ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 27. szombat, Zita napja van. - Holnap Valéria napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Adomány a Toldy Ferenc Kórháznak

2017.11.21. 15:41 Rovat: Közélet
Fotó: Kisfaludi István

Orvosi műszereket és televíziót adományozott a Toldy Ferenc kórháznak a Mosolyért Közhasznú Egyesület. A vállalkozók, intézmények által támogatott szervezet ezúttal a gyermekosztály és a fül-orr-gégészet részére vitt ajándékot. Az egyesület minden évben gyűjtést szervez a ceglédi kórháznak, hogy segítsék a beteg kisgyerekek gyógyulását illetve szebbé tegyék azokat a napokat, amit a kicsik kénytelenek a kórházba tölteni.

További képek ITT »

A Mosolyért Közhasznú Egyesület évek óta adománnyal segíti a Toldy Ferenc Kórházat. Korábban légzésfigyelőt, infúziós pumpát, melegítőpárnákat, olajradiátort és inkubátort is ajándékoztak a csecsemő-és gyermekosztály részére. Az egyesület elnöke most sem érkezett üres kézzel.

 

Nagy István, elnök, Mosolyért Közhasznú Egyesület:  - Most két darab pulzoximéter kerül átadásra. Különlegességük, hogy nem csak hogy hordozhatóak, hanem újszülötteken, csecsemőkön is tudnak vele vizsgálatokat végezni. Valamint az egyik még EKG-t is képes mérni.

 

A két orvosi műszert a csecsemő és gyermekosztály vezetője vette át. Dr. Surányi Lajos köszönettel fogadta az egyesült újabb adományát, mint mondta: a két pulzoximéter nagy segítség lesz a kis betegek gyógyításában.

 

Dr. Surányi Lajos, oszt.vezető, Csecsemő-és Gyermekosztály: - Ez tulajdonképpen a súlyosabb, kritikusabb állapotú gyerekek folyamatos monitorizálására, megfigyelésére szolgáló műszer. Az életfontosságú funkciók működését detektálja, monitorizálja folyamatosan. Vannak ilyen műszereink de ez egy nagy forgalmú osztály és ezekből a nagy értékű műszerekből sosem elég.

 

A két orvosi műszer mellett az egyesület egy televíziót is ajándékozott a fül-orr-gégészeti osztály részére, ahol egy négyágyas gyermekrészleg is működik.

 

Dr. Kerepesi Lénárd, oszt.vezető, Fül-Orr-Gégészeti Osztály: - Ennek a komfort fokozása céljából szerettünk volna ott egy tévét elhelyezni. Vannak játékok, próbáljuk úgy berendezni a kórtermet, hogy a kisbetegeink jól érezzék magukat az alatt a pár nap alatt, amíg itt gyógyulnak nálunk.

 

Az egyesület újabb adománnyal is szeretne kedveskedni a jövőben a ceglédi kórháznak. Az elnök két műszert is bemutatott,amik közül választhatnak majd, az egyik egy nyitott inkubátor, a másik pedig a kékfény lámpa egy tovább fejlesztett változata.

 

Nagy István, elnök, Mosolyért Közhasznú Egyesület:  - Jelen pillanatban ezt a két darabot mutattuk meg, az osztályvezető  főorvos dönti el azt, hogy szükségét érzi-e valamelyiknek a beszerzésére. Amennyiben igen, akkor az egyesület elkezdi a gyűjtést.

 

Ha pedig más orvosi eszközre lenne szüksége a ceglédi kórháznak, azt is igyekeznek teljesíteni-mondta Nagy István. Az elnök köszönetet mondott a helyi és környékbeli vállalkozóknak, akik adományaikkal segítik az egyesületet valamint a Református Általános Iskolának is,amiért támogatták az idei jótékony akciót.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.267 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29062490 | Ebben a hónapban: 405689 | Ma: 873 | jelenleg: 2 | Statisztika