ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. augusztus 17. csütörtök, Jácint napja van. - Holnap Ilona napja lesz. Az időjárás most: 31 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

19:45 Huszárik Zoltán terem
RAID - A törvény nevében

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Pappa pia

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/23 bejegyzés:10/228

Gödöllői siker »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. augusztus 15. kedd, 08:53
Gödöllői siker
2017. május 24-28 között Székesfehérváron a Bregyói Atlétikai Központban zajlott a „Diákatlétika Ünnepe” versenysorozat, ahol a II. IV. V. és VI. korcsoportos atléták mérték össze tudásukat, ugyanazon a pályán, ahol

2017. május 24-28 között Székesfehérváron a Bregyói Atlétikai Központban zajlott a „Diákatlétika Ünnepe” versenysorozat, ahol a II. IV. V. és VI. korcsoportos atléták mérték össze tudásukat, ugyanazon a pályán, ahol a világ legjobbjai nyaranta a Gyulai Emlékversenyen indulnak.

A legkisebbek versenyeivel kezdték és rögtön kiemelkedő eredmény született a II. korcsoportban (2006-2007), ahol új országos csúccsal, 532 ponttal nyerte Kriszt Sarolta a Gödöllői Hajós Alférd Általános Iskola 11 éves atlétája a többpróba országos diákolimpia döntőt. Testnevelője Csighyné Szota Katalin, felkészítő edzője Körmendy Katalin.

Az M2 Hetedhét kaland című műsora ennek alkalmából készített vele interjút.

Forrás: geac.hu

Futó zarándoklat »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. augusztus 15. kedd, 08:35
Futó zarándoklat
Budapest, Mátyás-templom - Máriaremete - Futó sportzarándoklat Táv: 21 kmFIGYELEM, NEHÉZ TEREP! Útvonal: Budapest, Mátyás-temlplom - Városmajor - Pasarét - Ördög-árok - Vitorlázó-reptér - Virágos-nyereg - Kálvária-hegy - Alsó-Jegenye-völgy - Felső-Jegenye-völgy - Máriaremete Program:9:45 Budapest, Mátyás-templom (I. kerület Szentháromság tér) gyülekező10:00 Erdő

Budapest, Mátyás-templom - Máriaremete - Futó sportzarándoklat

Táv: 21 km
FIGYELEM, NEHÉZ TEREP!

Útvonal: Budapest, Mátyás-temlplom - Városmajor - Pasarét - Ördög-árok - Vitorlázó-reptér - Virágos-nyereg - Kálvária-hegy - Alsó-Jegenye-völgy - Felső-Jegenye-völgy - Máriaremete

Program:
9:45 Budapest, Mátyás-templom (I. kerület Szentháromság tér) gyülekező
10:00 Erdő Péter nyitó miséjé a Szent Mónika közösség 25. jubileumi találkozója keretében
11:00 sportzarándoklat indítása  táv: 3,5 km
11:30 Budagyöngye (3,5km)- áthaladási pont táv: 2,8 km
11:50 erdő határa: Páfrány utca - Kondorosi utca sarka (6,3km) -  megállási pont "1lelki gondolat" - 10'
12:00 indulás tovább táv:3,7 km
12:35 Pesthidegkút, vitorlázó-reptér (9km) - áthaladási pont táv: 3,5 km
13:10 Virágos-nyereg (12,5km) - áthaladási pont táv: 3 km
13:35 Kálvária-hegy (Pesthidegút fölött) (15,5km) - megállási pont "1lelki gondolat" - 10'
13:45 indulás tovább táv: 2 km
14:05 Jegenye-völgy, Rózsika-forrás (17,5km) - megállási pont "1 lelki gondolat" - 10'
14:15 indulás táv: 3,5 km
14:45 Máriaremete, Kisboldogasszony-bazilika (21km) szeretetvendégség - 10'
15:00 1ÚTON félmaraton futózarándoklat vége :)

Bővebben...

