ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. november 20. hétfő, Jolán napja van. - Holnap Olivér napja lesz. Az időjárás most: 6 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

15:15 Patkós Irma terem
Űrvihar

Jegyfoglalás »

 
15:30 Huszárik Zoltán terem
Madame

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Thor: Ragnarök

Jegyfoglalás »

 
17:30 Huszárik Zoltán terem
Lumiére!

Jegyfoglalás »

 
19:15 Huszárik Zoltán terem
Szárnyas fejvadász 2049

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Az Igazság Ligája

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Kevés a szociális munkás

2017.10.17. 15:38 Rovat: Közélet
Kevés a szociális munkás

Három évfordulót is ünnepel Abonyban a szociális terület. 25 éves a Családsegítő szolgálat, 20 esztendős a Gyermekjóléti Szolgálat és 10 éve alakult a Támogató Szolgálat. A jubileumok kapcsán találkozót szerveztek, ahol a szakemberek értékelték az elmúlt évtizedeket.

Többszörös évforduló miatt voltak hivatalosak ünnepi találkozóra ma délelőtt az Abonyban és a járásban dolgozó szociális szakemberek. Az abonyi családsegítő szolgálat 25, a gyermekjóléti szolgálat 20 éves és 10 éve működik a Támogató szolgálat. A rendszerváltoztatás óta nagyon sokat változott a szociális szféra Magyarországon-összegezte az elmúlt éveket köszöntőjében az abonyi polgármester.

 

Romhányiné dr. Balogh Edit, polgármester, Abony: - A mai napig nagyon sok önkéntes tevékenykedik, de szükség van egy olyan szakszolgálatra, amely mögött ott van a tudás, a tervszerűség, a jogi tanácsadás. Egy stabil, hivatástudattal rendelkező gárda tudja város lakosságát átsegíteni a nehézségeken.

 

Legyen az a nehézség egy válás, betegség vagy a munkahely elveszítése, a szociális munkások nagyon sokat tudnak segíteni egy-egy krízisjellegű élethelyzetben. És természetesen a mélyszegénységben élőknek is. Ez az egyik legnehezebb feladat-hangzott el a találkozón. A lakhatási és a mindennapos megélhetési gondokkal küzdőkön rendszerszintű segítség kell. Az elmúlt 25 évben sokat fejlődött a szociális intézményi ellátórendszer, de még mindig van feladat bőven-mondta Takács Imre.

 

Takács Imre, elnök, Magyar Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete: - Az eszközrendszer fejlődött. Létrejöttek a családok átmeneti intézményei, ahol évente 5-6 ezer személy van elhelyezve, akik lakhatási problémával küzdenek. A nappali ellátás rendszere is fejlődik, a bölcsödei ellátás, a kötelező óvodáztatás, a gyermekprevenciós programok. Ezek jelentenek némi segítséget, de ez még nem elég ahhoz, hogy a mélyszegénységben élők ne termeljék túl önmagukat.

 

A mélyszegénységben élő gyerekeken, családokon való segítés a szociális munka egyik legnehezebb terülte. Kevés a szakember, az intézmények 20-30 százalékos létszámhiánnyal küzdenek-tette hozzá az elnök.

 

Takács Imre, elnök, Magyar Családsegítők és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesülete: - Óriási nagy erkölcsi, érzelmi, pszichikai megterhelést jelentenek a szociális munkások számára. Ezért nagyon sokan elvándorolnak a szakmából más területekre. Folyamatos létszámhiánnyal küzdenek az intézmények. Ehhez természetesen hozzátartozik, hogy a bérhelyzetük, az életpálya modellnél elindult egy folyamat de még nagyon az elején vagyunk, még mindig nem olyan szinten vagyunk amely ahhoz volna szükséges hogy a szakemberek számára még vonzóbb legyen a pálya.

 

A találkozón minden előadó a szociális ágazat elmúlt 25 évét értékelte. Jövő héten pedig-hosszú évek óta először-újra ünnepséget tartanak Abonyban a Szociális Munka Napján.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.061 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5628829 | Ebben a hónapban: 138796 | Ma: 3818 | jelenleg: 5 | Statisztika