ENGLISH DEUTSCH
Ma 2018. április 21. szombat, Konrád napja van. - Holnap Csilla napja lesz. Az időjárás most: 24 °Cközepesen felhősközepesen felhős

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Mai mozi műsor

17:45 Patkós Irma terem
Hurrikán meló

Jegyfoglalás »

 
17:45 Huszárik Zoltán terem
Senki sem tökéletes

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Fantomszál

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
Rampage - Tombolás

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Megújul a Szabadság tér az evangélikus templom előtt

2017.05.25. 13:31 Rovat: Közélet
Megújul a Szabadság tér az evangélikus templom előtt

Beruházásokról és hulladékgazdálkodási konzorciumhoz való csatlakozásról is döntöttek a képviselő-testület mai soros ülésén. A helyhatóság támogatja a Szabadság tér felújítása projektet, amelynek során a tér evangélikus templom előtti része újulhat meg. Az önkormányzat gazdasági társaságainak 2016-os mérlegbeszámolói és az első negyed évről szóló beszámolói is most kerültek a városatyák asztalára, de arról is tájékoztatott a polgármester, hogy háromoldalú szerződés szabályozza majd a judo központ üzemeltetési támogatását, ami célját tekintve nem fog különbözni a többi helyi szakosztály támogatásától.

További képek ITT »

Pénzügyi témákkal indult a tárgyalási nap, a képviselő-testület elfogadta a 2016-os költségvetés előirányzat-módosításait, a város tavalyi gazdálkodásáról és belső kontrollrendszeréről szóló beszámolókat, a 2016-os pénzmaradvány elszámolását és a belső ellenőrzésekről szóló összefoglaló jelentést.

 

Ezt követően a gazdasági társaságok 2016. évi mérlegbeszámolóját, valamint az idei első negyedéves beszámolóit fogadták el, és a Ceglédi Sportcsarnok Kft. ügyvezetőjének ítéltek meg egyhavi járandóságnak megfelelő prémiumot, mivel ez a gazdasági társaság teljesítette egyedüliként a prémium-kifizetés határozatba foglalt feltételeit.

 

Döntés született, hogy Cegléd Város Önkormányzata csatlakozik a Kecskemét által vezetett úgynevezett "Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Duna-Tisza közi régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre" elnevezésű projekt érdekében létrejövő konzorciumhoz. Ennek célja, hogy a területen élők megfelelő hulladékgazdálkodási közszolgáltatással legyenek ellátva, a rendszer komplex továbbfejlesztése megtörténhessen, amely elősegíti az elkülönített hulladékgyűjtést és előkezelést.

 

A Ceglédi Termálfürdő és Szabadidőközpont területén jelenleg két önkormányzati finanszírozású beruházás zajlik egy időben: a csúszdaépítés és a hullámmedence építése. Ez utóbbi kapcsán vált szükségessé a döntés meghozatala a hullámkeltő berendezés beszerzéséről, ami nem volt része a kivitelezési közbeszerzésnek.

 

A medence kivitelezésének megindítása óta keresték a legköltséghatékonyabb hullámkeltő berendezés beszerzésének lehetőségét, de hiába olcsóbb egy lengyel székhelyű cég terméke, nem rendelkezik a megfelelő referenciával és minőségbiztosítási tanúsítvánnyal. A medence tervezője arról tájékoztatta a megrendelő önkormányzati gazdasági társaságot, hogy amennyiben ez a termék lesz beépítve, visszavonja kiadott terveit. A kényszerhelyzet megoldásaként egy belga székhelyű cég partnerétől szerzi be a Termálfürdő Kft. a zavartalan üzembe helyezéshez és működtetéshez szükséges dokumentumokkal rendelkező hullámkeltő berendezést, amelyhez 30 millió forintos beruházási támogatást biztosít az önkormányzat. Az eszköz beszerzésére még a 2017-es esztendő költségvetésének elfogadásakor különített el forrást az önkormányzat.

