ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. június 29. csütörtök, Péter, Pál napja van. - Holnap Pál napja lesz. Az időjárás most: 19 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Mai mozi műsor

16:00 Huszárik Zoltán terem
Oltári baki

Jegyfoglalás »

 
16:30 Patkós Irma terem
Gru 3.

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Mérgezett egér

Jegyfoglalás »

 
18:15 Patkós Irma terem
Gru 3.

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Filminfo
 
20:00 Patkós Irma terem
Transformers: Az utolsó lovag

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/22 bejegyzés:10/215

Pest megyei vállalkozások 3 milliárd forintot nyertek el telephely fejlesztésre »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 27. kedd, 15:20
Pest megyében 61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el 3 milliárd forintot meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára valamint bővítésére, továbbá 53 pest megyei önkormányzat 4 milliárd forintot belterületi utak gazdaságfejlesztési célú

Pest megyében 61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el 3 milliárd forintot meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára valamint bővítésére, továbbá 53 pest megyei önkormányzat 4 milliárd forintot belterületi utak gazdaságfejlesztési célú felújítására - közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.

A 2016-2021 közötti időszakban Pest megye célzott fejlesztésére a költségvetésből az NGM pályázati rendszerben 80 milliárd forint támogatást biztosít, a források kihelyezésénél alapvető cél, hogy a támogatások 60 százaléka a gazdaságfejlesztést szolgálja - tette hozzá az államtitkár.

A vállalkozások telephely fejlesztését célzó pályázatoknál több mint négyszeres volt a túligénylés, ugyanis az eredetileg 1,4 milliárd forintos támogatási keretösszegre összesen 132 pályázat érkezett be 6,5 milliárdos igénnyel. A nagy érdeklődésre tekintettel a szaktárca 1,5 milliárd forinttal megemelte a keretösszeget.

Rákossy Balázs kiemelte: az összesen 3 milliárd forintra bővült támogatással 61 vállalkozás kap lehetőséget Pest megye területén meglévő telephelyeinek átalakítására, modernizációjára, bővítésére, a nem megfelelő telephelyek kiváltására. A fejlesztések eredményeként 201 új munkahely jön létre. Az államtitkár szerint a korszerű infrastruktúrával felszerelt telephelyek kialakítása hozzájárul a vállalkozások versenyképességéhez, a helyi gazdaság élénkítéséhez és a foglalkoztatás növeléséhez.

Rákossy Balázs beszámolt arról is, hogy a belterületi utak gazdaságfejlesztési célú felújítására 4 milliárd forintot nyert el 53 Pest megyei települési önkormányzat. A felhívásra 147 pályázat érkezett, összesen 12,7 milliárd forintos támogatási igénnyel, míg az eredetileg rendelkezésre álló keretösszeg 3,5 milliárd forint volt. Emiatt az NGM ennél a pályázati lehetőségnél is kibővítette a rendelkezésre álló keretet, további fél milliárd forinttal. Az egyes Pest megyei települési önkormányzatok 20 millió és 150 millió forint közti támogatást nyertek el - közölte az államtitkár.

MTI

I. Pest megyei éghajlatváltozási konferencia »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 20. kedd, 14:47
I. Pest megyei éghajlatváltozási konferencia
2017. május 30-án rendezték meg az I. Pest Megyei Éghajlatváltozási Konferenciát, amelynek célja a klímaváltozással kapcsolatos ismeretátadás és tudásmegosztás volt.

2017. május 30-án rendezték meg az I. Pest Megyei Éghajlatváltozási Konferenciát, amelynek célja a klímaváltozással kapcsolatos ismeretátadás és tudásmegosztás volt.

A rendezvény Pest Megye Önkormányzata és a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet közös, KEHOP-1.2.0-15-2016-00011 azonosító számú, „Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása” című projektje keretében valósult meg. A rendezvényen bemutatásra került az éghajlatváltozás elleni küzdelem jelentősége, ismertetésre kerültek a klímaváltozással kapcsolatos általános ismeretek, valamint olyan jó gyakorlatok, amelyek Pest megyében példaként szolgálhatnak a globális felmelegedés káros hatásainak mérsékléséhez és a bekövetkező kedvezőtlen változásokhoz való alkalmazkodáshoz. A konferencián ismertetésre került a Pest Megyei Klímastratégia kidolgozásának módszertana is, valamint lehetőség nyílt a résztvevők klímastratégiát érintő javaslatainak, ötleteinek összegyűjtésére kérdőív segítségével.

