ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. október 15. hétfő, Teréz napja van. - Holnap Gál napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Mai mozi műsor

19:45 Huszárik Zoltán terem
Határeset

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Húzós éjszaka az El Royale-ban

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Sajtóközlemény

2018.09.19. 17:12 Rovat: Közélet
Sajtóközlemény

Összekötő út felújítása mellett, ceglédi lakosok pályázatainak támogatása, kerékpárút pályázat, adóbevételből fejlesztés, magántulajdonú építészeti értékek megóvása önkormányzati költségvetésből - a Fidesz támogatja

A ceglédi Fidesz frakció a 2018.09.20-i testületi ülésre előterjesztett anyagokat megtárgyalta és ezúton tájékoztatja a ceglédieket, hogy a Fidesz milyen döntéseket támogat majd csütörtökön.

Négy társasház közgyűlése is döntést hozott arról, hogy a szelektív hulladéksziget felszámolását kezdeményezik lakókörnyezetükben. Ezen társasházak egyéni módon, saját szerződés keretében szeretnék megoldani az újrahasznosítható hulladék gyűjtését. A lakossági kéréseket, amennyiben a jogszabály engedi és azok racionálisak, figyelembe kell venni, ezért a közös képviselők kérésére ezeket mi támogatni fogjuk, tisztelve a lakosok akaratát.

Nagy örömünkre szolgál, hogy számos pályázat érkezett a civil keretekre, amelyeket a bizottságok elbíráltak. Nagyon sok lakossági elképzelés érkezett, melyek közül 34 pályázat kaphatott most támogatást. A teljesség igénye nélkül magánkezdeményezésre például térfásítás, növénytelepítés, fesztiválszervezés kerülhet megvalósításra.

Fideszes javaslat alapján idén 5 millió Ft került elkülönítésre a Város építészeti értékeinek megóvására. Ebből a pénzből azon építmények megújítását lehet támogatni, amelyek magántulajdonban vannak, azonban építészeti vagy városképi szempontok alapján jelentős értéket képviselnek. Ez alkalommal két építmény felújítását tudta támogatni a szakmai munkacsoport. Egy történelmi sírhely és egy frekventált helyen található régi saroképület felújításához tud a város hozzájárulni a testületi ülésen. A Frakció álláspontja az volt, hogy előremutató minden olyan lehetőség ahol a lakosságot, civil szervezeteket közvetlenül tudjuk úgy támogatni, hogy az a város összképére, jellegére, műemlékek megőrzésére komoly hatással van.

Szintén egyhangúlag támogatja a frakció a városvezetés azon előterjesztését, hogy a Művelődési ház előtti járda felújításra kerüljön. Miután az épület tervezett renoválása, energetikai modernizálása elkészült, a városképet és mindenekelőtt a lakosok gyalogos közlekedését szem előtt tartva bízunk abban, hogy sikerül ezt a döntést pozitív határozattal meghozni. 

Több pályázat benyújtásáról is döntés fog születni. Az Önkormányzat pályázatának benyújtását, mellyel a Pesti úton a Csíkos széltől az Aldi üzletig kerülne meghosszabbítására a kerékpárút, illetve a Kátai úti vasúti átjárótól az Ipari parkig épülhet kerékpárút, a Fidesz frakció szavazataival fogja támogatni. A Török János Szakközépiskola kültéri kézilabda pályájának felújítására benyújtandó pályázatot szintén támogatja a Fidesz.

Végezetül egy olyan előterjesztésről szeretnénk hírt adni, amely kapcsán komoly köszönetet kell mondanunk a Fidesz nevében is Cegléd Város lakosságának és vállalkozásainak. Elkészült az Önkormányzat első félévi gazdálkodásáról szóló beszámoló. Amellett, hogy a város gazdálkodása stabil és a pénzügyek rendben vannak, a beszámolóból az is megállapítható, hogy az első félévi adóbevételek a tervezethez képest időarányosan teljesültek. Sőt, tényként lehet megállapítani, hogy az iparűzési adóból befolyt bevételek 2017. év első félévéhez képest 20%-kal nőttek, ami egyértelműen bizonyítja, hogy ezen adóalapok, azaz a vállalkozások bevételei is növekedtek. Örömteli tény és visszaigazolás ez arra, hogy a gazdaság növekszik. A Fidesz frakciónak a városvezetéssel összhangban mindez azt jelenti, hogy több fordítható Cegléd további fejlesztésére, ami szebbé, élhetővé teszi a város belső és külső részét egyaránt.

 

Fidesz Ceglédi Csoportja és Frakciója

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.115 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8460493 | Ebben a hónapban: 128513 | Ma: 9149 | jelenleg: 4 | Statisztika