ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 20. hétfő, Jolán napja van. - Holnap Olivér napja lesz. Az időjárás most: 6 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

12 milliárd forintos fejlesztés indul

2017.11.07. 15:21 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Megújul a kórház főépülete, a pszichiátriai részleg, a nővér és orvos szálló és önálló egység lesz a kibővített sürgősségi osztály Cegléden. A Toldy Ferenc kórház az elkövetkező években mintegy 12 milliárd forint fejlesztési forrást kap-jelentette be ma délelőtt a térség országgyűlési képviselője, Föld László. Az összegből orvodiagnosztikai eszközöket szerezhet be az intézmény,új belgyógyászati tömb épül és új három emeletes épület is. A tervek szerint itt kap majd helyet a járóbeteg ellátás.

További képek ITT »

Óriási fejlesztési lehetőséget kap a 160 ezer ember ellátásáért felelős ceglédi Toldy Ferenc Kórház- jelentette be ma délelőtt a térség országgyűlési képviselője, Földi László.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Körülbelül 12 milliárd forint az az összeg, ami a következő években a ceglédi Toldy Ferenc Kórház fejlesztésére fog fordítódni.

 

A ceglédi kórházat érintő 12 milliárd forint része annak az összesen 700 milliárdos hazai fejlesztési forrásnak, amelyet a kormány az egészségügyre fordít az elkövetkező években. A 12 milliárd forint számos felújítást foglal magába Cegléden. Az egyik legfontosabb a kórház főépületének megújulása-mondta Földi László.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Ma már a főépületnek a betegszobái nagyon elavultak, hat-nyolc ágyas kórtermekkel. Egy-egy folyosón van ahol csak egy WC-vel vagy egy fürdőszobával. Ez a 21.században elfogadhatatlan. A fejlesztések révén 3-4 ágyas kórtermek jönnek létre és megfelelő vizesblokkot is kapnak ezek a kórtermek.

 

Felújítják és bővítik a sürgősségi betegellátó osztályt, megújul a régi baleseti sebészet épülete, a pszichiátriai tömb, a nővér és orvos szálló, a mosoda, az élelmezés és a kazánház is-tette hozzá Földi László. A felújítások, bővítések mellett teljesen új épületeket is tartalmaz a 12 milliárdos fejlesztés.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Egy új belgyógyászati tömb megtervezése, járóbeteg szakellátáshoz kapcsolatos háromszintes, összesen mintegy 3 ezer négyzetméteres épület megtervezése ugyanis az a cél, hogy minden szakellátás itt, a kórház területén belül legyen.

 

A járóbeteg ellátás, a tüdőgondozó tehát a tervek szerint kikerül a kórházba, a vérvétel viszont marad az SZTK épületében-tette hozzá a képviselő. Az elmúlt években a központi régió vagyis a főváros és Pest megye nem részesült a mintegy 500 milliárdos egészségügyi uniós fejlesztésből, ezt a hiányt pótolja az Egészséges Budapest nevet viselő program-mondta a Ceglédet is érintő fejlesztésekkel kapcsolatban az szaktárca államtitkára

 

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár, EMMI: - Eddig is a magyar kormány rengeteget költött egészségügyi fejlesztésekre, azonban most egy lépésváltás következik be a központi régió számára, az a dimenzió ami korábban csak a központi régiónk kívül élők számára volt lehetőség.

 

A ceglédi kórház az elmúlt években számos beruházást valósított meg, energetikai beruházásokra, orvosműszerek beszerzésére is nyertek pénzt, 2015 óta 10 pályázatukból 8 sikeresen zárult-emlékeztetett a sajtótájékoztatón a főigazgató

 

Dr. Pusztai Dezső, főigazgató, Toldy Ferenc Kórház: Elkezdtük a csőposta hálózatunk kialakítását, a konyhára, a mosodára 60-70 milliót tudtunk költeni és 150 millióból ki tudtuk fizetni a már akkor beszerzett CT berendezésünket. Elmondható, hogy ez az elmúlt két év több forrást biztosított kórházunknak, mint az előtte lévő 20.

 

Már megszületett a kormánydöntés a 460 millió forint fejlesztési támogatásról, amelyből diagnosztikai műszereket, korszerű betegágyakat vásárolhat a ceglédi kórház és döntés van arról a 646 millió forintról is ,amelyből az elkövetkező évek fejlesztési tervei készülnek.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.085 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5628640 | Ebben a hónapban: 138607 | Ma: 3629 | jelenleg: 4 | Statisztika