ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. október 17. kedd, Hedvig napja van. - Holnap Lukács napja lesz. Az időjárás most: 15 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:45 Patkós Irma terem
My Litle Pony - A film

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Salamon király kalandjai

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A Pál utcai fiúk

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Happy End

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Az

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

CEGLÉDI ÉTELEK

undefinedAz alábbi receptek az Imregi Vendéglő ajánlásával készültek.

Részlet az Imregi fivérek bemutatkozásából:

"...Éttermünket 2002. szeptember 11-én nyitottuk, az akkor népszerűsödő pizzériák és gyorséttermek árnyékában, amikor kezdtek eltűnni a hagyományos magyar ételeket kínáló éttermek.

Tovább ►


oldal:1/1 bejegyzés:2/2

Ceglédi "öreg laska"

Ceglédi A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, a zsír felét leszűrjük, s ezen aranysárgára pirítjuk a szárított, tört laskát.A szalonnás részre apróra vágott vöröshagymát teszünk, s üvegesre pirítjuk. Paprikát, paradicsomot adunk hozzá, s tovább pirítjuk. A tűzről levéve fűszerpaprikát adunk hozzá. Beletesszük a karikára vágott zöldséget, répát, burgonyát, s kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.

A félfövésben lévő zöldségekhez adjuk a füstölt szalonna zsírján pirított laskát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, s lassú tűzön főzzük. Folyamatosan pótoljuk a folyadékot, amit a tészta felvesz, hozzáadjuk a füstölt kolbászt, s készre főzzük. Törekedjünk arra, hogy szinte az összes levet elfőzzük alóla. Az utolsó pár percben friss vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ínyencek főzhetik borsóval vagy szegfűgombával is. Forrón tálaljuk, s kovászolt házi cipóval ajánljuk alföldi vörösborral.

Ceglédi laskaleves

Ceglédi laska leves

  • 1 marék laska tészta
  • 1 fej hagyma
  • pici olaj vagy szalonna zsír
  • 1 nagyobb krumpli
  • 2 szál répa
  • fél gumó zeller
  • 1,3 l víz
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • só,
  • egész bors

 

A tésztát az olajon megpirítjuk, ki mennyire szereti.
Ha elértük a kívánt pirulási fokot, akkor belerakjuk az felszeletelt hagymát és megvárjuk míg üveges lesz. Ekkor félrehúzzuk és megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük és visszatesszük a tűzre. Ezután felöntjük vízzel, belerakjuk a répát és a zellert. Érdemes vékonyra szeletelni, mert akkor hamar elkészül a leves. Megvárjuk míg majdnem puha lesz, ekkor belerakjuk a vékonyra szelt krumplit és összefőzzük. A legvégén megszórjuk zeller- vagy petrezselyemzölddel.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)