ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. július 17. kedd, Endre, Elek napja van. - Holnap Frigyes napja lesz. Az időjárás most: 15 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Sodródás

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Három tánc

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Haverok harca

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Vissza a gyökerekhez

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Sicario 2. - A zsoldos

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/66 bejegyzés:10/660

A mobil kormányablak busz legfontosabb szolgáltatásai »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.09. 15:01
A mobil kormányablak busz legfontosabb szolgáltatásai
A legfontosabb ügytípusok a kormányablak busz szolgáltatásai közül

Személyi okmányokkal kapcsolatos ügyintézés:

• személyazonosító igazolvány (eSZIG) ügyintézés;• útlevél ügyintézés;• vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés;• elveszett, eltulajdonított személyi okmányok pótlása, megrongálódott személyi okmányok cseréje;• parkolási igazolvány ügyintézés (kérelmek átvétele);• lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés;• NEK adatlap (regisztráció).

Gépjármű-ügyintézés:

• járművek forgalomba helyezése (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok esetén);• járművek forgalomból történő kivonása;• jármű üzembentartói és tulajdonjogának változásával kapcsolatos ügyintézés;• közúti közlekedési nyilvántartás adattartalmát képező adatok változtatása;• elveszett, eltulajdonított rendszámtábla (kizárólag személygépkocsi, tehergépkocsi és motorkerékpárra kiadható rendszámok), forgalmi engedély, törzskönyv pótlása;• megrongálódott, forgalmi engedély, törzskönyv cseréje;• származás ellenőrzés iránti kérelmek átvétele.

Egyéb feladatok

• adatszolgáltatás a személyi adat- és lakcímnyilvántartásból, a járműnyilvántartásból, a vezetői engedéllyel kapcsolatban, illetve az előéleti pontrendszer nyilvántartásból (kérelmek átvétele, illetve az adatszolgáltatás teljesítése postai úton 8 napon belül);• adatletiltási kérelmek átvétele;• egyéni vállalkozói ügyek intézése;• ügyfélkapu regisztráció;• Rendelkezési Nyilvántartás szolgáltatásainak igénybevétele;• Telefonos Azonosítás szolgáltatás ügyfél-regisztráció;• Időszaki Értesítés Szolgáltatás igénylése.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

Guruló ügyfélszolgálat Albertirsán »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.09. 14:31
Guruló ügyfélszolgálat Albertirsán
Több mint félszázan keresték fel múlt pénteken Albertirsán a Pest Megyei Kormányhivatal mobil kormányablak buszát. A guruló ügyfélszolgálaton a legtöbben személyi igazolvány és lakcímkártya ügyintézését kérték.

Sikeres volt a kormányablak busz kitelepülése Albertirsára, ahol július 6-án vehették igénybe a mobil kormányablak szolgáltatásait az ügyfelek. Megállás nélkül, folyamatosan dolgoztak a kormányablak busz munkatársai a nap folyamán. 31 ügyfél személyi igazolvány és lakcím ügyintézését kérte, négyen vezetői engedélyt igényeltek, többen jelentek meg gépjármű-ügyintézésre, és hat esetben intézkedtek a kormányhivatal munkatársai ügyfélkapu-regisztrációban is.

A kormányablak buszban többek között személyazonosító igazolvánnyal, lakcímkártyával, útlevéllel, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyintézésre van lehetőségük helyben az ügyfeleknek. A kisbuszban a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is igényelhető és ügyfélkaput is lehet nyitni.

A tervek szerint a Pest Megyei Kormányhivatal kormányablak mobil ügyfélszolgálata járni fogja megyét, a nyáron találkozhatunk majd vele a megyei fesztiválokon, és számos megyei rendezvényen.

(Pest Megyei Kormanyhivatal)

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontok és elérhetőségek Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.03. 09:43
Értesítés az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. július havi elérhetőségeiről.

Albertirsára mobil kormányablak busz érkezik »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.07.02. 11:59
Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. július 6. napján 9:00 – 13:00 óráig Albertirsán a Polgármesteri Hivatal parkolójában (2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 2.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére.

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy2018. július 6. napján 9:00 – 13:00 óráig Albertirsán a Polgármesteri Hivatal parkolójában (2730 Albertirsa, Irsay Károly u. 2.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére.

A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint a haza szolgálata »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.27. 10:09
A közigazgatásnak nincs más mértéke, mint a haza szolgálata
"A közigazgatásnak nincs más létjogosultsága és más mértéke, mint az emberek és a haza szolgálata" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök június 26-án az Országházban, a kormánymegbízottak kinevezési okiratának átadásán. Az ünnepségen Tarnai Richárd is átvette négy évre szóló kinevezését.

