ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. október 28. szerda, Simon napja van. - Holnap Nárcisz napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Mai mozi műsor

14:00 Patkós Irma terem
Trollok a világ körül

Jegyfoglalás »

 
15:45 Huszárik Zoltán terem
Bestiáda

Jegyfoglalás »

 
16:00 Patkós Irma terem
Farkasbőrben

Jegyfoglalás »

 
17:30 Patkós Irma terem
Nyílt titkok

Jegyfoglalás »

 
18:00 Huszárik Zoltán terem
Most van most

Jegyfoglalás »

 
19:45 Huszárik Zoltán terem
Isten tenyerén - Ronnie Wood

Jegyfoglalás »

 
20:00 Patkós Irma terem
A tulajok

Jegyfoglalás »

 
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Ülésezett a testület

2020.09.24. 13:21 Rovat: Közélet
Testületi ülés (2020.09.24.)

Hosszabb kihagyás után első rendes ülését tartotta Cegléd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ma délelőtt. Az ülésen több mint 50 napirendi pontot tárgyaltak.

 

« A képtár megtekintéséhez kattintson a kisképre!

Döntés született arról, hogy elfogadja a testület a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió felajánlását és támogatja azt a szándékot, hogy Cegléden intézményt hozzanak létre szenvedélybetegek, illetve pszichiátriai betegek nappali ellátására. A misszió központi régiójának vezetője azzal a tájékoztatással kereste meg az önkormányzatot, hogy szervezetük egy új, országos lefedettségű intézményhálózatot szeretne létrehozni - Új Esély Központ elnevezéssel. A hálózat célja, hogy integrálja a hátrányos helyzetű embereket a társadalomba, egyúttal - uniós forrásokat felhasználva - fenntartható munkahelyeket hozzon létre. Az intézmény elsősorban szenvedélybetegek, ill. pszichiátriai betegek nappali ellátását biztosítaná 50 férőhellyel. Az intézmény kialakítását és elindítását a misszió teljes egészében saját forrásból valósítja meg.

 

Elfogadta a testület az önkormányzat fenntartásában működő Lövész utcai Óvoda, Pesti úti Óvoda és Széchenyi úti Óvoda és tagóvodáinak a 2020/2021-es évre vonatkozó munkatervét.

 

Döntöttek a közhasznú gazdasági társaságok - a Ceglédi TV Kft., a VÁRVAG Kft. és a Kossuth Művelődési Központ Kft. - ügyvezetőinek javadalmazásáról. A 2019-es évi munkájukért 2 havi bruttó megbízási díjat szavaztak meg. A prémium kifizetésének időpontját az önkormányzati költségvetés terhére legkésőbb 2021. december 31-ig határozták meg. Ugyanakkor nem állapít meg a 2020. gazdasági évre vonatkozóan prémiumfeltételeket és prémiumot az önkormányzati gazdálkodó szervezetek vezető tisztségviselői részére, a 2021. évi önkormányzati költségvetés kiadásainak csökkentése indokával.

 

Elfogadták a "Ceglédiek a Ceglédiekért" Közalapítvány tavalyi évi beszámolóját is.

 

Polgármesteri előterjesztés szerint pályázatot írtak volna ki a Kossuth Művelődési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetői pozíciójára, mivel a jelenlegi ügyvezető megbízása év végén lejár. A testület végül ezt nem fogadta el és újabb 5 évre megbízta Détári-Lukács Ágnest az ügyvezetői feladatok ellátásával.

 

Elfogadták a város 2020. I. félévi pénzügyi beszámolóját. Dr. Csáky András polgármester elmondta: az első félévben 81 millió forintos elmaradás volt az előző évhez képest. A hónap végéig várható még plusz bevétel, pontosabb számokat év végén látnak majd. Mint mondta: ezekből a bevételekből március közepéig kell és óvatosan gazdálkodnia a városnak, hiszen akkor lesz a következő adófeltöltési határidő.

