ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 27. szombat, Zita napja van. - Holnap Valéria napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

12 milliárd forintos fejlesztés indul

2017.11.07. 15:21 Rovat: Közélet
Fotó: Szokolai Attila

Megújul a kórház főépülete, a pszichiátriai részleg, a nővér és orvos szálló és önálló egység lesz a kibővített sürgősségi osztály Cegléden. A Toldy Ferenc kórház az elkövetkező években mintegy 12 milliárd forint fejlesztési forrást kap-jelentette be ma délelőtt a térség országgyűlési képviselője, Föld László. Az összegből orvodiagnosztikai eszközöket szerezhet be az intézmény,új belgyógyászati tömb épül és új három emeletes épület is. A tervek szerint itt kap majd helyet a járóbeteg ellátás.

További képek ITT »

Óriási fejlesztési lehetőséget kap a 160 ezer ember ellátásáért felelős ceglédi Toldy Ferenc Kórház- jelentette be ma délelőtt a térség országgyűlési képviselője, Földi László.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Körülbelül 12 milliárd forint az az összeg, ami a következő években a ceglédi Toldy Ferenc Kórház fejlesztésére fog fordítódni.

 

A ceglédi kórházat érintő 12 milliárd forint része annak az összesen 700 milliárdos hazai fejlesztési forrásnak, amelyet a kormány az egészségügyre fordít az elkövetkező években. A 12 milliárd forint számos felújítást foglal magába Cegléden. Az egyik legfontosabb a kórház főépületének megújulása-mondta Földi László.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Ma már a főépületnek a betegszobái nagyon elavultak, hat-nyolc ágyas kórtermekkel. Egy-egy folyosón van ahol csak egy WC-vel vagy egy fürdőszobával. Ez a 21.században elfogadhatatlan. A fejlesztések révén 3-4 ágyas kórtermek jönnek létre és megfelelő vizesblokkot is kapnak ezek a kórtermek.

 

Felújítják és bővítik a sürgősségi betegellátó osztályt, megújul a régi baleseti sebészet épülete, a pszichiátriai tömb, a nővér és orvos szálló, a mosoda, az élelmezés és a kazánház is-tette hozzá Földi László. A felújítások, bővítések mellett teljesen új épületeket is tartalmaz a 12 milliárdos fejlesztés.

 

Földi László, országgyűlési képviselő: - Egy új belgyógyászati tömb megtervezése, járóbeteg szakellátáshoz kapcsolatos háromszintes, összesen mintegy 3 ezer négyzetméteres épület megtervezése ugyanis az a cél, hogy minden szakellátás itt, a kórház területén belül legyen.

 

A járóbeteg ellátás, a tüdőgondozó tehát a tervek szerint kikerül a kórházba, a vérvétel viszont marad az SZTK épületében-tette hozzá a képviselő. Az elmúlt években a központi régió vagyis a főváros és Pest megye nem részesült a mintegy 500 milliárdos egészségügyi uniós fejlesztésből, ezt a hiányt pótolja az Egészséges Budapest nevet viselő program-mondta a Ceglédet is érintő fejlesztésekkel kapcsolatban az szaktárca államtitkára

 

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, egészségügyért felelős államtitkár, EMMI: - Eddig is a magyar kormány rengeteget költött egészségügyi fejlesztésekre, azonban most egy lépésváltás következik be a központi régió számára, az a dimenzió ami korábban csak a központi régiónk kívül élők számára volt lehetőség.

 

A ceglédi kórház az elmúlt években számos beruházást valósított meg, energetikai beruházásokra, orvosműszerek beszerzésére is nyertek pénzt, 2015 óta 10 pályázatukból 8 sikeresen zárult-emlékeztetett a sajtótájékoztatón a főigazgató

 

Dr. Pusztai Dezső, főigazgató, Toldy Ferenc Kórház: Elkezdtük a csőposta hálózatunk kialakítását, a konyhára, a mosodára 60-70 milliót tudtunk költeni és 150 millióból ki tudtuk fizetni a már akkor beszerzett CT berendezésünket. Elmondható, hogy ez az elmúlt két év több forrást biztosított kórházunknak, mint az előtte lévő 20.

 

Már megszületett a kormánydöntés a 460 millió forint fejlesztési támogatásról, amelyből diagnosztikai műszereket, korszerű betegágyakat vásárolhat a ceglédi kórház és döntés van arról a 646 millió forintról is ,amelyből az elkövetkező évek fejlesztési tervei készülnek.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.332 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29064735 | Ebben a hónapban: 407934 | Ma: 3118 | jelenleg: 4 | Statisztika