők szintén egyhangúlag elfogadták a javaslatot, mely kinyilvánítja, hogy a maga hatáskörén belül minden lehetséges lépést meg kíván tenni a környezeti és éghajlati vészhelyzet elhárítására.

 

Az ülés végén dr. Csáky András polgármester tájékoztatta a jelenlevőket, hogy dr. Nagy Lajos aljegyző jövő év január elsejétől Nagykőrös város jegyzője lesz.

 

A testületi ülés most is lakossági félórával vette kezdetét. A Képviselő-testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.hu weboldalon tájékozódhat.

Értékelés: 5/3
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.141 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 12327501 | Ebben a hónapban: 113869 | Ma: 2678 | jelenleg: 2 | Statisztika