ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 25. péntek, Orbán napja van. - Holnap Fülöp napja lesz. Az időjárás most: 17 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

16:00 Huszárik Zoltán terem
Vad Balaton

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A fa alatt

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Ghost Land - A rettegés háza

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Solo: Egy Star Wars történet

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Új korszak a növényvédelemben

2018.04.21. 06:23 Rovat: Közélet
Új korszak a növényvédelemben

Áttörést jelent és új korszakot nyit a növényvédelemben a permetező drónok megjelenése. Nem csak precízebben, de gyorsabban is lehet dolgozni a legújabb technikával, mint a hagyományos permetező módszerrel. Mindezek mellett pedig olcsóbb és környezetkímélőbb is. A drónok forgalmazásában kizárólagosságot élvező cég ma Abonyban mutatta be a gazdálkodóknak a más országokban már elterjedt és nagyon népszerű növényvédelmi újítást.

A villámgyors informatikai fejlődés teret hódít a mezőgazdaságban is. A gazdálkodás technológia legújabb vívmánya a permetező drónok megjelenése. Az eszközöket eszközöket ma délelőtt Abonyban termelőknek mutatta be az amerikai HSE cég kizárólagos magyarországi forgalmazója. A tulajdonos Bene Lajos 40 éve foglalkozik mezőgazdasággal, azt mondja: a permetező drónok új korszakot nyitnak a növényvédelemben.

 

Bene Lajos, tulajdonos, Agro-Way Kft.: - Sokan még most Magyarországon misztifikációnak gondolják, pedig nem az. Amerikában nem az, Ausztráliában nem az, hanem ezek főképpen olyan dolgok, amik ott már jelentős szerepet töltenek be a mezőgazdaságban. A kisembernek a kezébe adjuk ezeket a gépeket, mert ezek egyszerűek, ezek bonyolultak, csak bonyolultnak látszanak. Ezek ki vannak dolgozva, a NASA dolgozta ki, az adta át ennek a HSE cégnek a forgalmazásra, preciziós eszközökre.

 

A drónokkal való növényvédelem olcsóbb, mint a hagyományos permetezés-mondják a szakértők. Emellett nagy előnye, hogy a GPS koordináták segítségével ott és akkor lehet velük dolgozni, amikor a termelő szeretné.

 

Ladányi Sándor:  A-  drónoknál lényegesen koncentráltabb anyagokat használunk, mint a hagyományos szántóföldi növényvédelembe. Addig, amíg egy konvencionális permetezésnél 200-300 liter vizet használunk egy szántóföldi növényvédelemhez, itt adott esetben ez csak 1-2 vagy 3 liter tehát jóval koncentráltabb az anyag. Ezek a drónok képesek, a kisebbek 10-et, a nagyobbak 15-20 és jönnek azok, amelyek 30 vagy 50 litert visznek el.

 

Egy nap alatt akár 50-100 hektárnyi terület permetezését is el lehet végezni a drónnal. A forradalmian új eszközzel pontosan kiszámítható, feltérképezhető, hogy melyek azok a területek, ahol szükség van például koncentráltabb beavatkozásra.

 

 Dr. Hegedűs Lajos, tulajdonos, Agrárkontakt:  - Ez a drónprojekt teljes egészében integrálja a preciziós gazdálkodást. A digitalizáció világában élünk, ezt kell megközelítenünk, ezt kell vinnünk és ezt kell majd átadnunk az utódainknak is.

 

A fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjából is új fejezetet nyit a földi irányítású légi permetezés-hangzott el a gazdáknak tartott tájékoztatón. Az eseményen Abony polgármestere is elismerően szólt a csúcstechnológiával működő növényvédelmi technológiáról. Romhányiné Dr. Balogh Edit azt mondta: Abonyban mintegy 12 ezer hektáron gazdálkodnak a termelők. Nekik és nagyon sok mezőgazdásznak lesz segítség a növényvédelem terén a permetező drónok használata. Április 21-én szakmai kiállítás keretében bárki megnézheti az eszközöket Abonyban, a szakemberek minden kérdésre válaszolnak.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.116 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7142301 | Ebben a hónapban: 242327 | Ma: 2352 | jelenleg: 1 | Statisztika