A konferencia Érden, a Polgárok Házában került lebonyolításra. A helyszínen képviseltették magukat a projektet megvalósító konzorciumi együttműködő partnerek és a korábban megalakult Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform tagjai, valamint a Pest megyéből meghívott további szervezetek: települési önkormányzatok, járási hivatalok, vállalkozások, civil közösségek. A konferencián rész vett a projektet támogató Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság osztályvezetője, valamint a szakmapolitika részéről előadást tartott az NFM Klímapolitikai Főosztályának munkatársa is.

A konferencia célja az volt, hogy tájékoztatást nyújtson a résztvevőknek a KEHOP keretében megvalósuló projektről, továbbá felhívja a figyelmet a globális klímaváltozás általános és Pest megyét érintő helyspecifikus vonatkozásaira, valamint az elkerülhetetlen változásokhoz szükséges mérséklési és alkalmazkodási intézkedések mielőbbi megtételére. A témához kapcsolódóan az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet és az NFM munkatársaitól, továbbá prezentációk kerültek megtartásra a megyei lakossági klímaváltozással kapcsolatos attitűdvizsgálatáról. a megyében megvalósuló szemléletformálási akciókról és olyan jó gyakorlatokról, amelyeket a megyei települések vehetnek át a zöld felületek tervezésével, kialakításával vagy a megújuló energiaforrások szakszerű hasznosításával kapcsolatban. A rendezvény keretében kiosztásra és kitöltésre kerültek a klímastratégia megalapozásához, előkészítéséhez készített kérdőívek, amelynek keretében az egyes résztvevők – strukturált formában – megoszthatták véleményeiket, javaslataikat a stratégia elkészítésében közvetlenül résztvevő projektmegvalósítókkal, platformtagokkal, ezáltal hozzájárultak a Pest Megyei Klímastratégia közös kidolgozásához.

A megyében meghatározó szervezetek bevonásával sikeresen megvalósuló rendezvény eredményeként felhívtuk a figyelmet a klímaváltozás elleni összefogás, a partnerség és a szemléletformálás fontosságára, a megyei szereplőket bevontuk (kérdőívek kitöltésével) a klímastratégia kidolgozásába és általános szemléletformálással segítettük elő Pest megye éghajlatváltozás elleni fellépését.

www.pestmegye.hu

Átadták az M0-s és 11-es út csomópontját »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 16. péntek, 11:04
Átadták az M0-s és 11-es út csomópontját
Átadták a forgalomnak az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában épült új körforgalmat.

Átadták a forgalomnak az M0-s elkerülő út és a 11-es főút csomópontjában épült új körforgalmat.

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk, ennek kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni - olvasható a közleményben.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a jelzőlámpa rendszer nem fix programokkal, hanem forgalomfüggő üzemmódban működik. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé gömbsüvegsort építettek be. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba.

Az új forgalmi rend bevezetése után két hétig a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még előfordulhat a csomópontban - jelezte a Magyar Közút.

MTI

Masszívan robog a repülőtéri régió »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 16. péntek, 09:24
A térség vállalkozásai és önkormányzatai a kormányzathoz fordulnak további támogatásért.

A térség vállalkozásai és önkormányzatai a kormányzathoz fordulnak további támogatásért.

Több mint másfél ezer milliárd forinttal járulnak hozzá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér működéséhez szorosan kötődő vállalatok a nemzetgazdasághoz, ami a teljes hazai bruttó hozzáadott érték 5,6 százaléka. A repülőtér további növekedése az egész térség gazdaságára kihatással van, ami akkor lesz fenntartható, ha az állam és a helyi önkormányzatok megadják a szükséges intézményi és infrastrukturális támogatást. Egyebek mellett ezt állapította meg a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által készített friss elemzés, ami a Liszt Ferenc repülőtér gazdasági hatásait vizsgálta. A tanulmány bemutatásával egy időben a repülőtér környéki önkormányzatok, a Budapest Airport és Nemzeti Befektetési Ügynökség együttműködési megállapodást kötöttek a térség fejlődésének felgyorsítása érdekében.

