ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 22. szerda, Cecília napja van. - Holnap Kelemen napja lesz. Az időjárás most: 3 °Cpárapára

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Kidőlt fák, megbontott tetők

2017.10.30. 17:23 Rovat: Közélet
Kisfaludi István felvételei

Tetőket bontott meg, fákat döntött ki és vezetékeket szakított le a tegnapi vihar Cegléden is. Közintézményekben, köztereken és magánházakban is keletkezett kár. Folyamatosan hívták a tűzoltókat, és a DÉMÁSZ-t, jónéhány utcában még ma délelőtt sem volt áram. A város fóliával segítette a bajban lévő ingatlantulajdonosokat, a polgármester arra kéri a lakosságot, hogy a keletkezett károkat mindenképp jelentsék be.

További képek ITT »

Kidőlt fák, kerítések, megtépázott háztetők, leszakadt vezetékek - nagy pusztítást hagyott maga után a több mint száz kilométeres  lökéssel érkező szélvihar Cegléden. Vasárnap dél körül sávokban érte el a várost a vihar. Voltak utcák, ahol semmilyen kár nem keletkezett, de voltak, ahol vitt a szél, szinte mindent amit ért. Mint például itt, a Csengeri utca egyik sarokházánál.

 

Benesné Répa Éva: - Mindenünnen vitte el a cserepeket, kidöntötte a háznál álló, elég öreg fenyőfát. Nagyon jó helyre, nem a házra hála Istennek, a kapura, nem a házra. Hátul kidöntötte az egész kerítést, úgyhogy ijesztő volt, ijesztő.

 

Az ijedtség után azonnal a megoldást kereste és keresi mindenki. Hogyan tudják minél előbb helyreállítani a károkat. A tűzoltók még ma délelőtt is folyamatosan járták a várost, segítenek a helyreállításban. A biztosítókat viszont hétfőn délelőtt szinte lehetetlen volt elérni.

 

Benesné Répa Éva: - Próbáljuk faxon elküldeni, nem fogadják egyelőre, nyilván terheltek, hát megértem, hiszen mindenki próbálja a kárát rendezni.

 

A Zsidó temetőnél egy fa dőlt meg, az üzemeltetéssel megbízott cég munkatársai spaniferrel rögzítették, hogy ne dőljön rá a krematóriumra illetve a sírokra. A belváros is siralmasan nézett ki vasárnap délután. A Kossuth téren több fát is gyökerestől tépett ki a szél, a Citromházak tetején megbontotta a cserepet, a Földhivatalnál a vakolat hullott a járdára. Az Arany utcában egy lakatlan házra dőlt egy nagy fa, a tűzoltók kosaras kocsiból aprították fel. Az Eötvös téri óvoda tetőszerkezetét is megbontotta a vihar, a cserepek nagy része a földön hevert, és még a fal egy része is kiomlott. A Losontzi iskolánál több helyen is kidőlt a kerítés, itt több fát tövestől kitépett a szél. A Bedében egy utca még ma délelőtt is járhatatlan volt. A kidőlt villanyoszlop helyreállításán dolgoztak a szakemberek. Az önkormányzat és a VÁRVAG munkatársai a vihar után azonnal megkezdték a helyreállítást.

 

Takáts László, polgármester: - Az önkormányzat gyakorlatilag fél órával az események után kint volt a területen és behívtuk a park gondozásért felelős vállalkozókat, köztisztaságért felelőseket, illetve a Várvag Kft. munkatársai járják a várost. Felvettük a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, velük is folyamatos kapcsolatban vagyunk.

 

Vasárnap estére a közlekedésben fennakadást okozó, kidőlt fákat elszállították, azoknak az ingatlantulajdonosoknak akiknek a tetőszerkezetében keletkezett kár, fóliával segített a város. A polgármester azt kéri a ceglédieket, minden kárt jelentsenek.

 

Takáts László, polgármester: - Arra szeretnénk kérni a lakosságot, hogy aki közterületen levő fakidőlésekről, vagy esetleg olyan növényzetről tudnak, ami veszélyes azt feltétlen jelentsék be az info@varvag.hu e-mail címre. Információnk van arról, illetve láttuk, hogy nagyon sok helyen az elektromos vezetékekben, a távközlési kábelekben is károk keletkeztek. Ezeket a szolgáltatókhoz kell bejelenteni.

 

A T-Com-nak a 1414 es számon, a DÉMÁSZ-nak pedig a 62/565-600-as telefonszámon lehet bejelentést tenni. Nagyon sokan vannak, akik sem tegnap este, sem ma délelőtt nem tudták elérni például az áramszolgáltatót. Komplett utcák, városrészek maradtak áram nélkül, vasárnap délutántól. A Bedében például kora hajnalra lett újra áram, de több utcában még hétfőn délelőtt 10 órakor sem volt. A DÉMÁSZ szakemberei folyamatosan dolgoznak, hogy mindenhol minél előbb legyen szolgáltatás, a lakosságtól megértést és türelmet kérnek.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.042 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5639651 | Ebben a hónapban: 149618 | Ma: 1815 | jelenleg: 6 | Statisztika