ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. január 24. péntek, Timót napja van. - Holnap Pál napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

Mai mozi műsor

15:45 Patkós Irma terem
Dolittle

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Gauguin Tahitin - Az elveszett paradicsom

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Jojo Nyuszi

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Víz és cukor: Carlo di Palma - Az élet színei

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
1917

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ungvári Miklós nevét viseli a ceglédi judocsarnok

2019.12.07. 18:37 Rovat: Közélet
Judo Központ névadó ünnepség (2019.12.06.)

Igen megtisztelő meghívásnak tett eleget péntek délután a Judoinfo: a Ceglédi Judo Központ névadó ünnepségén lehettünk jelen. Sportágunk legszebb magyarországi csarnoka immár Ungvári Miklós nevét viseli!

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

 

Kevés sportember érdemli ki, hogy még életében sportcsarnokot nevezzenek el róla, az pedig még ritkább, hogy olyan sportolót érjen ez a megtiszteltetés, aki tulajdonképpen még "nem végzett", még nem fejezte be pályafutását. A ceglédi sportikon, az olimpiai ezüstérmes (London, 2012), olimpiai ötödik helyezett (Rio de Janeiro, 2016); háromszoros világbajnoki bronzérmes (2005, Kairó; 2007, Rio de Janeiro; 2009, Rotterdam), háromszoros Európa-bajnok (2002, Maribor; 2009, Tbiliszi; 2011, Isztambul) Ungvári Miklós még nem mondott le arról, hogy jövőre, a sportág őshazájában, Japánban tatamira léphessen pályafutásának ötödik olimpiáján.

"Ungi" - ahogyan a sportágban, sőt, immár az egész országban - ismerik, nemcsak kiemelkedő eredményeivel, hanem sportemberi nagyságával is kivívta magának az elismerést. Minderről sokat elárul, hogy a világ judósai közül éppen ő vehette át elsőként a Nemzetközi Judo Szövetség Fair Play-díját.

 

Az ünnepi rendezvényt több mint kétszáz sportvezető, judós, sportbarát és hozzátartozó tisztelte meg jelenlétével, a hosszas bemutatás során Ungvári Miklós és kilenc testvérének édesanyja, Erzsike néni kapott hosszan tartó vastapsot.

Cegléd város képviseletében Kónya Ágnes, a város kulturális, oktatási és népjóléti bizottságának elnöke szavai nyitották meg, majd a CVSE Fit Kid-csoportja tartott bemutatót.

"Miklós még aktív judós, de már igazi sportlegenda, az eredményeit mindenki megirigyelheti, de nemcsak a sportágában, hanem azon kívül is nagyot alakított Ungi. Az a szellemiség, ami őt körbeveszi, az példaértékű. Számomra, s ezt most nem udvariasságból mondom, ő testesíti meg az igazi sportembert" - fogalmazott köszöntőjében Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

A kis ceglédi judokák bemutatója következett, majd az olimpiai és világbajnok Dr. Kovács Antal személyes emlékeket felidézve méltatta barátjának, sporttársának példaértékű pályafutását.

"Még a múlt évezredben történt, jött egy fiatal, vékony, roppant szerény és nagyon szimpatikus kiskölök, az látszott rajta, hogy mindent alázattal csinál, mindent nagyon meg akar csinálni, és átkozottul nem szeret veszíteni. Amikor meghódította a világot, a világ egyik legjobb versenyzője lett, de megmaradt ugyanaz a szerény, alázatos, szorgalmas ember, mint gyerekkorában. Egyszerre van meg benne ez a hihetetlen becsvágy, győzni akarás, és az, amilyen méltósággal viseli, ha valami még sem sikerül. Miki a tatamin és azon kívül is olyan példaképet mutat, amely mindannyiunk számára, számomra is igazi példaképpé teszi őt" - mondta "Atom Anti", majd egy idézettel zárta mondandóját.

 

Különleges csemegét tartogatott az est: a CVSE Fit Kid-es lányai a klub judós fiúival együtt adtak elő párját ritkító táncos, judós koreográfiát, majd a Magyar Judo Szövetség nevében Nagy András sportigazgató adott át elismerést a névadónak. Ezután Ungvári Miklós pályafutásáról tekinthettek meg egy kisfilmet a jelenlévők. A vetítés közben maga az ünnepelt is mikrofonvégre került, megilletődöttségét nehezen tudta leplezni. Köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen módon segítségére volt az évek során, s ígéretet tett, továbbra is mindent megtesz azért, hogy méltó módon képviselje a sportot és szeretett sportágát a judót.

"Tudom, hogy valami nagyon nagy dolog történik velem, de most még nem tudom igazán átérezni, mit is jelent ez az egész. Olyan lehet, mint amikor érmet nyertem az olimpián, hosszú időnek kellett eltelnie, mire tudatosult benne, mit is tettem" - fűzte hozzá Ungi.

 

Ezt követően Dr. Kovács Antal, Sárfalvi Péter, Horváth József, a Ceglédi VSE ügyvezető elnöke, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatója és Ungvári Miklós vágta át jelképesen a nemzeti színű szalagot, majd a csarnokban ünneplő vendégek élő bejátszásban láthatták, amint az épület oldaláról lehull a lepel: mától Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központ a sportcsarnok hivatalos neve!

 

Gombkötő Roland

Forrás: judoinfo.hu

Fotó: Kisfaludi István

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.218 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 12356239 | Ebben a hónapban: 142607 | Ma: 3483 | jelenleg: 1 | Statisztika