ENGLISH DEUTSCH
Ma 2017. december 14. csütörtök, Szilárda napja van. - Holnap Valér napja lesz. Az időjárás most: 0 °Chódarahódara

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

14:15 Patkós Irma terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik

Jegyfoglalás »

 
16:00 Huszárik Zoltán terem
Legeslegjobb cimborák - Állati a buli

Jegyfoglalás »

 
17:15 Patkós Irma terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik

Jegyfoglalás »

 
18:00 Huszárik Zoltán terem
A művészet templomai: Raffaello

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Eszeveszett esküvő

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Star Wars: Az Utolsó Jedik

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Hír, program, komment

Mintegy 700 millió forint jut belterületi utakra és vállalkozásfejlesztésre a térségben

2017.06.30. 14:32 Rovat: Közélet
Mintegy 700 millió forint jut belterületi utakra és vállalkozásfejlesztésre a térségben

Pest megye 80 milliárd forintos támogatást kapott annak érdekében, hogy az európai uniós támogatások igénybevételének közép-magyarországi régiót érintő hátrányait enyhítsék. Az ebből a forrásból megvalósuló támogatási célokról és a választókerületben most elnyert összesen mintegy 700 millió forintról adott tájékoztatást Földi László országgyűlési képviselő, aki mellett Cegléd és Törtel polgármestere is beszélt a fejlesztések részleteiről.

- Az egyik fontos támogatási terület a kis- és középvállalkozások támogatása, amelynek során Pest megye 12. választókerületéből hat vállalkozás kapott közel 400 millió forintos támogatást - mondta Földi László. Az országgyűlési képviselő kiemelte a támogatottak telephelybővítésre és új munkahelyek létesítésére kaptak forrást. - Ugyanebből a keretből táplálkozik a belterületi utak felújításának, fejlesztésének támogatási összege is. A választókerületben négy település, Cegléd, Törtel, Nagykőrös és Kocsér települési önkormányzata részesült támogatásban.  Cegléd 70 millió 178 ezer forint, Törtel 98 millió 434 ezer, Kocsér 51 millió 482 ezer és Nagykőrös 75 millió 105 ezer forint támogatásban részesül - sorolta az önkormányzatok nyújtott források pontos számait Földi László. - A meglévő keret többszörösére keletkezett igény, így nagyon örülök, hogy ebben a választókerületben most négy település kaphatott megközelítőleg 300 millió forint támogatást ezekre a célokra - emelte ki.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Takáts László ceglédi és Godó Tibor törteli polgármester, akik részletesen beszéltek a belterületi útfejlesztéseikről.

- Olyan területen jutottunk forráshoz, amely területen nagyon sok tennivalónk van, hiszen a város úthálózata, a közutak, a kerékpárutak olyan állapotban vannak, hogy rájuk fér a felújítás - kezdte Takáts László. - A 70 millió forint jelen állás szerint 2454 folyóméter hosszan lesz elég az utak felújítására.

Ebből a forrásból a Zerge, a Toldi, a Klapka György, a Vadász és a Lövölde utca, a Gyopár út, a Béla utca és Török utca  egy szakasza, a Nyár utca, a Görbe, a Sátor, a Sáfrány utca, a Molnár köz és a Hollós utca egyes szakaszainak felújítása történhet meg.

 

A polgármester szerint ez komoly előrelépést jelent a város életében és megköszönte a pályázat előkészítésében, bonyolításában résztvevők munkáját, külön kiemelve Földi László segítségét.  A munkálatokat minél hamarabb szeretné elkezdeni a város és bíznak még további pályázati források elnyerésében is, hiszen tudják, van még tennivaló.

 

- Törtel község belterületi útjainak mintegy 60 százaléka volt hivatalba lépésemkor poros útfelület, így a választókerület egyik legrosszabb helyzetben lévő településéről beszélhetünk Törtel esetében - kezdte a polgármester, aki elmondta, a település idei évi költségvetésében elkülönített 90 millió forintból már 12 makadámutat építettek 2017-ben, amelyek aszfaltozását a jövő évi költségvetésükben megtervezik. - Az elnyert 98,5 millió forintból mintegy másfél kilométeres útszakaszt, illetve három utat építünk.  Ez a Vágóhíd út, a Széchenyi út és a Kinizsi Pál út. Azt gondolom, hogy a rossz utak közül ezek a legrosszabbak - mondta Godó Tibor, aki kiemelte, a makadámutak és a pályázati forrásból megépített utak együttesen jelentős előrelépést jelentenek a település úthálózatának minőségében. A városvezető szintén megköszönte a képviselő úr és a pályázat előkészítésében résztvevők munkáját.

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2017. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.cegledcsatorna3.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.081 másodperc alatt készült el. | Copyright 2017 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 5793119 | Ebben a hónapban: 93684 | Ma: 1727 | jelenleg: 2 | Statisztika