ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. február 18. kedd, Bernadett napja van. - Holnap Zsuzsanna napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/73 bejegyzés:10/730

Áramszünet »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.02.04. 14:00
Áramszünet a Pest Megyei Kormányhivatalban

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy áramszünet miatt a Pest Megyei Kormányhivatal 1052 Budapest, Városház utca 7. szám alatti épületében 2020. február 5. (szerda) napján, 8:00-16:30 óra között a személyes ügyfélfogadás korlátozottan, a telefonos ügyfélfogadás az alábbi telefonszámon történik: +36 70 702 8770

Javasoljuk, hogy megkereséseiket az [[[MrsFb2EzdWd5ZmVsc3pvbGdhbGF0QHBlc3QuZ292Lmh1]]] címre szíveskedjenek ez időszakban megküldeni.

Szíves megértésüket köszönjük!

A Pest Megyei Kormányhivatal eljárást indít a fertőzéseket okozó budaörsi szakrendelő ügyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2020.01.23. 11:45
A Budaörsi Egészségügyi Központban történt decemberi szürkehályog-műtétek során kialakult fertőzéses megbetegedések miatt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által felkért három országos szakfelügyelő vizsgálta az intézményben zajló szemészeti ellátás körülményeit.

A szakfelügyelői vizsgálatok további hiányosságokat tártak fel a szakrendelőben, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal az egynapos szemészeti sebészet működési engedélye ügyében eljárást indít.

A fővárosi kormányhivatal korábban azt közölte, hogy a fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások be nem tartása okozta, és a hiányosságok miatt ötmillió forint egészségügyi bírságot szabott ki.

Sajtó és média a jog tükrében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.11.28. 16:30
Sajtó és média a jog tükrében
Médiajogi konferenciát szervezett a Pest Megyei Kormányhivatal, amelyen Horváth Attila alkotmánybíró, Koltay András rektor, Szánthó Miklós médiaalapítványi elnök, valamint Buczkó Péter ügyvéd elemezték a hazai és a nemzetközi média helyzetét, valamint az aktuális joggyakorlatot.

A rendezvényen Tarnai Richárd kormánymegbízott arról beszélt, hogy jogalkalmazóként a hivatal mindennap találkozik a két témából eredő kérdéskörökkel. Hozzátette: a média feladata a történések torzításmentes közvetítése, a jognak pedig az igazság szolgálóleányának kell lennie, ezek az állítások azonban a mai gyakorlatban sokszor nem állják meg a helyüket.

Horváth Attila alkotmánybíró a magyarországi média helyzetét mutatta be a rendszerváltás előtti és az azt követő időszakban. Kiemelte: a szocializmus időszakában a pártállam erős kontrollt gyakorolt a média felett, ezt a hatalmat, kapcsolati tőkét pedig a rendszerváltást követően is sikerrel mentette át az utódpárt és a hozzájuk kötődő személyek.

Koltay András az állami- és magánszabályozásról, valamint a szociális hálózat felületeiről, a médiaszabályozás és a nemzeti szuverenitás kapcsolatáról beszélt. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora hangsúlyozta: az internettel kapcsolatos kezdeti várakozások, amelyek a szólásszabadság demokratizálódását vetítették előre, nem váltak valóra, a szolgáltatók befolyásolási kísérletei rendszeresen tapasztalhatóak.

Szánthó Miklós, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány elnöke szerint a hazai balliberális média azért frusztrált, mert korábbi véleményformálási monopóliuma megszűnt, a kommunikációs tér kiegyensúlyozottabbá vált, azonban még mindig nem beszélhetünk médiaegyensúlyról.

Buczkó Péter ügyvéd interaktív előadásában gyakorlati példákon keresztül mutatta be, hogy a személyiségvédelem és a média kapcsolatában milyen eltérő megítélések és bírói döntések állnak.

Áder János előadást tartott a klímaváltozásról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.11.27. 16:15
A klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak legalább 80 százalékát a vizek állapotán keresztül érzi meg az emberiség - mondta Áder János köztársasági elnök a Pesti Vármegyeháza Dísztermében.

 

 

A polgári gondolat lényegéhez tartozik az egyéni és kollektív öngondoskodás – mondta Vízkelety Mariann. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke kijelentette: távol áll tőlünk az "öko-világvége" hangulat, ellenkezőleg, az a meggyőződésünk, hogy családi, közösségi és nemzeti szinten is bőven van tennivaló, amellyel hazánk környezeti feltételeit megfelelő irányba tudjuk befolyásolni, saját magunk, gyermekeink és unokáink javára.

