ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. április 5. vasárnap, Vince napja van. - Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

2020.03.02. 19:22 Rovat: Sport
Ha Isten is úgy akarja, ott leszek az olimpián

Az utolsó olimpiájára készül, csarnokot neveztek el róla, ő minden idők legeredményesebb judósa, és távlovaglásban is szép eredményeket ér el - a harminckilenc éves Ungvári Miklóssal beszélgetett a Lokál munkatársa, az olimpiai ezüstérmes judobajnok felkészüléséről, visszavonulásáról és a gyermekvállalásról is őszintén mesélt a lapnak.

Judoinfo rendhagyó játékában a pályafutása során megszerzett pontokat tekintve Ungvári Miklós lett minden idők legeredményesebb magyar judósa. "Nehéz megfogalmazni, hogy milyen érzések kavarognak bennem, meghatódok, ha a címre gondolok. Hatalmas megtiszteltetés, úgy érzem beérett az elmúlt harminc év munkája. Mindig is szerettem volna példát mutatni, inspirálni a fiatalokat a mindennapos mozgásra" - kezdte a Lokálnak Ungvári Miklós, akit decemberben nagy megtiszteltetés ért: Cegléden róla nevezték el a judocsarnokot.Miklós közel a negyvenhez ötödik, egyben utolsó olimpiájára készül. "Egyelőre képlékeny, hogy kijutok-e az utolsó olimpiámra, de nem adom fel. Szeretném elérni azt, amit megálmodtam. Hiú ábrándokat azonban nem kergetek, tisztában vagyok azzal, hogy már erősen a határokat súrolom, de ha Isten is úgy akarja, ott leszek Tokióban. Csak reménykedni tudok, hogy sikerül" - vallott az olimpiai ezüstérmes judós, aki hetente nyolc-tíz alkalommal edz.

"Soknak érzem, lehet, hogy le kéne venni öt-hat edzésre, de túl kevés az idő a kísérletezéshez. Nehéz meghatározni, mert nincs hasonló korú versenyző, akitől tanácsot tudnánk kérni. Jelenleg úgy csináljuk a dolgokat, ahogy azt gondoljuk, érezzük. Próbálok hasonló sportágak között párhuzamot vonni. Reméljük ez elég lesz" - folytatta.

 


Ungi tisztában van a képességeivel, ezért a tervei szerint az olimpia után visszavonul. "Mindenképpen szeretnék a judo közelében maradni, de majd a sors eldönti. Picit lehangoló számomra a gondolat, hogy akkor harminc év után hogyan tovább... Nehéz otthagyni ezt a nagy szerelmet. Próbálok más sportágban kibontakozni. Korábban ugrattam, most pedig távlovaglást űzök. Voltam már országos harmadik helyezett, idén - ha lesz olyan lovam - megpróbálkoznék az Európa-bajnoksággal. A másik nagy kérdőjel bennem a családalapítás, amire a sport miatt eddig nem került sor, pedig már nagyon itt az ideje. Csodálatosak a sikerek, de nem adják meg azt az érzést, amit egy gyermek születése. Vágyom az apaságra, amivel biztosan egy újabb értelmet nyerne az életem."
Ungvári Miklós tavaly az Exatlon Hungary műsorának bajnokcsapatában versenyzett. A sportoló a mostani szériát is követi. "Ha időm engedi mindig megnézem, és természetesen a pirosaknak szurkolok. Szilveszter volt a kedvencem, kiesése után pedig Zsolt. Sok szép emlékem van Dominikáról, a csapatom tagjai közül pedig Timivel, Patrikkal, Rajmunddal, Krisztiánnal, Pankával és Renivel rendszeresen beszélünk, időnként találkozunk is."

 

Forrás és fotók: Lokál / judinfo.hu
Kiss Nóra írása

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.148 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 13091251 | Ebben a hónapban: 43367 | Ma: 1101 | jelenleg: 2 | Statisztika