ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. szeptember 20. csütörtök, Friderika napja van. - Holnap Máté napja lesz. Az időjárás most: 22 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

16:00 Huszárik Zoltán terem
12 hónap az erdőn

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Macskafogó

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
A kutyám nélkül sehova

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
Egy kis szívesség

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Lajkó - Cigány az űrben

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Végállomás: esküvő

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Jól haladnak az újszilvási uszoda munkálataival

2017.10.06. 19:09 Rovat: Közélet
Jól haladnak az újszilvási uszoda munkálataival

Már majdnem teljesen kész az alsó gépészeti szint az Újszilvási Uszodában. Sőt most már nem csak a föld alatt dolgoznak, a kiszolgáló épületet építik jelenleg, amely tető alá kerül pár hónapon belül. Ha a kormányzattól sikerül támogatást kapni az önerő mellé, jövő év szeptemberétől birtokba vehetik a diákok az uszodát.

Tavaly elkezdhették Újszilváson az uszoda építését, azóta eltelt egy év, a homokbánya területén készülő komplexum munkálataival szépen haladnak. Eddig a föld alatt dolgoztak leginkább, mivel a gépészeti szint kialakítása zajlott. Csövek, tartályok, csapok. Ezekbe a labirintus szerű helyiségekbe kerültek a tisztító tartályok, és azok a bonyolult gépészeti elemek, vezetékek amelyek ezt a korszerű létesítményt működtetni fogják. De most már épül a kiszolgáló helyiség is, ami körülbelül két hónap múlva tető alá kerül és megkezdődhetnek a belső munkálatok.

 

Dr. Petrányi Csaba, polgármester, Újszilvás: - Az első ütem lassan a végéhez ér, időközben a második ütemet sikerült elnyernünk, amely a leendő intézménynek a téli-nyári üzemmódját fogja ellátni, oly tekintetben, hogy egy csarnoképületet kapnak a medencék. Így egész évben működhet az úszás és a vízilabdasportok utánpótlási ellátása.

 

A 20-szor 29 méteres versenymedence, az úszás mellett alkalmas lesz nemzetközi vízilabda mérkőzések lebonyolítására is. De emellett lehetősége lesz minden újszilvási gyermeknek térítésmentesen megtanulni úszni, valamint úszás és vízilabda sport tevékenységet folytatni. Bár volt egy kisebb leállás a pénzügyi támogatásban, viszonylag jól haladnak a munkálatokkal.

 

Dr. Petrányi Csaba, polgármester, Újszilvás: - Öt-hat hónapig megállt a finanszírozásunk, mivel egy kúria döntésre várt a Magyar Vízilabda Szövetség a nettó és bruttó elszámolás váltása okán egy másik sport egyesület kapcsán az országban, de be kellett várni az újszilvási határozat módosítását is és ez öt hat hónapot vett igénybe.

 

Az uszoda nem csak a helyieket, hanem a környékbelieket is kiszolgálja majd. Tápiószőlősről, Tápiószeléről, Farmosról, Tápiógyörgyéről és még Abonyból is várhatóak vendégek.

 

Dr. Petrányi Csaba, polgármester, Újszilvás: - A második ütemre beadott pályázatunk elnyerését követően mi benyújtottunk a kormányhoz egy kérelmet, a tekintetben, hogy a második ütem önerejébe segítsen be nekünk. Földi László országgyűlési képviselő úr jelentős lépéseket tett az ügyben, amennyiben ez összejön az év végére, akkor jövő év augusztus 20-án átadjuk ünnepélyesen az uszoda épületét és szeptember elsején elkezdődhet a tényleges birtokba vétele a diákok által.

 

Ha nem kapják meg a kiegészítő támogatást, akkor akár egy évvel is elhúzódhatnak a munkálatok - mondta a polgármester. Bár kistelepülésről van szó, egy nagyon fontos célt szeretnének megvalósítani, hiszen ha sikerül akkor Magyarország legenergiatakarékosabb, mikro-térségi uszodája lesz, amely megújuló energiákkal fog üzemelni.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.127 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 8222200 | Ebben a hónapban: 220388 | Ma: 3941 | jelenleg: 15 | Statisztika