ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. május 21. kedd, Konstantin napja van. - Holnap Júlia, Rita napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

15:30 Huszárik Zoltán terem
Hellboy

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Pokémon - Pikachu, a detektív

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Szívek királynője

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Brightburn – A lángoló fiú

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
John Wick: 3. felvonás - Parabellum

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Erdei boszorkány – Tűzpróba

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Újabb pályázatok, újabb fejlesztések

2018.04.19. 13:39 Rovat: Közélet
Újabb pályázatok, újabb fejlesztések

Útfejlesztési pályázat benyújtásáról, sportcélú fejlesztések támogatásáról, döntött a képviselő-testület április ülésén, amelyen többek között arról is beszámolót kaptak a döntéshozók, hogy továbbra is stabil a helyhatóság pénzügyi helyzete.

További képek ITT »

Beszámolók tárgyalásával indult a testület ülése. A Ceglédi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, majd a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője adott számot a 2017-ben elvégzett munkáról, az elért eredményekről. A testület mindkét beszámolót el is fogadta. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig a tanyagondnoki szolgálat 2017-es feladatvállalásáról nyújtott be tájékoztató anyagot. A testület az ő beszámolójukat is jóváhagyta és minden szervezetnek további eredményes munkát kívánt.

A Lövész Utcai Óvoda a Pesti Úti Óvoda és a Széchenyi Úti Óvoda vezetői a vonatkozó rendelet alapján elkészítették a 2018. szeptember 1. - 2019. augusztus 31. időszakra szóló intézményi 2018/2019-es beiskolázási tervet. A 2018/2019-es beiskolázási terveket a nevelőtestület megismerte és támogatja. A tervet azonban a fenntartónak is jóvá kell hagynia a beiskolázási időszakot megelőzően. Ezt a testület meg is tette.

 

Cegléd Város Önkormányzata 2018. I. negyedévi pénzügyi helyzetéről is tájékoztatást hallhattak a képviselők. Az előterjesztésből az is kiderült, hogy az önkormányzat a megkötött szerződésekben megállapodásokban rögzített fizetési határidőket megtartja, a pénzügyi kifizetéseket a megállapodásokban foglalt ütemezésben teljesíti. Az önkormányzatunk záró bankszámla egyenlege 2018. március 29-én 149.423.675 Ft.

 

Újabb támogatási kérelmet nyújtott be a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület.  A visszatérítendő támogatási kérelem benyújtását a 2017/2018. bajnoki évadhoz kapcsolódó szponzori támogatások elmaradása indokolja.  Jelen helyzet likviditási problémát jelent az egyesület számára, mely veszélyezteti az aktuális évad lezárását és a következő évadra történő nevezés pénzügyi feltételeit. A testületi ülésen elhangzott, az egyesület a korábbi támogatásokat visszafizette, kötelezettsége jelenleg az önkormányzat felé nincs. A testület végül 10 millió forintos visszatérítendő támogatást hagyott jóvá. Ennek visszafizetési határideje: 2018. augusztus 31.

Az Összekötő út burkolatának felújításár szeretne támogatást elnyerni a város. A pályázat lehetőséget teremt belterületi utak felújítására. A maximálisan igényelhető támogatási összeg 30.000.000 forint, amelyhez 25 százalék önerőnek kell társulnia. A kötelező önerő biztosításának esetén a projekt maximális értéke bruttó 45.000.000,- HUF. Az önerő 15 millió forint.

 

Cegléd Város Önkormányzata és a Ceglédi Városfejlesztési Kft. - a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati felhívására - "Belterületi utak fejlesztése Cegléden" címmel is pályázatot ad be. Az érintett utcák: Nagykátai út Pesti út és a Széchenyi út közötti szakasza, a Damjanich utca Pesti út és az Árpád utca közötti szakasza, a Mező utca Malomtó szél és a Könyök utca közötti szakasza, a Kőrösi út Síp utca és a Déli út közötti szakasza valamint a Szolnoki út Bercsényi út Szív utca és a Szabadság tér csomópont.

 

Három évvel meghosszabbította a testület a Ceglédi Termálfürdő Kft. vezetőjének megbízását. Szűcs Ádám - a testület döntése alapján - 2021. április 30-ig láthatja el a vezetői feladatot.

 

Újabb beruházást szeretne végrehajtani a CVSE a Malomtó széli sporttelepen. A TAO támogatással megvalósuló beruházás keretében egyrészt a termálkút és a megépült lelátó üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében 2 db 50 kwp-os napelemes rendszert kívánnak telepíteni, másrészt egy 250 fős vendéglelátót építenének a hozzá tartozó közművekkel. A vendégszektor nagyságát az indokolja, hogy a létesítmény alatti terület a géppark tárolására, állammegóvására is lehetőséget adna.

 

A városi strandfürdő területén nem régen átadott klubszálló bővítéséhez is hozzájárulást kért a CVSE.  Mindkét esetben a beruházáshoz szükséges a tulajdonos hozzájárulása, amit a testület meg is adott. Több más mellett azzal a kitétellel, hogy az önkormányzat a beruházáshoz anyagi támogatást semmilyen jogcímen nem vállal.

 

Újabb TAO pályázatot nyújt be a Ceglédi Kék Cápák Sport Egyesület és a Ceglédi Kosárlabda Egyesület a Gál József Sportcsarnok felújítására. Az eddig sikeresen odaítélt források az épület megújításának fedezetét biztosítják. A tervek szerint egy újabb sikeres pályázat biztosíthat forrást a belső berendezésekhez, fény- és hangtechnikai berendezésekhez, beépített sporteszközökhöz, napelem rendszerhez és a geotermikus fűtési rendszer kialakításához szükséges gépészethez. A szükséges önerő biztosításáról és a támogatásról is döntött a testület.

 

900 ezer forinttal támogatja a város a közelgő 23. Nemzetközi Dobos- és Ütős Gála megvalósítását. Profi gördeszkás világversenyen való részvételéhez is hozzájárul a város. Tűri Zoltán Kanadában vesz részt - egyedüli magyarként - egy rangos versenyen. Ehhez kért és kapott támogatást a várostól.

 

Csuri Károly és Nagy Tamás képviselői kérdésére válaszolva a polgármester elmondta, hogy az OLAF írásban közölte, nem járul hozzá az érintett dokumentumok nyilvánosságra hozatalához. Az erről szóló levelet zárt ülésen teljes egészében felolvasta a képviselő-testület tagjainak Takáts László.

 

Nagy Tamás egy belvárosi társasház lakóközösségének kérését is tolmácsolta, akik a szabálytalanul parkoló autók miatt nem tudnak beállni az udvarukba. A körzet képviselője, Hegedűs Ágota elmondta, a jelzés hozzá is eljutott, a bejáróban a parkolást tiltó felfestés rövidesen elkészül.

 

A képviselő-testület döntéseiről részletesen a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.171 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 10397538 | Ebben a hónapban: 248542 | Ma: 1607 | jelenleg: 10 | Statisztika