A kutatás arra is rámutatott, hogy a repülőtérhez köthető gazdaságban több mint 155 ezer munkavállaló dolgozik, beleértve a repülőtér működésével közvetlen kapcsolatba hozható üzemeltetést, földi kiszolgálást, légiforgalmi irányítást és egy sor, elsősorban repülőtéren működő vállalatot. A másik fontos kör azokat a cégeket jelöli meg, amelyek – bár nem feltétlenül állnak közvetlen kapcsolatban a repülőtérrel – működéséhez feltétlenül szükséges a repülőtér üzemelése. A repülőtér versenyképessége megőrzéséhez a Budapest Airport BUD 2020 néven 50 milliárd forintos beruházási programot indított el, amelyek következtében a repülőtér éves kapacitása 18 millió utasra nő.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. által készített tanulmány részletesen kitér a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gazdasági hatásaira, elsősorban a munkaerőpiacot és a bruttó hazai hozzáadott értéket (GVA) közvetlenül befolyásoló teljesítményére. A Budapest Airport következő években várt forgalomnövekedése – mind az utas-, mind az áruforgalom tekintetében – akkor lesz fenntartható, ha ehhez az állam és a helyi önkormányzatok részéről megkapja a szükséges intézményi és infrastrukturális támogatást mind a repülőtér, mind annak térsége. Az elemzők arra is rámutattak, hogy 2023-ra a fejlesztések megvalósítása összesen mintegy 1,5 százalékponttal befolyásolhatják a GDP értékét, és jelentős hatással lehetnek az államadósság alakulására is.

A Budapest Airport és a környékbeli önkormányzatok és a főváros közösen kívánják felgyorsítani a budapesti repülőtér térségének gazdasági és infrastrukturális fejlődését, amelynek érdekében külön társulást hoztak létre Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéri Régió Gazdaság és Területfejlesztési Klaszter néven. A társulás a mai napon bejelentette: a kormányhoz fordulnak támogatásért, hogy a repülőtér térsége kapjon kiemelt gazdasági övezet státuszt, annak érdekében, hogy megvalósuljanak a repülőtér üzemeltetéséhez szükséges térségi infrastruktúra-fejlesztések, és a repülőtéri térség gazdaságának kiemelt szabályozása. Az együttműködés megerősítése érdekében a példaértékű térségi összefogás kezdeményezői megállapodást írtak alá, amelyhez a Nemzeti Befektetési Ügynökség is csatlakozott.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium részéről Dr. Szabó László miniszterhelyettes kiemelte, hogy a reptéri klaszter tervezett fejlesztése jelentős élénkítő hatással bír majd Magyarország regionális logisztikai, gazdasági szerepének megerősítése szempontjából és érezhető segítséget jelenthet a légi áru- és személyforgalom folyamatosan növekvő igényének kielégítésében. Hangsúlyozta, hogy az egységes megjelenést biztosító és a klaszter fejlesztési irányait kijelölő együttműködési megállapodás aláírása megteremti a kormányzat és a klaszter tagjai közötti sikeres együttműködés alapjait.

A Klaszter tagjai a Századvég tanulmánya nyomán a repülőtér és a főváros közötti közúti és vasúti kapcsolat fejlesztését tartják az egyik legsürgetőbb megoldandó kérdésnek. Ughy Attila, a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere hangsúlyozta: Ahhoz, hogy a repülőtérhez kapcsolódó kedvező gazdasági hatások ténylegesen kiaknázhatóak legyenek, szükséges a Repülőtér elérhetővé tétele a közlekedési infrastruktúrán keresztül. Ehhez elengedhetetlen olyan fejlesztések megvalósítása, mint például a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út átépítése, a repülőtéri vasúti kapcsolat kiépítése, a vasút bevezetése a repülőtéri 2-es Terminál alá, valamit a jelenlegi Ferihegy vasútállomás korszerűsítése.

Mint arra Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója rámutatott: „Az elmúlt 10 év során a Budapest Airport 100 milliárd forintot meghaladó összeget fordított a budapesti repülőtér fejlesztésére, tavaly pedig BUD:2020 néven meghirdette legújabb 50 milliárdos nagyságrendű modernizációs programját. A repülőtéri régió további sikereihez emellett elengedhetetlen néhány kulcsfontosságú, állami beavatkozást igénylő infrastrukturális beruházás sürgős elindítása is, beleértve a gyorsforgalmi út mielőbbi teljes rekonstrukcióját.”

