ENGLISH DEUTSCH
Ma 2019. január 22. kedd, Vince napja van. - Holnap Zelma napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mai mozi műsor

15:30 Patkós Irma terem
Ralph lezúzza a netet

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Tranzit

Jegyfoglalás »

 
17:45 Patkós Irma terem
Kurszk

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Styx

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Tű, cérna, szerelem

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Üveg

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ceglédieket is díjaztak Pest Megye Napján

2017.12.08. 18:32 Rovat: Közélet
Ceglédieket is díjaztak Pest Megye Napján

Cegléd városa és ceglédi sportoló is díjat vehetett át a ma megtartott megyenapi ünnepségen. A város a Kulturált Települési Környezet Díjat, Lőrincz Viktor pedig a Testnevelési és Sport Díjat vehette át. A rangos eseményen minden évben a legkiemelkedőbb szakembereket köszöntik a kultúra, a sport és a gazdasági élet területéről.

A mai Pest megye jogelődje Pest-Pilis-Solt vármegye 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése az évfordulót megyenappá nyilvánította. Ilyenkor adják át a legrangosabb megyei kitüntetéseket.  Az ide ünnepséget T. Mészáros András, Érd polgármestere nyitotta meg. Elmondta, hogy a megyenapi díjazottak hozzájárulnak Pest megye identitásának erősítéséhez. Munkájuk, teljesítményük példamutató mindenki számára.  és ettől különleges ez a nap, ahol a 187 település kiválóságai találkoznak.  A Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó István pedig úgy fogalmazott: Megtisztelő és felemelő, hogy együtt a közösség;  hogy itt vannak azok a Pest megyei emberek, akik hivatásukban, vagy a közösségért vállalt feladataikban példát mutattak mindannyiunk számára.

 

Szabó István, elnök, Pest Megye Közgyűlése: - Pest megye történelme Pest megye története ezer évnél is hosszabb. 30 nemzedék írta ezt a történetet, és mi méltán lehetünk büszkék rá.  Nem csak azért, mert itt volt a szent királyok székhelye és az Árpádok nemzettségének ősi birtoka, hanem azért is, mert Pest megye közössége szabadon vállalta a felelősséget. Olyan kiváltságokkal bírt, amivel más megyék nem; és mégis, ennek ellenére - vagy tán éppen ezért - erős pillére volt a Szent Korona országainak.

 

Területe és elnevezése számos alkalommal megváltozott, de szerepe és jelentősége soha. Ezer és ezer ember építette azt az országot, s benne a megyét - hangsúlyozta Szabó István.

 

Szabó István, elnök, Pest Megye Közgyűlése: - Ünnepeljük együtt a mai napon az újrakezdést és az építők örökségét. Ünnepeljük mindazt, ami lehetőséget adott nekünk arra, hogy olyan tervet álmodjunk, amire szüleink még gondolni sem mertek.  Ünnepeljünk - és közben mondjuk el mindenkinek, hogy az örökség sziklaszilárd alap, amire építhetünk. De építeni nekünk kell. Nekünk, itt élő embereknek. Újra és újra - minden egyes nap - mert a szabadságnak ára van, és ez az ár a cselekvés felelőssége.

 

Az ünnepi beszéd után adták át az elismeréseket. Pest Megye Közgyűlése Testnevelési és Sport Díjat adományozott Lőrincz Viktor részére, sportolóként és a sportolók közösségének aktív, elhivatott tagjaként elért sikereiért. A Kulturált Települési Környezet Díjat pedig Cegléd Város Önkormányzata érdemelte ki - sok más mellett -  a városközpont megújításáért és a Fürdő környezetének fejlesztéséért. Az Év Gazdálkodója Díjat Sebők Mihály törteli juhtenyésztő vehette át. A közgyűlés a Pest Megyéért Emlékérmet pedig dr. Losó Józsefnek adta át, a Pest megyei ipar, az innováció és az emberek egészsége érdekében tett erőfeszítései elismeréseként. De az ünnepségen adták át a közgyűlés legnagyobb elismerését is. Pest Megye díszpolgára lett Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó. De műsor is érkezett Ceglédről. Szebeni Szilvia énekét is hallhatták az ünneplők és díjazottak.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.119 másodperc alatt készült el. | Copyright 2019 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 9270934 | Ebben a hónapban: 151733 | Ma: 440 | jelenleg: 2 | Statisztika