Jövő őszre megépülnek Érden a vasútvonalak feletti felüljárók »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. augusztus 14. hétfő, 11:40
Jövő őszre megépülnek Érden a vasútvonalak feletti felüljárók
Jövő őszre megépülnek Érden a vasútvonalak feletti, Szent István utcai felüljárók, amelyek tehermentesítik a szomszédos vasúti átjárókat, biztonságosabbá válik a környék közlekedése, nő a közúti forgalom áteresztőképessége és csökken a

Jövő őszre megépülnek Érden a vasútvonalak feletti, Szent István utcai felüljárók, amelyek tehermentesítik a szomszédos vasúti átjárókat, biztonságosabbá válik a környék közlekedése, nő a közúti forgalom áteresztőképessége és csökken a környezeti terhelés - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A kivitelezést az A-Híd Zrt. végzi nettó 1,33 milliárd forint értékben. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF beruházásában, uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

A NIF felidézte, hogy az aktualizált kiviteli tervek elkészültek, és ez év májusában megkezdődött a kivitelezés. A hídfőknél már folyamatban vannak az építési munkálatok, az épületeket elbontották, a próbacölöpözés ütemterv szerint folyik, az alapozási munkákhoz a munkaterület kialakítása folyamatban van.

Az új átjáró elsősorban Érd belvárosát tehermentesíti, másrészt könnyebbé teszi a közlekedést akár Százhalombatta felé is - idézi a közlemény Aradszki Andrást, a térség országgyűlési képviselőjét.

Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy Pest megye számos pontján kezdődtek jelentős infrastrukturális beruházások az elmúlt időszakban. Épül az M4-es Üllő-Cegléd és az M2-es Budapest-Vác közötti szakasza, valamint áttervezik a repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat is.

MTI

Fejlesztik az érdi egészségügyi és oktatási intézményeket »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. július 26. szerda, 09:23
Fejlesztik az érdi egészségügyi és oktatási intézményeket
Az érdi szolgáltatások színvonalát szeretnék emelni abból a 26 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet a Pest megyei város a Modern városok program keretében odaítélt 64 milliárdból eddig megkapott - mondta a

Az érdi szolgáltatások színvonalát szeretnék emelni abból a 26 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet a Pest megyei város a Modern városok program keretében odaítélt 64 milliárdból eddig megkapott - mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kedden.

Csepreghy Nándor Érden, sajtótájékoztatón elmondta: erre az évre csaknem 18 milliárdos támogatást, 2018-ra pedig 8 milliárdot ítélt meg a kormány a város egészségügyi és oktatási intézményeinek fejlesztésére. Az államtitkár arról is beszélt, hogy az említett fejlesztéseken túl az ipari park kialakítása lesz még fontosabb beruházás, erről a kormány az augusztus végi ülésén hoz végleges támogatói döntést.

 Forrás: erden.blog.hu

Közölte: a kormány tervei szerint Érd 2022-re akár 130 milliárdnyi fejlesztési támogatással lehet gazdagabb.

T. Mészáros András (Fidesz-KDNP), Érd polgármestere ismertette azokat a városi egészségügyi és oktatási intézményeket, amelyek a most megítélt támogatásból megújulnak vagy újonnan épülnek. Közöttük szerepel a Fenyves Parkvárosi Köznevelési Centrum és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója, a Teleki Sándor Általános Iskola fejlesztése, parkvárosi óvoda építése és szakképzési centrum kialakítása.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozta: minden érdi polgárhoz el fog érni ezeknek a beruházásoknak a haszna.

Szöveg: MTI

Még több információ az érdi fejlesztésekről ITT olvasható.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án! »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. július 25. kedd, 10:59
Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!
A Szent István park árnyat adó fái szolgálnak díszletül az augusztus 20-i ünnepséghez, melyet idén együtt tart Taksonyban Pest Megye és Taksony Nagyközség Önkormányzata.

A Szent István park árnyat adó fái szolgálnak díszletül az augusztus 20-i ünnepséghez, melyet idén együtt tart Taksonyban Pest Megye és Taksony Nagyközség Önkormányzata.

A program 15 órakor kezdődik Szabó Istvánnak, a Pest Megyei Közgyűlés elnökének ünnepi beszédével, majd színre kerül a Szent István, a magyarok királya című zenés história, melyet a Tabulatúra régizene-együttes és a Szekérszínház produkciójában láthatunk Póka Éva színművész és a Szkíta Örökség Taksonyi Íjászok közreműködésével.

