ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. szeptember 26. kedd, Jusztina napja van. - Holnap Adalbert napja lesz. Az időjárás most: 14 °Cgyengén felhősgyengén felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Gru 3.

Jegyfoglalás »

 
17:15 Huszárik Zoltán terem
Hetedik alabárdos

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Újra otthon

Jegyfoglalás »

 
19:45 Patkós Irma terem
Kingsman: Az aranykör

Jegyfoglalás »

 
20:00 Huszárik Zoltán terem
Ultra

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Új relikviák, különleges vendégek

2017.09.07. 16:11 Rovat: Közélet
Új relikviák, különleges vendégek

Egy lengyel újság mellékletével, Kossuth képét tartó ezüst óralánccal és sok más különleges darabbal gyarapodott a nyár folyamán a Kossuth Múzeum gyűjteménye. De különleges vendégek is érkeztek. Meglátogatta az intézményt Gubody Ferenc két dédunokája is.

A Kossuth Múzeum tárgyakat gyűjt, de történeteket is - szokták megfogalmazni az intézmény falain belül. Történetekből és tárgyakból pedig továbbra sincs hiány - mondta a múzeum igazgatója. Néhány hónappal ezelőtt egy olyan óraláncot vásárolt a múzeum, ami egy ceglédi férfi tulajdona volt. Ő ezen az ezüst láncon Kossuth Lajos portréját hordta magával.

 

Reznák Erzsébet, igazgató Kossuth Múzeum: - Ugyancsak egy 1948-hoz és Kossuth Lajoshoz kötődő olajnyomatot, ábrázolást is vásároltunk. Ezt még nem tudom megmutatni, mert még nem érkezett be a múzeumba. És nagy örömömre, felkeresett Prohászka Antal, aki ceglédi születésű, talán sokan ismerik is itt a városban, festőművész, de a szüleit is ismerhették a régi ceglédiek, ő pedig egy nagy adag családi fényképet hozott hozzánk.

 

De érdekes vendégek is érkeztek. Meglátogatták az intézményt Gubody Ferenc dédunokái, ketten is.  Érkezett egy Kossuth vezetéknevű férfi Amerikából és Kárpáthy Aurél unokája is tiszteletét tette a múzeumban. De könyvek is érkeztek a Múzeum utcába. Méghozzá a Téglába vésett történelem második bővített javított kiadása.

 

Reznák Erzsébet, igazgató Kossuth Múzeum: - Néhány hét múlva kezünkbe foghatjuk majd ugyancsak a múzeum kiadványaként a Kossuth Múzeum 56-os gyűjteményéről készült szerintem nagyon érdekes könyvet. Hihetetlenül fontos és különleges dokumentumok vannak nálunk. Aztán valamikor ugyancsak október folyamán Ócsai Anettel közös könyvünk jelenik meg. Kossuth Lajos ceglédi napjáról szól egy kifejezetten gyerekeknek szóló kifejezetten képes kiadvány.

 

De beindult a múzeum gyűjteményének digitalizálása is és a remények szerint - ami legalábbis a múzeum történetével és a Kossuth kultusz ceglédi darabjaival kapcsolatos anyag - azok feldolgozása az év végére befejeződik. És persze sorra nyílnak majd a kiállítások is.

 

Reznák Erzsébet, igazgató Kossuth Múzeum: - Valamikor szeptember végén Baán Katalin ceglédi fotóit mutatjuk majd be és a Reformáció 500 éves évfordulójához kötődik az a kiállítás, amit október végén, novemberben nyitunk. Ezt pedig a református és evangélikus egyházzal közösen rendezzük és szintén a reformáció néhány fontos fellelhető darabját  mutatjuk majd be.

 

A múzeum történelméhez kapcsolódik egyébként az a kiállítás, ami még most látható. A múzeum kiállításairól készült plakátokból válogattak.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.027 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5234003 | Ebben a hónapban: 177228 | Ma: 1355 | jelenleg: 7 | Statisztika