A kormányfő szerint ma a magyar állam legjobban működő szerve a középszintű közigazgatás. "Azt várjuk a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy a központi közigazgatás is méltóztasson felzárkózni erre a színvonalra, hogy azt tudjuk mondani: ez a különbség a következő években majd eltűnik" - fogalmazott.

Hozzátette, a középszintű közigazgatásban bevezették az életpályarendszert, de tervezik a központi közigazgatásban dolgozók fizetésének emelését is.

A miniszterelnök felidézte, 2010-ben az volt a céljuk, hogy újragondolják a magyar állam szerepét, "egy olyan államot akartunk, amely egyszerre teszi lehetővé, hogy megvédjük az ország szuverenitását (...), a magyar emberek pedig egy szabad országban élhessenek". Ehhez meg kellett újítani a teljes jogrendszert, meg kellett erősíteni a közbiztonságot, és át kellett alakítani a közigazgatást - sorolta, felelevenítve a kormányhivatalok létrehozását és a járási rendszer kialakítását. Megjegyezte: nem állítja, hogy a járási rendszer tökéletes állapotban lenne, nincs meggyőződve ugyanis afelől, hogy a járási hivatalok és központok száma optimális-e. Szavai szerint talán az elkövetkező négy év alkalmas arra, hogy ennek a kérdésnek is nekifeszüljenek.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a magyar államnak és az azt igazgatóknak mindig úgy kell működniük, hogy "az állam megtartson minket annak, amik vagyunk - ahogyan a választási kampányban is elmondtuk -, hogy megőrizze Magyarországot magyar országnak". Jelezte, nem lesz más a kormánymegbízottak munkájának vezérfonala a következő években sem. Ezért azt kérte tőlük, hogy azzal a testtartással végezzék munkájukat, amelyben ott van egy ezeréves magyar állam.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében kifejtette: a 2010-es kormányváltás után megkezdődött közigazgatási reform során egyértelművé tették, melyek az állami, melyek a központi közigazgatási feladatok, és melyek azok a hatósági jogosítványok, amelyeket az önkormányzatok gyakorolnak. Ez a különválasztás jól sikerült, és ennek köszönhetően ma a magyar állam jobban működik, mint korábban - értékelt.

Kiemelte, hogy ma az állam gyakorlati találkozási pontja az emberekkel leginkább a közigazgatáson, azon belül is a kormányhivatalokon keresztül valósul meg, ezért az ottani lelkiismeretes és színvonalas munkavégzés az állam egészének működéséről ad képet a polgároknak.

A kormánymegbízotti körben csak egy helyen, Jász-Nagykun-Szolnok megyében történt változás, miután a korábbi kormányhivatal-vezetőt, Kállai Máriát országgyűlési képviselővé választották.

Így Berkó Attilát Jász-Nagykun-Szolnok megyei, Demeter Ervint Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, György Istvánt fővárosi, Harangozó Bertalant Vas megyei, Horváth Kálmánt Tolna megyei, Horváth Zoltánt Baranya megyei, Juhász Tündét Csongrád megyei, Kancz Csabát Komárom-Esztergom megyei, Kovács Ernőt Bács-Kiskun megyei, Neszményi Zsoltot Somogy megyei, Pajtók Gábort Heves megyei, Rácz Róbertet Hajdú-Bihar megyei, Román Istvánt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Sifter Rózsát Zala megyei, Simon Lászlót Fejér megyei, Szabó Sándort Nógrád megyei, Széles Sándort Győr-Moson-Sopron megyei, Takács Árpádot Békés megyei, Takács Szabolcsot Veszprém megyei, Tarnai Richárdot pedig Pest megyei kormánymegbízottá nevezték ki július 1-jei hatállyal.

Az ünnepségen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Biró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányiroda vezetője és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések szálláshelyeken »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.27. 09:17
Fogyasztóvédelmi ellenőrzések szálláshelyeken
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya különösen a nyár folyamán kifejezett figyelmet fordít szálláshelyek ellenőrzésére, a szállodák, panziók és kempingek esetében. A vizsgálat fő célja az üzemeltetéshez szükséges jogszabályi követelmények betartásának ellenőrzése.

2009. október 25-én megszűnt a korábbról jól ismert szálláshelyek kötelező osztályba sorolási, illetve minősítési rendszere, és a helyébe a szállodák esetében a Hotelstars európai minősítő rendszer lépett. Az új minősítő rendszerbe való belépés nem kötelező a szállodák részére. A Hotelstars logója védjegyoltalom alatt áll ugyan, de a csillag, mint kategóriajelzés nem.