Szt. István és Szt. Imre herceg élete és munkássága elevenedik meg Hartvik püspök, valamint egy XVIII. századi szerzetes tollából, és részletek hangzanak el első királyunk intelmeiből. A hatást fokozza Lőrincze Géza ( owl.hu) nagy méretű fotója, melyen a budapesti Szent István Bazilika monumentális Szt. István szobra látható.

A dramatizált színpadi játékot követően kenyérszenteléssel és a friss kenyér kínálásával, majd beszélgetéssel zárjuk az ünnepi programot, melyhez a Dózsa György utca lakói sütnek finom házi süteményeket, az önkormányzat pedig kávét kínál.

Taksonyba, a Szt. István parkba várjuk augusztus 20-án 15 órára szeretettel mind azokat, akik nemzeti ünnepünkön a fenti program részesei szeretnének lenni.

Taksony nagyközség a Közép-Duna-vidék tájegység elemeként (Közép-Magyarországi régió, Ráckevei Kistérség) közvetlenül a Ráckevei (Soroksári)-Duna partján található, a hasonló elnevezésű sziget mellett. A Taksony alatt – egészen Dunaharaszti határáig húzódó holtágnak és a Kis Dunának fontos szerepe van az ökológiában, a turizmusban, a vízitúrázásban és a vízi sportokban.

A 6300 fős település látogatói a XXI. Század lüktetése mellett megtalálhatják azt a nyugalmat és természeti szépséget, amitől Taksonyt a Kis-Duna gyöngyszemének nevezik.
Az Árpád unokájáról -Taksony fejedelemről - elnevezett nagyközség Budapesttől déli irányban található, mindössze néhány kilométerre a főváros határától.

Taksony a legrégebbi Pest megyei községek közé tartozik. A IX. század végén megjelenő magyar honfoglalók első szálláshelyeiket a Csepel-szigeten és Aquincum helyén emelték. Árpád fejedelem nemzetsége Pest megyében Csepel-szigeten, a solti részeken, a Pilis-Vértes és Bakony hegységnek nyúlványai közötti dunántúli földön veti meg lábát.

Taksony vezér - a feltételezések szerint - 955 körül lett fejedelem, és azt követően ütötte fel szálláshelyét a mai település helyén, ahol a rézkorban is élt már ember. A falu középkori említése elsőként krónikákban bukkan fel már 1046-ban.
Első okleveles feljegyzése 1270-ből ismert, amikor V. István a Nyulak szigeti Szent Mária domonkos monostor apácáinak ajándékozza az Árpád-koriak birtokát.

A középkori oklevelekben Terra Toxunnak említik 1281-ből, de írták nevét Taxun-nak, Taksun-nak és másképpen is.

1541–ben a törökök elfoglalják Budát és Pestet, a település első pusztulásához mégsem Buda eleste, hanem a XVI. század végén 1591-ben kitört tizenöt éves háború vezetett. A XVIII. század első felében egyfelől megindult a parasztság vándorlása az ország sűrűbben lakott északi és nyugati tájairól (rácok, szlovákok, örmények) az elhagyott területek felé, másfelől szintén ebben az időben III. Károly, Mária Terézia illetve II. József uralkodása alatt megkezdődött a svábok szervezett betelepítése elsősorban Baden-Württenbergből, akiket később más bajor és frank németajkúak is követtek.

www.pestmegye.hu

Pest Megye Lapja - júliusi szám »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. július 19. szerda, 13:37
Pest Megye Lapja - júliusi szám
Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a megyei fesztiválokkal és a horgászvizekkel. A lapban emellett olvashatunk a megszépülő Megyeházáról és a vizes világbajnokságról is. Az újság INNEN

Az 50.000 példányban megjelenő ingyenes újság kiemelt témaként foglalkozik a megyei fesztiválokkal és a horgászvizekkel. A lapban emellett olvashatunk a megszépülő Megyeházáról és a vizes világbajnokságról is.

Az újság INNEN tölthető le.