 

Az államfő előadásában ezúttal is hangsúlyozta: a klímaváltozás tényével mindenki szembesülhet a mindennapokban, a tudományos álláspont szerint pedig ennek hátterében az emberi tevékenység következtében növekvő üvegházhatású gázkibocsátás áll. Áder János ismét felhívta a figyelmet arra, hogy az emberiség vízfogyasztása kétszer, energiafelhasználása pedig háromszor gyorsabban emelkedik, mint amilyen ütemben nő a Föld lakossága. Mindennek következményeként a földfelszíni hőmérséklet legalább tizenötször gyorsabban emelkedik, mint bármely korábbi földtörténeti korban – tette hozzá.

 

A köztársasági elnök kiemelte: ez az éghajlati változás nagyrészt a „víz három drámáján” keresztül mutatkozik, vagyis azokon a helyzeteken, amikor a víz hiánya, áradása, illetve szennyezettsége jelent problémát. A gondokra példaként említette egyebek mellett, hogy a világ ruhaiparának vízfogyasztása a Nílus éves vízhozamának feleltethető meg, miközben energiafelhasználása több mint a légi- és vízi közlekedésé együttvéve.

Áder János felidézte: a történelemben többször is előfordult, hogy a vízhiány vetett véget különböző civilizációknak. Szerinte azonban az emberiség ma sem óvja megfelelően a hozzáférhető vízkészletét, amit az is mutat, hogy a fejlődő országokban a szennyvíz 90 százalék tisztítatlanul kerül az élővizekbe.

 

Az államfő kiemelte: a becslések szerint 2050-re már 4 milliárd ember élhet vízhiányos területeken, 36 ország pedig már most is az úgynevezett vízszegénységi küszöb alatt van. A köztársasági elnök kitért arra is, hogy az emberiségnek már 2030-ra a jelenleginél 50 százalékkal több élelmiszerre és 30 százalékkal több vízre lesz szüksége, ugyanakkor a jelenlegi tendencia alapján évente 2 százalékkal csökken a globális élelmiszer-termelés.

Áder János szerint a helyzet megoldásához közgazdasági szemléletváltozásra van szükség, például a körforgásos gazdaság felé történő elmozdulással, amely a hulladékot nem szemétként, hanem nyersanyagként kezeli. Szükség van változásra, azt azonban nem egy országtól szabad elvárni, hanem nemzetközi összefogásra van szükség - jelentette ki.

 

Az államfő ismét szólt arról is, sokak fejében élnek téves sztereotípiák arról, Magyarország mennyit tesz a klímaváltozás ellen, miközben más országokat, például Dániát úgy könyvelik el „klímabajnoknak”, hogy Magyarországnál nem csökkentette jobban a károsanyag-kibocsátását.

Hangsúlyozta: Magyarország egyike a világ azon 21 országának, amely úgy tudta növelni gazdasági teljesítményét, hogy közben energiafelhasználását 7 százalékkal, szén-dioxid-kibocsátást pedig 32 százalékkal csökkentette. Áder János közölte: a németországi egy főre eső üvegházhatású gázkibocsátás a magyarországi kétszerese, míg az amerikai három és félszerese.

(Pest Megyei Kormányhivatal/MTI)

Összeült a Pest Megyei Védelmi Bizottság »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 14:35
Összeült a Pest Megyei Védelmi Bizottság
Ülésezett a Pest Megyei Védelmi Bizottság, hogy áttekintsék a téli időjárással kapcsolatos teendőket.

Radich Orsolya főigazgató vezette a Pest Megyei Kormányhivatal dísztermében tartott eseményt, amelyen a bizottság jövő évi feladatai mellett a katasztrófavédelem aktuális kérdéseit is áttekintették.

Az állandó és meghívott tagok a Magyar Honvédség idei főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkárok elleni védekezési felkészüléséről is hallhattak beszámolót.

A rendezvényen elhangzott, hogy az együttműködő hatóságok és szervezetek hatékony koordinációval, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálattal szoros együttműködésben készülnek a télre, az esetleges rendkívüli időjárás által kiváltott veszélyhelyzetek kezelésére.

Hivatásetikai elvárások a közigazgatásban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 13:30
Hivatásetikai elvárások a közigazgatásban
A Magyar Kormánytisztviselői Kar és a Nemzeti Védelmi Szolgálat közös konferenciájának adott otthont a Pest Megyei Kormányhivatal.

Az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály jelentősen átalakította a közszolgálati szabályozás koncepcióját, alapjait és a tisztviselőket érintő elvárásokat.

 

 

Jávor András elmondta: az értékek változatlan megőrzése mellett szükséges a napi gyakorlatot a kor kihívásaihoz igazítani. A Magyar Köztisztviselői Kar tiszteletbeli elnöke hozzátette: a társadalom jogos elvárása az, hogy a tisztviselők magatartása fedhetetlen és korrupciómentes legyen.

