ENGLISH DEUTSCH
Ma 2020. április 5. vasárnap, Vince napja van. - Holnap Vilmos, Bíborka napja lesz.

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Hír, program, komment

A területi Prima díj ceglédi jelöltjei

2020.02.28. 10:56 Rovat: Közélet
A területi Prima díj ceglédi jelöltjei

Baranyi Ferenc költő, író, műfordító, Dr. Farkas Gábor építész, Kisfaludi István fotóriporter, Kiszel Péter operatőr, gyártásvezető és Dr. Lénárd Béla gyermekorvos is a jelöltek között.

Demján Sándor 2003-ban hozta létre a Prima Primissima Alapítványt. Azóta a különböző kategóriákban országos díjakat adnak át az adott terület legjobbjának megválasztott személyeknek. A VOSZ megyei elnöksége idén is szeretné megszervezni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi Prima díjak átadását. A civil szférából érkező javaslatok alapján az alábbi harminc személy került be a középdöntőbe. A nyertesek nettó egymillió forintot kapnak. Voksolni csak az Új Néplapban megjelent szavazószelvénnyel lehet. A szavazólapokat a VOSZ-hoz (5000 Szolnok, Óvoda út 2.) vagy lapunk szerkesztőségébe (5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 10., földszint 1. ) kell eljuttatni. Szavazni 2020. április 30-ig lehet.

 

A szavazólap az Új Néplapban addig többször megjelenik. A beérkező voksok alapján dől el a közönségdíj sorsa. Az itt bemutatott harminc jelölt közül a már döntőbe jutott tízről, illetve később a Prima díjasokról a tanácsadó testület dönt. Az eltelt nem kis idő ellenére változatlanul fokozott érdeklődés kíséri a középdöntőbe jutott jelölteket. A VOSZ elnöksége kéri az érdeklődőket, hogy a beküldött szavazatokkal segítsék kiválasztani a megyénk egyik legjelentősebbnek számító elismerésére, a Prima díjra érdemeseket.

 

Ceglédi jelöltek:

 

Magyar irodalom kategóriában Baranyi Ferenc költő, író, műfordító: Született 1937-ben, Budapesten él. Folyóiratokban publikált, volt főszerkesztő is, televíziós műsorokat is vezetett. Fordításaival együtt száznál több kötete jelent meg. Megyénkben rendszeresen szerepelő, ismert szerző. Számos elismerést kapott, többek között Kossuth-díjat is.

 

Magyar építészet kategóriában Dr. Farkas Gábor építész: A Kiskunsági Nemzeti Park székházának tervezéséért Ybl Miklós- díjat kapott 1979-ben. Több mint két évtizedes ceglédi munkássága során főépítészként óvta és védte a város építészeti örökségét. A városkép formálását szakmai elhivatottságával segítette.

 

Magyar képzőművészet kategóriában Kisfaludi István fotóriporter: Szolnokon született 1948-ban, majd 1956-ban Ceglédre került. Hat évig a Magyar Televíziónál dolgozott. Fotóriporteri pályafutása során New Yorkba és Ecuadorba is eljutott. Az itt készült, egyedülálló fotóanyagát a nagyközönség is megtekinthette.

 

Magyar sajtó kategóriában Kiszel Péter operatőr, gyártásvezető: A ceglédi születésű tévés immár huszonöt éve dolgozik a Ceglédi TV operatőreként, gyártásvezetőjeként. "Az évszázad kiváló fotóművésze - Tóth István" című portréfilmje a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Alapítvány filmes pályázatának különdíját nyerte.

 

Magyar tudomány kategóriában Dr. Lénárd Béla gyermekorvos: Orvosi pályafutása végig Ceglédhez fűzte a városszerte ismert szakembert. Tevékenységének elismeréseként korábban Semmelweis emlékérmet vehetett át, míg nyugdíjba vonulásakor a ceglédi képviselőtestület emléklappal jutalmazta negyvenöt éves munkájáért.

 

(Forrás: Új Néplap)

Értékelés: 5/1
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2019. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.213 másodperc alatt készült el. | Copyright 2020 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM
A látogatók száma 2015.05.04-től: 13091495 | Ebben a hónapban: 43611 | Ma: 1345 | jelenleg: 1 | Statisztika