ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. - Holnap Zita napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Kevés a szociális munkás

2017.10.17. 15:38 Rovat: Közélet
Kevés a szociális munkás

Három évfordulót is ünnepel Abonyban a szociális terület. 25 éves a Családsegítő szolgálat, 20 esztendős a Gyermekjóléti Szolgálat és 10 éve alakult a Támogató Szolgálat. A jubileumok kapcsán találkozót szerveztek, ahol a szakemberek értékelték az elmúlt évtizedeket.

Többszörös évforduló miatt voltak hivatalosak ünnepi találkozóra ma délelőtt az Abonyban és a járásban dolgozó szociális szakemberek. Az abonyi családsegítő szolgálat 25, a gyermekjóléti szolgálat 20 éves és 10 éve működik a Támogató szolgálat. A rendszerváltoztatás óta nagyon sokat változott a szociális szféra Magyarországon-összegezte az elmúlt éveket köszöntőjében az abonyi polgármester.

 

Romhányiné dr. Balogh Edit, polgármester, Abony: - A mai napig nagyon sok önkéntes tevékenykedik, de szükség van egy olyan szakszolgálatra, amely mögött ott van a tudás, a tervszerűség, a jogi tanácsadás. Egy stabil, hivatástudattal rendelkező gárda tudja város lakosságát átsegíteni a nehézségeken.

 

Legyen az a nehézség egy válás, betegség vagy a munkahely elveszítése, a szociális munkások nagyon sokat tudnak segíteni egy-egy krízisjellegű élethelyzetben. És természetesen a mélyszegénységben élőknek is. Ez az egyik legnehezebb feladat-hangzott el a találkozón. A lakhatási és a mindennapos megélhetési gondokkal küzdőkön rendszerszintű segítség kell. Az elmúlt 25 évben sokat fejlődött a szociális intézményi ellátórendszer, de még mindig van feladat bőven-mondta Takács Imre.

 

Takács Imre, elnök, Magyar Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete: - Az eszközrendszer fejlődött. Létrejöttek a családok átmeneti intézményei, ahol évente 5-6 ezer személy van elhelyezve, akik lakhatási problémával küzdenek. A nappali ellátás rendszere is fejlődik, a bölcsödei ellátás, a kötelező óvodáztatás, a gyermekprevenciós programok. Ezek jelentenek némi segítséget, de ez még nem elég ahhoz, hogy a mélyszegénységben élők ne termeljék túl önmagukat.

 

A mélyszegénységben élő gyerekeken, családokon való segítés a szociális munka egyik legnehezebb terülte. Kevés a szakember, az intézmények 20-30 százalékos létszámhiánnyal küzdenek-tette hozzá az elnök.

 

Takács Imre, elnök, Magyar Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete: - Óriási nagy erkölcsi, érzelmi, pszichikai megterhelést jelentenek a szociális munkások számára. Ezért nagyon sokan elvándorolnak a szakmából más területekre. Folyamatos létszámhiánnyal küzdenek az intézmények. Ehhez természetesen hozzátartozik, hogy a bérhelyzetük, az életpálya modellnél elindult egy folyamat de még nagyon az elején vagyunk, még mindig nem olyan szinten vagyunk amely ahhoz volna szükséges hogy a szakemberek számára még vonzóbb legyen a pálya.

 

A találkozón minden előadó a szociális ágazat elmúlt 25 évét értékelte. Jövő héten pedig-hosszú évek óta először-újra ünnepséget tartanak Abonyban a Szociális Munka Napján.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.296 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29059916 | Ebben a hónapban: 403115 | Ma: 17070 | jelenleg: 5 | Statisztika