A lapot itt tudja megrendelni (min. 100 db esetén):
Cosmo Média Kft., Kövecsesné Takács Tünde lapigazgató, E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

www.pestmegye.hu

Éjszakai buszjárat a Dunakanyarba »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. július 12. szerda, 10:37
Éjszakai buszjárat a Dunakanyarba
Több éves egyeztetés után eredményre vezetett a Dunakanyar településeinek kitartó lobbizása az éjszakai buszjáratokért. 2017. június 16-a és 2017. szeptember 3-a között hétvégenként kísérleti jelleggel megindult az éjszakai járatok közlekedése.

Több éves egyeztetés után eredményre vezetett a Dunakanyar településeinek kitartó lobbizása az éjszakai buszjáratokért. 2017. június 16-a és 2017. szeptember 3-a között hétvégenként kísérleti jelleggel megindult az éjszakai járatok közlekedése.

A VOLÁNBUSZ Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatotat, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium engedélyezte a Dunakanyar településeinek kiszolgálására tervezett éjszakai autóbuszjáratok közlekedését.

A Szentendréről 0:15 órakor Budapestre, a Budapestről 0:55 órakor Visegrádra, valamint a Visegrádról 2:05 órakor Szentendrére közlekedő járatok – kísérleti jelleggel – 2017. június 16-a és 2017. szeptember 3-a között péntek, szombat és vasárnap hajnalban közlekednek majd.

“Szentendre örömmel üdvözli a minisztérium döntését, hiszen az éjszakai járatok indítását évek óta kéri a városvezetés. Az új járatokkal nem csak a szórakozási lehetőségeket kereső fiatalok hazautazása oldódik meg a hétvégeken, hanem Szentendre nyári kulturális programjai is elérhetővé válnak azok számára, akik nem szeretnének autózni ezeken az estéken. Vendégeink, látogatóink könnyebben hazautazhatnak akár Budapest, akár a Dunakanyar települései felé, ami szélesre nyitja a fesztiválvárosi rangra törő városunk kapuit minden érdeklődő számára” – mondta Verseghi-Nagy Miklós. Szentendre polgármestere a hírt kommentálva.

A járatok utasforgalmának függvényében azok közlekedése – a szükséges engedélyek beszerzésével – 2017. október 1-jéig meghosszabbítható.

A menetrend ITT érhető el.

www.szentendre.hu

Pest megyei kórházak újulnak meg »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. július 07. péntek, 11:49
Pest megyei kórházak újulnak meg
40 milliárdos fejlesztéssel indul az Egészséges Budapest Program.

40 milliárdos fejlesztéssel indul az Egészséges Budapest Program.

Már ebben az évben 40 milliárd forintot fordítanak a közép-magyarországi régió egészségügyi hálózatának rekonstrukciójára, ami a következő években a kormány további döntései nyomán 700 milliárdra is bővülhet - mondta Cserháti Pétert, az Egészséges Budapest Program miniszteri biztosa az MTI-nek.

A Toldy Ferenc Kórház épületét is bővítik Cegléden

A régióban – amit jelenleg még Pest megye és a főváros alkot – négymillió ember ellátásáról gondoskodik az egészségügyi hálózat, ennek 24 intézménye újul meg a következő években. A 10 évre tervezett program idei, 40 milliárdos részéről 21,2 milliárdot fordítanak eszközbeszerzésre, orvostechnikai fejlesztésekre. A 40 milliárd másik felét a beruházások megkezdéséhez szükséges tervezésekre, közbeszerzési, engedélyezési eljárásokra fordítják. Miután javarészt 300 milliós összeghatár feletti projektekről van szó, uniós közbeszerzéseket is ki kell majd írni - fűzte hozzá a szakember.

AZ EGÉSZSÉGES BUDAPEST PROGRAM 2017. ÉVI FEJLESZTÉSEI (PEST MEGYE)