 

Felülvizsgálják a Puskaporos utca és a Szolnoki út 43-47. háztömb előtti közterület forgalmi rendjét és döntöttek az előbbinél 3, utóbbinál 1 darab sebességcsökkentő küszöbbel történő sebességkorlátozásról. Ugyanakkor utasítja a hivatalt a küszöbökkel történő forgalmi rend érvénybe léptetésével kapcsolatos átfogó lakossági véleményeztetésre, különös tekintettel a sebességcsökkentő küszöbök konkrét helyét illetően. Az előterjesztés kitér arra is, hogy ismételten napirendre tűzik a kérdést, amennyiben azt a lakossági vélemények, vagy a költségek alakulása indokolja.

 

László Ágnes önálló képviselői indítványa kapcsán tárgyaltak a lakossági gyümölcsfatelepítési programról a képviselők. Az előterjesztés arra tesz javaslatot, hogy alkossanak egy határozatot, melynek célja a lakossági gyümölcsfatelepítés támogatása, ezáltal csatlakozva a 10 millió fát Magyarországra programhoz, ösztönözve az önfenntartás megvalósítását, valamint támogatva a ceglédi nemesítésű gyümölcsfajták térhódítását. Dr. Ferenczi Norbert elmondta: az előterjesztést úgy támogatnák, hogy a Gazdasági Bizottság által kiírt fásítási keretet módosították, hogy pályázni lehessen magánterületen levő gyümölcsfára is. László Ágnes nem vonta vissza az előterjesztést és annak tartalma szerint kérte, hogy a programot a VÁRVAG Nonprofit Kft. dolgozza ki és bonyolítsa le úgy, hogy a kiadható gyümölcsfák maximum mennyisége magánszemélyeknél 5 darab, szervezetek esetében 20 darab legyen. Dr. Diósgyőri Gitta címzetes főjegyző tájékoztatása szerint az önkormányzatnak az államháztartási törvény (Áht.) szerint kell eljárnia, azaz támogatói szerződést kell kötni, 0-s adóigazolás is szükséges a magánterület esetén, amit ellenőriznie is kell az önkormányzatnak, mivel közpénzről van szó. Az előterjesztésben megjelölt VÁRVAG Nonprofit Kft-nek is kötelező e szerint eljárnia. A képviselő asszony indítványát a grémium többsége elutasította.

 

László Ágnes és Fehér István önkormányzati képviselők indítványa egy önkormányzati rendelet módosítására tett javaslatot. Mint írják: Az idén nyár elején városunkban a gázágyús vadriasztók használata miatt lakossági panaszok érkeztek az önkormányzathoz. A panaszosok megfogalmazták, hogy a használatban lévő riasztó eszközök túl hangosak, kora reggeltől alkalmazzák azokat, ezzel zavarják a gyümölcsös közelében lévő lakóépületekben élőket a pihenésben. Az önkormányzat most elvi döntést hozott Cegléd Város Önkormányzatának a helyi környezet és természet védelméről szóló 2/2003. (I. 30.) Ök. rendeletének módosításáról, annak a Zaj- és rezgésvédelem című IX. fejezettel történő kiegészítéséről.

 

Kónya Ágnes képviselő nyújtott be előterjesztést "Felhívás a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett aláírásgyűjtés támogatására" tárgyban, melynek lényege hogy az Európai Unió tagállamaiban élő őshonos nemzeti kisebbségek által lakott régiók alanyi jogon pályázhassanak EU-s támogatásokra. A vonatkozó uniós jogszabály azt írja elő, hogy még négy, összesen hét országban el kell érni az adott tagországra megállapított aláírásszámot. (Három ország már ezt teljesítette: hazánk mellett Románia és Szlovákia) Az önkormányzat is tudná segíteni ezt a kezdeményezést, amennyiben felveszi a kapcsolatot németországi testvérvárosaival (Mühldorf és Plauen), hogy álljanak a kezdeményezés mellé. Erről döntött most a testület.

 

Több ingatlan értékesítéséről is döntöttek a képviselők a mai ülésen. A Képviselő-testületi ülés döntéseiről bővebben a www.cegled.hu oldalon tájékozódhat.

 

(Fotó: Kisfaludi István)

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2020. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.204 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 14806721 | Ebben a hónapban: 206277 | Ma: 3675 | jelenleg: 4 | Statisztika