ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. május 22. kedd, Júlia, Rita napja van. - Holnap Dezső napja lesz. Az időjárás most: 24 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

19:45 Patkós Irma terem
Deadpool 2.

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Újabb pályázatok, újabb fejlesztések

2018.04.19. 13:39 Rovat: Közélet
Újabb pályázatok, újabb fejlesztések

Útfejlesztési pályázat benyújtásáról, sportcélú fejlesztések támogatásáról, döntött a képviselő-testület április ülésén, amelyen többek között arról is beszámolót kaptak a döntéshozók, hogy továbbra is stabil a helyhatóság pénzügyi helyzete.

További képek ITT »

Beszámolók tárgyalásával indult a testület ülése. A Ceglédi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, majd a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője adott számot a 2017-ben elvégzett munkáról, az elért eredményekről. A testület mindkét beszámolót el is fogadta. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig a tanyagondnoki szolgálat 2017-es feladatvállalásáról nyújtott be tájékoztató anyagot. A testület az ő beszámolójukat is jóváhagyta és minden szervezetnek további eredményes munkát kívánt.

A Lövész Utcai Óvoda a Pesti Úti Óvoda és a Széchenyi Úti Óvoda vezetői a vonatkozó rendelet alapján elkészítették a 2018. szeptember 1. - 2019. augusztus 31. időszakra szóló intézményi 2018/2019-es beiskolázási tervet. A 2018/2019-es beiskolázási terveket a nevelőtestület megismerte és támogatja. A tervet azonban a fenntartónak is jóvá kell hagynia a beiskolázási időszakot megelőzően. Ezt a testület meg is tette.

 

Cegléd Város Önkormányzata 2018. I. negyedévi pénzügyi helyzetéről is tájékoztatást hallhattak a képviselők. Az előterjesztésből az is kiderült, hogy az önkormányzat a megkötött szerződésekben megállapodásokban rögzített fizetési határidőket megtartja, a pénzügyi kifizetéseket a megállapodásokban foglalt ütemezésben teljesíti. Az önkormányzatunk záró bankszámla egyenlege 2018. március 29-én 149.423.675 Ft.

 

Újabb támogatási kérelmet nyújtott be a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület.  A visszatérítendő támogatási kérelem benyújtását a 2017/2018. bajnoki évadhoz kapcsolódó szponzori támogatások elmaradása indokolja.  Jelen helyzet likviditási problémát jelent az egyesület számára, mely veszélyezteti az aktuális évad lezárását és a következő évadra történő nevezés pénzügyi feltételeit. A testületi ülésen elhangzott, az egyesület a korábbi támogatásokat visszafizette, kötelezettsége jelenleg az önkormányzat felé nincs. A testület végül 10 millió forintos visszatérítendő támogatást hagyott jóvá. Ennek visszafizetési határideje: 2018. augusztus 31.

Az Összekötő út burkolatának felújításár szeretne támogatást elnyerni a város. A pályázat lehetőséget teremt belterületi utak felújítására. A maximálisan igényelhető támogatási összeg 30.000.000 forint, amelyhez 25 százalék önerőnek kell társulnia. A kötelező önerő biztosításának esetén a projekt maximális értéke bruttó 45.000.000,- HUF. Az önerő 15 millió forint.

 

Cegléd Város Önkormányzata és a Ceglédi Városfejlesztési Kft. - a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati felhívására - "Belterületi utak fejlesztése Cegléden" címmel is pályázatot ad be. Az érintett utcák: Nagykátai út Pesti út és a Széchenyi út közötti szakasza, a Damjanich utca Pesti út és az Árpád utca közötti szakasza, a Mező utca Malomtó szél és a Könyök utca közötti szakasza, a Kőrösi út Síp utca és a Déli út közötti szakasza valamint a Szolnoki út Bercsényi út Szív utca és a Szabadság tér csomópont.

 

Három évvel meghosszabbította a testület a Ceglédi Termálfürdő Kft. vezetőjének megbízását. Szűcs Ádám - a testület döntése alapján - 2021. április 30-ig láthatja el a vezetői feladatot.

 

Újabb beruházást szeretne végrehajtani a CVSE a Malomtó széli sporttelepen. A TAO támogatással megvalósuló beruházás keretében egyrészt a termálkút és a megépült lelátó üzemeltetési költségeinek csökkentése érdekében 2 db 50 kwp-os napelemes rendszert kívánnak telepíteni, másrészt egy 250 fős vendéglelátót építenének a hozzá tartozó közművekkel. A vendégszektor nagyságát az indokolja, hogy a létesítmény alatti terület a géppark tárolására, állammegóvására is lehetőséget adna.

 

A városi strandfürdő területén nem régen átadott klubszálló bővítéséhez is hozzájárulást kért a CVSE.  Mindkét esetben a beruházáshoz szükséges a tulajdonos hozzájárulása, amit a testület meg is adott. Több más mellett azzal a kitétellel, hogy az önkormányzat a beruházáshoz anyagi támogatást semmilyen jogcímen nem vállal.

 

Újabb TAO pályázatot nyújt be a Ceglédi Kék Cápák Sport Egyesület és a Ceglédi Kosárlabda Egyesület a Gál József Sportcsarnok felújítására. Az eddig sikeresen odaítélt források az épület megújításának fedezetét biztosítják. A tervek szerint egy újabb sikeres pályázat biztosíthat forrást a belső berendezésekhez, fény- és hangtechnikai berendezésekhez, beépített sporteszközökhöz, napelem rendszerhez és a geotermikus fűtési rendszer kialakításához szükséges gépészethez. A szükséges önerő biztosításáról és a támogatásról is döntött a testület.

 

900 ezer forinttal támogatja a város a közelgő 23. Nemzetközi Dobos- és Ütős Gála megvalósítását. Profi gördeszkás világversenyen való részvételéhez is hozzájárul a város. Tűri Zoltán Kanadában vesz részt - egyedüli magyarként - egy rangos versenyen. Ehhez kért és kapott támogatást a várostól.

 

Csuri Károly és Nagy Tamás képviselői kérdésére válaszolva a polgármester elmondta, hogy az OLAF írásban közölte, nem járul hozzá az érintett dokumentumok nyilvánosságra hozatalához. Az erről szóló levelet zárt ülésen teljes egészében felolvasta a képviselő-testület tagjainak Takáts László.

 

Nagy Tamás egy belvárosi társasház lakóközösségének kérését is tolmácsolta, akik a szabálytalanul parkoló autók miatt nem tudnak beállni az udvarukba. A körzet képviselője, Hegedűs Ágota elmondta, a jelzés hozzá is eljutott, a bejáróban a parkolást tiltó felfestés rövidesen elkészül.

 

A képviselő-testület döntéseiről részletesen a cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.047 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7117708 | Ebben a hónapban: 217734 | Ma: 8032 | jelenleg: 2 | Statisztika