KÓRHÁZ NEVE   ORVOSTECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS (2017. évi kötelezettségvállalás)   Forrásigény (Ft) Szakmai tartalom Forrásigény (Ft) Szakmai tartalom Flór Ferenc Kórház, Kistarcsa 1 248 000 000 Orvosi műszer ellátottság javítása. Informatikai fejlesztések. 718 000 000 Konyhafelújítás, a járóbeteg rendelőépület tervezése, a meglévő épületek komfortosítása. Toldy Ferenc Kórház, Cegléd 460 000 000 Központi sterilizáló gép beszerzése, egyén orvosi műszerek beszerzése, informatikai fejlesztések. 646 000 000 A jelenlegi épület bővítése, meglévő részleg felújítása, egy új tömb kialakítása, a hotelépület teljes rekonstrukciója. Pavilonok teljes körű felújítása, a konyha és a mosoda építészeti és technológiai felújítása, közműhálózati felújítások. Jávorszky Ödön Kórház, Vác 200 000 000 Orvosi műszer ellátottság javítása. Informatikai fejlesztések. 399 000 000 Új járóbeteg épület tervezése, új járóbeteg épület, illetve a meglévő épületek hőszigetelése, árnyékolása, légtechnikai rendszerek cseréje, átfogó fűtéskorszerűsítés. Tüdőgyógyintézet, Törökbálint 420 000 000 Orvosi műszer ellátottság javítása. Informatikai fejlesztések. 50 000 000 Járóbeteg épülethez kapcsolódó parkoló-belső úthálózat kiépítése. A Kastély épület és Élelmezési épület homlokzati és belső felújítása, komfortosítása, valamint klímarendszer kiépítése és cseréje, rehabilitációs park kialakítása.

Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház, Visegrád

 

 

200 000 000 Orvosi műszer ellátottság javítása. 141 000 000 Új diagnosztikai épületszárny megépítése, a régi épületrészben a konyha felújítása. Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet 200 000 000 Orvosi műszer ellátottság javítása, az ápolást és rehabilitációt szolgáló eszközpark megújítása. Informatikai fejlesztések. 50 000 000 A két telephely épületének megújítása, klimatizálása.

A kormány várhatóan júliusban ismét foglalkozik a kérdéssel, majd ősszel újabb kormányhatározatban véglegesítik a projekteket, melyekkel a kórházi és járóbeteg-ellátás régiós uniós források híján elmaradt fejlesztését pótolják. Az ellátó rendszer fejlesztése mellett humánerőforrás programot is terveznek, illetve az egészségügyi oktatás és kutatás területén is fejlesztések várhatók, például a Semmelweis Egyetem a betegellátás fejlesztésével együtt mintegy 90 milliárd forintos keretből szeretné ilyen tevékenységének infrastruktúráját megújítani - mondta a miniszteri biztos.

MTI

Ülésezett a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. július 03. hétfő, 13:24
2017. június 29-én tartotta második ülését a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform a Pest Megye Önkormányzata által a KEHOP-1.2.0.-15-2016-00011 azonosító számú, a „Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási

2017. június 29-én tartotta második ülését a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform a Pest Megye Önkormányzata által a KEHOP-1.2.0.-15-2016-00011 azonosító számú, a „Pest Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Pest Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása” projekt keretében.

Szabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke illetve a konzorciumi partner, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet képviselőjének köszöntőjét követően jó gyakorlatok bemutatása következett.

Elsőként Mészáros Péter kommunikációs előadó (Pilisi Parkerdő Zrt. Termelési és Természetvédelmi Főmérnökség) előadását hallgathatták meg a jelenlévők. Az előadás első része az erdők a klímaváltozás elleni védelmi szerepéről és a klímaváltozás hatásának következményeiről szólt. Az előadás második részében megismerhető volt a Pilisi Parkerdő Zrt. a szemléletváltozás érdekében gyermekek és a fiatalok körében végzett tevékenysége.

Mind a Budakeszi Vadaspark, mind a Mogyoróhegyen lévő Erdei Művelődés Háza szervezésében intenzív, aktív és interaktív programok keretében próbálják a fiatalok szemléletét formálni. Többek között az előadó röviden bemutatta az Erdei Iskola, és a Napközis Tábor tevékenységét, illetve a Kalandpark lehetőségeiről, az egyetemisták körében is sikeres csoportos bakancsos és kerékpáros túrákról is beszélt.

