ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. április 4. szombat, Izidor napja van. - Holnap Vince napja lesz.

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Sajtótájékoztató a koronavírusról

2020.03.09. 18:56 Rovat: Közélet
Nincs veszély Cegléden

Az érintett szervek bevonásával tartott ma délután sajtótájékoztatót dr. Csáky András polgármester a Városházán, melynek fő témája a koronavírussal kapcsolatos helyzet volt. A tájékoztatón elhangzott: nincs koronavírus fertőzés Cegléden és térségében.

A polgármester úgy fogalmazott: az elmúlt napok hírei miatt gondolták úgy, hogy a vírus elleni közdelemben érintettekkel közösen stábot hívnak össze. "Ez a stáb lényegében a leképzése a Nemzeti Népegészségügyi Központ stábjának, csak városi szinten. A fő kérdés az, hogy közeleg egy háromnapos ünnep, március 15-ei nemzeti ünnepünk és ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mi a teendő. A tájékoztatás szerint térségünket semmiféle veszély jelenleg nem fenyegeti. Korona vírusfertőzéses esetről nincs tudomása egyetlen egy hatóságnak sem." Hozzátette: áttekintették azt, hogy mind az alapellátás, mind a járó-és fekvőbeteg ellátás teljes mértékben felkészült arra, hogy ha ilyen eset előfordulna, akkor azt megfelelő módon kezelni tudják. A polgármester egyúttal kérte a média munkatársak közreműködését a lakosság megfelelő tájékoztatása érdekében. "A végkonklúziója az a mostani tanácskozásnak, hogy a mai nappal olyan adat nincs a birtokunkban, ami indokolná azt, hogy a március 15-ei ünnepségsorozatot ne tartsuk meg." - zárta gondolatait dr. Csáky András.

 

Az egyeztetésen részt vett dr. Pusztai Dezső a Toldy Ferenc Kórház igazgatója is, aki arról tájékoztatott, mi a teendő ha a lakosok tüneteket észlelnek. "Azt kell mondjam, hogy az illetékes weboldalakat kell felkeresni illetve a médiában is hallható tanácsokat amiket újra és újra hallunk, azokat kell betartani. Az influenzafertőzéssel kapcsolatos vírus ismereteinket kell kicsit felfrissíteni illetve elmélyíteni. Nagyon fontos hogy a közösségi tereken való tartózkodást minimalizáljuk annyira, amennyire szükséges." Hozzátette: érdemes kerülni a fizikai kontaktot, így az ölelést és kézfogást. De szólt a papírzsebkendők helyes és egyszeri használatáról is.

 

Nincs veszély Cegléden

 

"Tulajdonképpen ezek azok a szabályok, melyeket be kell tartani. Ha valakinek valamilyen tünete jelentkezik, az is fontos hogy ne rohanjon rögtön a háziorvosához, orvosi ügyeletre vagy a kórház sürgősségiére, hanem azokat a tüneteket, ahogyan említettem, hagyományos influenzás megbetegedés kapcsán tapasztal valaki, - végtagfájdalmai vannak, fejfájása, csillapíthatatlan magas láza - akkor is próbálja uralni ezeket a tüneteket. Feltétlen fontos hogy nem szabad antibiotikumot szedni, pláne orvos felírása nélkül. Ha sokáig fennáll ez a helyzet, esetünkben 3-5 napról van szó, akkor kell orvoshoz fordulni. Illetve ha felső légúti panaszok fokozódnak és nehézlégzés lép fel, akkor kell felkeresnünk az orvosokat." - fogalmazott az igazgató és elmondta: fontos hogy tartsuk be ezeket a szabályokat és kiemelte továbbá, hogy mindenki őrizze meg a higgadtságát.

 

"Ahogy elhangzott, a térségben semmiféle kritikus helyzet nem áll fenn, innen a térségből diagnosztizált betegséget még nem sikerült igazolni, remélhetőleg ez a későbbiekben is így lesz. A kórház fel van készülve, amennyire fel lehet egy ilyen helyzetre készülni; megvan a katasztrófatervünk, reméljük, hogy fokozottabb lépéseket nem kell tennünk." Végezetül arra kérte a lakosságot, hogy a bevezetett teljes látogatói tilalmat fogadják el és értsék meg, hiszen ez az ott levő betegek és dolgozók érdekében hozott olyan intézkedés, ami egyrészt a központi intézkedésekkel van összefüggésben, másrészt szükséges ahhoz, hogy biztosítsák a folyamatos betegellátást úgy, hogy ne tegyék ki az ottlevőket veszélyhelyzetnek.

 

(Fotók: Szokolai Attila)

Értékelés: 4.5/2
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.185 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 13086931 | Ebben a hónapban: 39047 | Ma: 3433 | jelenleg: 1 | Statisztika