A klaszter tagjai a repülőtéri régió gazdaságfejlesztését célzó együttműködési megállapodást írtak alá. Pest Megye Önkormányzata részéről Szerenka Tibor, alelnök vett részt az aláíráson.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. elemzése elérhető itt:

http://www.budcluster.eu/letoltheto-dokumentumok/

Forrás: www.bud.hu 

Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Fesztivál »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 15. csütörtök, 10:53
Dunakeszi Veterán Jármű és Retro Fesztivál
Június 17-én szombaton, egész napos, mindenki számára ingyenes Veterán Jármű és Retro Találkozóra várják az érdeklődőket, kiállítókat sok szeretettel a Dunakeszi Katonadombon. A rendezvényen jelen lesz Pest Megye Önkormányzata, valamint

Június 17-én szombaton, egész napos, mindenki számára ingyenes Veterán Jármű és Retro Találkozóra várják az érdeklődőket, kiállítókat sok szeretettel a Dunakeszi Katonadombon.

A rendezvényen jelen lesz Pest Megye Önkormányzata, valamint a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet közös projektjének keretében létrehozott interaktív figyelemfelkeltő, szemléletformáló klímasátra is. E szemléletformálási akciónk célja a klímaváltozás várható hatásainak, a lehetséges cselekvési irányoknak, valamint a lakosság klímaadaptációs szerepének ismertetése.

A klímasátorban szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Programok:

- Magyar Veteránjárművesek Szövetségének kiállítása
- Veterán buszjárat
- Kemencei Erdei Múzeumvasút kisvasútja
- Cséplőgép bemutató
- Közlekedésbiztonsági alapítvány: kamion szimulátor, kresz pálya, biztonsági öv szimulátor

További részletek ITT találhatóak.

www.pestmegye.hu

Mária Maraton »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 14. szerda, 11:35
Mária Maraton
Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaraton-futók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több, mint 1300 kilométert.Az eseményhez különböző indulási időpontokkal túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt

Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaraton-futók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több, mint 1300 kilométert.Az eseményhez különböző indulási időpontokkal túrakerékpárosok is csatlakoznak, akik szintén végigtekernek a kijelölt útszakaszon.

A futók 30 nap alatt teljesítik a zarándokutat, naponta átlagosan egy maratoni távot (42 km) teljesítve.

A kerékpárosok ennél gyorsabban, két hét alatt jutnak el a célba. A napi táv 70 és 100 km között lesz, amelyet egy egészséges ember nagyobb fáradság nélkül tud teljesíteni.

A Mária Maraton nem csupán futóverseny vagy kerékpártúra. Sokkal inkább egy lelki közösség és egy egészséges életmód felmutatása.

Mind a futó, mind a kerékpáros csapatokra várnak kulturális és lelki programok. Az élmény felejthetetlen lesz!

A rendezvény egyre nagyobb jelentőséggel bír a sportolók körében melynek bizonyítéka, hogy az idei évben Makai Viktória hétszeres ultramaraton bajnok, és családja futják végig a távot, akiket több kerékpáros csapat is követ.

Az ultra marathon mellett több kiemelt szakaszon várják mind a futók, mind a kerékpárosok csatlakozását. A Tatabánya-Esztergom-Budapest két napos futózarándoklatra több száz jelentkezőt várnak, míg a kiemelt Zirc-Budapest, valamint Eger-Abaújszántó kerékpáros szakasz zarándoklatok igazi célközönsége a család. 

Részletes program ITT elérhető.

Pest Megye Lapja - júniusi szám »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 14. szerda, 10:08
Pest Megye Lapja - júniusi szám
Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a nyári vakációval és a táborozással. A lapban emellett olvashatunk az ősszel induló ráckevei színházról és az M2-es gyorsforgalmi út építéséről

Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a nyári vakációval és a táborozással. A lapban emellett olvashatunk az ősszel induló ráckevei színházról és az M2-es gyorsforgalmi út építéséről is.

Az újság INNEN tölthető le.

A lapot itt tudja megrendelni (min. 100 db esetén):
Cosmo Média Kft., Kövecsesné Takács Tünde lapigazgató, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.pestmegye.hu 

Kulturált Települési Környezet Díj - Pályázati felhívás »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 13. kedd, 08:39
Kulturált Települési Környezet Díj - Pályázati felhívás
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSKulturált Települési Környezet Díjadományozása tárgyában Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek,

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Kulturált Települési Környezet Díj
adományozása tárgyában

Pest Megye Önkormányzata nagyra becsüli a megyei települések környezetfejlesztési aktivitását, az épített és a természetes környezet minőségének javítására, a települések történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, karakterének megőrzésére tett erőfeszítéseit, környezetfejlesztési tevékenységét.