Az ÖTHÉT Egyesület elnökének, Makai Ferencnek az előadásában az Egyesület tevékenységét is megismerhették a jelenlévők. Érd, Törökbálin, Biatorbágy, Budaörs vonzáskörzetében, de a fővárosban és az alföldi településeken is folyamatosan tartanak programokat. A fenntartható fejlődés jelentőségének tudatosítása évek óta jól bevált módszerrel történik az óvodákban, iskolákban, települések különböző rendezvényein. Az egyesület szimbólumává Váló Pingvin alak: Pingvin Pityu segítségével közös játékokon, dalok előadásával, versenyek, akadálypályák leküzdése során ismerik meg a gyermekek a megfelelő információt elsősorban a hulladékgazdálkodás, de a fenntartható fejlődés, és a klímaváltozás vonatkozásában is.
Ezt követően Rideg Adrienn a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet szakértő munkatársa ismertette a Pest megyei klímastratégia aktuális helyzetelemzését, valamint az érdi konferencián kiosztott kérdőívek kiértékelt eredményét.

A három előadást követően intenzív kerekasztal beszélgetésben cseréltek véleményt a résztvevők. Specifikus információk, javaslatok, problémák kerültek szóba, amelyek kapcsán a következő Platform ülés témái is körvonalazódtak.

Zárásként dr. Popovics Gábor, Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Elnöki és Területfejlesztési Iroda vezetője megköszönte a jelenlévők aktív részvételét és reményét fejezte ki, hogy a következő ülés hasonlóan előremutató véleménycserével folytatódik, illetve, hogy a platformtagokra nemcsak a startégikészítésben számít Pest Megye Önkormányzata, hanem a Stratégia megvalósításában is. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy várhatóan a következő hónaptól a projekt keretében elindul az online tanácsadás, az elektronikus levelezés aktiválódik és megkezdődik a hírlevelek küldése.

Az első hírlevél ITT érhető el.

www.pestmegye.hu

Több városrész megújul a megyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2017. július 03. hétfő, 09:51
Több városrész megújul a megyében
A közgyűlés elbírálta a település rehabilitációs pályázatokat.

A közgyűlés elbírálta a település rehabilitációs pályázatokat.

A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében (VEKOP-6.2.2-15) c. pályázat keretén belül 1 897 millió forint támogatást kaptak a települések.

A támogatási felhívás értelmében a kedvezményezettek az alábbi önállóan támogatható tevékenységekre nyújthattak be támogatási kérelmet:

•             Önkormányzati (ide értve a 100%-os tulajdonú önkormányzati gazdasági társaságot is) vagy nonprofit szolgáltató kizárólagos tulajdonába kerülő, a fejlesztés eredményeként szociális bérlakásként funkcionáló lakások és ahhoz tartozó melléképületek

- vásárlása,

- építése,

- komfortosítása, felújítása,

- bútorzat beszerzése az alábbi funkciók biztosításához: alvás, tárolás, tanulás, étkezés, valamint műszaki cikkek esetében élelmiszerek főzésére, sütésére, hűtésére és ruhatisztításra alkalmas berendezések.

•             „Soft” típusú tevékenységek, így például beilleszkedést segítő programok, akciók, munkaerő piaci beilleszkedést segítő tevékenységek, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás kiterjesztése stb.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 100 millió Ft, maximum 800 millió Ft volt.

A monori Tabán-telep (fotó: www.pilisievgyul.blogspot.hu)

A felhívásra helyi önkormányzatok és költségvetési szerveik, nemzetiségi önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek, önkormányzati többségi tulajdonában lévő vállalkozások, valamint társasházak és lakásszövetkezetek nyújthattak be támogatási kérelmet.

A nyertes pályázatok:

A támogatási kérelem címe Támogatást
 igénylő
A projekt elszámolható összköltsége Megvalósítási
 helyszín
Szigetszentmiklós Lakihegy rehabilitációja SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   300 000 000 Ft Szigetszentmiklós A "Tabán" társadalmi és fizikai rehabilitációja - Monor MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   686 337 876 Ft Monor Szociális rehabilitáció a péceli Újtelepen PÉCEL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   436 886 868 Ft Pécel Szociális rehabilitáció a kerepesi Gyár utcában KEREPES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA   103 775 256 Ft Kerepes

Ráckeve pályázatának értékelése még folyamatban van.

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.020 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 4954900 | Ebben a hónapban: 100430 | Ma: 5985 | jelenleg: 2 | Statisztika