ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. július 17. kedd, Endre, Elek napja van. - Holnap Frigyes napja lesz. Az időjárás most: 15 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Sodródás

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Hotel Transylvania 3. - Szörnyen rémes vakáció

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Három tánc

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Haverok harca

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Vissza a gyökerekhez

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Sicario 2. - A zsoldos

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ceglédieket is díjaztak Pest Megye Napján

2017.12.08. 18:32 Rovat: Közélet
Ceglédieket is díjaztak Pest Megye Napján

Cegléd városa és ceglédi sportoló is díjat vehetett át a ma megtartott megyenapi ünnepségen. A város a Kulturált Települési Környezet Díjat, Lőrincz Viktor pedig a Testnevelési és Sport Díjat vehette át. A rangos eseményen minden évben a legkiemelkedőbb szakembereket köszöntik a kultúra, a sport és a gazdasági élet területéről.

A mai Pest megye jogelődje Pest-Pilis-Solt vármegye 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése az évfordulót megyenappá nyilvánította. Ilyenkor adják át a legrangosabb megyei kitüntetéseket.  Az ide ünnepséget T. Mészáros András, Érd polgármestere nyitotta meg. Elmondta, hogy a megyenapi díjazottak hozzájárulnak Pest megye identitásának erősítéséhez. Munkájuk, teljesítményük példamutató mindenki számára.  és ettől különleges ez a nap, ahol a 187 település kiválóságai találkoznak.  A Pest Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó István pedig úgy fogalmazott: Megtisztelő és felemelő, hogy együtt a közösség;  hogy itt vannak azok a Pest megyei emberek, akik hivatásukban, vagy a közösségért vállalt feladataikban példát mutattak mindannyiunk számára.

 

Szabó István, elnök, Pest Megye Közgyűlése: - Pest megye történelme Pest megye története ezer évnél is hosszabb. 30 nemzedék írta ezt a történetet, és mi méltán lehetünk büszkék rá.  Nem csak azért, mert itt volt a szent királyok székhelye és az Árpádok nemzettségének ősi birtoka, hanem azért is, mert Pest megye közössége szabadon vállalta a felelősséget. Olyan kiváltságokkal bírt, amivel más megyék nem; és mégis, ennek ellenére - vagy tán éppen ezért - erős pillére volt a Szent Korona országainak.

 

Területe és elnevezése számos alkalommal megváltozott, de szerepe és jelentősége soha. Ezer és ezer ember építette azt az országot, s benne a megyét - hangsúlyozta Szabó István.

 

Szabó István, elnök, Pest Megye Közgyűlése: - Ünnepeljük együtt a mai napon az újrakezdést és az építők örökségét. Ünnepeljük mindazt, ami lehetőséget adott nekünk arra, hogy olyan tervet álmodjunk, amire szüleink még gondolni sem mertek.  Ünnepeljünk - és közben mondjuk el mindenkinek, hogy az örökség sziklaszilárd alap, amire építhetünk. De építeni nekünk kell. Nekünk, itt élő embereknek. Újra és újra - minden egyes nap - mert a szabadságnak ára van, és ez az ár a cselekvés felelőssége.

 

Az ünnepi beszéd után adták át az elismeréseket. Pest Megye Közgyűlése Testnevelési és Sport Díjat adományozott Lőrincz Viktor részére, sportolóként és a sportolók közösségének aktív, elhivatott tagjaként elért sikereiért. A Kulturált Települési Környezet Díjat pedig Cegléd Város Önkormányzata érdemelte ki - sok más mellett -  a városközpont megújításáért és a Fürdő környezetének fejlesztéséért. Az Év Gazdálkodója Díjat Sebők Mihály törteli juhtenyésztő vehette át. A közgyűlés a Pest Megyéért Emlékérmet pedig dr. Losó Józsefnek adta át, a Pest megyei ipar, az innováció és az emberek egészsége érdekében tett erőfeszítései elismeréseként. De az ünnepségen adták át a közgyűlés legnagyobb elismerését is. Pest Megye díszpolgára lett Cseh László olimpiai ezüstérmes úszó. De műsor is érkezett Ceglédről. Szebeni Szilvia énekét is hallhatták az ünneplők és díjazottak.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.046 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7594960 | Ebben a hónapban: 121278 | Ma: 1532 | jelenleg: 2 | Statisztika