Fentiek elismerésére 2017-ben is meghirdetésre kerül a „Kulturált Települési Környezet Díj” című pályázat.

Részletek Pest Megye Közgyűlésének a kitüntető díjak alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 6/2015. (V.11.) önkormányzati rendeletéből

„15/A.§ (1) Pest Megye Önkormányzatának Kulturált Települési Környezet Díja adományozható azoknak a természetes személyek, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező más szervezetek részére, akik a megyei települések, vagy jelentős településrészek fejlesztésében kiemelkedő munkát végeztek és ezzel jelentősen hozzájárultak környezetük szebbé, jobbá tételéhez. A díj már megvalósult eredmények elismerésére szolgál.

(2) A díjból évente egy adományozható.

(3) A díjjal díszoklevél és emlékplakett jár.”

„18. § (3) A 15/A. §-ban meghatározott díj nyilvános pályázati eljárás során kerül odaítélésre az alábbi feltételek szerint

a) A pályázatok elbírálásának szempontjai az alábbiak azzal, hogy a Megyei Értéktár Bizottság egy adott évre a pályázati kiírásra más szempontokat is meghatározhat:
aa) környezetfejlesztési aktivitás,
ab) az épített és a természetes környezet minőségének jobbítása,
ac) a település történeti, településszerkezeti, építészeti értékeinek, a település karakterének a megőrzése és kialakítása,
ad) kimagasló teljesítmény, illetve kiemelkedő munka a helyi településfejlesztés területén,
ae) a települési környezetben végbement pozitív irányú változás mértéke.
b) A pályázaton nem indulhat arról a településről pályázó, amely településről az előző három év során a pályázaton helyezést értek el.”

„19. § (2) A 15/A. §-ban meghatározott díj tekintetében a pályázatokat a Megyei Értéktár Bizottság által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli, amely a pályázat helyszínén helyszíni szemlét is tarthat.”

„20. § (1a) A 15/A. §-ban meghatározott díj odaítélésére a Megyei Értéktár Bizottság tesz javaslatot a szakértői bizottság értékelése alapján.”

2016-ban Veresegyház nyerte a díjat

A pályázat követelményei

• A pályázat szöveges részből és fotódokumentációból áll, egybekötött formában.

• A szöveges munkarész gépelt, A/4-es vagy A/3-as formátumú dokumentáció lehet, amely tartalmazza a településfejlesztési akció részletes leírását, valamint a település átnézeti térképét az összes akcióterület bejelölésével. A leírásnak azokat a témaköröket kell érintenie, amelyek az akció sikerességének elbírálásához szükségesek.

• Az akció előzményeit, lebonyolítását, eredményeit és színvonalát bemutató fotódokumentáció maximum A/4-es formátumú fényképből – esetleg rajzokból is – álljon, amely sikeres pályázat esetén közlésre alkalmas. Amennyiben a pályázónak rendelkezésre állnak, a fotókat digitális formátumban is kérjük benyújtani.

A pályaművek bemutatása és visszaadása

• A megyei pályázaton eredményt elért pályaművek a média útján bemutatásra kerülnek. A díjazásban nem részesített pályaműveket a pályázó kérésére visszaadjuk. Azokat az eredményhirdetéstől számított egy éven belül lehet átvenni személyesen a megyei főépítésznél.

A pályázat beadási határideje

• A pályázatot 2017. július 24-ig lehet személyesen vagy postai úton eljuttatni az alábbi címre:
Pest Megyei Önkormányzati Hivatal
Elnöki és Területfejlesztési Iroda
1052 Budapest, Városház u. 7.
A borítékra kérjük, írják rá a pályázat címét: „Kulturált Települési Környezet Díj 2017”

Felmerülő kérdéssel, problémával Szabóné Pányi Zsuzsanna megyei főépítészhez lehet fordulni az alábbi elérhetőségeken:
Tel: 06-1-233-68-61; Fax: 06-1-233-68-90
Mobil: 06-20-9369-607
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

A pályázat értékelése, díjazása

• A pályázatot a Közgyűlés illetékes bizottsága által meghatározott összetételű szakértői bizottság értékeli. A díj odaítélésére a Közgyűlés illetékes Bizottsága tesz javaslatot a szakértői bizottság értékelése alapján. A díj adományozásáról a közgyűlés dönt. A díj oklevél és plakett formájában kerül átadásra.

