ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. augusztus 16. csütörtök, Ábrahám napja van. - Holnap Jácint napja lesz. Az időjárás most: 27 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Mai mozi műsor

15:45 Huszárik Zoltán terem
Skate Kitchen

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Luis és a Zűrlények

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Nem vagyok boszorkány

Jegyfoglalás »

 
18:00 Patkós Irma terem
A kém, aki dobott engem

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Szoba gyerekkel kiadó

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Meg - az őscápa

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Nemzeti Tanévnyitó

2017.09.01. 20:35 Rovat: Közélet
Nemzeti Tanévnyitó

Megújítják a nemzeti alaptantervet-mondta az Emberi Erőforrások minisztere tegnap a nemzeti tanévnyitón, Nagykőrösön. Balog Zoltán azt is bejelentette: Arany János születésének 200.évfordulója kapcsán pályázatot írtak ki az iskolák számára. A diákok kirándulást tehetnek a néhai költő életének fontos helyszíneire, Budapestre és Nagykőrösre.

A diákok már több mint egy órával a kezdés előtt izgatottan készülődtek a Református Templomban. Idén Nagykőrösön tartották a nemzeti tanévnyitót, amelyet a Magyar Televízió élőben közvetített. A nézők a Duna World és az M5 csatornán nézhették az eseményt. A meghívott vendégeket, diákokat és pedagógusokat elsőként a polgármester köszöntötte. Dr. Czira Szabolcs azt mondta: minden nagykőrösit büszkeséggel tölt el, hogy a város adhat otthont a nemzeti tanévnyitónak. Az iskolakezdés, a tanítás a szeretetről szól-fogalmazott.

 

Dr. Czira Szabolcs, polgármester: - Az igazi pedagógusról, aki szereti a gyermekeket, szereti a közösséget, melyben él, melyben tanít. Szeret bemenni reggel az iskolába, szereti a tantárgyat, melyet tanít és szeretet által úgy tudja átadni a tantárgya ismereteit, az abban foglalt tudást, hogy azt a gyermek szomjúzó földként issza magába.

 

A nemzeti tanévnyitó nem csak az itthoni, a határon túl élő magyarságnak is szól-erről már az Emberi Erőforrások Minisztere beszélt az ünnepségen. Balog Zoltán elmondta: idén minden eddiginél biztonságosabban indul a családoknak a tanév. Az elsőtől a kilencedik osztályig, több mint egymillió diáknak nem kell fizetni a tankönyekért, a családok terhein könnyítenek az ingyenes étkeztetéssel, az elkövetkező három évben pedig 200 ezer gyerek tanulási helyét érinti majd az iskolafelújítási program-fogalmazott a miniszter. Balog Zoltán a nemzeti alaptanterv megújításáról is szólt.

 

Balog Zoltán, miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma: - A nemzet köznevelési kerekasztal javaslatára megújítjuk a nemzeti alaptantervet, erre egy nagyon neves, nemzetközileg is ismert köznevelési szakértőt bíztunk meg, hogy terjessze elő a koncepciót, amelyet majd társadalmi vitában megvitatunk és ezen tovább fogunk dolgozni.

 

Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán számos program és ünnepség van Nagykőrösön és az ország számos pontján. A néhai költő emlékére pedig pályázatot is kiírtak-mondta Balog Zoltán.

 

Balog Zoltán, miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma: - Az ünnepi évben és ezt szabad itt bejelentenem, minden magyar iskolára mindegy hogy a világ mely pontján van, az egész Kárpát medencére igaz az az új pályázat ,amely a Petőfi Irodalmi Múzeum írt ki, a legfrissebb pályázat úgy szól: kirándulni lehet Arany János életének helyszíneire. Két helyszínen támogatunk akár három napos kirándulás is, az egyik Budapest, a másik pedig Nagykőrös.

 

Nagykőrös, ahol Arany János 9 évig élt és tanított. A néhai költő mindannyiunknak példakép mindannyiunk számára-mondta a miniszter. A tanévnyitón az oktatásért felelős államtitkár arról beszélt: stabil rendszerben kezdődhet a tanítás szeptember elsején.

 

Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár: - A lehetőségek tanéve kezdődik holnap. Az első olyan tanév, amely stabil, kiszámítható, nyugodt rendszerben telik majd el. Vannak ugyan még teendőink, azonban az a keretrendszer, amelyben a két legfontosabb szereplő, a diák és a tanár egyaránt a feladatára tud koncentrálni, felállt.

 

A tanévnyitón az Arany János Általános Iskola és a Gimnázium kórusa is énekelt. A miniszter pedig Arany János emlékplakettet adott át az Arany János Református Gimnázium igazgatójának, Dr. Cziráné dr. Kőházi-Kis Timeának.

 

Forrás: ctv.hu

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.043 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 7838503 | Ebben a hónapban: 120952 | Ma: 5194 | jelenleg: 12 | Statisztika