ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. július 9. csütörtök, Lukrécia napja van. - Holnap Amália napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Aktuális programok

Jelenleg
nincsenek
programok...

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Az NSO is beszámolt a CVSE Judo szakosztályának újraindulásáról

2020.05.25. 09:28 Rovat: Sport
Az NSO is beszámolt a CVSE Judo szakosztályának újraindulásáról

Az újraindulás kapcsán készített interjút a Nemzeti Sport Online Bíró Tamással.

 

"Akikről biztosan tudjuk, hogy megfelelő fizikai állapotban tartották magukat, földharccal kezdenek − ebben a küzdelemfajtában kevesebb a sansza a nem várt húzódásnak, ficamnak, és a többinek... Egyhetes szintfelhozó tréningprogramot írtunk azoknak, akiken látjuk, inkább pihentek, mintsem dolgoztak, és csak ezt követően térhetnek vissza a tatamira" − mesél az újraindulás mikéntjéről a CVSE cselgáncs szakosztályának vezetőedzője, Bíró Tamás.

 

A magyar kormány május 4-től enyhített a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalmon - ekkortól rajtolhatott a sportélet: legalábbis a szervezett edzések és a nézők nélküli sportesemények. A Ceglédi VSE cselgáncsszakosztályában mégis csak most csütörtöktől kezdhettek dolgozni a fiatalok, a Nemzeti Sportközpontok (MNSK) égisze alá tartozó Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központ ugyanis addig nem nyithatott ki.

 

"Az MNSK-ban lassan őrölnek a malmok − kezdi a vezetőedző, Bíró Tamás. − A leállás is hasonlóan ütemben zajlott: tovább dolgozhattunk, mint a többi egyesület, ennek a levét most ittuk meg, mert a visszaállással rosszul jártunk, két hetet várnunk kellett. Minden követ megmozgattunk, ennek csütörtökre lett érezhető eredménye."

 

A mesteredző arról is beszélt, hogy nem tétlenkedtek az utóbbi hetekben:

"Voltak olyanok, akik edzhettek: gondoltunk egyet, és sörsátrat állítottunk fel. Természetesen állandó párokkal készültek a dzsúdósok, senkit nem köteleztünk a részvételre, csupán lehetőségként ajánlottuk fel. A sportolókat több szempont alapján, csoportokra lehet osztani: vannak, akik nagyon féltek a vírustól, de akadtak olyanok is, akik magasról tettek rá, és nem érdekelte őket, folytatták a felkészülést. Vannak fiatalok, akikről tudjuk, nem feltétlenül csinálták meg azokat a gyakorlatokat, amelyeket felírtunk nekik, a másik rész pedig az, amely szorgalmasan, céltudatosan dolgozott az otthoni bezártságban."

 

Bíró kifejtette, hogy az imént említett támpontok szerint kellett megtervezniük az újraindulást is:

"Sejthetjük, melyik csoportban áll fenn leginkább a sérülés veszélye. Akikről biztosan tudjuk, hogy megfelelő fizikai állapotban tartották magukat, földharccal kezdenek − ebben a küzdelemfajtában kevesebb a sansza a nem várt húzódásnak, ficamnak, és a többinek... Egyhetes szintfelhozó tréningprogramot írtunk azoknak, akiken látjuk, inkább pihentek, mintsem dolgoztak, és csak ezt követően térhetnek vissza a tatamira."


Persze korántsem mindegy, ki, miként állt hozzá a példa nélküli időszakhoz:

"Egy hónap leállás bármely élsportoló életébe belefér, mi több, jót tesz: kiszakadhat a mókuskerékből, letisztulhatnak a céljai, gondolatai. De ennél több pihenő már döntő hatású lehet − az életkori sajátosságokat figyelembe véve különösen. Ungvári Miki ha most megállna tíz évig, és visszajönne, pillanatok alatt stabilizálódna a mozgáskultúrája. Ugyanez nem mondható el az utánpótláskorúakról! Huszonéves koruk elejéig fejlődhetnek a leggyorsabban, ekképpen minél többet hagynak ki, annál nagyobb hátránnyal számolhatnak a későbbiekben. A fiatalok között a junior Európa- és világbajnoki bronzérmes Vég Zsombor és az ifjúsági olimpiai bajnok, junior Eb- és vb-aranyérmes, U23-as kontinensviadal-győztes Özbas Szofi kvótaszerzése is lehetséges az egy évvel elhalasztott tokiói olimpiára − Zsombor rendszeresen járt, Szofit viszont egyszer sem láttam, de biztos vagyok benne, tudatosan végezte otthon a dolgát."

 

Ha már az ötkarikás játékoknál tartunk. Adódik a kérdés: milyen esélyekkel vághat neki a két junior a kvalifikációs időszak folytatásának?

"Nehéz erre válaszolni: nem tudjuk, melyik országban, miként alkalmazkodtak a veszélyhelyzethet. Szofi a harmincnegyedik, Zsombor pedig az 57. a világranglistán. Előbbi,  ha keményen odateszi magát, úgy nem lehet kétségem afelől, hogy ott lesz a japán fővárosban, sőt éremesélyes is lehet. Ami Zsombort illeti: Cirjenics Miklós és Ohát Zalán egyaránt megelőzi őt a lajstromban, előbbi ráadásul sokkal. Csak ismételni tudom magam: ötletünk sincs, ki, milyen állapotban vághat neki a sorozatnak. Hiszek Zsomborban, akár véghez is viheti ezt a bravúrt. Nem szabad elfelejteni: a fiatalok nagy előnye az, hogy sokkal gyorsabban regenerálódnak."

 

- Forrás: NSO.hu -

- Kép: boxtv.hu - 

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2020. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.156 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 13768810 | Ebben a hónapban: 50656 | Ma: 3307 | jelenleg: 1 | Statisztika