 

Az önkormányzat fedezetet biztosít a Szabadság tér evangélikus templom felőli oldalának felújítására, amelynek eredményeként a református iskola és a Népkör utca között új térburkolatot kap a járda, az út és a parkolók, ezen felül a projekt keretében a teljes terület vízelvezetése megoldódik. A tervek szerint utcabútorok kerülnek ki, zöldfelület kialakítására kerül sor, valamint megújul a közvilágítás. A felújítás eredményeképpen 23 parkolóhelyet alakítanak ki és a könyvtár, templom, bazársor előtti járda 5 méteresre szélesedik.

 

A projekt becsült értéke 72 millió forint, amihez az önkormányzat a korábban előirányzott 50 millió forinton felül szükséges összeget biztosítja. A téma tárgyalása során elhangzott, hogy a tér ezen részének átalakítása a korábban széles nyilvánosság elé tárt tervek mindegyikén a most megvalósuló formában jelent meg, s időben illeszkedik a könyvtár energetikai megújításának munkálataihoz is.

 

A CVSE elnöksége a sportuszodában jövőben végzendő fejlesztésekhez kérte a tulajdonos önkormányzat hozzájáruló nyilatkozatát. A fejlesztés célja a bevételnövelés, amelyet egy új 20x6 méteres oktatómedencével érnének el, illetve az üzemeltetés hatékonyságát növelve kialakításra kerülhet egy új raktárépület és kabinsor is.  A fejlesztés a vízilabda szakosztálynak jutatott TAO-bevétel felhasználásával valósulhat meg majd.

 

Az önkormányzat megvásárolja azt az ingatlant, amely biztosítja a Szolnoki út 71. szám alatti 38 lakásos társasház megközelítését, így ott akár fejlesztésre, parkolók kialakítására is lehetőség nyílik.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén ismét csatlakozik Cegléd a szociális helyzetük miatt rászoruló egyetemi és főiskolai hallgatók, illetve a felsőoktatási intézményekbe jelentkezni kívánó fiatalokat támogató Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázathoz.

 

Az önkormányzat pályázatot írt ki a Ceglédi Városi Könyvtár igazgatói beosztására. A pályázati felhívás rövidesen megjelenik.

 

Csuri Károly önálló képviselői előterjesztését - a judo csarnok üzemeltetésének évi legfeljebb 12 millió forintos önkormányzati támogatásának visszavonásáról - a képviselő-testület nem fogadta el. A polgármester a napirend tárgyalása során megismételte azt, hogy az önkormányzat nem kíván más szervezetek (bel)harcába beleszólni, abban részt venni. Kiemelte, kidolgozás alatt van - és reményei szerint már a júniusi képviselő-testületi ülésre a helyi döntéshozók asztalára kerül - egy háromoldalú szerződés, amely szabályozni fogja az üzemeltetési támogatást az önkormányzat, a Ceglédi Vasutas Sportegyesület és a jövőbeli üzemeltető között.  Azért a sportegyesület a harmadik szerződő fél, mert a szakosztály nem jogi személyiséggel rendelkező szervezet. Ez a megállapodás lényegi tartalmát tekintve nem fog különbözni attól, ahogyan az önkormányzat jelenleg is támogatja a helyi egyesületeken keresztül azokat a szakosztályokat, akik például a városi sportcsarnokban edzenek, és oda fizetik a terembérletüket, rezsiköltségüket.  A képviselők részére a Nemzeti Sportközpontok vezetőivel egyébként egyeztetés alatt van egy csarnok-bejárás, amely során a város vezetői megismerhetik az új judo központot.

 

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság intézményvezetői pályázatának eredményéről, a Semmelweis-nap "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai kitüntetettjeinek személyéről, valamint tájékoztatót kaptak a képviselők az önkormányzat peres ügyeinek állásáról.

 

A döntésekről részletesen tájékozódhat a cegled.hu oldalon.

Értékelés: 5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL E-Ügyintézés

ITT SZÁMÍTHAT MA
SEBESSÉGMÉRÉSRE

Traffipax

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

CEGLÉD AZ ÉN VÁROSOM

FOTÓPÁLYÁZAT

Kattints
ide
és
SZAVAZZ!

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2018. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Képtárak

Képtárak

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.357 másodperc alatt készült el. | Copyright 2018 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 6823288 | Ebben a hónapban: 179718 | Ma: 4127 | jelenleg: 4 | Statisztika