ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. december 15. péntek, Valér napja van. - Holnap Etelka napja lesz. Az időjárás most: 4 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

14:15 Patkós Irma terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Legeslegjobb cimborák - Állati a buli

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik

Jegyfoglalás »

 
18:00 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Raffaello

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Eszeveszett esküvő

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Adomány a Toldy Ferenc Kórháznak

2017.11.21. 15:41 Rovat: Közélet
Fotó: Kisfaludi István

Orvosi műszereket és televíziót adományozott a Toldy Ferenc kórháznak a Mosolyért Közhasznú Egyesület. A vállalkozók, intézmények által támogatott szervezet ezúttal a gyermekosztály és a fül-orr-gégészet részére vitt ajándékot. Az egyesület minden évben gyűjtést szervez a ceglédi kórháznak, hogy segítsék a beteg kisgyerekek gyógyulását illetve szebbé tegyék azokat a napokat, amit a kicsik kénytelenek a kórházba tölteni.

További képek ITT »

A Mosolyért Közhasznú Egyesület évek óta adománnyal segíti a Toldy Ferenc Kórházat. Korábban légzésfigyelőt, infúziós pumpát, melegítőpárnákat, olajradiátort és inkubátort is ajándékoztak a csecsemő-és gyermekosztály részére. Az egyesület elnöke most sem érkezett üres kézzel.

 

Nagy István, elnök, Mosolyért Közhasznú Egyesület:  - Most két darab pulzoximéter kerül átadásra. Különlegességük, hogy nem csak hogy hordozhatóak, hanem újszülötteken, csecsemőkön is tudnak vele vizsgálatokat végezni. Valamint az egyik még EKG-t is képes mérni.

 

A két orvosi műszert a csecsemő és gyermekosztály vezetője vette át. Dr. Surányi Lajos köszönettel fogadta az egyesült újabb adományát, mint mondta: a két pulzoximéter nagy segítség lesz a kis betegek gyógyításában.

 

Dr. Surányi Lajos, oszt.vezető, Csecsemő-és Gyermekosztály: - Ez tulajdonképpen a súlyosabb, kritikusabb állapotú gyerekek folyamatos monitorizálására, megfigyelésére szolgáló műszer. Az életfontosságú funkciók működését detektálja, monitorizálja folyamatosan. Vannak ilyen műszereink de ez egy nagy forgalmú osztály és ezekből a nagy értékű műszerekből sosem elég.

 

A két orvosi műszer mellett az egyesület egy televíziót is ajándékozott a fül-orr-gégészeti osztály részére, ahol egy négyágyas gyermekrészleg is működik.

 

Dr. Kerepesi Lénárd, oszt.vezető, Fül-Orr-Gégészeti Osztály: - Ennek a komfort fokozása céljából szerettünk volna ott egy tévét elhelyezni. Vannak játékok, próbáljuk úgy berendezni a kórtermet, hogy a kisbetegeink jól érezzék magukat az alatt a pár nap alatt, amíg itt gyógyulnak nálunk.

 

Az egyesület újabb adománnyal is szeretne kedveskedni a jövőben a ceglédi kórháznak. Az elnök két műszert is bemutatott,amik közül választhatnak majd, az egyik egy nyitott inkubátor, a másik pedig a kékfény lámpa egy tovább fejlesztett változata.

 

Nagy István, elnök, Mosolyért Közhasznú Egyesület:  - Jelen pillanatban ezt a két darabot mutattuk meg, az osztályvezető  főorvos dönti el azt, hogy szükségét érzi-e valamelyiknek a beszerzésére. Amennyiben igen, akkor az egyesület elkezdi a gyűjtést.

 

Ha pedig más orvosi eszközre lenne szüksége a ceglédi kórháznak, azt is igyekeznek teljesíteni-mondta Nagy István. Az elnök köszönetet mondott a helyi és környékbeli vállalkozóknak, akik adományaikkal segítik az egyesületet valamint a Református Általános Iskolának is,amiért támogatták az idei jótékony akciót.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.080 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5798516 | Ebben a hónapban: 99081 | Ma: 652 | jelenleg: 5 | Statisztika