ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. január 22. péntek, Vince napja van. - Holnap Zelma napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Aktuális programok

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

LB27: megjelent az új lemez, jubileumi koncert jövőre

2020.12.08. 09:04 Rovat: Kultúra
LB27: megjelent az új lemez, jubileumi koncert jövőre

Ünnepi évet tervezett 2020-ra a 35 éves Ladánybene 27 zenekar, de a járvány ezt elsodorta. A jubileumi koncertek jövőre tolódtak, de a reggae csapat új lemeze, a Szavak-színek-hangok elkészült és megjelent.

 

(A kép illusztráció!/Ladánybene Reggae Camp 2018/Fotó: Szokolai Attila)

"Mindannyiunkat nyomaszt a járvány miatt kialakult helyzet, és bár nem ez lett a legvidámabb lemezünk, a dalok pozitív kicsengésűek, és tele vagyunk reményekkel a jövőt illetően. Az album címe is azért lett ez, mert megpróbáljuk visszahozni a színeket, szavakat, gondolatoklat és hangokat az életünkbe" - mondta Bodnár Tibor, a népszerű zenekar vezetője, gitárosa az MTI-nek.

 

A roots reggae stílust képviselő Ladánybene 27 1985-ben alakult és eddig tizenhárom lemezt készített; a legutóbbi, az Offenzíva 2014-ben jelent meg. Az új anyag, a Szavak-színek-hangok előfutára, a háromszámos Zárd ki a világot! EP tavaly novemberben jelent meg. "A kialakult helyzetre tekintettel az új dalok alapjai otthon, a karanténban születtek, onnan üzengettünk és küldtük a zenéket, szövegeket, fájlokat egymásnak. Nyáron, amikor jobb volt a helyzet, tudtunk eljutni a stúdióba, de több billentyű- és énektéma otthoni körülmények között lett rögzítve".

 

A Roots Reaktor Records gondozásában megjelent új lemezen tizenegy dal, valamint közülük négy remixe hallható. A zenéket László M. Miksa énekes és a két billentyűs, Bokó Zoltán és Füri Tamás szerezte (egy kivétellel, amit a zenekar egyik alapítója, korábbi gitárosa, Tóth "Tádé" Gábor jegyez), a szövegek - amelyek most magyar nyelvűek - Miksa és Tádé munkái. A négy remixből kettőt (a Műanyag nyár és Az út szélén című dalból) az ismert olasz producer, Paolo Baldini készített, ezek dub verziók, akárcsak az Ugyanaz a hangból Vass Mihály (Don Miguel) zenész-producer által átírt Same Voice Dub. A Jégcsap skát a szabadkai Sin Seekas zenekar énekesnője, Sóti Juli alakította saját világára.

 

"A legutóbbi stúdióalbumhoz, az Offenzívához képest a mostani anyag egy kicsit elektronikusabb, inkább groove alapú. Túl vagyunk egy jelentősnek mondható átalakuláson, tavaly, illetve idén év elején öt új tag érkezett, a fiatalos lendület jót tett nekünk, régi motorosoknak is" - fogalmazott Bodnár Tibor.

 

Az LB27 korábbi tagjai közül ő és a basszusgitáros Hertelendi "Rasta" István, illetve Miksa és Bokó Zoltán maradt, csatlakozott a három fúvós, Bolla Gábor (harsona), Péter Zoltán (trombita) és Falaty Bence (szaxofon), a már említett Füri Tamás billentyűs és Hertelendi Anna dobos, aki a basszusgitáros lánya. Egyelőre egy klip (Műanyag nyár) készült a lemezhez, és terveznek továbbiakat is.

 

A zenekar a karantén előtt utoljára február 28-án játszott a szombathelyi Reggae Farsangon, majd a nyárra tervezett turné egy augusztusi bajai koncertre korlátozódott és elmaradt az LB27 hagyományos Reggae Campje is Ceglédfürdőn. A közönség nélküli Raktárkoncert-sorozatban részt vettek. "Nehéz előre látni, miként alakul a járványhelyzet, de az optimista forgatókönyv szerint áprilisban lesz egy lemezbemutatóval egybekötött jubileumi bulink". 

 

Az LB27 indulásakor, a nyolcvanas évek közepén egyedül játszott reggae-t Magyarországon. A debütáló lemez 1991-ben - rajta a Rastafari - már meghozta az ismertséget. Ez volt az első magyar reggae album, két évvel később jött a második korong, arról a Szedegetem lett nagy sláger. A csapat a kezdetektől szervez nyaranta reggae tábort; utóbbi 1999 óta fesztivállá nőtte ki magát. A zenekar tagjai kétszer is jártak Jamaicában, a műfaj őshazájában, és többször találkoztak a néhai Bob Marley zenekarával, a Wailersszel.

 

Forrás: MTI

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2020. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.224 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 15477683 | Ebben a hónapban: 177314 | Ma: 4831 | jelenleg: 1 | Statisztika