A díjak kiosztása

• A Közgyűlés a díjról 2017. október 31-ig dönt, a díj kiosztására a Megyenap alkalmából 2017 decemberében megrendezésre kerülő ünnepségen kerül sor.

www.pestmegye.hu

Félmilliárd forintot nyert 24 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 07. szerda, 14:35
Félmilliárd forintot nyert 24 Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás
Közel félmilliárd forintot nyert el versenyképességének erősítésére 24 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) - közölte szerdán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai

Közel félmilliárd forintot nyert el versenyképességének erősítésére 24 pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozás (kkv) a Versenyképes Közép-Magyarország operatív programban (Vekop) - közölte szerdán Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Az államtitkár ismertette, a vállalkozások beruházásainak teljes értéke meghaladja az 1 milliárd forintot. A nyertesek vállalták az együttesen 15 milliárd forintot meghaladó éves nettó árbevétel-növekedést, és közel 800 munkavállaló alkalmazását a fenntartási időszak végéig - tette hozzá.

A támogatásból a vállalkozások kapacitásbővítő beruházásokat végezhetnek, de lehetőség nyílik fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására is.

A nyertesek célul tűzték ki a feldolgozóiparhoz kapcsolódó exporttevékenységük növelését - mondta el az államtitkár.

Közölte azt is, hogy 1,2 milliárd forintot nyert el gyermekotthonok lakásotthonokkal való kiváltására, korszerűsítésére, hiányzó gyermekotthoni kapacitások létrehozására a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság mint központi költségvetési szerv 10 projektje. A nyertes vállalta, hogy a kapacitást 476 férőhellyel bővíti - fűzte hozzá az államtitkár.

MTI

Váci sikerek a párizsi Világkupán »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. június 06. kedd, 13:08
Váci sikerek a párizsi Világkupán
Világkupán álltak rajthoz a világbajnokságra készülő magyar para válogatott tagjai május 29. és június 1. között, Párizsban. A londoni VB-ig bő egy hónap van hátra, így ez a verseny jó

Világkupán álltak rajthoz a világbajnokságra készülő magyar para válogatott tagjai május 29. és június 1. között, Párizsban. A londoni VB-ig bő egy hónap van hátra, így ez a verseny jó alkalom volt arra, hogy edző, versenyző felmérje, hol állnak a felkészülésben. Miben kell javulni, hogy az év legfontosabb eseményén a legjobb eredményt tudják kihozni magukból.

 „- Az esemény nem túl jól kezdődött számunkra, mivel Kálmán Krisztina dobószékét nem hitelesítették, ezért ő nem tudott versenyezni – kezdte beszámolóját a csapat vezetője, Oroszi Zsuzsanna. -  A döntés nagyon furcsa volt, hiszen atlétánk ebben a székben versenyzett Rióban, valamint több Világ- és Európa bajnokságon is. A feladatunk, hogy a szabályoknak mindenben megfelelő dobószéket biztosítsunk Kriszti részére.”

A folytatás már biztató volt, mivel öt érmet szerzett a magyar csapat úgy, hogy nem kategória szerint volt az eredményhirdetés, hanem egy pontszámítás alapján összevetették a különböző kategóriájú, sérültségi fokú versenyzők eredményeit. A szegedi Biacsi ikrek háromszor állhattak dobogóra! Ilona győzött 1500 méteres síkfutásban és harmadik lett 400 méteren, Bernadett ezüstérmet nyert 1500 méteren. A másik két érmet váci versenyzők vihették haza. Keresztesi Erika másodikként végzett 400 méteren, Szigeti Noémi bronzérmet szerzett súlylökésben. Szöllösi István szintén váci versenyző a negyedik helyet szerezte meg súlylökésben.

„- Az eredmények biztatók, az edzők és versenyzők mindent megtesznek, hogy sikeresen szerepeljen a magyar csapat a londoni VB-én” – zárta összefoglalóját a csapat vezetője.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.032 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 4565144 | Ebben a hónapban: 283715 | Ma: 1030 | jelenleg: 5 | Statisztika