 

Palich Etelka hangsúlyozta: a szakterületen dolgozó munkatársaknak szükséges tapasztalatot cserélniük. A Magyar Kormánytisztviselői Kar elnöke kiemelte: a vezetőknek komoly erőfeszítéseket kell tenniük a feladatellátás hatékonyságának növelésére, valamint a munkatársak motiválására.

 

A konferencián előadást tartott Radich Orsolya, a Pest Megyei Kormányhivatal főigazgatója is, aki a kormányzati igazgatás munkáltatói oldalát érintő szakkérdéseiről beszélt.

A szakmai program az egységes etikai elvárásokkal kapcsolatos egyeztetés mellett annak az adott szervezetbe történő jobb felhasználhatóságát is elő kívánta segíteni.

Megalakult a Pest Megyei Közgyűlés »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.31. 13:00
Megalakult a Pest Megyei Közgyűlés
Megalakult a Pest Megyei Közgyűlés, a testület elnökének Szabó Istvánt választották.

 

Letették hivatali esküjüket az önkormányzati választáson mandátumot szerzett képviselők az alakuló ülésen, ezzel megkezdték öt évre szóló munkájukat.

A közgyűlésen Tarnai Richárd kormánymegbízott gratulációját Radich Orsolya főigazgató adta át a testület új elnökének, Szabó István Fidesz-KDNP-s képviselőnek.

Munkáltatói fórum Gödöllőn »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.16. 16:00
Munkáltató fórum vállalatok és vállalkozások részére, a Pest Megyei Kormányhivatal szervezésében.

Tájékoztatás növény-egészségügyi változásokról »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.11. 10:05
Felhívjuk a figyelmet, hogy 2019. december 14-től minden élő növény vagy élő növényt tartalmazó szállítmány csak növény-egészségügyi bizonyítvánnyal léphet az Európai Unió területére, tehát vizsgálatköteles lesz.

A teherforgalomban – a rakományon felül – nem lehet élelmezési, étkezési célt szolgáló növény a kamionokban a megnevezett dokumentum nélkül.

Az utasforgalomban is megszűnik a növények szabad behozatala, ebben az esetben is minden egyedhez szükséges a növény-egészségügyi bizonyítvány!

A határátlépés előtt minden bizonyítványköteles termékhez előjelentőt kell küldeni a bizottság által üzemeltetett TRACES NT online rendszeren keresztül.

Előjelentő nélkül a szállítmányt a zárszolgálat nem kezelheti!

Az EU-n átszállított élő növényt vagy élő növényt tartalmazó termékekből álló TRANZIT szállítmányokra is kötelező az előjelentő kitöltése a bizottság által üzemeltetett TRACES NT online rendszeren keresztül.

A 2019. december 14-én életbe lépő változások jogi háttere: 625/2017/EC; 2031/2016/EC.

Új munkaerőpiaci módszerrel bővül a foglalkoztatás Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2019.10.07. 16:00
Álláskeresők és közfoglalkoztatottak elhelyezkedését segítheti a munkaerőpiaci reformprogram bevezetése, amely a munkaadók és a kormányhivatal szorosabb együttműködésére épül.

 

A vállalati kapcsolattartás erősítésével, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányosabb helyzetű csoportok elhelyezkedésének támogatásával tovább csökkenthető a munkanélküliség.

A cél, hogy minden ember – aki képes és akar is dolgozni – álláshoz jusson Magyarországon. A program része az álláskeresőkkel történő szorosabb együttműködés és a személyes kapcsolatfelvétel, amely lehetővé teszi, hogy adottságaik, elképzeléseik, készségeik mintájára készült profil alapján lehessen őket kiközvetíteni. Ezzel is ösztönzik az érintetteket a legális, törvényes feltételek szerinti munkavállalásra. A cégeket gyakornoki és mentorprogramok támogatásával segíti a kezdeményezés.

Kulcsfeladat hárul a foglalkoztatási szakterületen dolgozó kollégákra, akik vállalati kapcsolattartóként a munkaadókkal is közvetlenül együttműködnek az igények és lehetőségek eredményes összehangolása érdekében. Bevezetik a program képzési oldalát, amely a helyi munkaerőigényekhez igazodik, ezzel célzottan támogatják a vállalkozásokat, hogy a rendelkezésre álló közfoglalkoztatottak és álláskeresők köréből megfelelően képzett munkaerőt biztosíthassanak számukra.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.061 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 12585210 | Ebben a hónapban: 173865 | Ma: 10942 | jelenleg: 3 | Statisztika