ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 26. péntek, Ervin napja van. - Holnap Zita napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Földi László napirend előtti felszólalása a Parlamentben

2017.09.26. 16:19 Rovat: Közélet
Földi László napirend előtti felszólalása a Parlamentben

"Mi a munkából élőknek, a családoknak és a magyar vállalkozásoknak akarunk segíteni. Nekik garantáljuk a gyarapodást és a biztonságot. Közös erőfeszítéseinknek köszönhetően 2018-ban mindenki, minden magyar ember léphet egyet előre. " - Földi László napirend előtti felszólalása.

Tisztelt elnök úr! Tisztelt képviselőtársaim!

 

Egyetlen pártcsalád van a magyar politikában, amelyik tudja, hogy mit akar, képes elmondani az embereknek, hogy mit akar, utána pedig képes megtenni, amit akar. Ez a Fidesz-KDNP.

Az ország szempontjából természetesen keserű tény az, hogy mi vagyunk az egyetlen kormányképes erő, hiszen a változatosság gyönyörködtet, sőt erőt és értéket jelent, de a semminél ez is több. És hogy milyen sokkal több, annak felvillantására vállalkozom e rövid felszólalás keretében.

 

Tisztelt képviselőtársaim!

 

Ellenzéki hazugság, hogy a Fidesz-KDNP kormányzásának egyetlen kiemelkedő eredménye az ország védelme az illegális bevándorlók és a terroristák ellen. A határok megóvása, a biztonság szavatolása közben ugyanis a nemzeti-keresztény oldal töretlenül dolgozik a legfontosabb közösség, a család megerősítéséért.

 

Mi vezettük be például a családi adózást, ami egész Európában egyedülálló intézkedés és már közel egymillió magyar családnak nyújt segítséget. A két gyermeket nevelő családok által érvényesíthető adókedvezmény mértéke 2016-tól négy év alatt fokozatosan kétszeresére nőtt. Tavaly havi 10 ezer forintról 12,5 ezer forintra, idén pedig 15 ezer forintra emelkedett ez az összeg.

 

Ha pedig megnézzük a jövő évi költségvetést - amit a szocialisták káoszba fulladt kormányzásának időszakával ellentétben mi már idén nyáron megalkottunk - kijelenthetjük, hogy 2018 a családok éve lesz.

 

Januárban 35 ezer forintra nő a kétgyermekes családok havi adókedvezménye, és hasonló juttatásban részesülnek az első házasok.

 

Az otthonteremtési programra az ideinél is több, 226 milliárd forint áll rendelkezésre. A három és többgyermekes új lakást építő vagy vásárló családok 3 százalékos, fix kamatozású lakáskölcsönt vehetnek igénybe.

 

Az ingatlan-vásárlás áfakulcsa 5 százalékra mérséklődik, a saját célra építkezők pedig adó-visszatérítési támogatást kapnak.

 

Ne felejtsük el azt sem, hogy elindulnak a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek. Ez az új konstrukció a lakás-takarékpénztárhoz hasonlóan állami támogatást nyújt a tagoknak a befizetett összeg után, melynek maximális mértéke 30 százalék, évente pedig legfeljebb 300 ezer forint.

 

A tagok tehát kötelezettséget vállalnak egy meghatározott összeg befizetésére, előre meghatározott ütemben, a közösség pedig kamatmentesen megelőlegezi az új lakás vásárlásához hiányzó pénzt a sorsolással kiválasztottaknak.

 

A jelzáloghitellel rendelkező családoknál egy-egy millió forintot elengedünk a tartozásból, ha harmadik gyereket is vállalnak.

 

116 ezer diákhiteles nőnél az első gyermek esetében a várandósság harmadik hónapjától kezdve három évre felfüggesztjük a törlesztést, a második gyereknél elengedjük a tartozás felét, a harmadiknál pedig az egészet.

 

A diplomás gyed időtartamát egy évvel kitoljuk, így a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is.

 

Folytatódnak a bölcsődefejlesztések is. Erre a célra további 10 milliárd forintot költünk.

Nagyon fontos eredmény az is, hogy soha annyi gyermek nem jutott még ingyenes tankönyvhöz és gyermekétkeztetéshez, mint ebben a tanévben, illetve 5 százalékra csökken az internetezés, az éttermi étkezés és a hal áfája.

 

Tisztelt képviselőtársaim!

 

Miért fontos az, hogy mi szó szerint a családok támogatása mellett tettük le a garast, vagyis erre fordítjuk a keményen dolgozó polgárok adóforintjait?

 

Azért, mert egy széthullóban lévő, régi értékeinek válságaival küzdő világban élünk, amelynek legnagyobb veszélye - az én véleményem, a kereszténydemokraták álláspontja szerint - a cinizmus és a nihilizmus terjedése.

 

Egyre gyarapodik a reményvesztettek tábora, akik valami rosszul értelmezett liberalizmus alapján megkérdőjeleznek mindent, ami hiten alapul.

 

Félreértés ne essék, nemcsak a vallás és a vallásosok kigúnyolásáról beszélek, ahhoz már szinte hozzászoktunk az istentelenek, a kirekesztő liberálisok részéről.

 

Arról beszélek, hogy ma már gúny céltáblájává vált az, aki heteroszexuális, monogám házasságban, gyerekeket nevelve szeretné élni az életét.

 

Manapság gyorsan paródia, sőt kiközösítés tárgya lesz az, aki elvek mentén él és hisz még bármiben - például Istenen kívül az erkölcsben, a családban és a hazában. Közbeszédünket az inkorrektség, a kettős mérce és a méltánytalanság uralja.

 

Ilyen időkben pedig világos beszédre és határozott kiállásra van szükség. Mi, keresztények és demokraták, KDNP-sek és fideszesek ellenfeleinktől eltérően nemcsak azt tudjuk elmagyarázni az embereknek, hogy mire mondunk nemet, hanem azt is, hogy mire mondunk igent.

 

Mi hiszünk abban, hogy az ember boldogsága legnagyobb mértékben egy családban teljesedhet ki. Elfogadjuk a szomorú valóságot a gyermektelen szinglikről, a széthulló házasságokról, a csonka családokról és a mozaik családokról, de amit kiemelten szeretnénk támogatni, az a gyermeknek és felnőttnek egyaránt érzelmi és egzisztenciális biztonságot jelentő, kétszülős, férfi és nő kapcsolatán alapuló, kettő vagy több gyermek nevelésére vállalkozó családmodell.

 

Ezért én tartom azt, amit elmondtam a jövő évi költségvetés parlamenti vitájában: a családtámogatások rendszere is azt bizonyítja, hogy a Fidesz-KDNP az egyetlen pártcsalád Magyarországon, ami minden kérdésben világosan, határozottan és egyértelműen meg tudja mondani az embereknek, hogy mit akar.

 

Az ellenzék általában összevissza beszél, önmagával foglalkozik, és ha teheti, akkor utánunk fut. Mi viszont elöl megyünk.

 

Mi a munkából élőknek, a családoknak és a magyar vállalkozásoknak akarunk segíteni. Nekik garantáljuk a gyarapodást és a biztonságot. Közös erőfeszítéseinknek köszönhetően 2018-ban mindenki, minden magyar ember léphet egyet előre.

 

A kereszténydemokrata frakció nevében ennek a munkának a folytatását várom el a kormánytól, biztosítva a támogatásunkról.

 

Köszönöm, hogy meghallgattak.

Értékelés: 2.33/6
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.233 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 29044951 | Ebben a hónapban: 388150 | Ma: 2105 | jelenleg: 5 | Statisztika