ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. április 20. szombat, Konrád, Tivadar napja van. - Holnap Konrád napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Vég Zsombor ezüstérmes a hazai U23-as Eb-n

2021.11.07. 10:07 Rovat: Sport
Fotó: Horváth György / MJSZ

A magyar fiatalok közül Sipőcz Richárd (+100 kg) és Vég Zsombor (100 kg) is közel volt a végső sikerhez, végül mindketten ezüstéremmel zártak a budapesti U23-as cselgáncs Európa-bajnokság második versenynapján. A harmadik magyar érmesként Tóth Benedek (81 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Nemzeti Sport tudósítása.

 

(Fotó: Horváth György/MJSZ)

A 63 kilósok versenyében pénteken bronzérmet szerző Özbas Szofi után a szombati versenynapon további három magyar cselgáncsozó, Sipőcz Richárd, Vég Zsombor és Tóth Benedek nyakába akasztottak érmet a Ludovika Arénában zajló U23-as Európa-bajnokságon.

 

A mieink közül a nehézsúlyban címvédőként induló Sipőcz Richárdnak volt a legnagyobb esélyes az aranyra. A Széchenyi ESE hatszoros utánpótlás Európa-bajnoka igazolta is a jó formáját: kezdésként magabiztos dzsúdózással verte az osztrák Borchasvillit, majd az izraeli Kompaniez ellen remek válldobásért kapott ipponnal nyert, ezzel bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a szlovák Fizelt is látványos kiemelés után vitte földre ippon értékűen. A fináléban az orosz Valerij Endovickij várt rá. Az ütközet óriási csatát hozott, majd a négy perc után hosszabbításba torkollt, és a meccs nyolcadik percében az orosz rivális lábsöpréssel vetett véget a drámai találkozónak. Ezzel idén Sipőcz a junior Eb-arany, junior vb-ezüst után harmadik érmét nyerte világversenyen.

 

A Ceglédi VSE U23-as és junior Eb-ezüstérmes kiválósága, Vég Zsombor (100 kg) az ukrán Veherát legyőzve került a négy közé, ahol átforgatásért begyűjtött vazarival bizonyult jobbnak a török Sismanlarnál. A végső győzelemért a magyar fiú vazaris előnyre tett szert a grúz Sulamanidze ellen, aki viszont nem adta meg magát - nemsokkal később lábsöpréssel egyenlített, és bő másfél perccel a vége előtt újabb vazari szerzett, amely ippongyőzelmet jelentett neki, ezzel Vég a tavalyi poreci második hely után ismét ezüstérmesként zárta a viadalt.

 

Az MTK tehetsége, Tóth Benedek orosz és ukrán ellenfelet legyőzve jutott el az elődöntőig 81 kilóban, ahol hosszabbításban csípődobással vereséget szenvedett a grúz Ahalkacitól. Ezt követően a bronzcsatában belső combdobásra megítélt vazarival múlta felül az olasz Gambát, így a magyar csapat negyedik dobogós helyezését szerezte az eseményen. Két versenynap után a magyar csapat két ezüst- és két bronzéremmel áll.

 

A válogatott többi tagjának azonban korántsem alakult ilyen jól a szombati nap. Rajkai Róbert vereséget szenvedett a 81 kilósok első körében a moldovai Marian ellen. Azonban a nap legnagyobb, negatív meglepetését Gőz Roland (90 kg) okozta, aki szintúgy már az első mérkőzése után búcsúzott. A két évvel ezelőtti bajnok, első kiemelt magyar versenyző a szerb Brasnjovics ellen ipponnal vereséget szenvedett a legjobb 16 között.

 

Hozzájuk hasonlóan Czerlau Jennifer 70 kilóban, míg Farkas Szilvia 78 kilóban a nyitómérkőzés után befejezte a szereplésést. Előbbit a német Stolze, utóbbit az izraeli Misiner verte a Ludovika Arénában. Sági Nikolett (78 kg) szintén kikapott az első találkozóján a negyeddöntőben, majd a vigaszágon ismét alulmaradt, ezzel kiesett.

 

Az Európa-bajnokság zárónapján rendezik a vegyes csapatversenyt, amelyre a korosztály történetében először kerül sor. Természetesen a magyar válogatott is ott lesz a nyolccsapatos mezőnyben.

 

(nso.hu)

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.252 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 28950170 | Ebben a hónapban: 293369 | Ma: 15519 | jelenleg: 9 | Statisztika