Az átlagfogyasztó számára különösen lényeges szempont a csillagok megjelenítése, mert a szálláshely kiválasztása során ez is befolyásolja a fogyasztót döntése meghozatalában. A csillagok feltüntetése alkalmas lehet arra, hogy félrevezesse a fogyasztókat, akik a megszokott, és korábban szabályozott minőséget várják el, amely nem biztos, hogy fedi a valós körülményeket.

A vizsgálat során a fogyasztóvédelmi szakellenőrök 7 szálláshelyen végeztek helyszíni hatósági ellenőrzést, 3 szállodában, 3 panzióban, és 1 kempingben.Az ellenőrzések során jogsértést, szabálytalanságot egyetlen esetben sem állapítottak meg a a fogyasztóvédelmi osztály munkatársai.

 

Kormányablak busz az V. Kőrösi Möggyfesztiválon »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.26. 15:37
Kormányablak busz az V. Kőrösi Möggyfesztiválon
Hasznos és eredményes volt a mobil kormányablak kisbusz részvétele az V. Kőrösi Möggyfesztiválon. Dél-Pest Megye legkedveltebb nagykőrösi rendezvényén múlt szombaton reggeltől délutánig fogadták az ügyfeleket a kormányhivatal munkatársai.

Számos ügyintézés mellett sok érdeklődő tekintette meg a kihelyezett ügyfélfogadásra alkalmas technikai eszközöket és az ügyfelek számára kínált a kormányablakokban rendszeresített szórólapokat, ügyfél tájékoztató füzeteket.

A mobil kormányablakban intézhető ügytípusokban megszakítás nélkül fogadták az ügyfeleket. A Möggyfesztiválra érkezők nagyon örültek, hogy lehetőség nyílt a fesztivál ideje alatt is intézni ügyeiket így sokan kihasználták a helybe érkező mobil Kormányablakot. Így akiknek sikerült ügyet intézniük, nemcsak jól szórakoztak, hanem elégedetten távoztak a sikeres ügyintézés után.

Pusztazámorra mobil kormányablak busz érkezik »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.21. 14:23
Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. június 29. napján 9:00 – 13:00 óráig a Pusztazámori Polgármesteri Hivatal udvarán (Munkácsy M. utca 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban .

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy2018. június 29. napján 9:00 – 13:00 óráig a Pusztazámori Polgármesteri Hivatal udvarán (Munkácsy M. utca 1.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban.

Váci Vasútállomásra mobil kormányablak busz érkezik »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.21. 14:20
Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2018. június 25 – június 28-ig hétfő: 7:00 – 17:00, kedd: 8:00 – 18:00, szerda: 8:00 – 20:00, csütörtök: 8:00 – 18:00 óráig, a Váci Vasútállomáson a Kormányablak mellett (2600 Vác, Széchenyi u. 42.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban.

Örömmel tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy2018. június 25 – június 28-ig hétfő: 7:00 – 17:00, kedd: 8:00 – 18:00, szerda: 8:00 – 20:00, csütörtök: 8:00 – 18:00 óráig, a Váci Vasútállomáson a Kormányablak mellett (2600 Vác, Széchenyi u. 42.) lehetőségük lesz a mobil kormányablak busz által nyújtott szolgáltatások igénybevételére az alábbi ügytípusokban.

Truck Festen ellenőriztek a fogyasztóvédők »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2018.06.20. 13:03
Truck Festen ellenőriztek a fogyasztóvédők
A Hungaroringen is ellenőriztek múlt hétvégén a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei. Az ellenőrök jogsértést, vásárlói megkárosítást nem állapítottak meg.

A Hungaroringen is ellenőriztek múlt hétvégén a fogyasztóvédelmi hatóság szakemberei. Az ellenőrök jogsértést, vásárlói megkárosítást nem állapítottak meg.

Kiemelt figyelmet fordít a nyári fesztiválszezonban a szabadtéri nagy, tömegrendezvényekre a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya. Ennek keretében június 16-án helyszíni hatósági ellenőrzéssorozatot tartott a Hungaroringen megrendezésre kerülő Hungarian Truck Fest – Kamion EB-re kitelepült kereskedelmi egységekben.

A vizsgálat legfontosabb célja annak ellenőrzése volt, hogy a fogyasztók által felkeresett kereskedelmi és vendéglátó-ipari egységekre vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket hogyan tartják be a vállalkozások, elősegítve ezzel a fogyasztók vagyoni érdekeinek védelmét, valamint a megfelelő tájékoztatáshoz fűződő jogukat.

Az ellenőrök hét kereskedelmi egységet ellenőriztek, amelyekben jogsértést, vásárlói megkárosítást nem állapítottak meg.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.037 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7594754 | Ebben a hónapban: 121072 | Ma: 1326 | jelenleg: 1 | Statisztika